איך לשמח הורים שהתבשרו על ילדם החולה?

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא שוכחת ארוחת ערב כשחזרנו מאישפוז של שבוע ארווווווווווווך
חברים דפקו והניחו ליד הדלת,
איך הייתי רעבה והבית ריק ומאובק..
הדברים הקטנים (גדולים) שמחזקים זה בעיקר - השתתפות עם הלב מעשים גשמיים.

כן. להגיע עם כוס מיץ תפוזים וקש, לשבת חצי שעה.
לא צריך הרבה.
גם לא דברי חיזוק מאלללפים. לא.
מבט משתתף בעיניים. שקית רוגלך וקופסת ענבים. מספיק.

עשירה

משתמש מקצוען
לא לשאול כל היום יש שיפור? אם היה שיפור או תוצאה טובה מן הסתם היו משתפים לצערנו הטיפולים הם ארוכים ובדרך כלל בודקים את השינוי רק בפעם בחודש חודשיים.
זה.
לא הכל אפשר להסביר. מי שלא יודע מה זה טיפול כימותרפי וכל ההשלכות שלו לעולם לא יבין (ושה' יעזור שלא תבינו).
כמה שאלות קיבלתי אחרי כל טיפול/ביקורת - האם התוצאות היו טובות.
מה זה תוצאות טובות? אם התוצאות לא טובות אבל זה צפוי מבחינה רפואית אז זה טוב או לא? וכן להיפך.

ניחוחות

משתמש מקצוען
לא הכל אפשר להסביר. מי שלא יודע מה זה טיפול כימותרפי וכל ההשלכות שלו לעולם לא יבין (ושה' יעזור שלא תבינו).
כמה שאלות קיבלתי אחרי כל טיפול/ביקורת - האם התוצאות היו טובות.
מה זה תוצאות טובות? אם התוצאות לא טובות אבל זה צפוי מבחינה רפואית אז זה טוב או לא? וכן להיפך.
אני התלבטתי מאד אם לכתוב את זה, אבל לדעתי חשוב כי גם עד שלא התנסתי לא ידעתי.
אני זוכרת אחרי שבאחד הפעמים שבאנו לטיפול והרופאה אמר שהילד לא יכול לקבל טיפול בגלל שמדדים לא תקינים ואחותי המדהימה התקשרה וסיפרתי לה באכזבה שהיום הילד לא מקבל טיפול
והיא עונה לי בהתרגשות שבדיוק היא התפללה וקיבלה קבלה שהילד לא יצטרך לקבל טיפול ולכי תסבירי לה... ובאמת שאין על האחות הזאת

עשירה

משתמש מקצוען
@סווצ'אר. מפנה אותך לאשכול שנפתח בזמנו בנושא התמודדות עם המחלה. לא יודעת אם נחשפת אליו.
אני חושבת שאפשר לקבל משם הרבה.

מאה

משתמש מקצוען
בבקשה...
היום קרוב משפחה שלי התבשר על ילדו בן 5 שהוא חולה במחלה ....
אנחנו לא יודעים איך לאכול את זה...
אנשים כ"כ שמחים ילד חמוד מתוק לא יודע מה רוצים ממנו סה"כ הוא היה עייף....
אנחנו רוצים להקל מעליהם לשמח אותם לתת להם זיק של תקוה .
הם לקראת תקופה של טיפולים לא פשוטה ...
הבו רעיונות....
ושלא נצטרך לבקשות כאלה עוד
אמן!
לא לדון
לא לשפוט
לא לצפות
לא להעלב
לקבל באהבה כל מה שהם יעשו - לא יעשו
יספרו - לא יספרו
ישתפו - לא ישתפו
פשוט להיות שם בשבילם, איך שלא יהיו.

זו צומת קשה מאד מאד בחיים
ולוקח הרבה זמן עד שמצליחים להרים ראש אחרי ה"בום" הענק.

אידינע

משתמש מקצוען
אוצרצ'יק של וקסברגר
יקר, אבל מעסיק מאד
מצטרפת.
הבת שלי קיבלה מ'חיינו' שנה שעברה. אין יום שזה לא בשימוש. ובאשפוזים במיוחד!
החסרון שלו שא"א לחבר לו אוזניות, אז צריך שלא יפריע למאושפז השני בחדר.

אננסית

משתמש מקצוען
קישור לשיעורים הנ''ל מרבי אלימלך בידרמן מאתר קול הלשון

2 שיעורים בעברית של רבי מיילך בידרמן בליווי מוזיקאלי שעות ארוכות של חיזוק ממש !!! בדגש לנושאים אלו של חולים במחלה אך פונה לכל התמודדות של כל יהודי קוראים לזה באמונתו יחיה ממש מחזק !!!!

נתתי את זה למישהו שנפצע ועבר ניתוח מורכב עם החלמה של שעות במטה ואמר לי שמאוד מאוד עזר לו !!!

הקבצים גדולים מידיי להעלאה לכאן . שמעו ותחי נפשיכם פשוטו כמשמעו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

,משנה את כל הכיוון חשיבה !!!!!!!!!!! ואם הגישה וההסתכלות נכונה אז ממילא יותר קל להתמודד !!!!!!!!!
האם מתאים גם אחרי פטירה מהמחלה?

זושא כץ

משתמש מקצוען
זה דברי תורה ואמונה , על מעלת היסורים וכו'
ולכן מתאימים לכל אחד

השאלה מתי.
כשבן אדם מתמודד בהצלחה 23 שעות ביממה, ובשעה אחת הוא גונח ונאנח ומשחרר כאב ולחץ, ואז מגיע החבר/ האח/ התורן ומציע לו קלטות זה מפוצץ.
כי את כל מה שר' מיילך אומר אני יודע, ופשוט עכשיו אני לאל מצליח לחיות עם זה...
כשאתם תהיו איתו שם, תסכימו איתו שזה נורא שיש לו ילד חולה בסרטן, ודבר כזה הופך את הבית, וזה באמת הורס את כל התוכניות, ובאמת לא יודעים מה יהיה מחר, ובאמת הרפואה היא לא יודעת הכל, ויש פחד אמיתי ממוות.
זה מה שיתן לו כח להתמודד בהצלחה הלאה ב23 שעות הבאות.

מאה

משתמש מקצוען
זה דברי תורה ואמונה , על מעלת היסורים וכו'
ולכן מתאימים לכל אחד

השאלה מתי.
כשבן אדם מתמודד בהצלחה 23 שעות ביממה, ובשעה אחת הוא גונח ונאנח ומשחרר כאב ולחץ, ואז מגיע החבר/ האח/ התורן ומציע לו קלטות זה מפוצץ.
כי את כל מה שר' מיילך אומר אני יודע, ופשוט עכשיו אני לאל מצליח לחיות עם זה...
כשאתם תהיו איתו שם, תסכימו איתו שזה נורא שיש לו ילד חולה בסרטן, ודבר כזה הופך את הבית, וזה באמת הורס את כל התוכניות, ובאמת לא יודעים מה יהיה מחר, ובאמת הרפואה היא לא יודעת הכל, ויש פחד אמיתי ממוות.
זה מה שיתן לו כח להתמודד בהצלחה הלאה ב23 שעות הבאות.
מסכימה כל כך.
בזמנו היינו במחנה של הארגון "רפאנו ונוושע" למשפחות שאחד הילדים במהלך טיפולים.
דיבר שם הרב גואל אלקריף שביתו החלימה מהמחלה זמן מה קודם לכן.
הוא אמר שכשהיה איתה בטיפולים והיא סבלה והוא ניסה להקל מעליה, חשב לעצמו: "כולם מתפללים בשבילנו, קורעים שערי שמיים, מקבלים קבלות טובות, ומה אני - האבא של הילדה -עושה? מעביר את קערת הקיא מפה לשם ומשם לפה, מרוקן, וחוזר חלילה. עם זה אני מתעסק?"
וענה - שלכל אחד התפקיד שלו במערך, והורה, בתפקידים הטכניים הלא הירואים, ממלא את תפקידו הכי טוב שאפשר.
זו היתה רוח הדברים. לא בטוחה שדייקתי.
אבל אני זוכרת היטב שככה הרגשתי בחודשים הראשונים.
לא היה זמן וראש לקבלות ושמיעת הרצאות וחיזוקים
אבל כל המהות היתה תפילה ואמונה. בכל נשימה ונשימה.

כשנמצאים במחלקות האלו ימים על גבי לילות (כמו ששמעתי ל"ע בהספד על ילדה שנפטרה מהמחלה, שכינו את "בית ויזל" בתל השומר- שלא תכירו - "בית המדרש הגדול לאמונה" )
לא צריך בדיוק בזמן הזה לקרוא ולשמוע אמונה. לפעמים גם אי אפשר. שם חיים אמונה רגע רגע ושעה שעה. לצד קערת קיא. פיק ליין שמזדהם. חום שעולה. טסיות שיורדות. שיער שנושר בבת אחת או בהדרגה. סטרואידים שמנפחים. המתנה מורטת עצבים לתשובות של בדיקות. תנועת יד או קימוט מצח של רופא. ועוד ועוד.

תורת עולם

משתמש פעיל
וענה - שלכל אחד התפקיד שלו במערך, והורה, בתפקידים הטכניים הלא הירואים, ממלא את תפקידו הכי טוב שאפשר.
כשנכנסתי לאדמו"ר שלי בעת הגילוי אצל בני אמר לי כדברים האלה אתה בתור אבא צריך אך ורק לטפל בילד ולעשות הכל בתחום הרפואי שיבריא, כל השאר יעשו אחרים

נ.ס.

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
יכול לחזק מאוד , המעלה שם שיש הרבה הרבה רגש , זה כמו קומזיץ כזה שרים ומדברים מתוך ניגון , מרגש מאוד ומסוגל לגרום לפרוץ בבכי ולפרוק את כל הכאב החוצה ,

זה המטרה שהעלתי את זה לכאן [ לא רק עניין חיזוק באמונה , מי אני שאבוא לומר זאת שאנשים שחיים באמונה כל שניה כפי שכבר ציינו כאן ]

זה לא סתם שיעור חיזוק באמונה , בשיעור אמונה לא תפרצו בבכי קורע לב , בזה כן !!!! עם הרבה סיפורים מהמציאות מאנשים שהתמודדו עם דברים אלו ל''ע איך שרדו, וכו'

זה מביא את המאזין לאטמוספרה אחרת,, מאוד מאוד משחרר !!! בסגנון קומזיץ !

כמובן שזה לא מתאים בדיוק למישהו שהוא בתחילת התקופה הקשה או גם באמצע והראש תפוס לגמרי מסבל הקושי ל''ע ,

אבל בזמן שפנויים לכך זה פשוט הצלה כל מי שמקרר על זה - פשוט לא הקשיב עד הסוף !!!!!

בסגנון קומזיץ .... עם הרבה מוזיקה ומילים קרות על נפש עייפה- .

ולמי שפוסל אומר נא אל תפסול לפני שהאזנת מהחל ועד כלה - חבל שבגללך פחות יאזינו ויחיו מחדש .......

המטרה לא לחזק אמונה אצל אלו שלצערינו חיים זאת כל רגע בסבל וקושי איום ונורא , המטרה היא שיעורים שמביאים את המאזין לאטמוספרה אחרת

ובטוח מי שכ''כ סובל יפרוץ בבכי סוער וכואב ואז זרם של תפילות מעומק הלב יגיעו ישירות לכסא הכבוד !!!!!-

אז נא ונא אל תמנע מהם.....

נערך לאחרונה ב:

משובצת

משתמש פעיל
לגמרי כן.
אני תקופה קצרה אחרי פטירת אימי שנפטרה צעירה מאוד אחרי מחלה קשה.
בתקופת המחלה קיבלנו את הדיסק אבל פשוט לא הייתי מסוגלת ופנויה לשמוע.
ודווקא אחרי הפטירה שמעתי וזה עשה לי ממש טוב בכיתי תוך כדי המון...
אבל זה ממש הטעין אותי בכוחות להמשיך להתמודד עם החלל .

נ.ס.

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אבל זה ממש הטעין אותי בכוחות להמשיך להתמודד עם החלל .

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
לבוא לבקר
והרבה
ההורים נמצאים שם כל היום לבד
והשעות לפעמים לא עוברות...
לא צריך להיות הרבה זמן אבל כן שהם יראו עוד אנשיןם מבחוץ
שאנשים טרחו לבוא בשביל לשמח אותם וזכרו אותם

אננסית

משתמש מקצוען
לגמרי כן.
הבל זה ממש הטעין אותי בכוחות להמשיך להתמודד עם החלל .
כנ"ל, אימי נפטרה
לא היה בעיה (בשנת אבל) עם המוזיקה?

דוּבי

משתמש מקצוען
מסכימה כל כך.
בזמנו היינו במחנה של הארגון "רפאנו ונוושע" למשפחות שאחד הילדים במהלך טיפולים.
דיבר שם הרב גואל אלקריף שביתו החלימה מהמחלה זמן מה קודם לכן.
הוא אמר שכשהיה איתה בטיפולים והיא סבלה והוא ניסה להקל מעליה, חשב לעצמו: "כולם מתפללים בשבילנו, קורעים שערי שמיים, מקבלים קבלות טובות, ומה אני - האבא של הילדה -עושה? מעביר את קערת הקיא מפה לשם ומשם לפה, מרוקן, וחוזר חלילה. עם זה אני מתעסק?"
זו היתה רוח הדברים. לא בטוחה שדייקתי.
אבל אני זוכרת היטב שככה הרגשתי בחודשים הראשונים.
לא היה זמן וראש לקבלות ושמיעת הרצאות וחיזוקים
אבל כל המהות היתה תפילה ואמונה. בכל נשימה ונשימה.

כשנמצאים במחלקות האלו ימים על גבי לילות (כמו ששמעתי ל"ע בהספד על ילדה שנפטרה מהמחלה, שכינו את "בית ויזל" בתל השומר- שלא תכירו - "בית המדרש הגדול לאמונה" )
לא צריך בדיוק בזמן הזה לקרוא ולשמוע אמונה. לפעמים גם אי אפשר. שם חיים אמונה רגע רגע ושעה שעה. לצד קערת קיא. פיק ליין שמזדהם. חום שעולה. טסיות שיורדות. שיער שנושר בבת אחת או בהדרגה. סטרואידים שמנפחים. המתנה מורטת עצבים לתשובות של בדיקות. תנועת יד או קימוט מצח של רופא. ועוד ועוד.
איי כמה שזה נכון
מסכים עם כל מילה
(y)(y)(y)
ממש מחזק

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ןמנסיון הבאתי את זה לחבר ששכב בשיקום של שעות לאחר פציעה משמועתית לאחר חתונתו , ועזר לו מאוווווד, גשמית להיות חזק יותר ולא להישבר בייסורים שעבר
בגלל שהוא כבר היה בשיקום הראש שלו כבר היה יותר פנוי לשמוע.
אבל במצבים כאלו את החיזוקים תעשו בעצמכם.
לבנ''א המתמודד תנו עזרה טכנית לא עצות רוחניות. זה רק מתסכל ומכעיס.

נ.ס.

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
בגלל שהוא כבר היה בשיקום הראש שלו כבר היה יותר פנוי לשמוע.
אבל במצבים כאלו את החיזוקים תעשו בעצמכם.
לבנ''א המתמודד תנו עזרה טכנית לא עצות רוחניות. זה רק מתסכל ומכעיס.
הדגשתי והדגשתי שוב ושוב ושוב ושוב שזה לא מיועד עבור מי שנמצא ממש באמצע התקופה הקשה והראש לא פנוי לכך , ובכל אופן כל העצות המעשיות ודאי קודמות ללא ספק בכלל,
אבל כן זה יכול להיות טוב לא רק רוחנית אלא גשמית ג''כ !!! גורם להוציא את הכאב החוצה !! שמעת את זה ????

אז תקשיב ואז נראה מה אתה אומר !!

קרא את כל ההודעות שכתבתי אני ואחרים על זה .. ושוב כמובן שא. ב. זה העזרה הטכנית !!!! וכן גם אחריי זה צריך ראש פנוי לכך !!

אבל כשיש ראש פנוי לכך זה מתנה משמים השיעורים האלו !!!

תקשיב ! תרגיש ! תבין !!!

לא הקשבת ? לא הרגשת ! לא הבנת !

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה