איך אדע אם אני יודעת לצייר?

הגיבן

משתמש סופר מקצוען
לאחר מחשבה:

הנקודה העיקרית שלי היתה "אם אתה אוהב את התחום - לך על זה." אשתדל להבהיר למה זה לא הדבר הכי חשוב. זה הדבר היחיד שחשוב, לטעמי [הד אנג שולדרס כתבה ג.]. יהיו חולקים עלי, וזה בסדר. כל אחד והמסלול שלו.

אף אחד לא יכול להגיד לך אם יש לך או אין לך כישרון, היות שכוונת העם בביטוי "כישרון" סובייקטיבי לחלוטין לפני שמפרקים באופן מקצועי לרשימת הכישורים הדרושים. אני רושמת לעצמי לכתוב על כך הרחבה בעתיד בעזרת השם. בכל מקרה אי אילו כישורים דרושים וודאי שיש לך. כפי שציינתי עוד לא פגשתי אדם שאין לא איזשהם כישורים נחוצים מתוך הרשימה.

גם אתה עצמך לא תדע אם אתה מתחבר לזה או טוב בזה בכלל לפני שאתה יודע מה זה "זה". זה מעגל שלא יסתיים לעולם לפני שתתנסה.

לכן יש שני דרכים לפניך:
1. להתנסות בחינם, או במחיר מוזל.

לחילופין ניתן לצפות בתהליך העבודה, לנדנד לאמן מקומי כדי שירשה לכם להציץ מעל לכתפו, או להתגנב לשיעור שמתקיים במוסד הלימודים שרציתם, או פשוט לצפות במגוון סרטוני התהליך בפרוג או בנט.

2. לבחון את עצמך אם יש בך משיכה משמעותית לתחום זה מעל לתחומים אחרים.

ואז להתנסות.
תראו, אף פעם לא מאוחר מכדי להחליט שאתם מוותרים על העסק. אמנם אין לי היכרות עם בית הספר של פרוג, אבל אני בטוחה שלא מקבלים את התלמידים בטקס שבועת דם אפלה בה מחייבים אתכם להשתתף בשיעורים עד המוות. אם בהתחייבות כספית עסקינן, ראיתי פה מספר פעמים שמתעופפים שמות של ציירים שעושים משהו כמו "שיעורים פרטיים". אני בטוחה שאצלם יש סיכוי גבוה לקבל החזר כספי חלקי אם תחליטו שאתם לא מתאימים לאחר מספר שיעורים. תתייגו את זה תחת "התנסות במחיר מוזל".

עכשיו הבה נניח שהגעת למסקנה שזה מה שאתה רוצה לעשות, למדת והוכשרת ואתה מוצב על דרכך בעולם הציור. ייתכן אחד מהשלושה:

אפשרות ראשונה: אתה צייר שנתקע ברמה רדודה, כדברי @ronitg. כלומר הקהל לא אוהב אותך.
אולי המוסד אשם, אולי המחסור ב"כישרון" אשם. אולי פשוט לא התאמתם אחד לשני מהסיבות שפרטתי בתגובתי הקודמת. זה לא משנה. בואו נדבר על הקהל: ייתכן שקהל עירני וביקורתי לא מעריכים את העבודות שלך. אבל על מי אנחנו עובדים פה? רוב האוכלוסיה זוללת ציורים בלי קשר לאיכות ה"מקצועית" שלה, והביקורת היחידה היא מצד ציירים אחרים, או אנשים שהכתירו את עצמם כחובבי אומנות ביקורתיים. הוצאות לאור מעוניינים בתפוקה, יחסים, ומחירים. אם תעמוד בזה, בדרך הטבע אין מניע שתצליח. בייחוד לאחר שהגעת למסקנה שזה מה שאתה רוצה ואוהב לעשות, עשית את חובת ההשתדלות שלך, ואתה סומך על בורא עולם. כל אחד מאיתנו מסוגל לחשוב על רשימה נכבדת של ציירים רדודים לטעמינו האנין והביקורתי, שמצליחים. ואלה מאיתנו שנחשבים "בעלי כישרון ענק" יודעים כמה המשכורת לא משקפת את העובדה(?) הזאת.

אפשרות שניה: אתה בעל כישרון גדול ואתה מדהים. כלומר הקהל אוהב אותך.
נהדר. מה עוד יש לדבר? אם אתה אוהב את התחום, יהיה לך כוח לעבוד קשה, ואין מניע שתצליח. עשית את חובת ההשתדלות שלך, אתה משקיע, מתמיד, ואתה סומך על בורא עולם ששלח לך שליחים נאמנים שהדריכו, ולקוחות הגונים שישלמו.

אפשרות שלישית: אתה בעל כישרון ואתה מספיק. אבל אתה לא במקום שדימיינת שתהיה. במילים אחרות, אתה לא אוהב אותך. ובכן, ברוך הבא למועדון.:cool:
לא, ברצינות עכשיו: תמשיך להתמיד. תמשיך לעבוד/לתרגל. אם אתה אוהב את התחום יהיה לך את הכוח. לכל אחד יש דרכים אחרות להתמודד אם המשבר הזה. עצתי: עוד שנה תשווה את התוצרים שלך לתוצרים העכשווים ותיווכח לראות שהשתפרת. מילה שלי.

לסיכום, תעבוד קשה - תצליח. מנין לך הכוח לעבוד קשה? כי אתה אוהב את זה. לא אוהב את זה? למה לך הצרה הזאת? לך על משהו שאתה כן נמשך אליו.

נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני חושבת שיש לי משהו ביד,
ואני מאוד רוצה ללכת ללמוד (נפתח עכשיו קורס בפרוג).
אבל איך אדע אם יש לי את זה, והכסף לא יזרק לי לפח?
השאלה היא שאלה עסקית?
נראה שיש לך עסק קיים כיום.
ציור יעזור לך בעסק הזה עצמו, או שאת שוקלת לגמרי לעבור ענף?
לכאורה אם את חושבת שיש לך משהו ביד, סביר להניח שידך לא ריקה :)
מתוך קבוצה של כאלו שבאות ללמוד, אולי 1 או 2 ממש 'אין להן את זה'.
(יש דבר כזה... שאין. אף אחד לא ייקח להן את הכיף לצייר להנאתן, אבל זה לא משהו שמצליח להפוך ל'עובר לסוחר'. אלא אם כן מישהו ממש יתהפך על הראש ויראה בזה את הפיקאסו הבא. ספויילר: גם זה לא מאד קורה)
הרוב באות כי יש להן את הכשרון והאהבה (בעיקר האהבה)
והן רוצות לפתח, ללמוד, להרחיב, להעמיק
אשמח לעזור לך יותר ממוקד אם תרצי.
בהצלחה!!!

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אפשרות ראשונה: אתה צייר שנתקע ברמה רדודה, כדברי @ronitg. כלומר הקהל לא אוהב אותך.
אולי המוסד אשם, אולי המחסור ב"כישרון" אשם. אולי פשוט לא התאמתם אחד לשני מהסיבות שפרטתי בתגובתי הקודמת. זה לא משנה. בואו נדבר על הקהל: ייתכן שקהל עירני וביקורתי לא מעריכים את העבודות שלך. אבל על מי אנחנו עובדים פה? רוב האוכלוסיה זוללת ציורים בלי קשר לאיכות ה"מקצועית" שלה, והביקורת היחידה היא מצד ציירים אחרים, או אנשים שהכתירו את עצמם כחובבי אומנות ביקורתיים. הוצאות לאור מעוניינים בתפוקה, יחסים, ומחירים. אם תעמוד בזה, בדרך הטבע אין מניע שתצליח. בייחוד לאחר שהגעת למסקנה שזה מה שאתה רוצה ואוהב לעשות, עשית את חובת ההשתדלות שלך, ואתה סומך על בורא עולם. כל אחד מאיתנו מסוגל לחשוב על רשימה נכבדת של ציירים רדודים לטעמינו האנין והביקורתי, שמצליחים. ואלה מאיתנו שנחשבים "בעלי כישרון ענק" יודעים כמה המשכורת לא משקפת את העובדה(?) הזאת.
אני כל כך חולקת עליך בנקודה הזאת,
אבל זה כ"כ ארוך לכתוב, שאני מוותרת מראש.

הגיבן

משתמש סופר מקצוען
אני כל כך חולקת עליך בנקודה הזאת,
אבל זה כ"כ ארוך לכתוב, שאני מוותרת מראש.
לא פייר. אני השקעתי. מה קיבלתי בתמורה? 5 לייקים ומשיכה בזנב.
(אגב 162 אנשים שנכנסו והתעלמו משלח תודה - אני רואה אתכם.) עכשיו את לוקחת ממני גם את מה שאת חושבת?
אני מאוד רצינית. אילו היו לי רגשות הייתי מרגישה נבגדת ביותר.

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
(אגב 162 אנשים שנכנסו והתעלמו משלח תודה - אני רואה אתכם.) עכשיו את לוקחת ממני גם את מה שאת חושבת?
אני מאוד רצינית. אילו היו לי רגשות הייתי מרגישה נבגדת ביותר.
אבל היות שאין לך רגשות, אז לא נורא, נכון?

וברצינות, אני אצטרך לפנות לי יותר מכמה דקות בשביל לכתוב את זה כמו שצריך,
אז מקווה שאמצא זמן מתישהו בהקדם.

הגיבן

משתמש סופר מקצוען
אבל היות שאין לך רגשות, אז לא נורא, נכון?

וברצינות, אני אצטרך לפנות לי יותר מכמה דקות בשביל לכתוב את זה כמו שצריך,
אז מקווה שאמצא זמן מתישהו בהקדם.
תמצאי בהקדם ואתן לך לייק על כל ההודעות שלך בפוסט הזה. :D
אני פניתי כמה שעות כדי לכתוב את התגובות שלי.:confused:
על חשבון התלמידים שלי.:(
שימי לב שקיום או מחסור בתשובה ממך יהווה חלק משיקולי להמשך השתתפות פעילה בפורום זה.:cool:
אבל בלי לחץ.:p
האמת שאני אבין את הזמן שייקח לך לנסח את התשובה, כי גם אני הרגשתי כאילו השאלה גדלה וגדלה והתחילה לגעת בכל כך הרבה נושאים שקשה לצמצם את התשובה באופן כזה. קיצר- אני מחכה לך.

#הומור של פרוג.

נערך לאחרונה ב:

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זה לא שנלחצתי או משהו, במיוחד לא מהסחיטה בעניין הלייקים לתגובות שלי,
אבל בכל אופן אני מפנה פה כמה דקות לעניין ההוא.
אנסה לכתוב הכל מסודר, שהשורות לא יעלו לי אחת על השניה מרוב האי סדר שהן מתרוצצות לי במוח.

אנחנו מדברים על אנשים שלא מתרוממים מרמת ציור נמוכה יחסית, כן?
רק להקדים - אין לי כוונה ח"ו לפגוע באף אחד. כל אחד יכול להתחבר במקומות שונים למה שאני כותבת, או לא. בכל מקרה כמובן אין פה התייחסות ספציפית לאף אחד, אני מדברת על הרעיון בכללותו.

אז היו לי הרבה מחשבות על זה לאחרונה, ויעידו חברותי.
דבר ראשון את כותבת - אולי המוסד אשם, אולי סבתא שלהם אשמה, אולי פשוט משהו לא התחבר.
לדעתי, מי שבאמת אוהב לצייר, לעולם לא יתקע ברמה נמוכה.
זה לא משנה אם הציורים שלו יפים או לא יפים, יש בהם ניצוץ. משהו. חתיכת לב בתוך הציור.
מי שבאמת אוהב לצייר, נדלקות לו העיניים מכל ציור יפה שהוא רואה. הוא מנסה כל הזמן להגיע לצייר כמו מה שהוא רואה בראש, כמו שהוא שואף. ובהכרח הוא משתפר כל הזמן.
(כן לכולנו יש תקופות פחות טובות, אני מדברת על מהלך כללי של התקדמות)
בקיצור, מי שאוהב לצייר לא יתקע ברמה נמוכה רק בגלל אי התאמה של מוסד הלימודים או משהו כזה. מי שנשאר כל הזמן ברמה רדודה, זה לא מהסיבות שכתבת.

וזאת היתה רק הקדמה, עכשיו לעיקר דברייך.
כתבת שהעיקר שאתה יודע לתקתק ציורים, לתת מחירים נמוכים, ואתה בפנים.
אז יש לי חדשות בשבילך - גם אם נראה לך שהם מצליחים, פרנסה זה לא.
קשה מאוד להתפרנס מהמחירים המצחיקים האלו.

דבר שני, זה בלון שיתפוצץ במוקדם או במאוחר. אתה לעולם לא יכול להעלות מחירים, כי אתה לא שווה את זה. ופתאום מגיע למערכת איזה צייר חדש ומוכשר, והציורים שלך זה כבר לא.
וגם הציבור שאת נוטה לזלזל בו, כבר קונה פחות ופחות את הקומיקסים הזולים שהריצו אותם תוך שבועיים, 200 עמוד.
כל מי שיש לו יד על הדופק, אני מאמינה שיסכים איתי.

זהו, יצאה לי מגילת אסתר בינתיים, אז שכחתי מה עוד רציתי לכתוב.
אבל לעניות דעתי, דווקא צייר שמשקיע ואוהב ומתקדם לאט, ולא תמיד מצליח להתברג במקומות הנכונים מבחינת הפרנסה - בסופו של דבר ימצאו אותו, והוא ירוויח הרבה יותר טוב ויעבוד בצורה הרבה יותר שפויה.

מקווה שעניתי על הציפיות, ושהשורות לא עלו אחת על השניה.

נערך לאחרונה ב:

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
רגע, אז שורת הסיכום של דברי היא כזאת:

מי שמחפש פרנסה קלה כצייר - אז זה לא.
זה מישהו שיצייר בערך, והוא לא באמת מחובר לעניין. והפרנסה בהתאם לא תהיה מי יודע מה לאורך זמן.
כמובן שהכל בידי שמיים, ותמיד יש ניסים... אני מדברת על דרך הטבע, ובהסתכלות של שנים קדימה.

ומי שנכנס לתחום של הציור פשוט בגלל שהוא חייב לצייר.
פשוט בגלל שהוא *מצייר*
אז בסוף תהיה לו גם פרנסה, בעז"ה.

נעה כץ

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אז יש לי חדשות בשבילך - גם אם נראה לך שהם מצליחים, פרנסה זה לא.

נכון, לא רואה איך סביר להתפרנס מאיור ברמה רדודה
לא קל להגיע לרמה גבוהה.
צריך לעבוד על זה וזה מהלך של שנים

בודדים מצליחים להצליח מיד בתחילת הדרך.

פרנוסה יש בשפע לבורא. והוא מחליט למי לחלק אותו. לא אני. כפי שאפשר לראות מהמציאות בשטח.

נכון, אבל השתדלות צריך לעשות במקום הנכון.
והמקום הנכון הוא מה שהולך, לא רק מה שאתה משקיע כי אתה חולם להיות צייר מדהים להרוויח הון בעתיד.
אולי תצליח ואולי לא, אין הבטחה לאף אחד להתפרנס דווקא ממה שאוהב.

אם יש גישה לתחום תמיד אפשר לשכלל וללמוד, אולי מקצוע אולי לא.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לחדד את מה שכתבו:
פרנסה היא מהשמים - איש לא מבטיח לאף אחד, גם למוכשר ביותר, ןלציר שמוציא תחת ידיו יצירות אומנות פרנסה. וההיסטוריה תוכיח....

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הגיבן זו בת בכלל?!
העולם קרס.
ונועה כץ - אני אוהבת מאד את האיור באייקון שלך, כבוד. :)
רונית, התחברתי למה שכתבת!
שירי - לכי להכין שבת כבר

פיציקטו

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
באמת לא פייר.
קחי בחשבון שאנשים מעריכים לפחות חמישים אחוז פחות ממה שציפית.
ואם לא היית אומרת, אז הרבה דברים, עם כל ההערכה (הכנה) לא הייתי לוקחת בחשבון.
ולענייננו.
בקיצור, מי שאוהב לצייר לא יתקע ברמה נמוכה רק בגלל אי התאמה של מוסד הלימודים או משהו כזה. מי שנשאר כל הזמן ברמה רדודה, זה לא מהסיבות שכתבת.
כאן אני במוצהר בנוגע לנקודה זו לצידה של @הגיבן (ובנקודות אחרות גם איתך @ronitg ;) ).
בהחלט שיטה מסוימת יכולה להוכיח את עצמה יותר, ולהביא לקידום משמעותי. אם לא הייתי מתנסה בעצמי, ורואה תוצאות בתוך זמן קצר ביותר, לא הייתי נכנסת לפולמוס הזה בכלל. מיומנויות יכולות להשתפר טוב יותר כשדרכי ההוראה מתאימות לדפוס הלמידה שלך, או/ו משלימות את הידע הקודם שלך.
עכשיו תמשכו בזנב או מה שבא לכם. אני את שלי אמרתי. :p

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כאן אני במוצהר בנוגע לנקודה זו לצידה של @הגיבן (ובנקודות אחרות גם איתך @ronitg ;) ).
בהחלט שיטה מסוימת יכולה להוכיח את עצמה יותר, ולהביא לקידום משמעותי. אם לא הייתי מתנסה בעצמי, ורואה תוצאות בתוך זמן קצר ביותר, לא הייתי נכנסת לפולמוס הזה בכלל. מיומנויות יכולות להשתפר טוב יותר כשדרכי ההוראה מתאימות לדפוס הלמידה שלך, או/ו משלימות את הידע הקודם שלך.
עכשיו תמשכו בזנב או מה שבא לכם. אני את שלי אמרתי. :p
בסדר, את אומרת שיש אפשרות להתקדם יותר מהר
נכון, אפשר להתקדם מהר ואפשר להתקדם לאט. זה לא הנקודה.
מה שאמרתי זה שאנשים שבאמת אוהבים לצייר, תמיד יתקדמו. מהר או לאט, תלוי במורים כמו שאת אומרת.
אבל תמיד הם יהיו עם הפנים קדימה בשיא החשק.

פיציקטו

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
נכון, אפשר להתקדם מהר ואפשר להתקדם לאט. זה לא הנקודה.
ואפשר לרצות להתקדם, אבל ההתקדמות נעצרת מהסיבה הנ"ל.
אני לא רוצה לפרט כאן, ומבינה מצוין את דבריך.
בשורה התחתונה- אם עברתי לימודים אינטנסיביים, ולא זה מה שקידם אותי באמת, הייתי מוכרחה לשנות גישה, בחשיבה ובלמידה.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מי שאוהב לצייר ממליצה לו לחפש קורסים ולימודים שיקדמו אותו , רגע לפני שחושב על פרנסה.
פרנסה וכשרונות לא הולך תמיד ביחד. בו זמנית.
זה חתירות שונות עם מגמה לחיבור ביניהם.
ההגיון אומר שאדם המנסה להתפרנס מכישוריו, הסיכוי שזו תהיה פרנסה ברווח, קרי אומנות במיטבה עם ביקוש למוצרים שלו גדולה.

כדאי ומומלץ להשקיע את אונו והונו בתחומים שהוא אוהב ובדרך להתפרנס מכל מה שבא ליד.

לצורך ההדגמה אספר על שלי.
למדתי כמה שנים אומנות ועדיין. ותחום האומנות וכל הנלווים הם מטרה בשבילי לפרנסה. בינתיים עובדת במעון קרוב לביתי.

בהצלחה.

הגיבן

משתמש סופר מקצוען
מה שאמרתי זה שאנשים שבאמת אוהבים לצייר, תמיד יתקדמו. מהר או לאט, תלוי במורים כמו שאת אומרת.
אבל תמיד הם יהיו עם הפנים קדימה בשיא החשק.
כל מילה! (מתייחסת בזה לכל התגובות שלך, @ronitg )
תודה ענקית על שהתייחסת והתאמצת לנסח. הצלחת מאוד.

מ. ברא"י

צילומימוש, הילד מדבר מהתמונה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

כבי צישינסקי

סטודיו רץ. כל אתר תותח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה