בגלל הוצאותיהם הנמוכותאני עובד לצידי עוד עשרות עובדים - לא אברכים לצערנו כמעט כולם בחובות..
דוקא האברכים שאני מכיר פחות מחובות ממכרי העובדים...
וכמובן סיעתא דשמייא,
אבל סיעתא דשמייא יש לכל אדם שעושה את המוטל עליו
בגלל הוצאותיהם הנמוכותאני עובד לצידי עוד עשרות עובדים - לא אברכים לצערנו כמעט כולם בחובות..
דוקא האברכים שאני מכיר פחות מחובות ממכרי העובדים...
ומה עם מיסים?אני מכיר כמה אברכים שמתפרנסים יפה מאד דרך האתר https://he.airbnb.com/ שהוא של דירות נופש להשכרה לטווח קצר
וזאת מבלי השקעה ראשונית בכלל.
לדוגמה דירה יפה בנחלאות אפשר להשכיר בסביבות 450 ש"ח ללילה באתר הנ"ל, ואם מוסיפים טיפה פינוק של יין ושוקולד אפשר בהחלט לשדרג את המחיר,
ולשכור דירה כזו לחודש עולה בערך 4200 ש"ח, כך שמהלילה העשירי מתחילים להרויח, ואם רואים שלא הולך עד אמצע החודש אפשר להוזיל קצת כדי לפחות לא להפסיד,
חותמים חוזה רק לכמה חודשים כדי לא לקחת סיכון גדול מידי, וכמובן אומרים למשכיר שזה לאירוח, לרובם זה לא משנה אם אתה משלם ולוקח אחריות על הבית.
צריך להשקיע כמה מאות שקלים במצעים ומגבות, וכמה שעות עבודה בין אורח לאורח בניקוי הדירה. וכמובן קצת זמן על המחשב למציאת לקוחות ותיאום איתם.
כמו בכל עסק, ומשפחה ברוכה והכנסה לא גבוהה בהחלט משפיעים על רמת המס,ומה עם מיסים?
אני גם חושב שזה רעיון מעולה, אבל אולי כדאי להתחיל מכמות יותר קטנה כמו 10/20 מוצרים, למשל קבוצת רכישה למחשבים ניידים.ארגון קבוצות רכישה למוצרים:
כדאי לברר קודם האם יש ביקוש לפני תשלום על פרסום, אבל בגדול יש מוצרים שמיד יש להם ביקוש.
זה רק אם הבנייה וההלוואה הם לא יותר מ 150K והיחידה מושכרת ב 4000שקל בערך...בניה של יחידת דיור זו השקעה שבד"כ מכסה את עצמה תוך 3 שנים ומאז אתה מתחיל להרוויח....
זה כסף לא רע בכלל.
אפרופו זה, מישהו עושה את זה באזורים חרדיים? יש שליטה על המתארחים? איך זה עובד בדיוק?אני מכיר כמה אברכים שמתפרנסים יפה מאד דרך האתר https://he.airbnb.com/ שהוא של דירות נופש להשכרה לטווח קצר
וזאת מבלי השקעה ראשונית בכלל.
לדוגמה דירה יפה בנחלאות אפשר להשכיר בסביבות 450 ש"ח ללילה באתר הנ"ל, ואם מוסיפים טיפה פינוק של יין ושוקולד אפשר בהחלט לשדרג את המחיר,
ולשכור דירה כזו לחודש עולה בערך 4200 ש"ח, כך שמהלילה העשירי מתחילים להרויח, ואם רואים שלא הולך עד אמצע החודש אפשר להוזיל קצת כדי לפחות לא להפסיד,
חותמים חוזה רק לכמה חודשים כדי לא לקחת סיכון גדול מידי, וכמובן אומרים למשכיר שזה לאירוח, לרובם זה לא משנה אם אתה משלם ולוקח אחריות על הבית.
צריך להשקיע כמה מאות שקלים במצעים ומגבות, וכמה שעות עבודה בין אורח לאורח בניקוי הדירה. וכמובן קצת זמן על המחשב למציאת לקוחות ותיאום איתם.
מהיכרות אישית - יש אנשים שבנו ב 100-120K והיחידה מושכרת ב 3000 +זה רק אם הבנייה וההלוואה הם לא יותר מ 150K והיחידה מושכרת ב 4000שקל בערך...
רק שכחת שמי שלוקח בשביל זה משכנתא, אז תוסיף את הריבית.מהיכרות אישית - יש אנשים שבנו ב 100-120K והיחידה מושכרת ב 3000 +
אני גרתי באיזור שמחיר ממוצע ליחידה היה 3300, באיזורים אחרים זה יכול להיות 2800 או לחילופין 3800......
לכן כתבתי שזה תלוי הרבה באיזור ובעוד הרבה דברים, אבל זו השקעה משתלמת גם אם בטווח של 4 שנים.
בד"כ השקעות בנדלן לא מניבות רווח יום למחרת................
הכול נכון, אבל - בסכומים כאלה לפעמים ניתן להסתדר עם הלוואות/ גמחים לפחות על חלק גדול.רק שכחת שמי שלוקח בשביל זה משכנתא, אז תוסיף את הריבית.
הריהוט שווה הרבה ויש לו בלאי.
יש חודשים ריקים
בקיצור -כמו בכל עסק קורץ - מי שהולך על זה לברר היטב את האותיות הקטנות.
כנראה שאת ממש לא מתוך התחום הזה ....יש פה הצעות לכל אורך השרשור שאם הייתי יכולה לעשות DISLIKE ולהזהיר מהם, הייתי עושה.
הצעות מסוכנות כלכלית.
הצעות שיקחו לו אפילו יותר מ24 שעות ביממה (אילו זה היה אפשרי)
הצעות לא מעשיות ורק יבזבזו את הזמן לחשוב עליהם.
וגם הרבה עצות, שפשוט לא נכונות. (לבנות יחידה של נניח 30 מ"ר, ונניח שהיא תהיה צמודה לבית אבל לא תצריך שום שינוי או שיפוץ בבית להתאים אליו, זה עולה יותר מ200, שלא לדבר על היתרים וכאלה שזה לא מהיום למחר. ולהשכיר יחידה כזו שהיא 30 ברוטו, ב4000+ זה רק אם הוא גר באזור יוקרתי מאוד, מה שסביר להניח שלא. וסליחה שנפלתי דוקא על הדוגמא שלך, כי היא האחרונה)
נכון הכי קל לפסול, מצד שני זה גם מסוכן להשיא עצה לא טובה.
לפחות פותח השרשור נראה מיושב בדעתו.
אני באמצע בניה, כלומר כבר חצי שנה, ואני בונה גם יחידה.כנראה שאת ממש לא מתוך התחום הזה ....
מה שכתבתי זה מתוך ידיעה ולא השערה בעלמא.
לכי תעשי קצת בירור בשטח לפני שאת קובעת עובדות לא נכונות.
אנשים היום מרוויחים יפה מאד מהשכרת יחידות וההוכחה זה הכמות של היחידות שהולכות ונבנות כל הזמן.....
ואפשר לבנות בפחות מ 150, לא 200.
ברור שהכול תלוי בהרבה גורמים אבל זו בהחלט פרנסה יפה.
אמנם דורשת השקעה - היתרים, תוכניות בניה וכו' אבל משתלמת בהמשך.
אם זה היה כמו שאת מתארת לא היית רואה יחידות דיור בכניסה ובגג של כל בנין......
(ואגב- גם בעלות גבוהה יותר בחשבון פשוט זה משתלם. גם אם אחרי 4, 5 שנים או קצת יותר...
יחידה בונים פעם אחת והיא נשארת לכל החיים, אנשים קונים היום דירות ובמשך כמה שנים טובות משלמים את כל השכירות שהם מקבלים למשכנתא... )
לא מתאים למי שמחפש תוספת מיידית קטנה מהצד, מתאים למי שחושב בגדול על העתיד.
אז בבקשה לפני קביעת עובדות בצורה כזו - תבדקי קצת קודם....
לפני שנדבר על העובדות -אני באמצע בניה, כלומר כבר חצי שנה, ואני בונה יחידה.
כך שאני יודעת בדיוק מה זה בניה.
ואגב אני לא מהאלה ששופכים כסף, הרבה הרבה פחות מהסטנדרט, וגם זה לא מתקרב למחירים שרשמת.
ואין לי שום דמיונות לכסות את ב3-5 שנים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: