איך קוראים לרב הזה?

אזמרה

משתמש רשום
אני מחפשת את השם של הרב שעשו לו ניתוח בלי הרדמה והוא בכה על חורבן ירושלים... סיפור על אחד מגדולי ישראל בדורות הקודמים, אם אני לא טועה.

תודה רבה!

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא מכירה את הסיפור הזה, אבל מכירה משהו דומה, שאולי גם יעזור לך
ר' אל'ה לופיאן עבר ניתוח מסובך בעין.
במהלך הניתוח, כך מספרים הרופאים, הם נוגעים בעצב מסוים שגורם לאדם ל"שפוך" כל מה שבראש שלו
(מתוך שינה והרדמה, האדם מדבר...)
בדרך כלל - הם רגילים לשמוע הרבה גיבובי מילים, שטויות והבלים או צרות וקשיים.
לתדהמתם, כשהגיעו לעצב הנ"ל אצל ר' אל'ה, הוא החל לומר דברי גמרא, רש"י, תוספות, פסקי הלכה וכו'.

חני

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הסיפור הוא על האדמור ר' ישראל ממודז'יץ, שעבר ניתוח קטיעת רגל, ראה מהחלון את ברלין בתפארתה והלחין את ניגון 'אזכרה'.

יוסף צבי

משתמש פעיל
נכתב ע"י רותי קפלר;1825590:
הסיפור הוא על האדמור ר' ישראל ממודז'יץ, שעבר ניתוח קטיעת רגל, ראה מהחלון את ברלין בתפארתה והלחין את ניגון 'אזכרה'.

גם אני יודע הסיפור עליו

לנצח

משתמש רשום
כך סיפרו על הניתוח בגב שעבר הרב עובדיה, ולאחר הניתוח, כשבניו נכנסו אליו, הוא ביקש מהם שיזרזו את הרופאים להתחיל את הניתוח, כי חבל על הזמן.

usb101

משתמש צעיר
עימוד ספרים
נכתב ע"י לנצח;1825854:
כך סיפרו על הניתוח בגב שעבר הרב עובדיה, ולאחר הניתוח, כשבניו נכנסו אליו, הוא ביקש מהם שיזרזו את הרופאים להתחיל את הניתוח, כי חבל על הזמן.

הוא היה עסוק אז בסוגיית אין עד נעשה דיין...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה