איך מבשלים בשר בקר שיהיה רך?

dafdefet

משתמש מקצוען
לא מצליחה אף פעם תמיד יוצא קשה
ומסטיקי כזה (שלועסים לועסים לועסים ולועסים......)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
דבר ראשון בוחרים חלק טוב.
דוגמאות:
כתף- לצלי
שריר הזרוע (קצ'יקל בלע"ז)- למרק
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
בישול ארווווווך.
כ-8 שעות בסיר רגיל.
טיפ נוסף: להוסיף דבש בבישול.
בהצלחה
 

אא

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אם תבשלי צלי כתף מס' 5
בישול ארוך 4-5 שעות
יצא רך כמו חמאה.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מס 5 מתבשל מהר יותר וגם נחתך לפרוסות יפות ומכובדות
מס 8 מתבשל לאט יותר ועדיף בקוביות כי הפרוסות שלו ככה ככה

מנסיוני אם את רוצה בשר בקר לא מעובד אז לקנות רק טרי

אם את הולכת על קפוא אז יש עדיפות למעובדים מבחינת התוצאה הרכה (אם כי לא כולם אוהבים שהם נמסים יותר מידיי)
 

אפרתה

משתמש מקצוען
אני מקפידה קודם כל להניח את הבשר בסיר עם מעט שמן, ועל אש גבוהה ממש להפוך אותו לכל הצדדים כמה דקות, עד שהוא נראה "צלוי" מבחוץ, אחר כך להנמיך את האש לבינוני ומטה ולבשל עוד כמה שעות טובות. זה גורם לנוזלים להשאר בתוך הבשר.
הבשר מתבשל בעיקרון בנוזלים של עצמו אבל אם הם נגמרים צריך להוסיף קצת מים כל פעם, לא כמות גדולה כמובן.
מבשלים בסיר מכוסה ואחרי שמתרכך- מכבים, מקררים היטב, פורסים בעדינות ולפני ההגשה מחממים היטב או מכינים רוטב חדש ומכניסים את הבשר לרתיחה.
פירטתי ככל האפשר, מקווה שיצא לך טוב בפעם הבאה...
החלקים הטובים לדעתי- 5,6,8, ויש עוד- פילה מדומה, זה בינתיים...
 

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
חלקים: 4,5,6 טובים לצלי.
8 טוב יותר לחמין.
אני מאדה בערך שעה על בצל מטוגן והופכת מדי פעם.
אח"כ מוסיפה מים ומשאירה על אש הכי קטנה למשך כל הלילה,
לפרוס רק אחרי שמתקרר לגמרי. בשביל שיצא פרוסות יפות ולא יתפורר.
בהצלחה!
 

פרסומון

משתמש סופר מקצוען
לא בדקתי מה כתבו לך, אבל לדעתי העיקר הוא שיהיה הרבה זמן על האש.
 

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
להשרות יממה ביין, לבן עדיף. או יין חזק
 

dafdefet

משתמש מקצוען
קניתי מספר 7
כנראה זה מה שנשאר ערב חג בחנות

יש מה לנסות עם כל העיצות שלמעלה או שזה אבוד?
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
גם אני נתקעתי עם הבשר הזה... בישלתי אותו איזה 4 שעות על אש נמוכה וזה כנראה היה יותר מידי כי הוא התפורר... אבל בחמין זה היה מעדן... דוקא בגלל שהתפורר...

תטגני אותו לפי ההוראות של שרית ולקרר טוב לפני שחותכים- עדיף לילה במקרר. (הפרוסות שלו לא מי יודע מה יפות כמו 5 לדוג'...)
 

יפה_פה

משתמש פעיל
הטיגון הראשוני לפני הבישול עוצר את הנוזלים בפנים.
כמו שכתבו קודמי.
אני טיגנתי את הבשר מכל הצדדים אח"כ הוצאתי ושמתי על נייר כסף גדול,
נעצתי בבשר שיני שום ומרחתי ברוטב העשוי מדבש חרדל קצת מלח, פלפל שחור ורוזמרין.
עטפתי טוב טוב עם הנייר כסף. הכנסתי לתבנית חד פעמית ושמתי בתנור על חום גבוהה לשעה וחצי. יוצא רך רך וטעים
 

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי 2 מרשמים לבשר בתנור, אני לא קונה בשר מעובד (מידי סינטטי לדעתי.) ולמרות זאת הוא יוצא מאד רך ואפילו הילדים הקטנים תמיד מבקשים עוד.(אני חותכת להם את הפרוסה), מרשם אחד זה המרשם שהיה בבית שלנו של המודיע בערב ר"ה שם זה היה כתוב על צלי כתף, אני עשיתי אותו עם חלק מס' 6 יצא מדהים, ואם תרצי אני אסרוק את זה יותר מאוחר.
המרשם השני עם חרדל ויין והוא טוב כמעט עם כל חלק, גם אותו אני יכולה לעלות יותר מאוחר אם זה רלוונטי, בכל מקרה לדעתי הסוד הוא לפרוס אותו לאחר הבישול לפרוסות דקות.
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני משרה את הבשר בלילה במרינדה של יין ותבלינים
ובבוקר מבשלת כ-4 שעות.
 

dafdefet

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אך;867981:
יש לי 2 מרשמים לבשר בתנור, אני לא קונה בשר מעובד (מידי סינטטי לדעתי.) ולמרות זאת הוא יוצא מאד רך ואפילו הילדים הקטנים תמיד מבקשים עוד.(אני חותכת להם את הפרוסה), מרשם אחד זה המרשם שהיה בבית שלנו של המודיע בערב ר"ה שם זה היה כתוב על צלי כתף, אני עשיתי אותו עם חלק מס' 6 יצא מדהים, ואם תרצי אני אסרוק את זה יותר מאוחר.
המרשם השני עם חרדל ויין והוא טוב כמעט עם כל חלק, גם אותו אני יכולה לעלות יותר מאוחר אם זה רלוונטי, בכל מקרה לדעתי הסוד הוא לפרוס אותו לאחר הבישול לפרוסות דקות.
אשמח לקבל את המרשמים
 

חיה דרליך

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ב"ה

יש לשים לב שבשר שמתבשל מדי הרבה הוא מתייבש ומתקשה היות וכל הנוזלים יוצאים ממנו
חוץ מבשר ראש שאפשר לבשלו מאד הרבה זמן ומתרכך ביותר
 

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י dafdefet;868004:
אשמח לקבל את המרשמים
מרשם 1:"לסגור" את נתח הבשר היטב מכל הכיוונים(במחבת עם קצת שמן ללא כל תבלינים.)
לשים בתבנית (ח"פ :)) 3 בצלים פרוסים דק, 6 שיני שום כתושות, 3 כפות קמח ולערבב.
אחרי הערבוב להוסיף 2 כוסות יין אדום חצי יבש, ומס' עלי דפנה.
לערבב בכוס (ח"פ, אלא מה?!) 2 כפות שמן, 1 כף אבקת חרדל (אני השתמשתי בחרדל רגיל) ו-1 כף קמח. למרוח על נתח הבקר היטב מכל הכיוונים, להניח את הבשר על התערובת שבתבנית ולבזוק מעל הבשר (רק על החלק העליון) פלפל שחור גרוס ומלח.
לכסות ולאפות כ- שעתיים, שעתיים ורבע.
יוצא מקסים!
בתאבון.
את המרשם מהמודיע אני מצרפת כקובץ.כאמור- המרשם הוא על צלי כתף אבל לי הוא יצא מדהים גם בחלק מס' 6.
 

קבצים מצורפים

  • scan0067.jpg
    KB 937.7 · צפיות: 342

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה