הז'אנר של שירי מחאה, תמיד שלהב את דמיוני. מיד כשקיבלתי את הניהול של האתגר ידעתי שזה יהיה האתגר הראשון שלי שיתנוסס פה.
בשביל לדייק רציתי לבדוק מהי הגדרתו הרשמית, והרי היא לפניכם:
"שיר מחאה הוא שיר המביע מחאה על בעיה חברתית או פוליטית.
שירי מחאה עוסקים במגוון רחב מאוד של נושאים, מבעיות אישיות ועד בעיות כלל עולמיות.
בין הנושאים עליהם נכתבו שירי מחאה ניתן למצוא את העבדות, זכויות אזרחיות, שוויון זכויות, מלחמות וכיבוש, איכות הסביבה ועוד."
אממ.. גם אתם הרגשתם את מה שאני? לי הריח משהו קצת לא טוב, לא כיפי, לא מומלץ במיוחד באופן כללי..
"מביע מחאה"! שכוייח! נו? ו? מה התכלס?
אז חשבתי להפוך את האתגר לדמות הזו - "שירי מחאה המניעים לפעולה".
ואז ראיתי את ההמשך -
"בעשור הראשון של המאה ה-21, שירי מחאה החלו להופיע ברשתות החברתיות. בגלל התפוצה הרחבה של הרשתות, השירים יכולים להיות רבי השפעה. לדוגמה ב-2009 פרסם זמר צעיר בשם דייב קרול שיר מחאה על יונייטד איירליינס, וגרם לירידה חדה במניות החברה."
אוקי, אוקי.. מתקדמים.. אז כן. יש פה השפעה בפועל, וסביר להניח שכל מי שכתב אי פעם שיר מחאה התכוון שזה יפעל משהו, אבל כמו שאנחנו יודעים, דרך התלונות לא תמיד עובדת, או יותר נכון - כמעט אף פעם לא.
בסוף החלטתי פשוט למחוק את עניין המחאה.
בוא נבוא לאנשים בקטע טוב. למה למחות? בואו נדבר יפה.
אז הנה סיכומו של העניין:
כתבו שיר שמניע לפעולה.
אתם יכולים לייעד אותו לכלל האנושות, לקבוצה מסוימת, לעצמכם וכן הלאה.
השיר יכול להיות בכל סגנונות השירה, כך שמהבחינה הזאת הוא נחמד - אתם יכולים לשחק במגרש הביתי שלכם.
אבל! האתגר דורש מחשבה ועומק, ז"א - ככל שההנעה לפעולה תהיה חזקה ועמוקה יותר - הציון יהיה גבוה יותר. ככל שההנעה הזאת תהיה משולבת בשיר בצורה אומנותית יותר - הציון יהיה גבוה הרבה הרבה יותר.
מגבלת אורך - אין. רק קחו בחשבון שאם השיר ארוך - הוא צריך להיות מספיק מעניין בשביל שבני אדם ירצו לקרוא אותו.
אז קדימה! תתניעו בהצלחה רבה!
שאלות / הערות / הארות וסתם דיונים והתלבטויות - בנספח.
בשביל לדייק רציתי לבדוק מהי הגדרתו הרשמית, והרי היא לפניכם:
"שיר מחאה הוא שיר המביע מחאה על בעיה חברתית או פוליטית.
שירי מחאה עוסקים במגוון רחב מאוד של נושאים, מבעיות אישיות ועד בעיות כלל עולמיות.
בין הנושאים עליהם נכתבו שירי מחאה ניתן למצוא את העבדות, זכויות אזרחיות, שוויון זכויות, מלחמות וכיבוש, איכות הסביבה ועוד."
אממ.. גם אתם הרגשתם את מה שאני? לי הריח משהו קצת לא טוב, לא כיפי, לא מומלץ במיוחד באופן כללי..
"מביע מחאה"! שכוייח! נו? ו? מה התכלס?
אז חשבתי להפוך את האתגר לדמות הזו - "שירי מחאה המניעים לפעולה".
ואז ראיתי את ההמשך -
"בעשור הראשון של המאה ה-21, שירי מחאה החלו להופיע ברשתות החברתיות. בגלל התפוצה הרחבה של הרשתות, השירים יכולים להיות רבי השפעה. לדוגמה ב-2009 פרסם זמר צעיר בשם דייב קרול שיר מחאה על יונייטד איירליינס, וגרם לירידה חדה במניות החברה."
אוקי, אוקי.. מתקדמים.. אז כן. יש פה השפעה בפועל, וסביר להניח שכל מי שכתב אי פעם שיר מחאה התכוון שזה יפעל משהו, אבל כמו שאנחנו יודעים, דרך התלונות לא תמיד עובדת, או יותר נכון - כמעט אף פעם לא.
בסוף החלטתי פשוט למחוק את עניין המחאה.
בוא נבוא לאנשים בקטע טוב. למה למחות? בואו נדבר יפה.
אז הנה סיכומו של העניין:
כתבו שיר שמניע לפעולה.
אתם יכולים לייעד אותו לכלל האנושות, לקבוצה מסוימת, לעצמכם וכן הלאה.
השיר יכול להיות בכל סגנונות השירה, כך שמהבחינה הזאת הוא נחמד - אתם יכולים לשחק במגרש הביתי שלכם.
אבל! האתגר דורש מחשבה ועומק, ז"א - ככל שההנעה לפעולה תהיה חזקה ועמוקה יותר - הציון יהיה גבוה יותר. ככל שההנעה הזאת תהיה משולבת בשיר בצורה אומנותית יותר - הציון יהיה גבוה הרבה הרבה יותר.
מגבלת אורך - אין. רק קחו בחשבון שאם השיר ארוך - הוא צריך להיות מספיק מעניין בשביל שבני אדם ירצו לקרוא אותו.
אז קדימה! תתניעו בהצלחה רבה!
שאלות / הערות / הארות וסתם דיונים והתלבטויות - בנספח.
נערך לאחרונה ב: