איך גומלים ילד מטיטול????

זוהר טל

משתמש מקצוען
אני יודעת שהנושא דובר רבות, אך עדיין לא מצאתי פתרון לילד שלי.
הוא כבר בן 3+ ושנה הבאה הולך לגן חיידר, ועדיין לא גמול.
בעצת הגננת ניסיתי לגמול אותו כחודש לפני גיל 3, יומיים הייתי איתו בבית בלי טיטול בכלל ואח"כ עוד יומיים הוא היה במעון בלי טיטול, ובימים האלה לעיתי פספס ולעיתים הצליח לעשות בשרותים, אבל אחרי שלכלך יומיים בגן, הגננת התייאשה ואמרה לי שרק אחרי שיעשה בבית בשרותים לחלוטין, אביא אותו לגן בלי טיטןל.
ניסיתי עוד כמה ימים רק בבית אחרי שחזר מהמעון, אבל לא הלך.
הבעיה שהילד לא יודע להגיד מעצמו שהוא צריך, ורק כשהייתי יושבת איתו שעות בשרותים, היה עושה, ואח"כ כשהיה קם, היה שוב מפספס ואפילו לא אומר שעשה, אני הייתי מגלה את זה.
עכשיו החלטתי להתחיל שוב פעם כי הילד נראה לי כבר גדול, והגיע אחרי פסח, אז ניסיתי שבוע כל יום כשחוזרים מהגן להוריד את הטיטול, ושוב הילד לא אומר מעצמו, רק כשאני מושיבה אותו בכח הוא עושה אחרי הרבה זמן.
כמובן שכל פעם שעושה, הוא מקבל משהו טעים, ואני משתדלת לא לגעור בו יותר מידי, אבל אין לי כח בשביל זה, בשבת זה היה קטסטרופה, אולי 6-7 פעמים פספס, ופעמיים בלבד עשה אחרי שהושבתי אותו בכח.
בקיצור, אני לא יודעת אם כדאי לי עכשיו להפסיק ולחכות שזה יבוא ממנו, הוא לא יתבלבל מזה שאני מחזירה לו את הטיטול בחזרה? כי הוא רוצה להיות עם תחתונים, ומבקש ללכת לגן גם בלי טיטול ואני צריכה כל בוקר להגיד לו שהגננת לא מרשה עד שהוא יעשה בבית בשרותים, אבל תכלס זה לא הולך.
מה לעשות? הוא כבר גדול ועוד מעט אני צריכה ללדת ובכלל לא יהיה לי סבלנות לעשות את זה.
תודה לכל המייעצים ולאלה שקראו את המגילה שלי עד עכשיו...

מיכל ע

משתמש צעיר
מוזיקה ונגינה
קודם כל בהצלחה, אני לא מבינה כ"כ גדולה בעניין,
אבל מה שאני כן יכולה לומר לך שהגננת ----- זה חלק מהתפקיד שלה! מי שהיא גננת לילדים בגיל של גמילה, היא צריכה להיות חלק בזה במלא מובן המילה, זה מבלבל את הילד להיות בגן עם טיטול ובבית לא, לי יש בנות אז אני לא יודעת איך זה עם בנים אולי יותר קשה....
אבל הגננת כמעט גמלה אותן לבד! אני עזרתי לה לא היא לי.... לא אומרת שזה צריך להיות ככה אבל להתייאש תוך יומיים?....

WEN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אצלינו הגננת דרבנה אותנו שיפסיק אם הטיטול והיא עזרה בנושא הזה מאוד.

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
עושה רושם שהילד לא מספיק בשל,
למרות שמכמה ימים קשה לקחת אינדיקציה. יש ילדים שהאסימון נופל להם מיד, ויש כאלו שלא.
מה שבטוח, שגם האמא צריכה להיות בשלה לזה....

אולי תנסי תחתונצ'יק בגן?
יש ילדים שלא קולטים שזה ממש כמו טיטול.

ואגב, לכל העומדים ב"עונת הייבוש" כעת,
תחתונצ'יק הוא פתרון נפלא לשבת. אין בגדים רטובים הנערמים עד מוצ"ש, ואין שלוליות שאי אפשר לשטוף כדבעי.
מתאים רק לילדים שלא קלטו את הקטע ;)

המון המון הצלחה, וסייעתא דשמיא!

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
מוכר... מוכר...
זו תקופה שלא אשכח לעולם.
בדיוק מה שתיארת. לקח לי זמן עד שחדרו למוחי כמה תובנות.
1. ילד גדול מבין שכל פיפוס הוא פשלה. לא לכבוד העצמי שלו לספר לך.
2. גם אם הוא מרגיש אבל הוא באמצע משחק או כל פעילות מעניינת הוא מרגיש פתאום שאם חלך הוא יפסיד חוויה וחבל לו.

לכן פתרתי זאת בדרכי שלי.
א. התחלתי בקיץ כל ישיבה זיכתה בארטיק. הרווחתי בכך שהילד לא ירגיש שהוא מפסיד חוויה בעיצומה אלא זוכה בחוויה נוספת.
ב. כל שעה וחצי דירבנתי לישיבה. (כן, כמויות הארטיקים. תגידו הא? אבל מבחינתי היה לי שווה.)
ג. אחרי כמעט יום שלם של ריצות וישיבות ו.. פספוסים אלא מה? עשינו בריכה במרפסת. שם הילד היה משוחרר לפספס במים כמה שהוא רוצה.

ד.על כל פיספוס במשך היום. ובתחלה היו מליונים. השתדלתי להבליג ולשתוק. חלילה לא לנזוף או לצעוק. גם ככה הילד מרגיש מבואס אין מה להוסיף לו.

עוד כמה טריקים?
1. לנשום עמוק לפני שמתחילים כזה פרויקט.
2. לא. זה לא לוקח יומיים ולא שלושה. לקח לי שבועיים.
3. קני לעצמך גם כמה חטיפים. אחרי כל פיספוס שלו שאת מנקה אחריו תאכלי איזה משהו מתוק פיצוי גם בשבילך.
4. לא תכננתי יציאות קניות וכו' במשך שבועיים היינו רתוקים לבית עם צבעי גואש ומדבקות ועוד הפעלות מעניינות.
5. אולי זה היה צריך להיכתב הראשון - להתפלל להצלחת המבצע. רק בידי השותף השלישי הכל יכול זה יסתדר.

שפע הצלחות.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קודם כל אני אנחם אותך בזה שעברתי 4 גמילות ועדיין לא מצאתי פתרון לנושא. דבר שני- אין מה לעשות כל ילד והקצב שלו, אצלי תמיד הגננת היא זו שמדרבנת להתחיל גמילה, שלחי לו בגדים להחלפה ותאמרי לה שאת לא רוצה לבלבל אותו, אחרי כשבוע ייתכן והוא כבר יהיה גמול לגמרי בגן גם אם בבית הדרך עוד ארוכה, כי בגן הם יותר שמים לב שלא לפספס. הגן זה בדרך כלל שלב לפני הבית.

חוץ מזה כדאי לקחת אותו לשרותים במרווחי זמן קבועים, כל חצי שעה נניח, ואם התפספס אין מה לעשות הם בהתחלה מפספסים המון וזה תקופה קשה שעוברת

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
קודם כל הרבה הצלחה.
אני כותבת מנסיון שעברתי לאחרונה. את צריכה לקחת בחשבון ששבוע הילד איתך בבית.
ארבע ימים ראשונים הילד לא הבין מהחיים שלו, וכל היום היה סביב הפספוסים.
מהיום הרביעי הילד התחיל לדבר על הנושא ולבקש.
התהליך היה ארוך, שבוע איתו בבית , שבוע הוא הלך לגן כל יום עם שתי סטים החלפה.
אבל בסופו של דבר הוא קלט.
. החכמה היא לעקוב אחריו ולקרוא את שפת הגוף שלו,
בזמן הקריטי כל ילד מבטא את זה אחרת, אבל את כאמא בטוח תבחיני בסימנים כלשהם ותדעי לקחת אותו מיד. בימים שהייתי עוקב אחריו לא היה פספוס אחד, אבל אם לא עקבתי כל הזמן היה פספוסים במשך חודשיים.
תחליטי שאת רוצה את זה עכשיו, תאגרי את כל הסבלנות שבעולם. ותתגמלי אותו בהרבה הרבה מילים חמות!!! גערות לא עוזרות במאום רק משרש אצלו את הדבר הזה כתופעה שלילית.
הרבה הצלחה

אפרתה

משתמש מקצוען
לא עברתי בעיון על הכל- אכתוב לך מנסיון של כמה ילדים שהצליח ברוך ד' יפה, אם כי לכל ילד הסגנון שלו:
קודם כל- תמיד כדאי שהילד ירצה, אם הוא רוצה זה כבר צעד אחד.
לתכנן יומיים שלושה שיש חופש ונמצאים בבית- יום העצמאות + יום נוסף בבית, ל"ג בעומר+ יום נוסף, בקיצור- לפחות יומיים שאתם רק בבית, בלי יציאות בכלל כמו שכתבה תקווה. בכלל לא לצאת כי זה מקשה עליהם.
להתכונן לזה נפשית גם את וגם הוא, להוריד את הטיטול בבוקר ולשלוח לשרותים וכך גם כל עשר עשרים דקות להזכיר לו ללכת, לתת לו ספר מענין, חטיף וכו' ושישב שם כל כמה דקות. אפשר לקנות מושב חמוד שיהיה לו כיף, להפעיל דיסק של סיפור או משהו...
אם מפספס- להצעטר ביחד, לנקות, וללכת שוב לשרותים... כך תעשי יומיים שלושה ותבדקי שיש התקדמות. אחרי שהוא בכיוון את יכולה לשלוח לגן ולבקש מהגננת שיהיה שם, אם מפספס לדוגמא פעם או פעמיים שתשים לו טיטול אבל שתיתן צ'אנס קודם.
אחרי שיבש ביום- אני מיד מורידה טיטול גם בלילה, משתדלים שלא ישתה לפני השינה, ולוקחים אחרי חצי שעה-שעה של שינה- לשירותים, אפילו תוך כדי שינה, לא צריך להעיר (גם לא להדליק אור כמובן). אחרי כמה ימים הם יבשים לחלוטין גם בלילה. מנסיון.

הצלחות!!!!

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דבר ראשון אני פשוט משתתפת איתך בתסכול,
וכל הכבוד אם את מצליחה להשאר אמא תומכת ולא להגרר לנזיפות וכו'.
אפרתה הרשי לי להסתייג חמורות, מכה על היד?! כי הילד פספס???
זה נושא נורא רגיש עם השלכות לכל החיים, צריך לעשות אותו נורא נכון ונורא בכיף!!!
נכון שהילד צריך לספוג את הנזק בגיל מבוגר יותר כשהוא כבר גמול, אבל לא כך.
נניח פספס כי לא התחשק לו להפסיק את המשחק,
אז אפשר וכדאי לתת לו לטפל בבגדים בעצמו, כלומר להוריד אותם לבד ולשים את היבשים לבד.
ממש לא בגיל תחילת הגמילה, אולי בגיל 5 בערך.
הפתרון היחיד במצב כזה הוא מאד לשמוח כשהוא מצליח ולשים רגשות בצד כשהוא מפספס.
ממש לא לנזוף או להביע אכזבה, אלא אך ורק תמיכה ומעט אדישות, תחשבו איזו באסה זה בשבילו...
פשוט לנקות את זה.
ה' יעזור לך לעמוד בזה בכבוד...

זוהר טל

משתמש מקצוען
נכתב ע"י תקוה;986210:
מוכר... מוכר...
זו תקופה שלא אשכח לעולם.
בדיוק מה שתיארת. לקח לי זמן עד שחדרו למוחי כמה תובנות.
2. גם אם הוא מרגיש אבל הוא באמצע משחק או כל פעילות מעניינת הוא מרגיש פתאום שאם חלך הוא יפסיד חוויה וחבל לו.

זה נכון מאד גם לגבי הילד שלי, הוא מידי מרוכז במשחקים שלו ופשוט לא רוצה ללכת לשרותים, כל 5 דקות אני אומרת לו "בוא נלך לשרותים", והוא "עוד מעט, עוד מעט".
אני מניחה לו לכמה דקות, וחוזרת כדי לראות שהוא רטוב.... ואז הוא כמובן מתבייש מעצמו אבל שוב פעם לא רוצה ללכת.

נמשיך באמת עד יום העצמאות שאז תהיה לי עוד הזדמנות להיות איתו יום שלם בבית ואז אולי נתחיל עם הגן.

תודה לכל המייעצות המנוסות.

אפרתה

משתמש מקצוען
אבל זוהר- להמשיך כך זה לא תכל'ס. הנקודה היא שא"א להיות לא כאן ולא כאן. אני הייתי אומרת- עכשיו שמים טיטול, ונחכה ליום X ואז אמא הולכת עם יוסי וקונים ביחד לבנים חדשים שהוא בוחר ואז מתחילים בצורה מאוד מתוכננת והחלטית, לא שעה כן שעה לא. ואם הוא באמת רוצה כמו שאמרת אז כמובן מבצע, פרסים, תראו משהו יפה בחנות ואת זה הולכים לקנות אחרי שאתה לא מפספס. המצב הזה של לא לכאן ולא לכאן הוא גרוע.

שירי, תרגיעי, כוונתי היתה לילד שכבר גמול בעצם אבל מזלזל, אלו שלא אכפת להם להתרטב כי יותר כיף המשחק, לא אלו שלא יודעים אלא כאלה שמעדיפים להתעלם, הילדים המתוחכמים. להם, במידה וזה מתמשך יש מה לנסות את השיטה הזו, שעדיפה לילד בהרבה מבושות של פספוס. כאן אין עלבון, יש תזכורת לא נעימה פיזית וזה עוזר. מי שלא רוצה- לא חייב :)

מעיינות21

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני גם גומלת עכשיו,
לא יכולה לתת לך עצות אבל המטפלת שלה במעון אמרה לי בפירוש שהם נלחמים ולא מוותרים כ"כ מהר, היא ממש משכנעת אותי, והבת שלי כן אומרת לי שהיא צריכה אבל בשבת אמרתי לה על השירותים אז היא אומרת לי, לא אמא אני רוצה לעשות בטיטול לא בשירותים

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני גם צריכה להתחיל לגמול עכשיו אבל הילד לא רוצה... יתכן והוא לא בשל מספיק אבל כל פעם שאני מציעה לו הוא מסרב... והוא יודע לדקלם יפה את כל הילדים שהולכים לשרותים בגן ושאני שואלת אותו אם הוא רוצה גם הוא ממש מתעקש שלא. וכשהורדתי לו את הסיר והמדרגות מהבוידעם הוא ממש היה היסטרי לא לנסות (לפני כחודש)
השאלה אם כזאת עקשנות של סרוב כדאי לחכות עוד או לבקש בגן שיתחילו משהו?

עדינה הלפגוט

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כדאי ביום ראשון, לקנות מתנה גדולה ומגרה
להניח במקום גבוה, אך בולט כמו מעל המקרר
ולהגיד לילד שאם עד שבת אתה עושה רק בשרותים
אתה מקבל
מתאים לילד בשל שלא רוצה להפסיק באמצע משחק
חוץ מזה, על כל פעם לתת ממתק קטן \פרסון מהכל בשקל
זה מה שאני הולכת לנסות מחר בעצמי:eek: וה' יעזור

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מולטימדיה ה;986313:
כדאי ביום ראשון, לקנות מתנה גדולה ומגרה
להניח במקום גבוה, אך בולט כמו מעל המקרר
ולהגיד לילד שאם עד שבת אתה עושה רק בשרותים
אתה מקבל
מתאים לילד בשל שלא רוצה להפסיק באמצע משחק
חוץ מזה, על כל פעם לתת ממתק קטן \פרסון מהכל בשקל
זה מה שאני הולכת לנסות מחר בעצמי:eek: וה' יעזור

אצלנו זה עבד מעולה!!! עם ילד שהיה גמול, אבל יציאות גדולות לא הסכים לעשות בשירותים.... המתנה היתה כ"כ מגרה, שתוך יומיים הכל הסתדר :)

ילד בן 3+ שעדיין מפספס כ"כ הרבה, יכול להיות:
או שעדיין לא בשל, ולא מבין מה העניין לעשות בשירותים
או שעושה בכוונה.

אם הבעיה היא בשלות, כבר הביאו פה הרבה עצות יעילות. אבל אם הוא מפספס בכוונה, זה יכול להיות על רקע של קושי אחר, כמו קנאה באח קטן וכו', זו פשוט עוד דרך למשוך תשומת לב. ואז הפתרון בגדול הוא להתעלם לחלוטין מהפספוסים, אבל לנסות לפתור את הבעיה מן השורש - לתת לו תשומת לב חיובית בנושאים אחרים, או כל פתרון מתאים אחר.
בהצלחה!

tirza10

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני גם מנסה לגמול ילד בן 3 וחצי, והוא ממש ממש לא רוצה ולא מוכן לשמוע על זה
בכל פעם שאני מורידה לו את הטיטול הוא בוכה בצרחות שעה, שעתים,
מה עושים?
כל הגן שלו גמול מזמן וזה לא מזיז לו, ואפילו לא אכפת לו שהילד משמתחיו יהיה כבר בלי טיטול
זה ילד שקשה לו עם שינויים מאוד, עד שהוא התרגל לכיפה ולציצית..
מה לעשות? לעזוב אותו עד שירצה מעצמו?

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה נכון שיותר קשה עם הבנים?
הבת שלי נגמלה בגיל שנתיים וחצי(לא הכי מוקדם) וחיכיתי אית עד שראיתי שהיא ממש בשלה והיא נגמלה ממש יפה בל לפספס אפ' פעם אחת! גם בלילה! היו פעמים שהיא פספסה בגן או בבית כבר בגיל יותר מאוחר כי היא הלכה ברגע האחרון בהתחלה לא גערתי בה והנבתי אותה(היא היתה בוכה) אבל שזה נהיה קבוע היא קבלה צעקות וזה הפסיק!
הבן שלי גם בן שנתיים וחצי לא רוצה בשום פנים ואופן הוא רוצה טיטול אני אפ' לא מנסה להתחיל.....
לדעתי עם הבנים יותר קשה והם בשלים יותר מאוחר

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
הבן שלי בן שנה וחצי, כך שזה עדיין רחוק, אבל אמא שלי בתור מטפלת ליוותה לא פעם ולא פעמיים את התהליך בסבלנות ובאורך רוח.

בכל אופן, מה לגבי סיר? אני לא קוראת שום איזכור לנושא, וסבורני שבהתחלה אין טעם להריץ לשרותים (עד שהם עולים ומורידים ומתיישבים ...) וגם לא מפסידים שום משחק- קודם כל כדי לעורר מודעות מושיבים אותם על סיר שמחים כשהצליחו, וכך הם מבינים מה מצופה מהם.

הרבה ילדים (שהכרתי אישית-) פתחו חרדה מהשרותים- לא ברור למה, אבל אם אפשר לחלק את החידוש לשני חלקים, למה לא?
קודם כל המודעות, ההישג שב'הצלחתי' (עם סיר אין כמעט פספוסים ברחבי הבית. בימים הראשונים הם מבלים עליו הרבה...) וההבנה הפיזית להרגשת הגוף. ואח"כ מעבירים אותם לשרותים של הגדולים עם המדרגות לקטנטנים...

טוב, עוד שנה אי"ה אקפיץ את השרשור לעדכון...

odelia

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לא קראתי את כל מה שכתבו לך, אבל אני עברתי את זה ממש עכשיו, הבן שלי בן שלוש ושלושה חודשים ורק עכשיו נגמל, ניסיתי כבר לפני שנה להתחיל והוא לא היה בשל הוא היה מפספס ולא אומר ממש בשלו לא הפריע לו בכלל. הוא ידע לעשות אבל היינו צריכים לשבת שעות בשירותים, ככה ניסיתי כל תקופה ולא הלך, עכשיו אחרי פסח החלטתי לנסות שוב הראתי לו תמונה של פליימוביל שאני יקנה לו במידה והוא יעשה רק בשירותים חוצמזה אמרתי לו שאחרי כל פעם הוא יקבל שוקולד וכמובן גם התפללתי על זה שיצליח, וב"ה זה עבד ממש ממש יפה הוא קלט יפה והולך לבד ולא צריך להזכיר לו ואני חושבת שהיה עדיף לחכות כי עכשיו זה הרבה יותר קל. בכל אופן צריך הרבה סבלנות זה תקופה לא קלה. בהצלחה!!!

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
באיזה גן מקבלים ילד בן 3 לא גמול?
הילד שלי שנה הבאה בגן בנים וכולם כבר גמולים...
אם לא זה לא היה בוער לי....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה