דרוש מידע [ איגוד הגננות יוצא לדרך ] ביקשו לפרסם

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
או שיעבירו את הגנים לעיריה.
כך יתייתר הצורך במנגנונים כפולים ומסורבלים.
כמדומני שהסברת פעם למה עיריות מעדיפות שלא לקחת את הגנים אליהן כיון שזה מכניס אותן לגירעון.

גננת עשוקה

משתמש רשום
להעביר לעיריות זה רק פתרון בערים החרדיות. אבל מה יעשו למשל תושבי נתניה, פתח תקווה ושאר הערים.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
להעביר לעיריות זה רק פתרון בערים החרדיות. אבל מה יעשו למשל תושבי נתניה, פתח תקווה ושאר הערים.
מה הבעיה שעירייה חילונית תתקצב גן דתי?
מה יש לרשת יותר חוסן רוחני?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אפשר להגדיר בעירייה שמדובר על גן בפיקוח חרדי. בדיוק כמו היום. רק שבמקום דרך עמותת צינור הגן יפעל ישירות תחת העירייה. בלי הוצאות תקורה מיותרות.
כספי ציוד לגן? יעברו ישירות. בלי 'להדבק' חלקית לצינור המשרדי.
משכורת לגננות? ישירות. בלי צורך במנגנון שלם של מזכירות וחשבות (חוץ מאלו שנמצאות ממילא במחלקת החינוך בעיריה).

כמדומני שהסברת פעם למה עיריות מעדיפות שלא לקחת את הגנים אליהן כיון שזה מכניס אותן לגירעון.

אכן.
אבל למעשה, אין סיבה שמשרד החינוך לא יתקצב את הגנים באופן מלא.
אם היה פה מישהו שאכפת לו מהגננות או הילדים, זה מה שהוא היה מנסה לקדם.
הבעיה היא שכל מי שמגיע לעמדת כוח מסויימת שמאפשרת לו לפעול - יש לו אינטרסים מנוגדים לחלוטין.

גננת עשוקה

משתמש רשום
אפשר להגדיר בעירייה שמדובר על גן בפיקוח חרדי. בדיוק כמו היום. רק שבמקום דרך עמותת צינור הגן יפעל ישירות תחת העירייה. בלי הוצאות תקורה מיותרות.
כספי ציוד לגן? יעברו ישירות. בלי 'להדבק' חלקית לצינור המשרדי.
משכורת לגננות? ישירות. בלי צורך במנגנון שלם של מזכירות וחשבות (חוץ מאלו שנמצאות ממילא במחלקת החינוך בעיריה).

אכן.
אבל למעשה, אין סיבה שמשרד החינוך לא יתקצב את הגנים באופן מלא.
אם היה פה מישהו שאכפת לו מהגננות או הילדים, זה מה שהוא היה מנסה לקדם.
הבעיה היא שכל מי שמגיע לעמדת כוח מסויימת שמאפשרת לו לפעול - יש לו אינטרסים מנוגדים לחלוטין.
ניתן להיכנס לאתר גיידסטאר. ושם יש את הפרטים של כל העמותות. ולראות ברשימת חברי העמותה של רשתות הגנים למיניהם. וכן של בעלי התפקידים שם, הרבה מאוד עסקנים מוכרים.

גננת עשוקה

משתמש רשום
זה קשור לאיגוד?
בקשר למסמך התביעה נגד רשת הגנים של גודקנופף, שפרסמתם. הנ"ל טען בועידת קול חי שלעולם לא קרה שעובדת תבעה אותו. הוא חדש בפוליטיקה הוא לא יודע שהארכיון זוכר הכל.

נערך לאחרונה ב:

גננת עשוקה

משתמש רשום
כתבתי רק שאם מירב מיכאלי ולפיד היו בקואליציה בתקופה הזו, המצב היה לא יותר טוב - ומן הסתם יותר גרוע.

אגב באופן כללי בהקשר עמותות החינוך החרדיות. אני מסרב לקבל את הסיפור השטחי, שיש כאן כביכול המון כסף, שצד אחד (מנהלי העמותות) עושק אותו מצד ב' (הגננות). מי שנהנה לספר לעצמו סיפור של שחור ולבן - שודדים ועשוקות - שיהנה.

הסיפור הרבה יותר מורכב, ותחילתו בתקצוב חסר ע"י הרשויות.

ברור שהגננות הן הצד המוחלש בסיפור. ולכן ברור שהם צריכות להתאגד ולעמוד על זכויותיהן בכל הכח.

אבל הסיפור כולו מורכב מאוד.

(לי עצמי יש רעיון אחר. כשיהיה לי זמן אולי אכתוב אותו)
נו אדרבה אם יש לכם רעיון תכתבו אותו. אלפי עובדות בגני העמותות ממתינות לפתרון.

יוני אישזב

משתמש צעיר
בתור בעל של גננת שעבדה בעמותה ועברה לעבוד במשרד החינוך
דבר ראשון עובדת שמעוסקת בכל גן בכל עיריה שהיא בארץ זה לא משנה באיזה עיר בית שאן ירוחם דימונה תל אביב גבעתיים אין לה שום קשר לעיריה היא מעוסקת דרך משרד החינוך בלבד!
ובמשרד החינוך אין לאף אחד אפשרות לגנוב את הגננת הגננת מקבלת את המשכורת ע"פ טבלאות שמופרסמת בכל אתר כלשהו וכן יש מחשבון שאפשר לבדוק האם המשכורת של הגננת נכון ואם מוצאים איזה בעיה במשכורת שולחים מייל לחשבת שכר [שמעוסקת בתוך משרדי משרד החינוך] והיא בדרך כלל מתקנת את הבעיה[לפעמים יש בעיה טכנית אבל בדרך כלל זה מסתדר]
בקיצור לאף אחד אין עניין לגנוב גננת שמעוסקת ישירות [ומקבלת תלוש כחול של משרד החינוך]
דרך משרד החינוך ושאף עסקן לא יבלבל את השכל
בעמותה לא משנה איזה עמותה העמותה מקבלת את הכסף ממשרד החינוך[לא מהעיריה] ומחלקת את הכסף לגננות כפי ראות עיניה אין שום גוף שמפקח כמה העמותה נותנת לגננת וכל אחת שעובדת בעמותה צריכה להתמודד מול המעסיק [כלומר העמותה שמעסיקה אותה אין לה[לגננת שמעוסקת בעמותה] אפשרות לפנות למשרד החינוך או הסתדרות המורים אני מדגיש הסתדרות המורים ולא ההסתדרות הכללית כי בהסתדרות המורים הם מיצגים רק גננות שמעוסקות ישירות דרך משרד החינוך בהסתדרות הכללית אפשר להתאגד עובדת מכל עמותה כלשהי ולהיות חברות בהסתדרות הכללית
מה שקורה בעמותות בדרך כלל שהם מקבלים את הכסף ממשרד החינוך ונותנים לגננת מקסימום במקרה הטוב 70% מהסכום שמקבלים[הם מקבלים על כל גננת בנפרד ולא מקבלים משהו גלובלי] והשאר משאירים לעמותה
עד כאן זה הנתונים
מה שקורה שהרבה פעמים נרמסות זכויות בסיסיות כגון דמי הבראה פנסיה פיטורין כל שנה וכו
בשביל זה צריך להתאגד בארגון עובדים שלא ירמסו את הזכויות הבסיסיות שעובד בסופר מקבל אותם וגננת שיש לה מקצוע[והשקיעה כמה שנים בלימודי גננות] לא מקבלת
בשביל שכל העובדות הוראה בעמותות היו מאוגדות בהסתדרות צריך להוציא עוד כמה מכתבים מגדו"י שמעודדים להתאגד בהסתדרות[כדוגמת המכתב של הרב שפרן המובא בהודעות קודמות] וזה לבד דבר גדול שלפחות בזכויות הבסיסיות לא יפגעו
בתפילה שבקרוב ממש נראה שינוי בעניין וכל בעלי העמותות לא יוכלו לפגוע בגננות שברובן מפרנסות בתי אברכים ונזכה לראות בגאולת ישראל
משתתף בצער גדול בצערן של משפחות הגננות העשוקות ומתפלל לשינוי

גננת עשוקה

משתמש רשום
בתור בעל של גננת שעבדה בעמותה ועברה לעבוד במשרד החינוך
דבר ראשון עובדת שמעוסקת בכל גן בכל עיריה שהיא בארץ זה לא משנה באיזה עיר בית שאן ירוחם דימונה תל אביב גבעתיים אין לה שום קשר לעיריה היא מעוסקת דרך משרד החינוך בלבד!
ובמשרד החינוך אין לאף אחד אפשרות לגנוב את הגננת הגננת מקבלת את המשכורת ע"פ טבלאות שמופרסמת בכל אתר כלשהו וכן יש מחשבון שאפשר לבדוק האם המשכורת של הגננת נכון ואם מוצאים איזה בעיה במשכורת שולחים מייל לחשבת שכר [שמעוסקת בתוך משרדי משרד החינוך] והיא בדרך כלל מתקנת את הבעיה[לפעמים יש בעיה טכנית אבל בדרך כלל זה מסתדר]
בקיצור לאף אחד אין עניין לגנוב גננת שמעוסקת ישירות [ומקבלת תלוש כחול של משרד החינוך]
דרך משרד החינוך ושאף עסקן לא יבלבל את השכל
בעמותה לא משנה איזה עמותה העמותה מקבלת את הכסף ממשרד החינוך[לא מהעיריה] ומחלקת את הכסף לגננות כפי ראות עיניה אין שום גוף שמפקח כמה העמותה נותנת לגננת וכל אחת שעובדת בעמותה צריכה להתמודד מול המעסיק [כלומר העמותה שמעסיקה אותה אין לה[לגננת שמעוסקת בעמותה] אפשרות לפנות למשרד החינוך או הסתדרות המורים אני מדגיש הסתדרות המורים ולא ההסתדרות הכללית כי בהסתדרות המורים הם מיצגים רק גננות שמעוסקות ישירות דרך משרד החינוך בהסתדרות הכללית אפשר להתאגד עובדת מכל עמותה כלשהי ולהיות חברות בהסתדרות הכללית
מה שקורה בעמותות בדרך כלל שהם מקבלים את הכסף ממשרד החינוך ונותנים לגננת מקסימום במקרה הטוב 70% מהסכום שמקבלים[הם מקבלים על כל גננת בנפרד ולא מקבלים משהו גלובלי] והשאר משאירים לעמותה
עד כאן זה הנתונים
מה שקורה שהרבה פעמים נרמסות זכויות בסיסיות כגון דמי הבראה פנסיה פיטורין כל שנה וכו
בשביל זה צריך להתאגד בארגון עובדים שלא ירמסו את הזכויות הבסיסיות שעובד בסופר מקבל אותם וגננת שיש לה מקצוע[והשקיעה כמה שנים בלימודי גננות] לא מקבלת
בשביל שכל העובדות הוראה בעמותות היו מאוגדות בהסתדרות צריך להוציא עוד כמה מכתבים מגדו"י שמעודדים להתאגד בהסתדרות[כדוגמת המכתב של הרב שפרן המובא בהודעות קודמות] וזה לבד דבר גדול שלפחות בזכויות הבסיסיות לא יפגעו
בתפילה שבקרוב ממש נראה שינוי בעניין וכל בעלי העמותות לא יוכלו לפגוע בגננות שברובן מפרנסות בתי אברכים ונזכה לראות בגאולת ישראל
משתתף בצער גדול בצערן של משפחות הגננות העשוקות ומתפלל לשינוי
ישר כח על הדברים. יש בתקופה האחרונה מספר בעלים של גננות וסייעות שנפגשו וממשכים להיפגש עם רבנים בנושא זה.

אני וביתי

משתמש מקצוען
בעיריית בני ברק מועסקות בעירייה ולא במשרד החינוך למעט גננות ממ"ד ומ"מ. כך שמי שרוצה לשמור על עצמאות החינוך צריך למצוא פתרון לנושא.
מעניין מאיפה הנתון הזה?! לי ידוע שמקבלים לפי וותק 15 וכמובן זה תלוי במספר הילדים הלומדים בכל גן.
פשוט אני לא רוצה לפגוע במאבק הגננות ורצוי לדייק בעובדות כמה שיותר ולא כמו אלו שמנופפים לגולדגנוף שמפטר המון גננות בשביל שלא יצברו וותק ואז הוא מפריך את הטענה ברבע דקה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
נו אדרבה אם יש לכם רעיון תכתבו אותו. אלפי עובדות בגני העמותות ממתינות לפתרון.

זה לא פתרון של הוקוס פוקוס. אבל כיוון מסויים.

לעובדי ההוראה (לפחות במוכש"ר) יש לכאורה פתרון שנראה לכאורה ריאלי מאוד, אם רק יצליחו בע"ה בבחירות הקרובות.

הגננות סיפור יותר מורכב, ויש לי כיוון מסויים, הרבה אנשים לא יאהבו אותו אבל נראה לי שאין מנוס. אולי אתפנה לכתוב אותו פעם.

יוני אישזב

משתמש צעיר
בעיריית בני ברק מועסקות בעירייה ולא במשרד החינוך למעט גננות ממ"ד ומ"מ. כך שמי שרוצה לשמור על עצמאות החינוך צריך למצוא פתרון לנושא.
גם בעירית בני ברק הגננות הותיקות מקבלות תלוש כחול ישירות ממשרד החינוך

יוני אישזב

משתמש צעיר
מעניין מאיפה הנתון הזה?! לי ידוע שמקבלים לפי וותק 15 וכמובן זה תלוי במספר הילדים הלומדים בכל גן.
פשוט אני לא רוצה לפגוע במאבק הגננות ורצוי לדייק בעובדות כמה שיותר ולא כמו אלו שמנופפים לגולדגנוף שמפטר המון גננות בשביל שלא יצברו וותק ואז הוא מפריך את הטענה ברבע דקה
אני לא מתווכח כמה העמותות מקבלות ולפי מה מקבלות

בשורה התחתונה ממה שמקבלים מעבירים מקסימום 70% לגננת

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה