אכלוס אחיסמך

צחי קרמר

משתמש פעיל
כי הקבלן מרוויח מאות אלפים על כל דירה שהוא בונה, ולא אכפת לו לחתוך קצת משולי הרווח בשביל שהקונים יהיו יותר מרוצים, אבל בקבוצת רכישה שאין בה רווח, משתדלים למצות כל מטר רבוע שאפשר לבנות בו, כדי שעלות הקרקע תתחלק בין כמה שיותר רוכשים.
אין קשר בין אחוזי בנייה למספר יחידות הדיור שניתן לבנות ואת מספר היחידות הקבלנים מנצילם עד תום
ומחיר הקרקע מתחלק פר קרקע ליחידה והסיבה היא הפוכה כשקבלן מתמחר דירה במחיר השוק וכל מטר שהוא מפחית מגודל הדירה הוא חוסך בעלות הבנייה לעומת זאת קבוצת רכישה מרגע ההתארגנות אין ליזמים שום עניין לחסוך במטרים כשהרוכשים משלמים מכיסם ובדרך כלל הרוכשים מעוניינים להגדיל כמה שאפשר

פושטע'ר

משתמש חדש
שלום,
מישהו יודע לגבי המכתבים ששלחו קרדיטו על ההלואות גישור שיש אפשרות לשלם עכשיו במקום בעתיד וכתוב שההון העצמי הנדרש הוא בין 3,800 ל9,800 האם הכוונה לסכום חודשי( דהי' שכל חודש יצטרכו לשלם סכום כזה) או שהכוונה לסכום ח''פ על כל התקופה שלא שילמו לקרדיטו עד היום.
וגם לגבי מה שהם כותבים שמשכנתא בתנאי אשראי לדיור תינתן רק בגובה המימון של קרדיטו האם זה אומר שאין אפשרות לקחת משכנתא לפי שווי הדירה כשהיא תהיה בנויה בעז''ה
תודה

מסלול מחדש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
וגם לגבי מה שהם כותבים שמשכנתא בתנאי אשראי לדיור תינתן רק בגובה המימון של קרדיטו האם זה אומר שאין אפשרות לקחת משכנתא לפי שווי הדירה כשהיא תהיה בנויה בעז''ה
תודה
הכוונה, אם הבנתי נכון, שאם מביאים מימון אחר מקרדיטו (כמו גמ"ח למשל)
הבנק יאשר משכנתא רק בסכום שקיבלתם מקרדיטו, ולא ייתן על הסכום שהבאתם מהגמ"ח
ככה היה בשלב א'

הלכה

משתמש צעיר
שלום,
מישהו יודע לגבי המכתבים ששלחו קרדיטו על ההלואות גישור שיש אפשרות לשלם עכשיו במקום בעתיד וכתוב שההון העצמי הנדרש הוא בין 3,800 ל9,800 האם הכוונה לסכום חודשי( דהי' שכל חודש יצטרכו לשלם סכום כזה) או שהכוונה לסכום ח''פ על כל התקופה שלא שילמו לקרדיטו עד היום.
תודה
א. עלות הבניה בשלב הנוכחי, היא מעבר להון העצמי ששלמו הרוכשים, הקבלן נצרך לכסף כדי להתקדם בבניה, את הסכום הנדרש השלימה חברת קרדיטו בהלוואה לכלל הקבוצה.
הלוואה זו נושאת ריבית, ועד לשליחת המכתב הצטבר תשלום ריבית בין הסמוכים שצויינו במכתב, כל דירה לפי התקדמות הבניה בה.
רוכש שלא פורע את ההלוואה עכשיו, ימשיך לשלם ריביות נוספות מידי חודש בחדשו.
רוכש שיפרע את סכום ההלוואה שנלקחה לדירתו, ישלם חד פעמי את סכום הריבית שהצטבר עד כה.
האמור רק לגבי הסכום שכבר נלקח מקרדיטו, מזמן לזמן ידרש תשלום נוסף, ובאם הרוכש לא ישלם מהון עצמי, שוב תלקח הלוואה מחברת קרדיטו, כשעל סכום ההלוואה ישלמו ריבית.
ב. לקראת קבלת הדירה, ניתן להפוך את ההלוואה של קרדיטו שהיא מעין הלוואת גישור, להלוואת משכנתא לבניה בתנאים טובים בהרבה.
יצויין, כי רק סכום שנלקח בהלוואת גישור ניתן להפכו להלוואת משכנתא לדיור, אך רוכש שישלם את הדירה מהון עצמי, לא יוכל לקבל משכנתא לדיור על דירתו, כמו כן , אם ילווה מקרדיטו רק חלק מהסכום, יוכל לקבל משכנתא לדיור רק על אותו סכום שלווה מקרדיטו.
לסיכום, רק כנגד הסכום הנלקח בגישור מקרדיטו, יכולים לקבל משכנתא לדיור

פושטע'ר

משתמש חדש
אבל הבנתי מאנשים שלקחו בשלב א' וקיבלו משכנתא יותר גבוה מבנק מזרחי
ובאופן כללי זה מוזר כי הרי כל אדם שיש לו דירה יכול לקחת משכנתא על הדירה שלו ולמה שאדם לא יוכל לבוא לבנק ולבקש משכנתא לפי מחיר הדירה שיהיה אז(גם אם לא באותם תנאים)

א"כ

משתמש רשום
אנחנו משלב א' ואכן נתנו לנו יותר מההלוואה הנ"ל אלא שזה מגיע כחלק נפרד בהלואה להון עצמי ולא כמשכנתא בריביות כמדומה אין הבדל אבל לא מקבלים את ההפרש עד לאחר שקרדיטו יקבלו את הכסף ויסירו שיעבוד אבל בהחלט אפשר לקחת גמחים ע"ס זה ולקחת בחשבון שיקבלו חזרה את זה מהבנק עד כחצי שנה מפרעון החוב.
הערך של הדירה במשכנתא נקבע לפי ערכו האמיתי!!! ע"פ שמאי כמובן ששמאי של משכנתא תמיד טיפה פחות מהערך בפועל.
בהצלחה.

מבט נוסף

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אבל הבנתי מאנשים שלקחו בשלב א' וקיבלו משכנתא יותר גבוה מבנק מזרחי
ובאופן כללי זה מוזר כי הרי כל אדם שיש לו דירה יכול לקחת משכנתא על הדירה שלו ולמה שאדם לא יוכל לבוא לבנק ולבקש משכנתא לפי מחיר הדירה שיהיה אז(גם אם לא באותם תנאים)
הרבה פעמים בלקיחת משכנתא הבנק נותן גם איזה הלוואה נוספת בריביות יחסית מוזלות
אבל זה סכום יחסית מוגבל
לא משהו שאפשר לבנות עליו וללוות בינתיים על סמך זה מאות אלפים.
ולגבי השאלה שלך על מחיר הדירה,
ברור שערך הדירה יהיה לפי ערכו האמיתי בשעת נטילת המשכנתא,
וניתן יהיה לשעבד באופן יחסי סכום גבוה יותר מהמחיר ששולם על הדירה,
מה שנכתב לכם הוא שלא יהיה ניתן לקחת על זה 'משכנתא לדיור' שבה אחוז הריביות הוא נמוך באופן משמעותי,
אלא רק 'משכנתא לכל מטרה' וכדומה, שהריבית עליה גבוהה יותר לאורך כל שנות המשכנתא
מה שבדרך כלל הופך את ה'חיסכון' שבאי תשלום הריביות לחברת המימון, ללא משתלם בכלל.

א"כ

משתמש רשום
כאמור בשלב א' קיבלנו הלוואה להון עצמי כלול עם המשכנתא דהיינו פרעון ההלואה באותם ריביות הכל הלוואה א' אלא שנותנים בשתי פעימות א' פרעון והב' רק לאחר הסרת השיעבוד של החברה המלווה, וכנ"ל.

הלכה

משתמש צעיר
כאמור בשלב א' קיבלנו הלוואה להון עצמי כלול עם המשכנתא דהיינו פרעון ההלואה באותם ריביות הכל הלוואה א' אלא שנותנים בשתי פעימות א' פרעון והב' רק לאחר הסרת השיעבוד של החברה המלווה, וכנ"ל.
לדעתי מה שאתם קיבלתם הוא כתוצאה מרצון טוב של הבנק, ואולי גם בהשתדלותו של סוכן הביטוח שסידר המשכנתא, צריך לבדוק אם באופן רשמי וחוקי דבר זה בטוח, או שתלוי בהסכמת הבנק, מה שאומר שצריך לקחת הדברים בערבון מוגבל.
אם זה מאוד חשוב לכם הייתי מייעצת לכם לפנות לסוכן המשכנתאות שמטפל בנושא [כנראה גם אתם אצל 'שוורץ ביטוחים' - תבדקו] ולשאול אותו את השאלה הזו

שושי אקשטיין

צלמת ניו בורן
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בשורה משמחת!
הרשת הידועה והמצליחה של גני בנות "מורשה" (מודיעין עילית/גבעת זאב)
פותחת סניף נוסף בשכונת גני אילון.
תושבים חדשים אשר באים להתגורר בשכונה
מוזמנים להרשם בטל:
08-6352126 GM6352126 * GMAIL.COM

אברך חשוב

משתמש רשום
משהו אמר לי שיכול להיות שלא שווה לשלם מהון עצמי כי המשכנתא מחלקת לכמה חלקים ויש את החלק הראשון שזו משכנתא לדירה ראשונה שהוא ניתן ברביות מאוד נמוכות.
ואם משלמים מהון עצמי הסכום שלוקחים משכנתא יותר קטן וממילא גם החלק של הראשון של הלואה לדירה ראשונה גם יותר קטן.
אשמח למידע בנושא

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אז אולי שלב ב זה משהו אחר
בשלב א דברו המון בקשו טפסים חתימות וכו בסוף נראה לי שזה יצא מידי יקר אז ירדו מזה
אני לא מספיק בענינים

68

משתמש צעיר
לשלב ב' יהיה.
לגבי שלב א' יש אולי סיכוי שיהיה (מה שגם יוזיל את העלות לשלב ב'), אבל כרגע אין.

מבט נוסף

משתמש פעיל
צילום מקצועי
כי לקחו מחברי שלב ב קרוב ל20,000 ש"ח?
אני גם הייתי בעד היוזמה
וחתמתי עליה
אבל לא זכור לי ששילמתי שקל
אמרו שאם זה יצא לפועל
יגבו 11,000 ש"ח
וגם זה ירד מכספי הבטחון שנפקיד בחברת המימון
אני טועה?

אני משלב ב'

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה