דיון איך מגיעים לבצק המושלם?

שירלא

משתמש רשום
בתעשייה- מאפיות וכו’ משתמשים בקמחים ברמה גבוהה בנוסף למשפרים למינהם
לשימוש ביתי- ל’שטיבל’ יש קמח מיוחד לחלות והוא נותן תוצאות מדהימות
מה נחשב 'קמח ברמה גבוהה' ??
ברור שלאיכות הקמח יש השפעה על התוצר - הבצק

איזה חברה של טחינת הקמח ממולצת
 

think about it

משתמש מקצוען
מה נחשב 'קמח ברמה גבוהה' ??
וואי, אני לא כזה מבינה גדולה בתחום...
בגדול קמח משובח שמתאים בדיוק לתוצרת שלו, לכל מאפה קמח ייעודי עבורו
איזה חברה של טחינת הקמח ממולצת
ממה שאני מכירה, לשטיבל יש מגוון רחב של קמחים, לכל קמח יש מספר
והם נותנים תוצאות טובות ממש.
 

אמא גאה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
אני אופה הכול מקמח מלא 80%.
ניסיתי כבר את כל החברות, ומנסיון הכי מוצלח זה קמח שטיבל (או סוגת, שגם כן מיוצר ע"י שטיבל..).
מאז שאני קונה רק את החברה הזו, תמיד החלות מצליחות ב"ה.
גם כשאני מעבירה את המתכונים לאחרים (ותמיד מבקשים...), חלק מהמתכון זה לקנות קמח שטיבל ;)
בהצלחה!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא מבינה את הבעיה
מה יוצא לך במקום בצק שמרים?
את לשה במיקסר או ביד?
המיקסר עושה עבודה הכי טובה (וסליחה ממי שזה פוגע ברגשותיה)
ומה שחשוב בעיקר- לא לתת לבצק לתפוח מידי הרבה זמן.

וכן- לשים לב לקמחים המנופים- חלקם מכילים המון סובין ומתנהגים כמעט כמו קמח מלא (של חברת מעולה הוא כזה לא יודעת על כל החברות)
 

דייייייייייי

משתמש פעיל
היה לי תקופה שהבצק שלי לא יצא אוורירי כמו תמיד, גיליתי שהשתמשתי בשמרים מחברה אחרת,
שדווקא נחשבת טובה, אבל כנראה שלא לשמרים:)
משתמשת רק בשמרים האלה.
בנוסף-לאחרונה מחוסר בררה קניתי קמח של רובינפלד-וזה ממש עושה הבדל.
מאז קונה רק שלהם, למרות שהמחיר יותר יקר-שווה את זה.
 

הנשר הגדול

משתמש צעיר
בבצק מושלם יש כמה דברים קל להכנה קל לעיבוד שיוצא טוב טעים ואוורירי ושנשמר טרי הבריאות זה תוספת אז ככה מתכון קל ופשוט שתמיד מצליח לי ב"ה קילו קמח כף גדושה מלח (כפות ברזל אמיתיות) אבל לא גדושה מידי שתי כפות גדושות סוכר לערבב טוב שתיים וחצי כפות שמרים לערבב טוב לשים שתי כוסות מים לערבב עד שכל הבצק גושים קטנים אפשר להוסיף מים לפי הצורך ואח"כ לשים שלושת רבעי כוס שמן ללוש עד שהבצק אחיד לכסות התפחה של שעה להוריד נפח התפחה של 40 דקות להתחיל לעבוד עליו איך שרוצים לשים בתבנית משומנת לפי הגודל כך זמן האפיה חלות 25/30 דקות לחמניות 15/20 דקות תנור של 200 מעלות לעטוף ישר שיוצא מהתנור בניילון נצמד להקפיא תמיד שיפשיר יהיה טרי עדיפות שמפשירים לחמם על הפלטה (לשאול את הרב שלכם לגבי הפיכת לחם לצנימים -תמיד זה נהיה קשה למטה על הפלטה) להוציא מהניילון עוד שקפוא בהצלחה
 

M. L.

משתמש פעיל
השיטה שלי לבצק שמרים (היא לא שלי אלא של קלרה פטל) והיא מעולה ממש!!!
א. את הקמח מחלקים ל-2. את החצי הראשון מקציפים במקצף בלון עם שאר החומרים כ-5 דקות לעיסה נוזלית. אח"כ מחליפים לוו לישה ומוסיפים את החצי השני של הקמח וממשיכים לישה כרגיל.

ב. לשים את הבצק בהפסקות- 5 דקות לישה, 5 דקות מנוחה. ככה 3 פעמים. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה בצורה בלתי רגילה.
בנוסף, אישית מעדיפה התפחה במקרר לילה, אין להשוות להתפחה רגילה לדעתי.
תודה רבה!
ניסיתי את זה וזה פשוט עובד.
פשוט משהו אחר...
גם בכוסמין וגם בקמח לבן,
יצא ממש ליגה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה