בכל מקרה.אם ההוצאה החדשית שלך היא 10K - אתה צודק.
לזו"צ שצורך 3 אלף לחודש זה יכול לכסות חצי מההכנסה החודשית.
נראה אותך אומר את זה על 4 אלף לחודש...
בכל מקרה,בכל מקרה.
אברך לא אמור ללמוד בשביל הכנסה.
למה לא ?בכל מקרה,
אברך לא אמור שיטיפו לו איך וכמה ללמוד.
אברך שזקוק לפרנסה אולי צריך לצאת לעבוד.
אברך שהרגע התחתן ואשתו מחפשת עבודה - אין דבר יותר לגיטימי מלחפש כספים קטנים שיוכלו להחזיק אותם עד שיתייצבו.
האופציות שלפניו:למה לא ?
אבל שיחפש את הכסף בעבודה ולא בלימוד בשביל מילגה.
ישנם עבודות רבות עם כסף סביר ולא ללמוד עיון הפרשה [כשה לא מעניין אותו...] בשביל כסף.
לא לומדים בשביל כסף!
עובדים בשביל כסף.
שישאר אברך!האופציות שלפניו:
לצאת לעבוד בגלל העיקרון המקודש שלא לומדים בשביל כסף.
להשאר אברך ולעבור על העיקרון המקודש הנ"ל.
אני הייתי בוחר בשניה.
למה אם הוא לומד דף היומי ירושלמי זה כן פוגע במעלתו (מעיון הפרשה הייתי יותר מסתייג כי זה פחות לימוד - עיון ההלכה זה מצוין)??יחפש משהו מהצד לעבוד במשהו.
ללמוד עם תלמיד או כל דבר אחר.
אם הוא יעבוד שעתיים בשביל כסף, אז זה לא פוגע במעלתו בכלום.
כמובן אברך שרוצה לעבוד.הטיעונים האחרונים על כך שלאברך צעיר מספיק תוספת קטנה לחודש נכונים, אבל לא לגמרי.
ההצטדקות שלי לעשות בנושא זה בתשעה באב הוא כי זה בנין הבית היהודי... שהוא מקום להשארת השכינה.
אני אקדים משהו חשוב לדעתי, אברך צעיר צריך לחשוב על פיתוח כשרון קיים יותר מאשר על הכנסה קטנה.
מסכים ביותר, ושוב, בנוגע למה שנכתב כאן לפני כן, בעיון הפרשה וכדו' כמעט ואין חשש כזה (אלא החשש של להתעסק בלהרוויח כסף, שאפי' שגם הוא יכול להוביל דברים לא טובים הוא חשש פחות בהרבה והרבה פעמים אין ברירה).צריך להיזהר מאוד מאוד מלהגיד לאברך לצאת מהלימוד אפילו לשעתיים (רק רב יוכל לומר דבר כזה)
היצר הרע עובד טוב ונדיר למצוא אברך שעובד רק שעתיים ביום למשך שנים
לאט לאט מוסיפים עוד שעות ,רק ערב אחר כך גם צהריים ואחר כך רק שיעור דף היומי
יש לו מנה רוצה מאתיים
בהצלחה
אכן צריך להתייעץ עם תלמיד חכם.צריך להיזהר מאוד מאוד מלהגיד לאברך לצאת מהלימוד אפילו לשעתיים (רק רב יוכל לומר דבר כזה)
היצר הרע עובד טוב ונדיר למצוא אברך שעובד רק שעתיים ביום למשך שנים
לאט לאט מוסיפים עוד שעות ,רק ערב אחר כך גם צהריים ואחר כך רק שיעור דף היומי
יש לו מנה רוצה מאתיים
בהצלחה
בכל מקרה נדיר שבנאדם יחזיק מעמד ללמוד רק בשביל פרנסה (כדברי בעלי, לא מבינה בזה)אכן צריך להתייעץ עם תלמיד חכם.
רק כתבתי
שזה בעיה ללמוד בשביל פרנסה.
ככה לא לומדים!
מה למעשה ?
שיתייעץ עם תלמיד לכם.
זה ההסבר לכל האשכול המיוחד הזה שיועיל מאוד לכל האברכים בארץ...(כדברי בעלי, לא מבינה בזה)
הנה.אפשר ללוות הסעות של חינוך מיוחד
אפשר גם להיות מט'ב של קשיש חרדי. הרבה קשישים צריכים את העזרה בשעות הבוקר- ללכת לבית הכנסת וכו'
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: