כלומר, בעבר הייתי נכנס למאגרי שמות למיניהם (כשכותבים על מי שאינו שומר תורה ומצוות / אינו יהודי - מגוון השמות יותר רחב), אבל הם, די מוגבלים / מועטים.
ועדיף שם 'מקורי' אם תגידו למישהו 'איסתרק' - דמות אחת תקפוץ לו לראש או שלא אייל גלבוע.
אז..
שתפו מניסיונכם, עצות, רעיונות, טיפים וכו'..
איך אתם בוחרים שמות לדמויות
הבמה שלכם..
שאלה מצויינת!
אני התחבטתי בה רבות...
א.
כמו שרואים, אם יש ספר שאתה אוהב \ דמות שאתה אוהב, לא משנה, גם אם ייקראו לדמות קניאל יוחבוב
, אתה תתחבר לשם.
אני שנאתי את השם אייל, אבל כשקראתי על אייל גלבוע, השם הפך אצלי לפחות גרוע ויותר מתקבל
בגדול, זה גם עניין של הרגל, עד כמה אתה רגיל לשם. אני לדוגמא מכירה את השמות נועה, אפרת, ענבר, מאור, אדיר וכו' בשבילי, אלו שמות רגילים לחלוטין. לעומת זאת, את השמות פייגי, איציק, ועוד, אני פחות מכירה ומתחברת, ככה שלא משנה איזה שמות תבחר, יהיו כאלה שלא ייתחברו לדמות.
ב.
השם שאתה בוחר \ מגריל \ לא יודעת מה, יתאים את עצמו לדמות שכתבת.
גם אם אתה חושב שהשם רפאל מתאים לאדם עדין, וכתבת את הדמות הזו סוערת, השם יהפוך להיות סוער ומתאים לסביבה ששמת בה את הדמות, וכן להיפך.
כך שגם האפיון של הדמות מתאים לשם והשם לאפיון.
ג.
בכל זאת, אני לא ממליצה לבחור שם כמו פרץ יגוסלב, אם הוא בא לתאר דמות סטנדרטית של בחור ישיבה למשל. השם כן אמור להשתלב איכשהו עם הדמות. לא במאה אחוזים, אבל גם לא בעשרים אחוזים...
כמו שלא תקראו לבחורת סמינר ירדן או לימור ולפושע תקראו מוישי...
(אלא אם כן זה בא לומר משהו על הדמות ומתאים לסביבה שיצרת לה.)
ד.
בתכל'ס, אתה יכול לבחור כל שם שייראה לך, אם זה שם שאתה אוהב, או שם שקראת עליו בספר שמות וראית שהתכונות של השם מתאימות 'בול' לדמות שיצרת.
כמו ש
@ליאורהA כתבה, אני גם ממליצה על שמות מקוריים, אבל לא להגזים בהם. לחלק את זה ביחס של 40 -60 לטובת שמות מוכרים ונפוצים לעומת אלה שלא.
מקווה שהועלתי, בהצלחה!