קראתי עד עמוד חמש ואמשיך אחר כך.
קודם כל, יישר כח על השרשור המעניין, זה נותן רעיונות לכולם.
דבר שני, אפשר לכרוך ספרים, יש אצלנו מישהו שעושה את זה ב 10 ש"ח לספר. זו יכולה להיות פרנסה יפה מהצד.
רציתי להגיב לגבי הקטנת הוצאות.
מניסיון אישי, במשך שנים ניסיתי לצמצם הוצאות ואפילו הצלחתי. עבדתי רק עם מזומן והצמצומים היו ברמה של אגורות ממש. הייתי עושה השוואות מחירים בסופרים והולכת ממקום למקום רק כדי לחסוך כמה שקלים.
היום אני כבר לא עושה את זה. אני אמנם כן עושה השוואות בקטנה, עם הזמן גם למדתי מה יותר זול, אבל אני לא אטרח ללכת ממקום למקום.
מה כן?
קודם כל אני לא מתביישת להיעזר בגמחים למיניהם ולפעמים יש חלוקות של מזון בכל מיני מקומות.
שנית, אני עושה קניות ב"משנת יוסף" שזה גם חוסך המון.
והמוטו שלי הוא שלא קונים מה שלא צריכים גם אם זה היום במבצע. אני בוטחת בה' שיזמין לי את המוצר שאני צריכה במחיר הנכון כשאצטרך.
יחד עם זאת אני חייבת לציין שהצמצום הזה מצמצם גם את המוח. לחיות עם דקדוקי עניות זה לא חיים! אז אני כן מרשה לעצמי להזמין פיצה, ללכת לאכול בבית קפה עם המשפחה וגם, שומו שמיים ללכת לבתי מלון לפעמים.
נכון שזה לא כל יומיים, אבל מדי פעם - חובה!
אז לדבר על צמצומים זה לא נכון לדעתי. צריך להגדיל הכנסות! חד משמעי!
איך?
מישהי כתבה ברכת המזון בכוונה - נכון!!! נכון!!! עוד פעם נכון!!! אני רואה מזה רק ניסים!
שנית, לא לעשות עבודה שלא אוהבים! זה שוחק, זה מתסכל ובסוף עושים בלי חשק, השלום בית מתקלקל וזה לא שווה את הכסף!
שלישית, נתנו לך כאן מלא רעיונות, חלק מעשיות וחלק לא. אתה צריך לבדוק עם עצמך מה אתה יודע לעשות הכי טוב ומה אתה אוהב לעשות ולנסות לבדוק אם זה יכניס לך כסף.
אבל יש עוד אופציה, תנסה לחשוב מה יש לך שאין לאחרים, זה יכול להיות איזשהו שירות שאתה יכול לתת. למשל, אם תצליח לאסוף המון כתובות של אימיילים, תוכל לשלוח להם פעם בשבוע פרסומים מכל מיני עסקים, ולקחת מכל עסק סכום לפרסום.
אתה יכול לעשות שירות פקס, או שירות הדפסה מהמחשב שלך.
תנסה לחשוב מה יש לך בבית שאתה יכול פשוט להשכיר לרשות הציבור.
אולי יש לך אופציה להשכיר את הדירה שלך בבין הזמנים אם אתה גר במקום אטרקטיבי, או להשכיר את הדירה לשבתות אם יש לך לאן ללכת בשבתות.
אולי אפילו תוכל לרכוש איזה מכשיר ולהשכיר אותו - וויז למשל, או מקרן.
כך למעשה לא תצטרך ממש לעבוד, אלא להשכיר חפצים או שירותים שיש לך כבר זמינים ולעשות על זה כסף.
המון המון הצלחה!! ותודה על השרשור!