אין לי תנור חלבי ...

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
סתם הערה (הארה): העוגות שאופים בתנור הבשרי אסור לאכול אותן בצמוד לקפה!
לכן, אישית אני חושבת שעדיף הפוך תנור חלבי, וטוסטר אובן בשרי,
לספרדים אין כל כך בעיה, אם לא נאפה בתנור בשר ב24 שעות האחרונות
לאשכנזים זה לא מלכתחילה
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש לי טוסטר אובן של מורפי ריצ'רדס וזה אופה כמו תנור. הכל עוגות, מאפים. יש בו גם טורבו.
היה לי אחד יותר טוב אבל הרבה יותר יקר שהיה אפילו טוב יותר מתנור רגיל.(אפילו שלא היה בו טורבו) זכור לי שזה היה של דאבו.
מה סדר גודל המחיר?
 

ששונית

משתמש מקצוען
אם אני זוכרת נכון, כי זה היה לפני כחמש שנים, המורפי בסביבות שלוש מאות - ארבע מאות, הדאבו בסביבות ה800
אבל שוב, לא בטוח שזה מדויק.
קניתי ברחוב כנפי נשרים ליד בנין התאומים.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אם מספיק להדליק אחרי אפיה חלבית, מה הבעיה להדליק אחרי אפיה בשרית?

אני שואלת לפי המנהגים והפוסקים שלכם, אני גם לא רואה בעיה אמיתית בזה לפי המנהגים שלנו, למרות שאני לא נוהגת כך.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אנחנו למשל לא אוכלים את החלות עם הבשר, אלא רק עם הדגים,
וכן באותה סעודה.
ומה עם הסעודה ביום ? שם אני מאמינה אין דגים.

ומה אם מישהו רוצה לקחת חלה עם הרוטב הבשרי?

ולמה להגביל את החלות של שבת לבלתי אכול אותן עם בשרי???
 

אנוכי

משתמש מקצוען
אם מספיק להדליק אחרי אפיה חלבית, מה הבעיה להדליק אחרי אפיה בשרית?

אני שואלת לפי המנהגים והפוסקים שלכם, אני גם לא רואה בעיה אמיתית בזה לפי המנהגים שלנו, למרות שאני לא נוהגת כך.
אני אסביר לך את ההגיון של ההלכה:
כשמכשירים משהו מבשרי- א"א להפוך אותו לחלבי מפני הבלבול שיוכל לשלוט בנו (נשכח מהו, חלבי, בשרי,) לכן ניתן להכשיר רק לפרווה,
כנ"ל אם מכשירים מחלבי יוכל להיות רק פרווה,
עדין יש גם צד, שאולי ההכשרה אינה מספקת (נקיון לא מספיק, חלקים קאין לנו גשיה לנקות בתנור אבל ספגו את הדי האפי הבשרית / החלבית) ולכן המאכל אינו חלבי אלא בחזקת חלבי, וא"א לאכול אותו עם בשרי, (כמו מאכל שהתבשל בסיר חלבי שלא ניתן לאכול אותו עם הבשר) אבל בכ"א יותר קל, ולכן ניתן לאכול אותו באותה ארוחה, אבל לא יחד,
מקוה שהובנתי,
ואין לקחת את הדברים כפסק להלכה
 

אנוכי

משתמש מקצוען
ומה עם הסעודה ביום ? שם אני מאמינה אין דגים.

ומה אם מישהו רוצה לקחת חלה עם הרוטב הבשרי?

ולמה להגביל את החלות של שבת לבלתי אכול אותן עם בשרי???
אפשר באמת לקנות 3 תנורים....
כל זמן שאין לנו את האופציה הזו,
אנחנו מסתפקים או בחלות שלא נאכלות עם הבשר,
או בקנויות....
אולי לכשיגדיל מטבחינו את גודלו ויתמתח כעור הצבי לע"ל נחזיק במטבח 3 תנורים.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סתם הערה (הארה): העוגות שאופים בתנור הבשרי אסור לאכול אותן בצמוד לקפה!
לכן, אישית אני חושבת שעדיף הפוך תנור חלבי, וטוסטר אובן בשרי,
את כותבת כעובדה מוגמרת משהו שרחוק מלהיות כזה.
לפי איזה פוסק אסור לאכול עם קפה עוגה פרווה בתנור שאינו בן יומו?
ראיתי בשם גדולי הפוסקים האשכנזים שאין שום בעיה לאפות חלות בתנור חלבי -והרי אותן אוכלים בתוך סעודה בשרית ממש.
 

צפורן

משתמש מקצוען
את כותבת כעובדה מוגמרת משהו שרחוק מלהיות כזה.
לפי איזה פוסק אסור לאכול עם קפה עוגה פרווה בתנור שאינו בן יומו?
ראיתי בשם גדולי הפוסקים האשכנזים שאין שום בעיה לאפות חלות בתנור חלבי -והרי אותן אוכלים בתוך סעודה בשרית ממש.
אני שאלתי, ואמרו לי שאפשר לכתחילה לאפות חלות בתנור ותבנית חלבים שאינם בני יומם, אם נייר אפיה מפסיק בין החלות לתבנית.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אפשר באמת לקנות 3 תנורים....
כל זמן שאין לנו את האופציה הזו,
אנחנו מסתפקים או בחלות שלא נאכלות עם הבשר,
או בקנויות....
אולי לכשיגדיל מטבחינו את גודלו ויתמתח כעור הצבי לע"ל נחזיק במטבח 3 תנורים.
באמת יש לי 3: אחד פרווה, לחם, עוגות, פיצות, כמו שמישהי כתבה פה, מכינה את הבצק עם המילוי, ורק הגבינה הצהובה מתווספת אחרי שאני מורידה ומוציאה מהתבנית. שני טוסטר אובן חלבי, עוגות גבינה, בורקס גבינה, והכל יוצא מצויין ממש. והשלישי - גריל לבשרים, שאתו אני משתמשת מאוד מאוד מאוד מעט. אני מבשלת את הבשרים בסירים מתאימים, וזהו.

את כותבת כעובדה מוגמרת משהו שרחוק מלהיות כזה.
לפי איזה פוסק אסור לאכול עם קפה עוגה פרווה בתנור שאינו בן יומו?
ראיתי בשם גדולי הפוסקים האשכנזים שאין שום בעיה לאפות חלות בתנור חלבי -והרי אותן אוכלים בתוך סעודה בשרית ממש.
חבל להכנס לדיון הזה. יש בו כל כך הרבה אפשרויות. וזה לא אסור, אלא כל אחד ומנהגיו, כפי שמישהי כתבה פה. מי שכתבה שאסור, כי זה מה שהכירה, וזה לא משנה אשכנזים או ספרדים, יש חומרות בכל העדות.
 

צפורן

משתמש מקצוען
חבל להכנס לדיון הזה. יש בו כל כך הרבה אפשרויות. וזה לא אסור, אלא כל אחד ומנהגיו, כפי שמישהי כתבה פה. מי שכתבה שאסור, כי זה מה שהכירה, וזה לא משנה אשכנזים או ספרדים, יש חומרות בכל העדות.
מי שמחמיר על עצמו זה נהדר.
להפוך חומרה לאיסור, ולפרסם זאת בפרוג ,זה כמעט "בל תוסיף".....
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
זה מה שהיא נוהגת, ולא חיפשה בלקסיקון אם המילה אסור באה מחומרה או מהלכה. אלא כך היא נוהגת, וזה מה שפסק להם הרב שלהם, וכך כתבה.
 

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לי יש תנור לפרווה ובשרי 2 תאים נפרדים (בשביל לא להחזיק ראש עם החלות והדגים וכו', וביום חמישי אוכלים פיצה ואז יש בעיה וכו' )
וטוסטר אובן לחלבי סוג פשוט (אפילו לא דלת כפולה) של זקש עלה לפני 10 שנים סביב 300-350
הכל יוצא מדהים גם עוגות גבינה, אף אחד לא מאמין שזה מטוסטר אובן
 

לארג'ית

משתמש מקצוען
לא קראתי את הכל....
אבל אני משתמשת בטוסטר אובן לחלבי,
יוצא מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!
וניסיתי מלאאאא דברים.
עוגות גבינה, עוגות טורט, פיצות, פוקצ'ות, פשטידות, לחמניות, אפילו פיתות, חצילים אפויים בגבינות, מאפינס, וכוווווווווו
והוא מונח על השיש, (מאחורי תריס).
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
תודה על כל התגובות!
נשמע שטוסטר אובן שווה.
עכשיו נותר רק לחשוב איפה למקם אותו, במטבח הפיצי שלי....
 

זכוכית

משתמש פעיל
תודה על כל התגובות!
נשמע שטוסטר אובן שווה.
עכשיו נותר רק לחשוב איפה למקם אותו, במטבח הפיצי שלי....

ממליצה להזדרז לקנות בשבוע הקרוב כשיש עוד מבצעים של סוף שנה אזרחית, אח"כ בד"כ המחירים עולים...

ולגבי חלות, בשבתות החורף כשאין סודה שלישית חלבית אני פשוט אופה בתנור הבשרי...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה