אפשר לחלוק? לדעתי זו נאיביות.
בן אדם שאין לו את הכישורים הבסיסיים לא יוכל להפוך להיות צייר רק בגלל לימודים, קשים ונחושים ככל שיהיו.
הוא יוכל להיות יוצר שאוהב את העבודה שלו ועושה אמנות מסוג מסויים, שאנשים עשויים להתחבר אליה בגלל המסר או בגלל שרואים שהוא אוהב את המקצוע שלו. אבל צייר? אני לא חושבת.
על הצייר מוטל להתמחות ברשימה של כישורים כדי להיקרא צייר מקצועי. עוד לא פגשתי אדם בעולם אשר יש בו
אפס מכלל הרשימה הזאת. תראו, אולי יצורים כאלה קיימים איפשהו ביקום, אבל כמו רוחות רפאים וחייזרים, כל עוד לא נוכחתי בזה אישית, ישתבח שמו - אני לא מאמינה בזה.
אמנם פגשתי ציירים אשר לכל היותר היו להם 1 או 2 מתוך כל הכישורים הדרושים לצייר מקצועי וזה מה שיש לי להגיד:
אל"ף, לחלק מהם יש פרנסה בשפע, למרות דעתי האישית על הרמה שלהם, ישתבח שמו.
בי"ת, הם לעולם לא ישלימו את החסר, כי הם מסתמכים על השטות הזאת - "כישרון" שהביא להם את הכישור היחיד איתו הם נולדו, ואת המחמאות של חבריהם לילדות.
גימ"ל, עוד לא פגשתי כישור הדרוש לצייר אשר אי אפשר לרכוש על ידי למידה. אם אתם חושבים שחסר לכם כישור מסוים את מוזמנים לשלוח לי מייל ל<
לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> ונראה איך אפשר לעזור לכם.
אני מוכרחה לציין שנתקלתי במורים רבים ש
לא מסכימים איתי, כי הם לא מכירים את החומרים הספציפיים שמלמדים את הנושאים האלה ולכן אם אתם לומדים
אצלם תצטרכו להסתדר לבד בקטעים מסוימים שלא נולדתם איתם, והמורים כן נולדו איתם - אי לכך לא יודעים ללמד אותם וחושבים שזה ה"זה" הזה שחייבים להיוולד איתו----*נשימה עמוקה* ---אתם מבינים את כוונתי...
ואולי לא תהיו הצייר הכי אלוף בפרוג. אבל ראו אל"ף.
השאלה היחידה שצריכה להישאל:
האם אני אוהב את התחום? זהו. אם אתה אוהב ומתחבר, זה יתן לך את הכוח להתמיד - והשם ישלח לך שליחים טובים ופרנסה טובה. יש ציטוט מתאים מחובות הלבבות שבעוונותי נשתכחה ממני המיקום. אם יתנדב אי ניק להעלותו תבוא עליו הברכה.