אם אני מורה מפוטרת

מירי סגל

משתמש סופר מקצוען
או מתפטרת, לא משנה בדיוק.

מקבלת את מכתב הפיטורין עכשיו, בחודש מאי.

האם אני זכאית לקבל משכורת על שני חודשי החופשה העתידים לבוא?

א.ד.

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אם המשרה שלך היתה קבועה ברור שהחופש מגיע לך.

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש פיטורים שהם כדי שלא יצברו וותק איך אפשר לנצל את זה לפי האמור לעיל? מה הסיכונים מישהו יוכל לעזור לי?

marker

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לדעתי לא. בשביל זה מפטרים עד ה-30 במאי שיצטרכו לשלם לך עד ה-30 ביוני, על פי החוק.

marker

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י איכות;n4921825:
יש פיטורים שהם כדי שלא יצברו וותק איך אפשר לנצל את זה לפי האמור לעיל? מה הסיכונים מישהו יוכל לעזור לי?

דמי אבטלה.

מירי סגל

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י marker;n4922113:
לדעתי לא. בשביל זה מפטרים עד ה-30 במאי שיצטרכו לשלם לך עד ה-30 ביוני, על פי החוק.

הרעיון הוא שאני מתכוונת להתפטר מעצמי מהמקום (שנהג בחוסר הגינות רב בכל שנות עבודתי שם)

ובכל שנה הם שולחים מכתב פיטורין. השנה אני מתכוונת לממש אותו.

עדיין לא קיבלתי אותו בפועל, לכן אני לא מודיעה על פיטוריי, כדי שאוכל לקבל פיצויים.

השאלה היא מתי כן להודיע שאני אכן מתפטרת.

באופן כללי, אם הם לא מממשים את פיטוריי, הם כן ישלמו לי על החופש.
אם אני מודיעה שאני לא ממשיכה, אז זה אומר שישלמו רק עד סוף יוני?

עד מתי אם כן אני חייבת להודיע שאני מממשת את הפיטורין שאקבל?

(חודש אב לא מאוחר מדי?)

marker

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אודיטוריום;n4922421:
הרעיון הוא שאני מתכוונת להתפטר מעצמי מהמקום (שנהג בחוסר הגינות רב בכל שנות עבודתי שם)

עדיין לא קיבלתי אותו בפועל, לכן אני לא מודיעה על פיטוריי, כדי שאוכל לקבל פיצויים.

(חודש אב לא מאוחר מדי?)

ציטוט מאתר משרד החינוך-
1. כללי
‏1.28 הפסקת עבודה
1.28.1 התפטרות‏

1 התפטרות אינה מזכה בפיצויי פיטורין אלא במקרים מיוחדים המפורטים בחוק פיצויי פיטורין,
תשכ"ג - 1963 והמובאים בפרק 1.28.2 לתקנון (כגון: התפטרות לאחר לידה,
התפטרות לרגל מצב בריאות לקוי, התפטרות לרגל העתקת מקום מגורים
וכדומה).

2 החליט מורה להתפטר מעבודתו, חייב להודיע על כך לפחות חודשיים לפני המועד שבו רוצה
הוא להפסיק את עבודתו. (1)

3 לא הודיע המורה על התפטרותו כאמור לעיל, נהוג לראותו כמי שמתעתד להמשיך
בעבודתו.(2)

4 במקרים של חילוקי דעות מועבר העניין לדיון בוועדה פריטטית המורכבת
מנציגי הבעלות והמורה כאחד. (2)

marker

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לדעתי תתפטרי ב- 30 ביוני (ביום האחרון של סוף השנה) כך זה יהיה חודשיים לפני המועד שבו את רוצה להפסיק את עבודתך...
אולי תוודאי עם שי"ל או מישהו שמבין בחוקים שאכן זה אפשרי. לפי מה שאני מבינה מהאתר, כן.
בהצלחה!

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י אודיטוריום;n4922421:

(חודש אב לא מאוחר מדי?)

פיצויים בכל מקרה לא תוכלי לקבל
כי לא צברת ותק. את אומרת שמפטרים אותך בסוף כל שנה, בדיוק לכן... כדי שלא תצטברי ותק, ומי שלא צבר ותק לא זכאי לפיצויים.
עצוב.. .שיש כאלו שנוהגים בעובדים שלהם כאילו הם היו עבדים, בלי זכויות סוציאליות!

מירי סגל

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yochi000;n4922553:
פיצויים בכל מקרה לא תוכלי לקבל
כי לא צברת ותק. את אומרת שמפטרים אותך בסוף כל שנה, בדיוק לכן... כדי שלא תצטברי ותק, ומי שלא צבר ותק לא זכאי לפיצויים.
עצוב.. .שיש כאלו שנוהגים בעובדים שלהם כאילו הם היו עבדים, בלי זכויות סוציאליות!

אם הפיטורין לא חלים תוך חודשיים, זה לא נחשב לפיטורין ממש.

המורות הקודמות שעזבו כן קיבלו פיצויים.

Ushaya

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אוטומציה עסקית
תבדקי בתלוש אם נצבר לך ותק.
יש מקומות ששולחים מכתבי פיטורין בסוף שנה כדי לא להיות מחוייבים למורות/גננות לשנה הבאה מבחינת שעות וכולי, אבל לא רושמים את זה לוותק כי הם כן רוצים שייצבר לעובדים שלהם.

מירי סגל

משתמש סופר מקצוען
כן, נצבר לי וותק. גם אני חששתי ממה שכתבתם, אבל בכל זאת, למרות הפיטורין החד שנתיים, הוא נצבר למזלי.

תודה!

dafnat

משתמש מקצוען
יש כאן קצת בלאגן. אני אנסה לעשות סדר בדברים.
מקומות שמפטרים בסוף שנה זה לא כדי שלא יצטבר ותק אלא כדי שלא תהיה קביעות. בכל מקרה אפשר עד 3 שנים ולא יותר ואז המורה מקבל קביעות והשעות הופכות לשעות שלו שאי אפשר לקחת לו אותם אלא ע"י הליך ארוך מאוד.
ותק נצבר לכל מורה שעבד 1/3 משרה במשך שנה או מס' מסויים של שעות בודדות במצטבר במשך השנה. הותק נרשם במשרד החינוך והולך עם המורה לכל מקום עבודה אחר.
חופשת הקיץ משולצת לכל מורה שיש לו שעות תקן בהתאם להיקף המשרה הממוצע במשך השנה. גם אם העובד מתפטר בסוף השנה (וגם אם חודש לפני סוף השנה, זה לא משנה) הוא זכאי לחופשת הקיץ, שוב בהתאם להיקף משרה ממוצע. למשל מורה שעבדה 5 חודשים 20 ש"ש ו- 5 חודשים 10 ש"ש תקבל החופשה שכר של 15 ש"ש. מורה שעבדה רק 8 חודשים ולא 10 חודשים תקבל בחופש 8/10 מהשכר של כל חודש.

כל טוב

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בכל מקרה גם אם לא קבלת משכורת
את יכולה לחתום אבטלה לחופשה נקרא חל"ת - חופשה ללא תשלום

חלבית

משתמש פעיל
נכתב ע"י dafnat;n4946703:
מקומות שמפטרים בסוף שנה זה לא כדי שלא יצטבר ותק אלא כדי שלא תהיה קביעות. בכל מקרה אפשר עד 3 שנים ולא יותר ואז המורה מקבל קביעות והשעות הופכות לשעות שלו שאי אפשר לקחת לו אותם אלא ע"י הליך ארוך מאוד.

האם זה לא חוקי לקצץ בשעות למורה בעלת וותק של מעל 3 שנים? (לאחר ששלחו פיטורין ב-31 במאי).
ואם יש סיבה מוצדקת למוסד? (צמצום במספר כיתות עקב רישום דל וכדו').

רבקהא

משתמש מקצוען
אם יש קיצוץ כללי או סיבה מוצדקת כפי שציינת, זה חוקי לקצץ למורה בכל ותק שהוא,
זו אחת הסיבות שיש מקומות ששולחים פיטורין ב-31 במאי.
אגב, רב המקומות ששולחים מכתבי פיטורין לא עושים זאת כדי שלא יצטבר ותק אלא במטרה שיהיה אפשר לשנות שעות/ כיתות וכד'

לילי 1

משתמש מקצוען
יש פה המון המידע ממש מטעה!
הניקית DAFNAT עשתה קצת סדר
אפרופו השרשור השכן על ניצול גננות, יש כאן דוגמא חדה לחוסר הכרת הזכויות הכי בסיסיות של העובד!
לרוב רובן של הניקיותכאן יש גישה לרשת. אינטרנט זה לא רק גועל ומשחית. הוא גם כלי! הכרנה את זכויותיכן, זה ימנע כ"כ הרבה עוגמת נפש.
לעובדות:
עובד שמפוטר וחוזר לעבוד תוך פחות מ6 חודשים, רצף העבודה שלו נשמר, לכל עניין.
שכר מורה שמשולם במשכורת חודשית רגילה ביולי אוגוסט הוא נגזרת של השכר בשאר החודשים. על כל חודש עבודה, תקבלו 10% בחודשי הקיץ. (במילוי מקום זה מורכב יותר)

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י דבפ;n4973580:
האם זה לא חוקי לקצץ בשעות למורה בעלת וותק של מעל 3 שנים? (לאחר ששלחו פיטורין ב-31 במאי).
ואם יש סיבה מוצדקת למוסד? (צמצום במספר כיתות עקב רישום דל וכדו').

כמו שכתבו, אם יש סיבה מוצדקת, מותר
אבל
יש לך זכות קדימה לכל שעה שמתווספת. אין למנהלת אפשרות להביא עובד חשד, למשל, כאשר לך מקוצצים שעות
(נראה לי שגם כאן יש ענין חוקי של גבולות הסבירות כי אם רוצים להוסיף שעות אנגלית, ואת לא יודעת ABC, לא הוגן להחזיר לך את השעות שלך)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה