נכתב ע"י גלידתי;n4974723:נסענו באוטובוס. עלה מישהו וביקש שאני ובעלי נעבור ספסל, יען הוא לא רוצה לשבת מאחורי אשה. במושבים הריקים בצד השני הוא לא רוצה - יש שם שמש. בעלי בחוסר סבלנות: "תחליט מה אתה רוצה, עולם הזה או עולם הבא"
נכתב ע"י דבפ;n4974619:לדעתי, במצב מיוחד מי שהכי צריכה להתחשב זו האישה במצב.
כשאני נמצאת במצב כזה, אני משתדלת יותר לעלות בתחנות הראשונות של האוטובוס. (כאשר מחליפים אוטובוסים הדבר אפשרי, ואעשה זאת גם במחיר של הארכת זמן הנסיעה).
לא אעלה לאוטובוס אם הנהג מודיע שאין מקומות ישיבה. (בעיקר באוטובוס בינעירוני)
ואם אין ברירה, אעלה מתוך ידיעה ברורה שאני מסוגלת ויכולה לעמוד כל הנסיעה או לשבת על המדרגות. ואסרב בתוקף להצעות לפינוי מקום. (הנהג והנוסעים היתרו בי שאין מקומות ישיבה ולא בנערה היושבת ומצפה לנסיעה רגועה).
נכתב ע"י מקופלת;n4974799:לגבי גברים שמנפנפים נשים למקומות אחוריים יותר.
לא יפה, נכון. אבל למה זה צריך להגיע למצב הזה?
למה שאנחנו כנשים לא נתמקם מלכתחילא, או לפחות כשהחלק הגברי מתמלא, במקומות שיועדו לנו באוטובוס מהדרין?
למה כנשים שומרות תורה ומצוות, אנחנו לא מכבדים הקפדות רוחניות של אחרים.
רק להשאיר עגלה פתוחה זה חוסר התחשבות בסביבה? רק אם הנוחות שלי מציקה לאחרים מבחינה גשמית? גם לשבת במקום שגורם למישהוא אחר לעמוד כי הוא מקפיד שלא לשבת מאחורי אישה זה חסר התחשבות. במיוחד אם מדובר באוטובוס מהדרין שמלכתחילא מיועד לכך.
למה כשאדם חילוני מגיע לאזור חרדי, אנו מצפים ממנו להתנהגות מותאמת, למה נתרעם עליו אם הוא ייחצן את הזוגיות הקסומה שלו ברחוב שלנו? מה יש? זה מותר מבחינה חוקית!
איך אנחנו מצפים מחילוני להתחשב ברגישויות שלנו, כשאנחנו לא מתחשבים בהקפדות רוחניות של אחרים?
ושוב- זה לא בסדר להקים נשים! אבל למה להגיע למצב הזה?
נכתב ע"י אמא ומתכנתת;n4974813:מסכימה איתך לגמרי ואני בחיים לא מתישבת מקדימה. אני דברתי על קו התפר, הרי הנשים צריכות להתחיל לשבת באיזשהו ספסל, ולי אישית לא נח לשבת ממש מאחור אז כשזה אפשרי אני מתישבת בספסלים שמאחורי או במקביל לדלת האחורית. הענין הוא שאם החלק הקדמי התמלא - יש גברים שמרגישים שזהו המשך ישיר לחלק שלהם....
נכתב ע"י מקופלת;n4974823:גם אם זה לא הההמשך הישיר של הגברים. שם זה המקום שהם יכולים לשבת כרגע .
ונכון שפחות נח לשבת אחרוה, אבל גם פחות נח לקפל עגלה, אז מה?
נכתב ע"י מקופלת;n4974823:גם אם זה לא הההמשך הישיר של הגברים. שם זה המקום שהם יכולים לשבת כרגע .
נכתב ע"י אמא ומתכנתת;n4974830:כנראה שלא קראת את ההודעה שלי... מילא אם מבקשים ממך בנימוס אם את יכולה לעבור כשיש מקום פנוי. אבל כשפוקדים עלייך בטון מצווה ואפילו מרימים קול, ולא טורחים לבדוק אם יש בכלל מקום אליו את יכולה לעבור... על זה אני מדברת!
נכתב ע"י ינשופי;n4974834:לא מסכימה איתך. אם אני במצב מיוחד (במיוחד כשעדיין לא רואים...), יהיה לי קשה לשבת בספסל אחורי, בדיוק כמו קושי של גבר צעיר לעמוד, אם לא יותר... האין דמי סמוק יותר?
נכתב ע"י cha123;n4974837:רק מלקרוא את ההודעה הזו אני מתחילה להרגיש את הבחילה שעושה לי הישיבה בסוף אוטובוס בינעירוני..
נראה לי במקומות המיועדים לנשים - אשה לא חייבת לעבור אחורה יותר
נכתב ע"י תקוה;n4974874:מעניין שגבר מקים אישה.
יש מצב שאישה תקים גברים?
כבר כמה בקרים שאני עולה על אוטובוס עירוני ואני רואה גברים יושבים בחלק האחורי. בספסלים האחרונים. כאישה שאסור לה לשבת לפניהם אני בבעיה היכן לשבת.
נכתב ע"י שושיה;n4974101:טוב, באמת שהאשכול סטה סטה סטה, מתמונה תמימה של עגלת שלישיה, עבר האשכול לסתימת אוטובוס, לחוסר התחשבות כללית, לחוסר התחשבות במבוגרים, לחוסר התחשבות בנשים טרום לידה, לשמירת עיניים, למהדרין, ל"קו התפר" של האוטובוס ול"חסידות מסוימת" (לשה"ר הוא גם ברמז), ופריצות.
יעלה, האשכול מוצה ולמיטב ידיעתי כדאי לנעול אותו בטרם הדברים יצאו מכלל שליטה.
מנהלים? אתם שם?
נכתב ע"י שריונה;n4974949:המנהלים באמצע החתלת קבוצה א'
כשיסיימו יבואו לקבוצה שלנו ויחלקו 'פאטשים' למי שצריך.
וואו, איזה אשכול! ירד מהפסים לגמרי...
בחלם היו מזמן פותרים ת'בעיה הזו, מה דעתכם על אוטובוס קמתיים?? אה??
קומה תחתונה- גברים
קומה עליונה- נשים.
את העגלות שמים בקומה של הגברים, להם קל יותר לקפץ ולנתר כמו תיישים..
פינת קפה ומאפה- בקומה העליונה כמובן.
נסיעה טובה ובתאבון!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ס'
קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי: