דיון איך בוחרים שם לדמות

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אבל לקרוא לגיבור ג'ק או דומה בעוד שקהל היעד (והגיבור) הם חרדים, זו בעיה.
אם זה פנטזיה אז למה ללכת דווקא על ג'ק? למה לא לנסות להמציא משהו שמתכתב עם העולם שיצרת?
כל מה שנשאר אחר כך זה לעשות חיפוש בגוגל על השם ולוודא שלא קלעת לשמו של גיבור מסוג שפחות יתאים לקהל שלך.
בסיפור פנטזיה שלי לא גמור בעליל, קראתי לאחד הגיבורים איסקו, סתם זרקתי כי אהבתי את הצליל.
מחיפוש בגוגל התברר לי שיש שם משפחה כזה וזה עדיין בסדר כי הוא לא מוכר ומבחינתי יכול לעבור בקלות להיות שם פרטי.
אגב כשניסיתי לחשוב למה המוח שלי המציא את זה, חשבתי שאולי זה בהשראת איסתרק. אז כנראה אצטרך לקשקש קצת על המקלדת מחדש...

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שוב, ב'עולם' חרדי ?
אני אנסה להבהיר את עצמי: קהל חרדי (לדעתכם) יקבל גיבור עם שם שאיננו 'משה' או 'גדי' (-שאינו נשמע שם יהודי, כדוגמת 'איסקו')?
(כלומר, האם יש בזה בעיה?)

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
קהל חרדי זה כללי מידי, אם תציין שכבת גיל וזרם מסוים זה ימקד קצת יותר.
מסכימה, נראה לי יותר חשוב שתגדיר לעצמך אל איזה זרם אתה מכוון בעיקר וזה יענה לך תשובה...

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שוב, ב'עולם' חרדי ?
אני אנסה להבהיר את עצמי: קהל חרדי (לדעתכם) יקבל גיבור עם שם שאיננו 'משה' או 'גדי' (-שאינו נשמע שם יהודי, כדוגמת 'איסקו')?
(כלומר, האם יש בזה בעיה?)
בוודאי.
לא ראיתי שבקהל החרדי שם הגיבור יגרום לא לקרוא את הספר. אם כבר, הביקורת תהיה על הסיפור ולא על השמות.
אגב, אם יש הרבה דמויות כדאי שהשמות יביעו משהו כדי שיהיה קל לקורא (וגם לכותב) לזכור מי הוא מה. אתן דוגמא למה אני מתכוונת:
בספר לוחמי התמורות נתן שמות בעלי משמעות בדרך כלל בארמית, וזה בהחלט הקל על הקריאה.
בספר שקראתי לאחרונה היו שתי קבוצות שמתכננות פיגוע אומשהו כזה. והשמות בלבלו אותי, וכשתפסתי ראש ראיתי שגם הכותבת טעתה מידי פעם.
כתיבה טובה זו כתיבה שהקורא ירוץ בה.

אני מקווה שהייתי ברורה למרות השעה...

R.E.Y

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אז..
שתפו מניסיונכם, עצות, רעיונות, טיפים וכו'..
איך אתם בוחרים שמות לדמויות
יש לי אגרון על שולחן העבודה. כל פעם שאני נתקעת אני מחפשת שם.
ארץ לידה: הונגריה. מביא לי יופי של שמות. כמובן אם אני הולכת לכתוב על מישהו הונגרי או ארופאי, כל פעם לפי העניין,
אבל באופן כללי מצטרפת למה שכתבו כאן למעלה, הגיבורים שלי בוחרים לעצמם שם, כנראה לפי הקונוטציה שיש לי לשם הזה, ולקוראים תהיה אחרי שהם יקראו;)

דרך אגב, תחשבו על ספרים מספרים שונים,
יש ספרים כאלה שכולם זוכרים: צביקי, עמרם, שעיה - (כמובן זוכרים, כן?)
לעומת זה יש ספרים אחרים שזוכרים רק במעורפל. 'כן, ההוא, מוישי, יענקי, אליעזר. לא זוכרת'.
מעניין ממה זה נובע. נראה לי צריך שיהיה חיבור בין הסופר לשם של הדמות שלו. אולי יש ספרים ששם הדמות כמעט ולא מופיעה (קורה הרבה בספרים בגוף ראשון).
מה אומרים?

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני בדרך כלל אוהבת לבחור בשם הכי באנאלי שיש. ככה אף אחד לא ינסה לקשר לאי מי אמיתי

הגיבן (ת)

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
בד"כ אני בעד שמות מקוריים יחסית, כדי ליצור בידול וזכירות לדמות שלי
יש גם שמות שאינם מקוריים בחיים המציאותיים, אבל בספרים נמנעים מהם כי הם פחות "חינניים". אפשר לשקול אותם.
ישנו חשש אצלי שמא השם שבחרתי זהה לדמות מוכרת - אך שאינה מוכרת לי
1. שם זה מרכיב כל כך קטן מיצירה, אי אפשר לקחת על זה בעלות.
2. יהיה קשה להגריל שם מלא שתואם בדיוק לדמות מובהקת אחרת.
3. גם אם כן - מישהו יציף את זה מתישהו, ותוכל לשנות.

הגיבן (ת)

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
נניח שלא הכרת את אייל גלבוע. בקהל שלך (לפחות אני מניחה שזה הקהל שלך) זה שם של דמות מובהקת אחרת, וזה עלול לעשות רושם פחות.. אה... בקיצור, רושם מוזר.

הסיכוי שאף אחד לא ישים לב לזה החל מתהליך הטיוטה עד לעריכה סופית - אפסית. אא"כ אתה עובד עם אנשים שלא מכירים בכלל את קהל היעד שלך. מתישהו, מישהו ישים לב שיש כבר אייל גלבוע מוכר למדי, ותוכל לשנות את השם של הדמות לפני ההוצאה לאור.

נניח שלא הכרת את הדמות ראובן כהן. אז מה? זה שם מובהק של מישהו? לאף אחד לא יהיה אכפת שיש עוד סיפורים עם השם הזה.

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יש לי אגרון על שולחן העבודה. כל פעם שאני נתקעת אני מחפשת שם.
ארץ לידה: הונגריה. מביא לי יופי של שמות. כמובן אם אני הולכת לכתוב על מישהו הונגרי או ארופאי, כל פעם לפי העניין,
על פי חוק הגנת הפרטיות אסור להחזיק מאגר שמות מעל 10000 הכולל פרטים אישיים (ת"ז, ארץ לידה וכו') ללא דיווח...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה