לספרדים אין כל כך בעיה, אם לא נאפה בתנור בשר ב24 שעות האחרונותסתם הערה (הארה): העוגות שאופים בתנור הבשרי אסור לאכול אותן בצמוד לקפה!
לכן, אישית אני חושבת שעדיף הפוך תנור חלבי, וטוסטר אובן בשרי,
לאשכנזים זה לא מלכתחילה
לספרדים אין כל כך בעיה, אם לא נאפה בתנור בשר ב24 שעות האחרונותסתם הערה (הארה): העוגות שאופים בתנור הבשרי אסור לאכול אותן בצמוד לקפה!
מה סדר גודל המחיר?יש לי טוסטר אובן של מורפי ריצ'רדס וזה אופה כמו תנור. הכל עוגות, מאפים. יש בו גם טורבו.
היה לי אחד יותר טוב אבל הרבה יותר יקר שהיה אפילו טוב יותר מתנור רגיל.(אפילו שלא היה בו טורבו) זכור לי שזה היה של דאבו.
ולאכול חלות עם ארוחות שבת בשריות, אפשר אם נאפו בתנור החלבי?סתם הערה (הארה): העוגות שאופים בתנור הבשרי אסור לאכול אותן בצמוד לקפה!
אנחנו נוהגים כך, כמובן כאמור, שאחרי אפיה של חלבי להדליק את התנור על ריק כמו שדלק כשהיה מלא,ולאכול חלות עם ארוחות שבת בשריות, אפשר אם נאפו בתנור החלבי?
אנחנו למשל לא אוכלים את החלות עם הבשר, אלא רק עם הדגים,ולאכול חלות עם ארוחות שבת בשריות, אפשר אם נאפו בתנור החלבי?
ומה עם הסעודה ביום ? שם אני מאמינה אין דגים.אנחנו למשל לא אוכלים את החלות עם הבשר, אלא רק עם הדגים,
וכן באותה סעודה.
אני אסביר לך את ההגיון של ההלכה:אם מספיק להדליק אחרי אפיה חלבית, מה הבעיה להדליק אחרי אפיה בשרית?
אני שואלת לפי המנהגים והפוסקים שלכם, אני גם לא רואה בעיה אמיתית בזה לפי המנהגים שלנו, למרות שאני לא נוהגת כך.
אפשר באמת לקנות 3 תנורים....ומה עם הסעודה ביום ? שם אני מאמינה אין דגים.
ומה אם מישהו רוצה לקחת חלה עם הרוטב הבשרי?
ולמה להגביל את החלות של שבת לבלתי אכול אותן עם בשרי???
את כותבת כעובדה מוגמרת משהו שרחוק מלהיות כזה.סתם הערה (הארה): העוגות שאופים בתנור הבשרי אסור לאכול אותן בצמוד לקפה!
אני שאלתי, ואמרו לי שאפשר לכתחילה לאפות חלות בתנור ותבנית חלבים שאינם בני יומם, אם נייר אפיה מפסיק בין החלות לתבנית.את כותבת כעובדה מוגמרת משהו שרחוק מלהיות כזה.
לפי איזה פוסק אסור לאכול עם קפה עוגה פרווה בתנור שאינו בן יומו?
ראיתי בשם גדולי הפוסקים האשכנזים שאין שום בעיה לאפות חלות בתנור חלבי -והרי אותן אוכלים בתוך סעודה בשרית ממש.
באמת יש לי 3: אחד פרווה, לחם, עוגות, פיצות, כמו שמישהי כתבה פה, מכינה את הבצק עם המילוי, ורק הגבינה הצהובה מתווספת אחרי שאני מורידה ומוציאה מהתבנית. שני טוסטר אובן חלבי, עוגות גבינה, בורקס גבינה, והכל יוצא מצויין ממש. והשלישי - גריל לבשרים, שאתו אני משתמשת מאוד מאוד מאוד מעט. אני מבשלת את הבשרים בסירים מתאימים, וזהו.אפשר באמת לקנות 3 תנורים....
כל זמן שאין לנו את האופציה הזו,
אנחנו מסתפקים או בחלות שלא נאכלות עם הבשר,
או בקנויות....
אולי לכשיגדיל מטבחינו את גודלו ויתמתח כעור הצבי לע"ל נחזיק במטבח 3 תנורים.
חבל להכנס לדיון הזה. יש בו כל כך הרבה אפשרויות. וזה לא אסור, אלא כל אחד ומנהגיו, כפי שמישהי כתבה פה. מי שכתבה שאסור, כי זה מה שהכירה, וזה לא משנה אשכנזים או ספרדים, יש חומרות בכל העדות.את כותבת כעובדה מוגמרת משהו שרחוק מלהיות כזה.
לפי איזה פוסק אסור לאכול עם קפה עוגה פרווה בתנור שאינו בן יומו?
ראיתי בשם גדולי הפוסקים האשכנזים שאין שום בעיה לאפות חלות בתנור חלבי -והרי אותן אוכלים בתוך סעודה בשרית ממש.
מי שמחמיר על עצמו זה נהדר.חבל להכנס לדיון הזה. יש בו כל כך הרבה אפשרויות. וזה לא אסור, אלא כל אחד ומנהגיו, כפי שמישהי כתבה פה. מי שכתבה שאסור, כי זה מה שהכירה, וזה לא משנה אשכנזים או ספרדים, יש חומרות בכל העדות.
תודה על כל התגובות!
נשמע שטוסטר אובן שווה.
עכשיו נותר רק לחשוב איפה למקם אותו, במטבח הפיצי שלי....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: