דיון איך בוחרים שם לדמות

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כלומר, בעבר הייתי נכנס למאגרי שמות למיניהם (כשכותבים על מי שאינו שומר תורה ומצוות / אינו יהודי - מגוון השמות יותר רחב), אבל הם, די מוגבלים / מועטים.
ועדיף שם 'מקורי' אם תגידו למישהו 'איסתרק' - דמות אחת תקפוץ לו לראש או שלא אייל גלבוע.

אז..
שתפו מניסיונכם, עצות, רעיונות, טיפים וכו'..
איך אתם בוחרים שמות לדמויות

הבמה שלכם..

-חיה-

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
וואו אני יכולה להיתקע שעות בבחירת השמות...
ברעיון אני מנסה להתאים את השם לסגנון של הדמות כמו פתיחות/סגירות, מקום מגורים וכו'.
אם הדמות מזכירה לי משהו מהסביבה שלי אז אני אקרא לה בשם מאותו סגנון, ולפעמים אני נותנת שם לפי התכונות של הדמות (דרך כלל זה יהיה בסיפור קצר שלא אכפת לי שיהיה טיפה קיטשי), כמו לקרוא לאישה שעייפה תמיד לאה ולילד עצלן נח וכן הלאה.

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
האמת שאצלי השמות באים לבד בדרך כלל
אבל לעיתים אני מחפשת את השם שהכי מבטא
נניח סיפור שחשתי שנותן בי תחושת נחמה קראתי לאותו גיבור מנחם
וקטע שכתבתי על עצמי ושיניתי הדמות בחרתי "אנני" וכן הלאה
חשוב מאדדד להתחבר לשם ולמה שמבטא בעבורך הצליל

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
כשצריך שם של גוי, אני מעלה בדעתי שם של מדינה, בוחר איזה עיר, מחפש מי היה ראש העיר והוא זוכה לככב.
שמות משלנו זה יותר קשה כי תמיד אני בטוח שנפלתי על שם אמיתי.
הפתרון הוא לשנות קצת. במקום משה חיים גולדברג שבוודאות יש כזה בן אדם (משה חיים גולדברג מהנהן בהתלהבות) תכתוב משה חיים גולדבנץ. אחחח נפלתי משה חיים גולדבנץ מנפנף בעוז שם באופק.

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
תלוי למה, אם זה סיפור בדיוני, אני בד"כ אזרוק אותיות עד שאני ארגיש שזה צליל שאני אוהבת.
אם אני צריכה שמות מציאותיים ברוב הפעמים זאת תהיה השפעה ממישהו שפגשתי ואז אני רק אצטרך לשנות קצת שלא יבלוט...

נערך לאחרונה ב:

wanderwomen

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שם הדמות צריך לבטא אותה בצורה המיטבית, משום שלכל שם יש קונוטציה.
נסו בעצמכם:
איך אתם מדמיינים אישה בשם חני?
עמוקה, שמחה, גובה ממוצע. בנ"א סטנדרטי.
ואיך בחור בשם יונתן?
קליל, שנון, ממושקף, כהה.
כמובן ששום דבר אינו באופן גורף, אבל אין ספק שהשם מעצב את הגיבור.
ספציפית אצלי- הגיבורים בוחרים לעצמם שמות, אני לא מתערבת...

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
שם הדמות צריך לבטא אותה בצורה המיטבית, משום שלכל שם יש קונוטציה.
נסו בעצמכם:
איך אתם מדמיינים אישה בשם חני?
עמוקה, שמחה, גובה ממוצע. בנ"א סטנדרטי.
ואיך בחור בשם יונתן?
קליל, שנון, ממושקף, כהה.
זה נטו הקונוטציות שלך.
אולי אם תנסי לבדוק לעומק תגלי שכנראה פגשת פעם או קראת על חני שהיא בנ"א סטנדרטי ויונתן שהוא ממושקף.
לי לדוג' עלתה קונוטציה אחרת לחלוטין על השם יונתן.

ליאורהA

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
בד"כ אני בעד שמות מקוריים יחסית, כדי ליצור בידול וזכירות לדמות שלי (שמות שיש מהם 5 בכל כיתה בארץ - לא).
מצד שני, גם לא שמות שכמעט אף אחד לא שמע עליהם, כי הם מכוונים את הזרקור על השם הייחודי יותר מאשר על התכונות והמאפיינים האחרים של הדמות.

לדעתי לא כדאי לבחור שמות על פי קונוטציה אישית ולצפות שהקורא יזדהה איתה, כי אצל כל קורא השם יזכיר מישהו אחר (יחד עם התחושות החיוביות או השליליות שהזיכרונות מעלים).

נערך לאחרונה ב:

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
כלומר, בעבר הייתי נכנס למאגרי שמות למיניהם (כשכותבים על מי שאינו שומר תורה ומצוות / אינו יהודי - מגוון השמות יותר רחב), אבל הם, די מוגבלים / מועטים.
ועדיף שם 'מקורי' אם תגידו למישהו 'איסתרק' - דמות אחת תקפוץ לו לראש או שלא אייל גלבוע.

אז..
שתפו מניסיונכם, עצות, רעיונות, טיפים וכו'..

הבמה שלכם..
שאלה מצויינת!
אני התחבטתי בה רבות...

א.
כמו שרואים, אם יש ספר שאתה אוהב \ דמות שאתה אוהב, לא משנה, גם אם ייקראו לדמות קניאל יוחבוב ;), אתה תתחבר לשם.
אני שנאתי את השם אייל, אבל כשקראתי על אייל גלבוע, השם הפך אצלי לפחות גרוע ויותר מתקבל
בגדול, זה גם עניין של הרגל, עד כמה אתה רגיל לשם. אני לדוגמא מכירה את השמות נועה, אפרת, ענבר, מאור, אדיר וכו' בשבילי, אלו שמות רגילים לחלוטין. לעומת זאת, את השמות פייגי, איציק, ועוד, אני פחות מכירה ומתחברת, ככה שלא משנה איזה שמות תבחר, יהיו כאלה שלא ייתחברו לדמות.

ב.
השם שאתה בוחר \ מגריל \ לא יודעת מה, יתאים את עצמו לדמות שכתבת.
גם אם אתה חושב שהשם רפאל מתאים לאדם עדין, וכתבת את הדמות הזו סוערת, השם יהפוך להיות סוער ומתאים לסביבה ששמת בה את הדמות, וכן להיפך.
כך שגם האפיון של הדמות מתאים לשם והשם לאפיון.

ג.
בכל זאת, אני לא ממליצה לבחור שם כמו פרץ יגוסלב, אם הוא בא לתאר דמות סטנדרטית של בחור ישיבה למשל. השם כן אמור להשתלב איכשהו עם הדמות. לא במאה אחוזים, אבל גם לא בעשרים אחוזים...
כמו שלא תקראו לבחורת סמינר ירדן או לימור ולפושע תקראו מוישי...
(אלא אם כן זה בא לומר משהו על הדמות ומתאים לסביבה שיצרת לה.)

ד.
בתכל'ס, אתה יכול לבחור כל שם שייראה לך, אם זה שם שאתה אוהב, או שם שקראת עליו בספר שמות וראית שהתכונות של השם מתאימות 'בול' לדמות שיצרת.
כמו ש @ליאורהA כתבה, אני גם ממליצה על שמות מקוריים, אבל לא להגזים בהם. לחלק את זה ביחס של 40 -60 לטובת שמות מוכרים ונפוצים לעומת אלה שלא.

מקווה שהועלתי, בהצלחה!

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עושים את מה שקינן עשתה:
ראתה את השם שלה בבראשית, התלהבה ולקחה את השם שנכתב בסמוך לשמה - מהלהלל...
רציתי לציין זאת בהודעה הפותחת..
תלוי למה, אם זה סיפור בדיוני, אני בד"כ אזרוק אותיות עד שאני ארגיש שזה צליל שאני אוהבת.
למה הכוונה? האם השם ישמע שם 'משלנו'?
שמות שיש מהם 5 בכל כיתה בארץ - לא
מסופר על המפקח ממשרד החינוך שנכנס לתלמוד תורה, לכיתה ג' 2, וביקש ש'מנדי' יקום, ומה רבה הייתה הפתעתו כשחצי מתלמידי הכיתה התרוממו לקריאתו.

בהמשך לאשכול על הפלגיאט, ישנו חשש אצלי שמא השם שבחרתי זהה לדמות מוכרת - אך שאינה מוכרת לי.. לכן המקוריות חשובה בעיני.

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כשצריך שם של גוי, אני מעלה בדעתי שם של מדינה, בוחר איזה עיר, מחפש מי היה ראש העיר והוא זוכה לככב.
שמות משלנו זה יותר קשה כי תמיד אני בטוח שנפלתי על שם אמיתי.
הפתרון הוא לשנות קצת. במקום משה חיים גולדברג שבוודאות יש כזה בן אדם (משה חיים גולדברג מהנהן בהתלהבות) תכתוב משה חיים גולדבנץ. אחחח נפלתי משה חיים גולדבנץ מנפנף בעוז שם באופק.
נחמד, עד שאתקל באחד משליטי יפן העונה לשם @יאן, או אז תיזרק נעל בזריקת קשת מדויקת לכיווני מאת הניק הנזעם, ההוא שנתן את השיטה..

נגיד:
אם להשתמש בשמות חיבה כשמות מרכזיים, כלומר, השם של הדמות פחות עיקרי, אלא יותר נשתמש בשם החיבה שלו שהוא יהיה המקורי. (לא עולות לי דוגמאות כרגע).
אבל דבר כזה זורם, או לא ?

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נראה לי שהיא יותר התכוונה שם שמתאים לדמות שבנתה.
לזרוק אותיות זה לא ממש להוציא שם משלנו... ;)
אני מתכוון, ישנם מלא שמות מגוונים ונהדרים, אך לא בהכרח יהודיים. אולי הם מתאימים לדמות, אך בעיני הקורא וקהל היעד - לא בטוח שיתחברו לקורא ולתוכן..

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
נגיד:
אם להשתמש בשמות חיבה כשמות מרכזיים, כלומר, השם של הדמות פחות עיקרי, אלא יותר נשתמש בשם החיבה שלו שהוא יהיה המקורי. (לא עולות לי דוגמאות כרגע).
אבישג - שוגי ?
משהו כזה?
אבל דבר כזה זורם, או לא ?
לדעתי זורם...

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
למה הכוונה? האם השם ישמע שם 'משלנו'?
התכוונתי סיפור פנטזיה, אליגוריה וכדו', שם זה בהחלט עובד לזרוק אותיות.
בסיפור עכשווי אם אין לי שם שמסתדר עם בנ"א אמיתי שאני מכירה, אכנס לגוגל, אחפש שמות לבנים או לבנות ואקח את מה שהכי מוצא חן בעיני.

מאה מם

משתמש פעיל
עיין ערך תיקתק וזאביק, הכינויים היצירתיים של דבורי רנד... (גם במבי ככינוי לצביה הוא שם חיבה מקורי למדי;))

הולך, בקיצור. רץ.

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
התכוונתי סיפור פנטזיה, אליגוריה וכדו', שם זה בהחלט עובד לזרוק אותיות.
בסיפור עכשווי אם אין לי שם שמסתדר עם בנ"א אמיתי שאני מכירה, אכנס לגוגל, אחפש שמות לבנים או לבנות ואקח את מה שהכי מוצא חן בעיני.
אני כותב פנטזיה,
להגביל אותו לקהל יעד (חרדי) או להשאיר פתוח. בינתיים הוא לקהל יעד חרדי, עם 'תמונה כללית' - היינו התייחסות לכולם. הבעיה כשמצמצמים קהלי יעד, המכירות והרווחים והקוראים מצטמצמים בהתאם. ומנגד, התכנים והערכים שונים..
אבל לקרוא לגיבור ג'ק או דומה בעוד שקהל היעד (והגיבור) הם חרדים, זו בעיה.
(אם המצב היה יותר חופשי, השאלות באשכול הזה היו פוחתות).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה