במקביל לחיפוש תוספת הכנסה, צריך לעבוד להפוך את כל הרכישות למזומן כפי המהלך של אריה ליבוביץ בספרו על כלכלה נבונה, כשידוע לך גובה ההכנסה החודשית הקבועה, יש להפחית ממנו את התשלומים הקבועים שיכולים לרדת באשראי כגון חשמל, מים ארנונה משכנתא לימודים ביטוחים ועוד, שהם יורדים גם אם לא תעשה כלום, ואת יתרת הכסף יש לחשב לחלוקה של 4 שבועות.
אז תראה לראשונה כמה יש לך להוצאות מחיה שבועית, מזון לאמצע השבוע, קניות לשבת, ביגוד וציוד מתכלה, תרופות ווטימינים.
אז חובה להוציא את הסכום השבועי מהבנק ולקנות רק עם זה,
בד"כ אחרי שעושים כך, יורדת רשימת הקניות השבועית באחוזים גבוהים כי אתה רואה כיצד כמה שטרות בודדות 'מתחסלות' ומתנדפות במחי קניה שבועית בינונית, פתאום תוותר על מוצרים יקרים ופינוקים קבועים, תתענין במותג הזול יותר.
לעומת 'גיהוץ אשראי' שמהוה סוג של 'עצימת עיניים' ואטימת אוזניים לשמוע את הקול הצורמני הפנימי שצורח שאין מאיפה לשלם, אלא 'מדחיקים' את המצוקה ליום המר ונמהר (כחצות הלילה...) שבו האשראי 'יורד' ואיתו נופל הלב וכו'
מומלץ להשיג את הספר של הרב ליבוביץ ובמקביל להרשם להודעות במייל שהוא שולח תובנות לכלכלה נבונה, ו'משקף'את ההתנהלות הכללית בקנייה באשראי ובהתמכרות למבצעים.
מקוה שעזרתי או שרק הצקתי, יתכן שזה לא הכיוון אצלכם, אך אם מישהו אחר יקרא וזה יזיז לו משהו - כבר טוב.
(אחד התיאורים של הר' ליבוביץ על 2 אנשים שנכנסו יחדיו לחנות ספרים לקנות ספר לבר מצוה (של אשכנזים... שולחן מתוק וכדו') של ידיד אהוב במיוחד, שניהם בעלי הכנסה זהה ומס' נפשות זהה, האחד חושב לעצמו, אני מרוויח 15,000 ש"ח בחודש, מותר לי 'לפנק' את בן ידידי בכרטיספר עם 300 ש"ח.
השני חישב את כל ההוצאות האוטומטיות ואח"כ חילק את היתרה לשבועי ונשאר לו 1000 ש"ח לקניות השבוע עם שבת, אז הוא 'התפשר' לכבוד בן ידידו לתת 50 ש"ח ולא 25 כפי שנהג אצל אחרים... וכמובן שניהם נפגשים ביום האשראי, זה בלחץ, וזה בפחות...)