כללי אינדיזיין, טורים משתנים לאורך המסמך

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נתודעתי לכך שבאינדיזיין בתיבת טקסט אחת יש מספר קבוע של טורים, ואם רוצים לדוגמא כותרת בעלת טור אחד וכדומה מוכרחים לשים את זה בתיבה נפרדת אם מס' טורים מתאים.
כמו"כ הגדרת הטורים שייכת לגמרי לתיבה, אין אפשרות לשייך אותו לסגנון פסקה.
אני לא טועה? נשמע לי ממש משונה! אם אני רוצה פתאום במסמך ארוך ומעוצב להחליט שפסקה בסגנון מסויים תופיע בטור אחד במקום שניים או להיפך, אני מוכרח לשבור את הרצף ולעבוד ידנית עם תיבות טקסט? בקצב הזה אני אעדיף מכונת צילום עם מספריים... באמת ככה אמורים לעבוד :( ?
עזרתכם! ותודה רבה מראש..

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
פונקציה זו נוספה בCS5

ידידיה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בסגנון פסקה יש אופציה שנקראת span columns שנועדה בדיוק בשביל זה. אתה מגדיר כמה טורים הפסקה תחצה, אפשר שתחצה את כל הטורים (כל רוחב התיבה), או רק שני טורים וכו'.
לי יש CS5 אין לי מושג לגבי גירסאות קודמות.

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י שמח לעזור;587142:
בקצב הזה אני אעדיף מכונת צילום עם מספריים... באמת ככה אמורים לעבוד :( ?
רוצה שאני יעשה לך את עבודות העימוד, ואתה תבנה לי אתר?
:)

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לאף אחד אין נוהל עבודה לייעץ לי :( ??
אם לדוגמא אתם מתבקשים לעצב מסמך ארוך שכל כותרת היא ממורכזת וגוף הטקסט שני טורים. אתם עוברים אחד אחד ומתחילים לצייר תיבות + שבירת שרשור + מיקום מתאים לשינויים אם מתבצעים כאלו (לדוגמא מחיקת פסקה במסמך תאלץ אתכם לעבור ולהזיז את המרחקים של התיבות של כל פרק וכותרתו)?!?.
אנא!
(אגב, זה לא בשבילי זה בשביל אשתי שהרגע גמרה קורס וקיבלה עבודה, והנה הבעייה הראשונה...).
שכחתי להוסיף: אכן זהו CS4 (הקורס היה על CS3, אף שהוא הסתיים ממש כעת!).

יצחק למפרט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
עושים עם זה עם טבלה - היא כידוע לא מוגבלת ברוחב שלה. זה אפשרי רק למעלה אם הגדרת קווי בסיס שמתחילים רק אחרי 10-15 PT.

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ממש תודה על ההתייחסות!
טבלה פותרת לי את היגיעה הידנית? איך הטקסט יגלוש מעמודה לשנייה?

semel1

משתמש צעיר
יש להמיר את הטקסט של הכותרת לטבלה בת תא אחד

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י semel1;587806:
יש להמיר את הטקסט של הכותרת לטבלה בת תא אחד
לא הבנתי: מה גורם לטקסט "לגלוש" לעמודה השנייה?
ובקשר לתוסף הזרמת עמודות, ניתן גם להוריד CS5 לנסיון 30 יום :(, מה גם שהשיטה היא מגושמת להפליא: גם בוורד אפשר לעשות עימוד בדרך הסקריפטים.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הסרקיפט של הרבס עולה הרבה פחות מCS5, וגם עובד יותר טוב (יש לו שם מאמר ארוך בנושא).

ואע"פ שאינדיזיין תוכנה טובה, כדאי להתרגל לעובדה שסקריפטים טובים יכולים לחסוך שעות עבודה...

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
נכתב ע"י שמח לעזור;587248:
לאף אחד אין נוהל עבודה לייעץ לי :( ??
אם לדוגמא אתם מתבקשים לעצב מסמך ארוך שכל כותרת היא ממורכזת וגוף הטקסט שני טורים. אתם עוברים אחד אחד ומתחילים לצייר תיבות + שבירת שרשור + מיקום מתאים לשינויים אם מתבצעים כאלו (לדוגמא מחיקת פסקה במסמך תאלץ אתכם לעבור ולהזיז את המרחקים של התיבות של כל פרק וכותרתו)?!?.
אנא!
(אגב, זה לא בשבילי זה בשביל אשתי שהרגע גמרה קורס וקיבלה עבודה, והנה הבעייה הראשונה...).
שכחתי להוסיף: אכן זהו CS4 (הקורס היה על CS3, אף שהוא הסתיים ממש כעת!).

אני עבדתי על כזה סוג עימוד, בצורה כזו:
כל הטקסט הוגדר כ-2 טורים. את הכותרות הממורכזות מיקמתי כאובייקט מעוגן.
עם אובייקט מעוגן אתם יודעים לעבוד? יש כאן הרבה חומר, אפשר לעשות חיפוש.
לדוגמא כאן - הסבר רהוט (כתמיד) של עדי רביד: איך ליצור אובייקט מעוגן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה