דיון אלגוריה- מה אתם אומרים?

רינתיה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני באופן אישי חובבת כתיבת אלגוריות (וגם קריאת;))
מעניין לשמוע אם יש עוד כמוני:D
ולקרוא אלגוריות שלכם...

אלגוריה היא יצירה שיש לה משמעות מעבר לתוכנה המפורש והגלוי של היצירה עצמה. היא נועדה להעביר מסר או מוסר השכל באמצעות סיפור, לרוב תוך שימוש באנלוגיה לחיים ולמציאות.

אלגוריה היא לרוב יצירה ספרותית, המועברת גם באמצעות אמנות חזותית כגון: ציור, פיסול, צילום, קולנוע, תיאטרון או כל סוג אחר של יצירה אמנותית.

סיפורים

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הפקות ואירועים
אלגוריה טובה (ראויה לקריאה) קשה הרבה יותר לכתוב
לכן גם לאתגר יכול להיות שלא ילך.
זה האתגר, לא?
יצא לי לכתוב אלגוריות בפורמטים שונים. (ילדים, מבוגרים ובמה)
ברגע שיש רעיון מוביל - הכתיבה הופכת פעמים לקלה יותר. שכן, היא אינה מוגבלת בזמן, מקום, יכולות, סטיגמות, עובדות. (אלא אם כן אני בוחרת לעשות זאת לעצמי).
בעצם, חוץ מהרגש שבד"כ נשאר אנושי (אלא אם כן זה הקונספט) הכתיבה עצמה זורמת יותר ופחות מחויבת לכללים.

או שזה עובד רק על כאלו ששונאים כללים. ואוהבם לפרוץ אותם...:)

קופי 100

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
אני באופן אישי חובבת כתיבת אלגוריות (וגם קריאת;))
מעניין לשמוע אם יש עוד כמוני:D
ולקרוא אלגוריות שלכם...

אלגוריה היא יצירה שיש לה משמעות מעבר לתוכנה המפורש והגלוי של היצירה עצמה. היא נועדה להעביר מסר או מוסר השכל באמצעות סיפור, לרוב תוך שימוש באנלוגיה לחיים ולמציאות.

אלגוריה היא לרוב יצירה ספרותית, המועברת גם באמצעות אמנות חזותית כגון: ציור, פיסול, צילום, קולנוע, תיאטרון או כל סוג אחר של יצירה אמנותית.
נשמע מרתק. אפשר דוגמה שכתבת לטעימה?

סיפורים

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הפקות ואירועים
אבל לא קשה להתאים את ה'משל' ל'נמשל'?
לא. לא קשה בכלל.
לא לוקחים סיפור והופכים אותו למשל.
חושבים על נמשל. על קונספט. וברגע הזה כל שורה פרועה שנכתבת אמורה לשרת את המשל.
אף שורה לא תכתב סתם ולא ניצור יכולות מוזרות לאנשים (איזה אנשים , חייזרים) אם הם לא משרתים את הרעיון המרכזי.
אבל אם בונים עולם בו נולדים זקנים עד שבגיל מאה עשרים עוצמים עיני תינוק חסרות צבע.
העולם לא נוצר סתם.
אולי בשביל ללמד את הצעירים על היחס המכבד לזקנים, אולי בשביל להעצים את היכולות של הזקנים, ואולי בשביל להראות את הזלזול באוכלוסיה המבוגרת ואת ההפסד הנובע מכך.
אם רוצים להסביר את ההשפעה של הרטלין על ילדים נבנה סיפור על קפיצים, נזרוק אותם למיים. חלק יקפצו ויעופו ללמעלה וחלק יחלידו.
מקובל לבנות אלגוריות על תופעות אנושיות האמורות לגרור התבוננות אישית.
אפשר בהחלט לבנות עלילה אלגורית בתוך בני ברק... מעניין יותר לצאת מהקופסה.

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הסיפור של @dvory רנד במוסף סיפורים של משפחה, הוא דוגמה יפה לאלגוריה אמנותית.

מאוד קשה לכתוב אלגוריות למבוגרים, דווקא בגלל שצריך לבנות עולם לבד וגם כי צריך לשמור על גבולות הדמיון, שלא יהיה ילדותי.

אישית, קשה לי לקרוא אלגוריות. יש כל-כך הרבה דרכים יפות להחדיר מסרים, למה להסתבך?
יכול להיות שזה עולם שמתאים יותר לנשים?

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
הסיפור של @dvory רנד במוסף סיפורים של משפחה, הוא דוגמה יפה לאלגוריה אמנותית.

מאוד קשה לכתוב אלגוריות למבוגרים, דווקא בגלל שצריך לבנות עולם לבד וגם כי צריך לשמור על גבולות הדמיון, שלא יהיה ילדותי.

אישית, קשה לי לקרוא אלגוריות. יש כל-כך הרבה דרכים יפות להחדיר מסרים, למה להסתבך?
יכול להיות שזה עולם שמתאים יותר לנשים?
בראש שלי יש עכשיו שני סיפורי אלגוריה נפלאים - 'מחולל התמורות' ו'מחלק התמונים'. על שניהם התענגתי, אם כי את מחולל התמורות לא לגמרי הבנתי:(.

נערך לאחרונה ב:

רינתיה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
של מי מחולל התמורות?

יש את ילדי דינור של יעל רועי- כתיבה מהממת!

נערך לאחרונה ב:

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איך אפשר לייצר כאן במסגרת הפורום תרגולים שונים (חוץ מהאתגרים כמובן)?
התחשק לי לנסות שוב, אחרי ששינו לי כאן את הדעה לגבי הקושי, אבל צריכה איזושהי הכוונה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
האם כל סיפור שיש לו מסר שלא 'מואכל בכפית' נחשב אליגוריה?
אם כן, האם גם סדרת 'הארי פוטר' וספרי טולקין נחשבים לאליגוריה?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה