זה לא משהו שצריך לעשות בכללי, אלא דווקא משהו שאני אחראית עליו/קשור אלי אישית, והוא לא מסודר, אז יש לי אי רוגע פנימי כזה עד שאני יודעת שאני מסודרת. זה לא רק בארגון דברים אלא גם שמתארחים לדוג' אני צריכה לדעת מה המיטה שלי, לארגן אותה, את כל המזוודות והחפצים, ועד שהמקום לא מסודר אני לא רגועה... זה גם בקניות שהכל צריך להיות במקום הכי מהר, ועוד המון דברים...
יפה.
ולי בנוסף גם חשוב איך הדברים ייעשו בסופו של דבר.
מבינה?
זה בכלל לא סימן לפרפקציוניזם
לא אמרתי שזה סימן,
להיפך, אמרתי שאילו שחשוב להם הסדר אבל גם יודעים להרפות זה מתנה משמים.
כי הרבה פעמים זה מגיע עם פרפקציוניזם, ואז די קשה להרפות עד בלתי אפשרי.
כנראה זה ההבדל בין פרפקציוניזם לאנשים שאוהבים סדר וארגון.
אני למשל, יפריע לי מאד שאני חוזרת מהעבודה והבית בלאגן אבל עם כל זאת אשב לשתות קודם כוס קפה ולהתאפס ואח"כ אארגן את הבית...
מאמינה שהבית שלך נראה בית מרקחת, שלי לא.
מאד מסודר ונקי ונעים, אבל לא בית מרקחת...
ב''ה הבית שלי ממש לא בית מרקחת, אני לא עד כדי כך - תודה לה'.
אבל כן אני משתדלת שתמיד יישאר מסודר ונקי.
אחרי הכל חיים בו בני אדם ולכל אחד יש את הצרכים שלו.
מה שכן אני יודעת בוודאות שאם אשב לנוח כשהבית לא מסודר אני לא באמת אנוח.
כי מנוחה מוחלטת זה כשהסביבה מאורגנת. אני יכולה לדחות דברים כמו קיפול כביסה או גיהוץ וכ' אבל בית מסודר אין סיכוי.
אדם פרפקציוניסט אמיתי זה משהו חולני שדי בא גם עם הרבה כפייתית.
וזה בד''כ ממש לא מה שמתכוונים היום כשאומרים על אדם שהוא פרפקציוניסט.
רק כשהכרתי מישהו באמת כזה לפני כמה שנים- הבנתי כמה אנחנו רחוקים משם ב''ה.
סתם ברמה הכללית ההגדרה ''מסודר'' היא מאד מאד כוללנית.
אני אתן אולי כמה דוגמאות די גסות..
יש אנשים שחשוב להם שייראה מסודר אבל לא ממש מעניין אותם איך- כלומר שהבית ייראה מסודר אבל לא משנה שידחסו הכל למגירות או מתחת למיטות...העיקר שבסופו של דבר יש מראה מסודר וכולם נהנים שהבית תיק תק מסודר ונעים למראה.
יש אנשים שחשוב להם לסדר בצורה טובה, ולהחזיר כל דבר למקום, אבל אם בדרך הם ייפתחו מגירה שכורעת לפול מעומס השמונצס הם יגידו לעצמם ''בהזדמנות נסדר את זה'' גם אם יש להם המון זמן עכשיו לעשות את זה...
יש אנשים שסדרו הייטב, אבל לא עכשיו תנו להם לנוח להתאושש מהשבת/חג ומחר בעז''ה יבוא יום חדש ונעשה הכל בנחת.
יש אנשים
(בעיקר חוצניקים/ליטאים) שהסדר עומד להם לפי רמת הצריכה שלו, הבית יכול להראות מאד הפוך אבל מבחינתם הוא מסודר כי מאד נוח להם שיש מקרר עמוס בעופות במסדרון, כי רק שם הוא נכנס והוא חוסך המון זמן בקניות...
ויש אנשים שבית מסודר ומבריק במוצאי שבת וחג נותן להם תחושה טובה ורעננות, ואם לא אז די ההפך, ולכן הם מוכנים להשקיע זמן וכחות מיד בצאת החג/השבת, כי הם יודעים בסופו של דבר שהם ייהנו מהתוצאה.
וכאן אפשר לראות גם קצת צד של פרפקטציונזם- לא אצל כולם אבל הרבה מהם יעדיפו להשקיע עכשיו קצת יותר,
כדי לקבל תמונה מושלמת יותר. לדוג' אתמול העדפתי לשבת במשך כמעט שעה כדי לסדר ולמיין את כל הכלים והחד''פ, ולהחזיר את כל הסטים של המחזורים לפי סוגים וחגים, מאשר לדעת שסיימתי לנקות ולסדר את החדר אבל יש עוד משימה קטנה שמחכה לי שם...
לעומת זאת כן הלכתי לישון ברוגע למרות שלא סיימנו את כל הכביסות...
מקווה שעכשיו זה ברור יותר..