דיון אלגוריה- מה אתם אומרים?

Angular

משתמש סופר מקצוען
חוות החיות נחשבת בהחלט לאלגוריה. למעשה, היא הדוגמה היחידה שלי לאלגוריה טובה.
הבעיה באלגוריה לעניות דעתי היא שהיא נוצרה עבור המסר. המבנה, העלילה, הדמויות, הכל משני לעומת המסר.

כמו שאמרו כאן, זה יוצר מספר בעיות שרק סופר טוב מאד יכול להתמודד איתן - בעיות שקיימות בכל סיפור שנבנה סביב מסר, וממילא קיימות גם באלגוריה (שההבדל בינה לבין סיפור כזה הוא מרכיב המשל) - כמו חורים בעלילה והטפת מוסר צדקנית ומפורשת.
אבל מי שאוהב, לבריאות. למה לא.

וטולקין - טוב, בכלל לא יפה לחשוב אפילו על הרעיון, אחרי שהוא טרח והדגיש בהקדמה שלו שהספר שלו אינו אלגוריה, ואין בו אפילו פירור של מסר.

nechama ro

משתמש מקצוען
למיטב ידיעתי, הנסיך הקטן הוא ספר אלגוריה. כלפי חוץ הוא ספר ילדים, אך ידוע שחלק גדול מקהל הקוראים שלו הם דווקא מבוגרים אשר מוצאים בו מסרים עמוקים...

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
למיטב ידיעתי, הנסיך הקטן הוא ספר אלגוריה. כלפי חוץ הוא ספר ילדים, אך ידוע שחלק גדול מקהל הקוראים שלו הם דווקא מבוגרים אשר מוצאים בו מסרים עמוקים...
לנסיך הקטן אמנם אפשר להתחבר מכל מיני זויות, אבל הוא לא חותר למסר מסוים, כך שלא נראה לי שהוא אלגוריה.

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
חוות החיות נחשבת בהחלט לאלגוריה. למעשה, היא הדוגמה היחידה שלי לאלגוריה טובה.
הבעיה באלגוריה לעניות דעתי היא שהיא נוצרה עבור המסר. המבנה, העלילה, הדמויות, הכל משני לעומת המסר.

כמו שאמרו כאן, זה יוצר מספר בעיות שרק סופר טוב מאד יכול להתמודד איתן - בעיות שקיימות בכל סיפור שנבנה סביב מסר, וממילא קיימות גם באלגוריה (שההבדל בינה לבין סיפור כזה הוא מרכיב המשל) - כמו חורים בעלילה והטפת מוסר צדקנית ומפורשת.
אבל מי שאוהב, לבריאות. למה לא.

וטולקין - טוב, בכלל לא יפה לחשוב אפילו על הרעיון, אחרי שהוא טרח והדגיש בהקדמה שלו שהספר שלו אינו אלגוריה, ואין בו אפילו פירור של מסר.
שאני אבין - אלגוריה לא מחייבת מוטיבים פנטזיים?
ולגבי טולקין, טוב, עברו מספיק שנים כדי שיטחנו את זה מכל כיוון אפשרי, ונראה שהוא כן כיון למה שעבר על העולם בזמנו.
מכל מקום, סדרת ההוביט כ"כ עשירה שאפשר למצוא בה הכל.

nechama ro

משתמש מקצוען
שאני אבין - אלגוריה לא מחייבת מוטיבים פנטזיים?
ולגבי טולקין, טוב, עברו מספיק שנים כדי שיטחנו את זה מכל כיוון אפשרי, ונראה שהוא כן כיון למה שעבר על העולם בזמנו.
מכל מקום, סדרת ההוביט כ"כ עשירה שאפשר למצוא בה הכל.
בשיר השירים לדוגמה, יש בעיניך מוטיבים פנטזיים? מדובר באלגוריה, לא?
ויש גם את "לישרים תהילה" של הרמח"ל. לא רואה בו מוטיב פנטזי, אלא סיפור בעל ממד שטחי וממדים עמוקים יותר שחבויים בו.

נערך לאחרונה ב:

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
ויש גם את "לישרים תהילה" של הרמח"ל. לא רואה בו מוטיב פנטזי, אלא סיפור בעל ממד שטחי וממדים עמוקים יותר שחבויים בו.
אז הוא מוגדר כאלגוריה ולא רק כמשל, כי זה אותו דבר? אני רק שואל כדי להבין.

nechama ro

משתמש מקצוען
אז הוא מוגדר כאלגוריה ולא רק כמשל, כי זה אותו דבר? אני רק שואל כדי להבין.
מעניין באמת לבדוק את ההגדרות המדוייקות של כל אחד מהנ"ל ואת השוני ביניהם.
הגדרת ויקיפדיה למשל:
משל הוא סיפור אלגורי (שיש לו משמעות מעבר לתוכנו המפורש והגלוי) קצר עם מוסר השכל.
לעומת זאת, הגדרה לאלגוריה:
אלגוריה היא יצירה שיש לה משמעות מעבר לתוכנה המפורש והגלוי של היצירה עצמה. היא נועדה להעביר מסר או מוסר השכל באמצעות סיפור, לרוב תוך שימוש באנלוגיה לחיים ולמציאות.
מכאן נשמע שמשל הוא אלגוריה אך לא להיפך

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
בהערת אגב אציין לדברי המלבי"ם במאמר 'החרש והמסגר' לחתימת פירושו על שיר השירים וזו לשונו:
'ומעתה כי ישאלך איש לאמר על מה הוסד השיר הזה כפי פשוטו, ומה הוא הספור המשלי שלו, השמר לך ושמור נפשך מאד פן תאמר לו כי פשוטו הוא דברי רעיה ורועה, דברי עלמה ודודה, דברי דודים וחשק, חלילה וחלילה. רק כה תאמר אליו וכו'.
על פי הדברים והאמת האלה נטיתי מדרך המפרשים כולמו, כי כפי דרכם פשט השיר הוא ידידות בין דוד ורעיה, רק תוכו רצוף אהבה, וכוח בין ה' עם סגולתו וכדומה. וכפי דרכם תוכו קודש וקליפתו חול וכו' לא כן כפי הדרך אשר סללתי, הפשט קודש. והלבוש טהור. כי פשט השיר הוא ויכוח בין הנפש ובין האלו-ה דודה, הוא הלבוש החיצון, קדוש הוא וטהור, והוא לא זולתו הוא הפשט הפשוט'.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה