אל תעבדו עלי ואל תחפשו ככה עבודה אצלי. [תסכולים של מראיינת.]

לבן

משתמש סופר מקצוען
קולות הקלדה עסקניים, צלילים של שיחות טלפון, פגישות מסדרון קצרצרות וקפה בכוסות נייר. על השולחן שלי אלף ושתים קבלות ואני חופרת ביניהן ומנסה לאתר את האחת הרלוונטית.
"שלום" ראש כרוך במטפחת צבעונית מציץ לי בדלת בחיוך מסטיקי. "אתם פרסמתם הודעת דרושים?"
"יעל, מחפשת עובדת?" אני פונה לקולגה שעוברת במסדרון. "ייעקובוב מחפש." יעל ממהרת למשרד עם כוס הקפה שלה "יעקובובה מראיינת עכשיו באגף A".
האישה נדרכת מולי. "איפה יעקובוב? אני צריכה לדבר איתו".
"האם שלחת קורות חיים, גברת?"

לאחר שיחת בירור קצרה אני נמצאת למדה כי יעקובוב פרסם בהודעת הדרושים פקס למשלוח קורות חיים. הגברת גיגלה את מספר הפקס, איתרה את שם הגוף וכעת היא ניצבת מולי ומעוניינת להגיש את טופס קורות החיים שלה באופן אישי, יען עז רצונה להעפיל ולהתראות עם יעקובוב ולהפיל לפניו תחינתה לקבלה למשרה.
"יש לי אפשרות לעבוד אחרי צהריים" היא מבשרת לי בקול תרועה.

אני אוזרת את כל האסרטיביות האבודה שלי ומבקשת ממנה שתשאיר את קורות החיים אצלי למען אעבירם ליעקובוב. הגברת מסרבת באלגנטיות. קלוט קלטה שיעקובובה מראיינת עכשיו את אלו שטחו לשלוח את קורות חייהן וקיבלו זימון ומבינה שסיכוייה למשרה אפסיים. לכן היא מתנחלת ליד שולחני ומתחילה לחקור אודות כל מנהלי המשרד ואגפיו למען תמצא בדל קשר עם אחד מבאי המשרד שיסייע לה ויכירנה בפני יעקובוב.

האישה מתנחלת במשרד. שיחות טלפון דיסקרטיות לא מבוצעות. הקבלות ממתינות. היא מבררת מתי נקלוט עובדות חדשות ומציעה להשאיר העתק של קורות החיים שלה. בינתיים יעל מתקשרת ודורשת לסלק את המפגע משטח האגף. יש לה פגישה עוד עשר דקות עם מטופלת והמקום הוא דיסקרטי.
תהליך הסילוק מתגלה כקשה לביצוע- והאישה כקשת הבנה. לבסוף אני מזמינה את המעלית ועוברת אחר כבוד לאגף A יחד איתה.

היא מתיישבת בקצה שורת המחכות לראיון ומודיעה חגיגית שתמתין לתפוס שיחה קצרה עם יעקובובה. אחת מהן מסבירה לה ששיחת תדרוך למרואינות התקיימה זה מכבר, אך הדבר אינו מדריך את מנוחתה. היא מיידעת את כולן על קשריה עם הבוס, המזכירה הראשית (פגישות אקראיות במכולת) ואפילו הסמנכ"ל.

באמת, אנשים. הגיע הזמן שתבינו שב"הכוון" אומרים לכם רעיונות מאד יצירתיים. ללכת למקום עבודה, להציג את עצמכם. זה נשמע טוב, ויכול להיות שזה אפילו עובד.
אבל, בשבילכם- אל תשדרו את הרושם המטריד, הנזקק, המתנשא, המחפש קשרים בכל מחיר.
לחץ, תזכורות חוזרות ונשנות, המלצות מאנשי צוות שונים שיש לך הכרות איתם- יוצרים בדרך כלל על המראיין תחושה של מחנק. תחושה שאתה לא טוב מספיק בפני עצמך.

אל תדחפו דלתות בכח. ברוב המקרים לחיצה על הידית תעשה לכם את העבודה:)
ושתמצאו עבודה טובה, ומהר.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ערער בערבה;2233170:
מקרה יחיד, לא להיסחף...

ממש ממש לא יחיד.
ולא חריג
וגם לא קיצוני.

הקיצוני מחכה לעוד פוסט:)

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ערער בערבה;2233180:
אוי לא, המצב אצלכם גרוע...

ככה זה במקום עבודה חרדי. כולם מכירים את כולם ולא מתביישים להתקשר לבעל כדי לקבל את המספר האישי של אשתו כדי לבקש ממנה להמליץ למנהלת של האגף השני על אשתו של החבר של בעלה שהיא לא מכירה כלל (סיפור מהשבוע).
חשוב לציין שאני לא שופטת כי המחסור במקומות העבודה הוא קשה מנשוא.
רק רציתי להדגיש שזו לא הדרך, וזה בדרך כלל לא עוזר אלא מזיק.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
רגע רגע... חכי לסיום יום העבודה.
וגל הראיונות.

:)

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יו, זה נשמע שאתם במקום עבודה מאד מענין עם אפיזודות יפות
זקוקים אולי לעובדת?
רק בשעות הבוקר:)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מה לעשות שהמחסור במקומות עבודה מוציא מאנשים התנהגויות שהם בושים בזה בעצמם אחר כך?

היוש

משתמש מקצוען
נכתב ע"י לבן;2233353:
הזדהות, מישהו?

מכירה גם מכירה,
וזה מחרפןןןןןןןןן:mad::mad:

רק, ממה שראיתי בשטח, לפעמים אנשים "שיושבים על הוריד", ומגיעים כל יומיים ומתקשרים פעמיים ביום כדי להתעדכן מה קורה ומה התקדם,
בסוף מקבלים את מה שרוצים רק בשביל שיסתמו כבר....
ות'אמת שזה הכי מבאס, כאילו, הרי מה שמגיע להם זה שיזרקו אותם מהחלון ובסוף הם מסודרים..

ולא נכנס לפרובלמה, שזה לפעמים אנשים שמכירים אותם ואז העסק נעשה הרבה פחות נעים, וקצת הרבה יותר דיפלומטי...
רק רואים את קצה אפם, בדיוק צריכים ללכת לסדר אי אלו דברים משום מה....:cool:

בשולי הדברים אם ננסה לדון אותן לכף זכות, אפשר להבין אמא לקטנטנים שבעלה ב"ה אברך והיא מחפשת נואשות אחר מקור הכנסה יציב...

ונסיים בתפילה שהקב"ה יטפטף לאנשים קצת (הרבה) טאקט ושכל, ועד אז נצטרך להסתדר איתם...:eek:

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
זה נכון ולא נכון.
הייתה לנו עובדת שבדיוק כך נכנסה למשרה נחשקת - קפצה מהחלון.
פרסמנו בדרושים איפשהו, הגברת גיגלה והגיעה אלינו פיזית. אילולא היא הייתה מגיעה היא הייתה יושבת היום בבית.
ויש משהו באסרטיביות (אסרטיביות, לא אימפולסיביות!) שפותחת דלתות ומשכנעת את המראיין שלפניו עובדת שיודעת לכבוש יעדים.

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
קצת כף זכות חבר'ה.
כל מי שכותב וכותבת כאן היא בעלת משרה שהשיגה בדרכה שלה. יש אנשים שלא מצליחים בדרכים המקובלות, ויושבים אפילו שנים בבית, והגיעו מים עד נפש. אנא היו אנשי אמת ואל תסתכלות ממרומי הקריירה שלכם על המסכנים שמשוועים למקום עבודה בו יוכלו לממש את כישוריכם.

ועוד שתי תוספות: א. אם אינך עובדת השמה, מה איכפת לך, אותה "פורצת" לא באה לקחת את המשרה שלך, היא מחפשת פינה לעצמה.
ב. שאלה: הקטע עם המטפחת ("ראש כרוך במטפחת צבעונית וחיוך מסטיקי") זה היה בכוונה? כי באמת, זה לא אמור לשנות לאף אחד מה שיש לאישה על הראש - פאה, מטפחת או צנצנת זיתים, העיקר הכישורים שלה, וזה לא משנה אם היא מאנ"ש או איזה אחת מבחוץ...

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תא חזי;2234913:
קצת כף זכות חבר'ה.
כל מי שכותב וכותבת כאן היא בעלת משרה שהשיגה בדרכה שלה. יש אנשים שלא מצליחים בדרכים המקובלות, ויושבים אפילו שנים בבית, והגיעו מים עד נפש. אנא היו אנשי אמת ואל תסתכלות ממרומי הקריירה שלכם על המסכנים שמשוועים למקום עבודה בו יוכלו לממש את כישוריכם.

ועוד שתי תוספות: א. אם אינך עובדת השמה, מה איכפת לך, אותה "פורצת" לא באה לקחת את המשרה שלך, היא מחפשת פינה לעצמה.
ב. שאלה: הקטע עם המטפחת ("ראש כרוך במטפחת צבעונית וחיוך מסטיקי") זה היה בכוונה? כי באמת, זה לא אמור לשנות לאף אחד מה שיש לאישה על הראש - פאה, מטפחת או צנצנת זיתים, העיקר הכישורים שלה, וזה לא משנה אם היא מאנ"ש או איזה אחת מבחוץ...
צנצנת זיתים על הראש? למה לא כד? או גמל?

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
איש שמח...
ממש תגובה בוגרת ולעניין!

[יהודי יקר, התואיל בטובך להפנות את שמחת חייך לעניינים הנכונים, הנושא הזה כאוב מאוד לשני הצדדים, ולמרות שפותחת האשכול צודקת ברמת העיקרון, צריך להבין שלפעמים כללי המשחק הם שונים - להזכירכם, פגישות קבלה למשרה היו נראות ככה בדיוק עד לפני עשור בערך]

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תא חזי;2234913:
קצת כף זכות חבר'ה.

כיוון שאני עצמי לבושה בעבודה במטפחת מסיבות שונות אני לא רואה שום בעיה לקחת גם צנצנת זייתים על הראש. זה נשמע צבעוני ומסקרן!

_חבל שברגע שאנשים קוראים משהו כזה הם בטוחים שמישהו התכוון נגדם.#@%

ולא אכפת לי שמישהו בא באיזה צורה שנוח לו. רק רציתי להראות מהצד שלי איזה רושם התנהגות כזאת עושה, ולמה ההתנהגות הזאת מזיקה במקום להועיל.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לבן;2236585:
כיוון שאני עצמי לבושה בעבודה במטפחת מסיבות שונות אני לא רואה שום בעיה לקחת גם צנצנת זייתים על הראש. זה נשמע צבעוני ומסקרן!

_חבל שברגע שאנשים קוראים משהו כזה הם בטוחים שמישהו התכוון נגדם.#@%

ולא אכפת לי שמישהו בא באיזה צורה שנוח לו. רק רציתי להראות מהצד שלי איזה רושם התנהגות כזאת עושה, ולמה ההתנהגות הזאת מזיקה במקום להועיל.

ככה אף אני הבנתי זאת.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כנראה שאם המטפחת בלטה הווי אומר שזו מטפחת שאין מדרך העולם ללובשה במעמדים מכובדים כראיון עבודה

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
וואי וואי וואי איזה מוכר. ואז צצה לך שיחת טלפון מבת דודה של שכנה של חברה של אחותך מהיסודי שממש מתחננת שבגלל שאת מכירה אותה תמליצי עליה בפני הבוס...

תא חזי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכתב ע"י wald;2237372:
כנראה שאם המטפחת בלטה הווי אומר שזו מטפחת שאין מדרך העולם ללובשה במעמדים מכובדים כראיון עבודה

וואו איזה הגנה ואיזה תירוץ, ממש גרמתי לכם לקחת את מה ש"לבן" כתבה כאילו זה גמרא...
"לבן", כיף לך...
:rolleyes:

---

כל המגננה וההסברים יפים, רק חבל שבמציאות הדברים לא ככה.
פן אחד של הדברים: קרובתי ניגשה לראיון עבודה למקצוע הנה"ח+חשבות שכר, ובעל הבית רצה שהיא תהיה "ייצוגית"...
אם מישהו יכול להסביר לי מה הקשר בין המקצוע הזה לייצוגיות (לא מדובר על מזכירות! מדובר על חשבות שכר), אדרבה אשמח מאד...

על כל פנים אני מקווה שהובנתי כראוי - ולא חלילה הופרה "אחדות האומה" ובפרט לא "במעמד נשגב זה" של "הימים הנוראים, אשר כל איש ואישה חרדים לגורלם הנשקל בימים הללו במאזניו של רבון העולמים במאזני צדק"...

ייצוגי מספיק?

עט הדר

משתמש מקצוען
כמה כואב הדיון כאן
השבע לא מבין את הרעב...
אנשים משוועים לפיסת עבודה מכובדת...
וסתם תזכורת:
כהרף עין אפשר להיות פתאום בצד השני של המתרס

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה