עזרה איבדת את אבא או אמא בהיותך רווקה?

מצב
הנושא נעול.

חזן הדגול

משתמש פעיל
נכון שלא יהיה לך אבא בחופה וזה כואב ואולי לא נעים
וגם לי לא היה אבא ואמא בחופה עם כל האי נעימויות שלא אפרט
רק צריך לזכור שיבוא יום ויבוא יום החופה ותסתיים החתונה יהיה לכם ב"ה בית מקסים ונהדר עד 120 שנה וזה העיקר
כמו שיצחק כשראה שרבקה מתאימה לדרגתו וכו' וכו' הוא התנחם כי הבעל שלך הוא זה שימלא חסרון אביך (אפי' שאין כמו אבא אבל אחרי החתונה הוא יהיה בע"ה יותר מאבא)
וראיתי שהתחתנתי זה עשה לי הכי טוב יש לי אשה ב"ה שממלאה לי צרככי הנפשיים מבינה קולטת חכמה ועל זה יש על מה להתנחם, שיבוא יום ותבני בית מלא רגש של אהבה לתת את מה שחסר לך.
מאריך את חוזקתך

yz

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
תודה רבה לכם כולכם!!
על השיתוף והמילים החמות,
כבר חשבתי שאולי אני מוזרה, שאולי חודשיים ושלושה שבועות זה כבר הרבה זמן, שאולי כבר מוזר שאהיה עצובה,
להביט לכאב בעיניים , לחוות ולהרגיש אותו זה קשה קשה עד שלפעמים מעדיפים לברוח ממנו, להיות שקועים בעבודה, אני יודעת שהשם עושה הכי טוב לנו אבל לא מצליחה להבין מה יכול להיות טוב כשאהיה מתחת לחופה ולא יהיה לי את אבא שיבוא לברך אותי, זה פשוט שורףףף , זה דוקר, הלב נקרע..
שמעתי פעם מישהו שאמר על המילים "כל מה שה' עושה הכל לטובה" שההסבר הוא כדי שאנחנו נהיה יותר טובים, אנחנו עולים מדרגה כשעומדים בנסיונות שה' נותן לנו.

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
תודה רבה לכם כולכם!!
על השיתוף והמילים החמות,
כבר חשבתי שאולי אני מוזרה, שאולי חודשיים ושלושה שבועות זה כבר הרבה זמן, שאולי כבר מוזר שאהיה עצובה,
להביט לכאב בעיניים , לחוות ולהרגיש אותו זה קשה קשה עד שלפעמים מעדיפים לברוח ממנו, להיות שקועים בעבודה, אני יודעת שהשם עושה הכי טוב לנו אבל לא מצליחה להבין מה יכול להיות טוב כשאהיה מתחת לחופה ולא יהיה לי את אבא שיבוא לברך אותי, זה פשוט שורףףף , זה דוקר, הלב נקרע..
בואי ננסה ביחד לראות את הדברים הטובים

עכשיו אבא שלך יהיה בחופה ויברך אותך בברכות הכי שוות

עכשיו התפילות שלך מגיעות הכי מהר

עכשיו לכל מקום שאת הולכת הידים שלך מוחזקות בידי 2 האבות הכי חשובים בעולם!

ועכשיו את בקרוב ממש תכנסי לחופה ,
כל הכאב כל הצער כל הדקירות והשריטות- הכל יתרפא וימצא לו מקום טוב בלב
מקום של הכלה( להכיל) ולא מקום של כאב חד

עכשיו בעלך לעתיד בקרוב ממש
יזכה באשה צדיקה כל כך, הוא יקשיב לך, הוא יעזור לך להתרפות מכל הקושי והשאריות של הנסיון הקשה הזה
הוא יתן לך כל מה שאת צריכה
מתפללת עליך בקרוב ממש
תבשרי לנו בשורות טובות!

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
דומעת איתך.
סבתא שלי נפטרה לפני שנה והרגשתי כמוך. זה באמת קשה מנשוא!!!!!
לא יודעת מה יכול לנחם אותך, תחיית המתים צריכה להיות כל רגע אבל אנחנו לא יודעים מתי.
הייתי מציעה לך לחשוב מה הכי טוב לך - אולי לדבר עם אנשים שיכולים להכיל ולעזור, אולי לפנות למטפלת שאצלה תוכלי לפרוק, אולי לכתוב, אולי לעשות משהו אחר. אני עד היום לא יודעת מה טוב לי. קשה לי ואין פורקן אמיתי, ואין משהו שיכול לעזור ביומיום.
שלא תדעי עוד צער!!!!!!

שני טויב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אבל להעביר את החפצים למקום אחר
בבקשה אל תעבירי חפצים שחשובים לך או מזכירים לך,
מנסיון, אחרי שנים כשהכאב נרגע,
את רק מתגעגעת לכל חפץ שמזכיר....
איתך בליבי!
ודעי לך שגם אם האבא נפטר
הקול שלו נשאר בתוכך, וימשיך ללכת איתך יום יום ,
כל מה שהוא לימד אותך החל מהיותך תינוקת קטנטנה, לא נעלם!
אלא ממשיך ומלווה אותך לתמיד!
כך שבליבך, אבא תמיד לצידך!
ואם זה מרגיז אותך שאומרים לך שנבחרת לתפקיד הזה כי את חזקה,
וזה מעצבן אותך,
זה לגמרי בסדר!!!
אף אחד לא רוצה להיות חזק ולקבל כאלו נסיונות!
אבל רק אחרי הרבה שנים, כשהכאב יכהה, תוכלי יותר להסכים עם זה.

נערך לאחרונה ב:

חני S

משתמש מקצוען
וואו
אשכול של הרבה כח!
גם מצטרפת להרבה מהדברים
ותזכרי כי הזמן הוא תרופה
ובמצב כמו שלך גם אני נעזרתי בבעלת מקצוע - מוסמכת בCBT
ממליצה על תיקון הנפטרים שעורכים חסדי נעומי -

חני S

משתמש מקצוען
לי גם מאוד עזר להשליט את המחשבות ולתת לשכל לדבר..
גם אם זה נראה לך אפסורדי -עוד פעם ועוד וזה משחרר
זה חלק מעבודה שעשיתי לבד , את ההשלמות עשיתי ב בCBT
דמיינתי כמה טוב לה -שם למעלה (אחרי התיקון בכלל..)
דמיינתי איך אנחנו נפגשות -אוטוטו הרי אנחנו דור של משיח , קרוב בתחית המתים בע''ה
כאילו היא הלכה כמה שנים לניתוח בח'וול ונפגש
דברתי חופשי -הרי הנשמה היא זאת שמקשיבה ובעלת 5 החושים. הגוף רק אמצעי.. ועוד
נכון שצריך לתת מקום לכאב לבכי ולפורקן אבל לנסות להשליט את המחשבות -לעשות סדר זה לא פחות.
המוני הצלחות! אל תוותרי על זה בשביל עצמיך!
תחזקנה ידייך!!
נ.ב. לגבי מימון למפגשי CBT -אפשר לנסות אצל יד אליעזר
חשוב חשוב שתיהיה מוסמכת

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
הצטמררתי מאוד לקרוא, ואני מזדהה מאוד עם התחושות הללו.
אבדתי אבא כשהייתי ילד.
וכפי שכתבו קודם, השנה הראשונה היא הקשה מהכל, כשעוברים את כל מעגל השנה לראשונה בלי אבא - זה נורא ואיום. קושי בל יתואר.
אבל - חכם אחד נתן לי עצה שמאוד עזרה לי, והיא: ללמוד כל יום בלי להפסיק כמה משניות לעילוי נשמתו. [ובמקרה של נשים, זה יכול להיות פרקי תהילים].
הלימוד היום-יומי הזה, מעניק לנו תחושה של חיבור איתו, הידיעה שיש משהו שמחבר בינינו, נותן הקלה גדולה.
מניסיון - ממליץ על זה מאוד. כל יום בעקביות, להקדיש כמה דקות לעשות משהו שהוא רק לעילוי נשמתו.

מעבר לזה, הדבר שאני רגיל לומר ליתומים רכים רח"ל, הוא שהפסוק ''ה' אבי יתומים' אינו קלישאה חלילה, אלא זו מציאות בשטח. הסייעתא דשמיא שראיתי אחרי הפטירה, בכל דבר, פשוט בכל דבר, זה משהו אמיתי שאפשר למשש אותו. כדאי לכם מאוד לנצל את הכוח העצום הזה שיש לכם ביד, להתפלל אליו ולבכות, הוא באמת עוזר! [ולא כדברי חיזוק כתבתי זאת, אלא כעצה. זה פשוט עובד].

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מעבר לזה, הדבר שאני רגיל לומר ליתומים רכים רח"ל, הוא שהפסוק ''ה' אבי יתומים' אינו קלישאה חלילה, אלא זו מציאות בשטח. הסייעתא דשמיא שראיתי אחרי הפטירה, בכל דבר, פשוט בכל דבר, זה משהו אמיתי שאפשר למשש אותו. כדאי לכם מאוד לנצל את הכוח העצום הזה שיש לכם ביד, להתפלל אליו ולבכות, הוא באמת עוזר! [ולא כדברי חיזוק כתבתי זאת, אלא כעצה. זה פשוט עובד].
תודה
הפסוק אבי יתומים זה בתהילים
אבל כבר בתורה עצמה כתוב שהקב"ה שומע ליתומים באופן מיידי (שמוע אשמע צעקתו - שמיעה כפולה ומכופלת)

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
@נערה יהודיה
אירגנתי כמה חברות בכיתה
שננסה לקרוא בכל יום ספר תהילים מחולק
לעילוי נשמתו
וכמובן להתחזק יחד בכל יום בקבלה אחרת
לעילוי נשמתו

מקווה שאני מצליחה לעודד ולחזק מרחוק..

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
וואו
אשכול של הרבה כח!
גם מצטרפת להרבה מהדברים
ותזכרי כי הזמן הוא תרופה
ובמצב כמו שלך גם אני נעזרתי בבעלת מקצוע - מוסמכת בCBT
ממליצה על תיקון הנפטרים שעורכים חסדי נעומי -
תודה רבה,
ברוך השם אחים שלי עשו כבר 5 או 6 פעמים תיקון נפטרים ואבא באמת בא אלינו בחלום,
בבקשה אל תעבירי חפצים שחשובים לך או מזכירים לך,
מנסיון, אחרי שנים כשהכאב נרגע,
את רק מתגעגעת לכל חפץ שמזכיר....
איתך בליבי!
ודעי לך שגם אם האבא נפטר
הקול שלו נשאר בתוכך, וימשיך ללכת איתך יום יום ,
כל מה שהוא לימד אותך החל מהיותך תינוקת קטנטנה, לא נעלם!
אלא ממשיך ומלווה אותך לתמיד!
כך שבליבך, אבא תמיד לצידך!
ואם זה מרגיז אותך שאומרים לך שנבחרת לתפקיד הזה כי את חזקה,
וזה מעצבן אותך,
זה לגמרי בסדר!!!
אף אחד לא רוצה להיות חזק ולקבל כאלו נסיונות!
אבל רק אחרי הרבה שנים, כשהכאב יכהה, תוכלי יותר להסכים עם זה.
כשאני שומעת על מישהו שאומר בואו נחליף את המיטה של אבא או פתאום רוצים לעשות דברים שהיו שונים מאבא, אני מרגישה שהם קוראים אותי ממנו ואומרת להם שאני לא מסכימה בשום אופן, אם יש דברים שמזכירים אותי הם צריכים להישאר שלא נשכח בטעות..
@נערה יהודיה
אירגנתי כמה חברות בכיתה
שננסה לקרוא בכל יום ספר תהילים מחולק
לעילוי נשמתו
וכמובן להתחזק יחד בכל יום בקבלה אחרת
לעילוי נשמתו

מקווה שאני מצליחה לעודד ולחזק מרחוק..
תודה רבה!!
זה משמח אותי מאוד!!

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
שולחת לך המון המון כח. את בשלב מאוד מאוד מוקדם של האבל וזה באמת קושי מטורף, אבל ה' בחר בך כי רק את מסוגלת לעמוד בנסיון ובקושי הזה כי את חזקה ויש לך כוחות שאין לכול אחרת. ה' בוחר לדפוק דווקא על הקנקנים החזקים. וכנראה שאת אחת מהם הוא סומך עליך יותר מעל כל אחת אחרת .

שולחת לך המון אהבה וכח להתמודד,
ומאחלת לך חיים הכי טובים שיש.

צפה בקובץ המצורף 870731
כל מילה פה כל כך חזקה, כל כך נכונה ואמיתית,
כמה כוחות ואומץ צריך כדי להאמין באמת הפשוטה,
להאמין לעקל ולעבד שהאדם שכל כך אהבת, שעשה למענך הכל כבר לא נמצא פה..
זה פשוט לא ניתפס ולא ניתן לעיקול!
האם אתם הגבתם בהכחשה?
האם המשכתם בחיים רגיל כאילו כלום לא קרה?
מי ליווה אותכם ביום החופה שלכם במקום אבא / אמא?
האנשים שהיו סביבכם תמכו בכם?
עד מתי זה מותר לגיטמי וטבעי להיות עצובים ובלי מצב רוח לעשות דברים?
תשתפו אותי - אני לא מוכנה להבין ולהאמין שהסטאטוס של המילה יתומה קשור אלי , פשוט לא מוכנה לקבל את זה..

D

Deleted 66182

אורח
ההכחשה היא תגובה טבעית למשבר, שכל אחד עובר אותה דקות ימים או יותר...
זה שלב הגנה הכרחי של הנפש. יכולה להיות גם הדחקה "לא קרה כלום..,
יש כאלה שנורא טוב להם להפוך הכל ויש כאלה שחייבים שהכל יישאר אותו הדבר ולא יזוז כדי לזכור את יקירו הכי אותנטי שאפשר ויש באמצע...
הרבה כוחות!

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
האם אתם הגבתם בהכחשה?
השאלה מה היא הכחשה,
באם ההכחשה שהוא כן נמצא, זאת הכחשה שמאד קשה להתמודד מולה, כי הרי כולנו יודעים שלצערנו הרב אינו נמצא,
האם המשכנו בחיים רגיל?
התשובה היא חד משמעית לא.
אמנם לוקח זמן לחזור לשגרה, לוקח זמן לעכל, לוקח זמן להבין, לוקח זמן להתבונן למציאות בעיינים ולומר מכאן ממשיכים הלאה, אבל כבר חז''ל אמרו גזירה על המת שישתכח מן הלב, בסופו של דבר החיים חזקים מכל דבר אחר, והם ממשיכים.
אבל - זה לא אומר שהמשכנו רגיל,
ילד יתום, נער יתום, מתעלה ומתגדל, ההתמודדויות שלו שונות, ולשמחתי גם הכוחות שהוא מקבל מהקב"ה גדולים פי כמה וכמה, ולכן לא המשכנו בחיים רגיל.

אותי אישית אמא שלי ואחי, כך עשינו ברוב החתונות אחרי הפטירה,

שאלה גדולה -
מה זה תמיכה,
כי בזמני עדין לא ידעו להתמודד עם יתומים, זה היה חדש לאנשי חינוך, אבל מצד שני בכל תהליך בחיי ידעתי למצוא מישהו שאני יכול לסמוך עליו, בהתחלה רבה בחיידר, אחרי זה רב משכונה קרובה אלינו, אחרי זה גם אברך צעיר שמשום מה חדר לליבי.
תמיד טוב למצוא את האיש הנכון, ולהתפלל לאבא שבשמים שיכוון אותנו למקום הנכון.

בכל נושא האבלות והעצבות, יש הלכה
אנחנו יהודים, והרגש שלנו גם הוא משועבד לבורא עולם, ולכן בסופו של דבר כשההלכה אומרת שאסור יותר להצטער, אז כתוב בזוהר הקדוש שזה מצער את הנשמה של הנפטר אם ממשיכים להצטער יותר ממה שההלכה מרשה.
לכן כדאי מאד ללמוד את ההלכות הללו, ולדעת מתי מותר ומתי כבר צריך לשמוח.

אני לא מוכנה להבין ולהאמין שהסטאטוס של המילה יתומה קשור אלי
יתמות זו לא מילת גנאי - זו מילת שבח
זה אומר שהקב"ה בחר בנו להתמודד עם קושי גדול, ולתת עלינו את ההגדרה של 'אבי יתומים',
ומניסיון של עשרות שנים, רואים בחוש את הניסים שהיתומים עוברים.

המון בהצלחה לך.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש סרטון מאוד מחזק שמרים פרץ מנחמת את ילדי משפחת צדיק.
אולי בהמשך אתמלל אותו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
כל מילה פה כל כך חזקה, כל כך נכונה ואמיתית,
כמה כוחות ואומץ צריך כדי להאמין באמת הפשוטה,
להאמין לעקל ולעבד שהאדם שכל כך אהבת, שעשה למענך הכל כבר לא נמצא פה..
זה פשוט לא ניתפס ולא ניתן לעיקול!
האם אתם הגבתם בהכחשה?
האם המשכתם בחיים רגיל כאילו כלום לא קרה?
תשתפו אותי - אני לא מוכנה להבין ולהאמין שהסטאטוס של המילה יתומה קשור אלי , פשוט לא מוכנה לקבל את זה..
לאבל יש 5 שלבים והם תקפים והכרחיים לכל אחד שחווה אובדן.
התהליך כולו יכול לקחת בכל שנת האבל וזה הכי נורמלי לחוש את כל הרגשות שאת חשה ומרגישה.
עם הזמן הכאב לאט לאט ילך וידעך ובמקומו יבוא הפיוס וההשלמה עם המציאות הכואבת.
ותלמדי לחיות עם המציאות הזו למרות החסר.
מעתיקה לך כמה מילות הסבר על התהליך.

להבין את חמשת שלבי האבל
עודכן ב: 1 פבר 2020
יש מעט דברים בחיים שהינם קשים יותר מלאבד אדם אהוב. למרבה הצער, באורח החיים העמוס שלנו, לרבים מאיתנו אין מספיק זמן ומרחב להתמודדות הנפשית לאחר אובדנים כאלו. עם זאת, כולנו עוברים תהליך של אבל אחרי אובדן של אדם יקר. למעשה, פסיכולוגים זיהו מספר שלבים אוניברסליים של אבל שנחווים לרוב לאחר אובדן.

הפסיכולוגיה של אבל
בנקודה מסוימת בחייכם, קרוב לוודאי ששמעתם או למדתם על חמשת שלבי האבל: הכחשה, כעס, מיקוח, דיכאון, וקבלה. שלבים אלה זוהו לראשונה על ידי הפסיכיאטרית האמריקאית אליזבת' קובלר-רוס ב-1969. מה שאולי לא ידעתם הוא שלמרות שעבודתה של קובלר-רוס עודנה מוערכת בקרב פסיכולוגים, היא לעיתים לא הובנה כראוי.

למשל, השלבים לא בהכרח נחווים בסדר לינארי. אדם יכול שלא לחוות אותם בדיוק לפי הסדר המתואר או באופנים מובחנים. אפשר לחוות רק חלק מהשלבים, ואפשר גם לחוות שלבים שעדיין לא זוהו.

כפי שדויד קסלר, שכתב יחד עם קובלר-רוס מספר ספרים בנושא, מסביר - השלבים נועדו להתייחסות רק כמסגרת להבנת תהליך האבל הספציפי של כל אחד. כולם מתאבלים בדרכם הייחודית ובזמן שלהם.

יחד עם כל הנאמר, ההבנה שישנן מספר אמיתות קולקטיביות לגבי תהליך האבל יכולה להיות מרגיעה במידת מה כשאתם מתחילים את מסע האבל האישי שלכם. אובדנים, בייחוד אלו הטראומתיים, עשויים להיות קשים לעיבוד, אז הידיעה שאתם לא לבד בהרגשתכם אולי תתן לכם מעט מהנחמה הכה נחוצה.

הסבר של שלבי האבל

אז למה אתם צריכים לצפות כשאתם חווים את שלבי האבל? כעת נבחן את חמשת השלבים והמאפיינים העיקריים של כל אחד.

1. הכחשה

הכחשה לרוב נחווית בהתחלה של תהליך האבל. עם זאת, ניתן לחוות אותה גם מאוחר יותר, והיא יכולה אפילו לבוא וללכת לאורך עיבוד האובדן. הכחשה היא מנגנון הגנה, כזה שנועד לשמור עלינו במצבנו השברירי.

בדרכה, הכחשה עוזרת לכם לשרוד את האובדן שלכם. למרות שלא תרצו להישאר בשלב הזה לנצח, יש תקופת חסד מסוימת שהכחשה נותנת לכם – קצת יותר זמן לשמור מרחק מהרגשות הכי עוצמתיים שלכם, כשאתם מתחילים להתאושש מההלם של האובדן.

2. כעס

רבים מאיתנו מתנגדים להרגיש רגשות כמו כעס, אבל הם חלק נורמלי וההכרחי מתהליך האבל. הכעס שלנו עשוי להיות מופנה כלפי כל אחד שהיה מעורב במוות של האדם היקר לנו: הרופאים שאנחנו חושבים שלא עשו מספיק כדי להציל אותו, בני משפחה שאנחנו מרגישים שלא נתנו את הכבוד הראוי, או חברים שלא חיבקו אותנו כשהיינו זקוקים להם.

אנחנו יכולים אפילו להרגיש כעס כלפי האדם שאיבדנו על כך שעזב אותנו, או כלפי עצמנו על חוסר היכולת שלנו להציל אותו. זכרו שחלק מהכעס הזה נובע מהאהבה העמוקה (או רגשות עוצמתיים אחרים) שהיו לכם כלפי האדם שאיבדתם, ושתעברו את השלב הזה בבוא העת.

3. מיקוח

אם האדם היקר לכם היה חולה לפני שנפטר, אולי הייתה לכם תקופה של מיקוח כשנודעה לכם האבחנה שלו וכשצפיתם במצבו מדרדר. אולי חשבתם, "בבקשה קח אותי במקום", או שאולי התמקחתם בשביל עוד זמן.

מחשבות כאלו לרוב ממשיכות גם לאחר האובדן. אתם אולי תחשבו על המוות פעמים רבות עם עצמכם, ותתהו אם היה משהו שיכולתם לעשות אחרת, או אם הייתה דרך כלשהי שיכולתם למנוע את הבלתי נמנע. שלב המיקוח הולך יד ביד עם אשמה, וזה יכול להיות החלק הכי קשה באבל עבור רבים.

אם אתם מזהים את עצמכם בשלב הזה של האבל, נסו להיות עדינים עם עצמכם. אתם לא אשמים במותם של יקיריכם.

4. דיכאון

דיכאון הוא השלב שעבור רבים מאיתנו הכי מזוהה עם אובדן של אדם אהוב. אבל, עם כמה שדיכאון יכול להכאיב, הוא סימן שאתם חווים את האובדן שלכם בהווה, ובאופן מלא יותר מאשר בשלבים הקודמים של האבל.

למרות שזהו שלב שאנשים רוצים לעבור מהר יותר, אם אתם יכולים להרגיש את העצב שלכם, זה אומר שהתחלתם את התהליך של קבלת האובדן שלכם. אתם כבר לא מכחישים, מתמקחים עם זה, ולא תקועים בכעס שלכם.

תנו לעצמכם להרגיש את הצער על האובדן הזה כמה שאתם יכולים. חשוב לא לברוח מההרגשה הזו, היא חלק טבעי ונורמלי מהאבל.

5. קבלה

קבלה היא שלב שחלק מהאנשים לעולם לא מגיעים אליו, למרבה הצער, בייחוד אם הם לא מרשים לעצמם לחוות את כל הרגשות האחרים שבאים קודם לכן.

זה יכול לקחת שנים להגיע למקום של קבלת האובדן של מישהו שאתם אוהבים, אז תנו לעצמכם את הזמן הזה. קבלה של המוות של מישהו לא אומרת שאתם מצדיקים אותו או הופכים אותו ל"בסדר". אתם פשוט מקבלים אותו כמציאות וכמשהו שאתם לא יכולים לשנות.

אף פעם לא תשכחו את האדם שאיבדתם, והאבל שלכם תמיד יהיה שם במידה כזו או אחרת, אבל למדתם להתמודד, לצמוח ומצאתם דרך לחיות בלעדיו.

אל תתאבלו לבד, הושיטו יד אם אתם צריכים עזרה כדי להתמודד

הבנה של שלבי האבל לאחר אובדן יכולה להיות משחררת עבור אנשים רבים כיוון שהיא נותנת להם מעין מפת דרכים להבנת הרגשות השונים, העוצמתיים והמסובכים שהם מרגישים.

עם זאת, קשה מאוד לעבור את תהליך האבל לבד. אתם אמורים להיתמך על ידי משפחה וחברים כשאתם עוברים דרך השלבים האלה. עבור רבים מאיתנו, עזרה מקצועית היא מועילה ואף הכרחית בתהליך העיבוד של החוויה הקשה הזו.

מעל לכל, באיזה שלב של האבל שאתם חווים, ובאיזה סדר שלא יהיה, הרגשות שלכם תקפים ומובנים. קחו את הזמן שלכם במעבר דרכם, וזכרו שהדרך הטובה ביותר להחלים היא לתת לעצמכם לחוות את הרגשות שלכם בצורה מלאה ככל האפשר, בלי שיפוטיות, ועם עזרה מסורה.

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כתבו פה כל כך הרבה
אני רק אוסיף בקצרה מה שאני יודעת..

א. לשתף אחרים כמה שיותר - ועשית את זה מצוין כאן באשכול ששיתפת אותנו!

ב. להרשות לעצמך לבכות ולהתאבל כמה שאת צריכה.. בטח בתוך השנה הראשונה,
וגם אחריה אף פעם אי אפשר לשכוח ותמיד יהיו זמנים של עצב וצער,
ותמיד יהיה את הקרע הזה והחור הריק הזה בלב
עד שיבוא המשיח ותהיה תחית המתים בעז"ה.

ג. לעשות משהו לעילוי נשמתו, כמו שכבר כתבו..

ד. אולי יתאים לך לדבר איתו כל יום למשך 10-15 דקות, לספר לו מה עובר עליך או כל דבר שתרצי לומר..
יש כאלה שזו חלק מההתמודדות שלהם. ואם כן, זה יכול להקל מאד ולעזור להמשיך את היום בצורה אחרת.

והעיקר, תנוחמו מן השמים! בידי אבי יתומים של כולנו..

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש סרטון מאוד מחזק שמרים פרץ מנחמת את ילדי משפחת צדיק.
אולי בהמשך אתמלל אותו.
מה שיש לי זה משהו חלקי מתחיל מאמצע ונגמר באמצע, אולי זה כל מה שיש:

לצחוק, תצחקו זה בסדר, וכשבא לכם לשמוח זה בסדר לשמוח
כי זה לא אומר שאם אתם צוחקים אתם שוכחים את אבא.
אני חושבת שהכי טוב זה לזכור אותו בשמחה,
אבא שלכם היה שמח? מאוד?
אדם שקיים מצוות בשמחה?
(הוא הלך לשם כי היה בן אדם שמח)
מה היה שם? ריקודים? שמחה?
לפעמים יכול להיות שיהיה לכם קשה שתגידו מה עכשיו אני יחייך?
כן, תחייך! זה בסדר! מותר לכם לחייך. נכון?
מה אתה אומר?
באותה מידה מותר לכם לבכות
כשאתם נשברים
כי אני אומרת לכם שולחן השבת יהיה קשה בהתחלה
וכשאתה תעשה קידוש, תסתכלו על אח שלכם, הוא יעשה קידוש.
ואני יודעת שיהיה לכם קשה, ואולי תבכו זה בסדר, אבל פעם ראשונה בוכים, ועוד שנה בוכים, ואחר כך, ממשיכים.
נכון?
ויהיו לכם שמחות, וביום שתהיה שמחה, הלב שלכם ידלק משמחה גדולה.
ואמא כל הזמן תחזק אתכם, אל תדאגו, אמא פה, אמא חזקה והיא תחזק אתכם,
אבל אתם צריכים לתת לה כוחות ,זה הדדי, איך תתן לאמא כח? איך תחזק אותה? יש משהו שהיא תאכל והיא תהיה חזקה?
איך תחזק את אמא? בשמחה! כשהיא תראה אותך שמח מה יקרה לאמא? גם היא תשמח, אתה רואה? אפשר,
אתם תחזקו את אמא בשמחה, תחזקו אותה בזה שאתם תמשיכו בדרך של אבא בלימוד תורה, נכון?
ועליך יש משימה, אתה הילד הגדול, אבל אל תשכח, הוא לא אבא, מנדי הוא אח שלכם. אבל הוא יהיה לכם כמו אבא.
מישהו מכם רוצה לשאול אותי שאלה?
אני איבדתי את שני הילדים שלי שניהם חיילים שנהרגו בצבא, וגם בעלי נפטר, ותראו אני עומדת אני מדברת אתכם,
אני ממשיכה, ולמה? כי כוח החיים הוא גדול יותר מכח המוות.
החיים הם חזקים יותר, הנה עובדה קמנו, איך אתם לומדים? על כרחך אתה חי, אבל השאלה היא איזה חיים נחיה,
ואתם הילדים תחיו לאורו של אבא
ואל תעצרו את החלומות, כל מה שחלמתם ורציתם, רצית להתחתן תתחתן, תקים בית תמשיך, החיים ממשיכים.
אתה רוצה לשאול אותי שאלה?
אתה מדבר על אבא? עם מי אתה מדבר? (עם כולם) אתם יודעים שכתוב בספר ירמיה, כי מידי דברי בו זכור אזכרנו עוד.
דברו בו, אתם תשבו בשולחן שבת בחג, יהיה קשה מאוד בחגים. בשנה הראשונה, תמיד כל ההתחלות הם קשות
תחשבו זה כמו ילד שמתחיל ללכת.
איך ילד מתחיל ללכת הוא נופל וקם.
זה מה שיקרה. החג הראשון יהיה קשה. ואולי החג השני,
ואחר כך, ממשיכים.
ממשיכים באמונה ובאהבה גדולה.
ויש לכם אחות נהדרת,
אתם מחזקים אותה והיא מחזקת גם את אמא.
במה את יכולה לחזק את אמא?
להיות אתה, לדבר,
לפעמים רואים את אמא עצובה,
אפשר ליזום, לכבד, ולדבר אתה, ולהגיד לה, אמא בטח נזכרת במשהו.
נהדר, לדבר לשמח אותה.
ואתם תמשיכו בלימוד תמשיכו בחיים.
ואני אומרת לכם עוד מעט כל האנשים האלה (מבקרים בשבעה) לא יהיו.
ותמצאו את הזמן גם להיות לבד,
כי אין לכם את הזמן עכשיו להיות לבד. לדבר לבד כמשפחה.
כולם ילכו כי תצטרכו גם את הזמן הזה.
לשבת לדבר, כל אחד גם מתמודד אחרת. אל תשוו ביניכם.
אל תעשו השוואות, אל תגידו למה הוא רק הוא לומד תורה והוא כל היום רק רוצה לשמוע שירים חסידיים.
כל אחד יתמודד בצורה אחרת. וזה בסדר.
זה בסדר גמור.
אין משהו שהוא אחיד לכולם.

S.g

משתמש פעיל
@נערה יהודיה
הנסיון הזה הגיע אליך בהפתעה, כמו כל הנסיונות, ואם לא היה בו קושי אז זה לא היה גם נסיון
הקב''ה רצה לקדם אותך דרגה ולקרב אותך אליו יותר
לכל בן אדם יש מאגר של כוחות בכל יום המאגר מתמלא מחדש
תקחי משם כוחות תנצלי אותם יש לך המון.
את עברת תקופה ברוך ה' קצרה אבל קשה
אבא שלך היה צדיק מאוד ולכן הקב''ה רצה אותו קרוב אליו
---
יש לי 2 בני דודים שהתייתמו לפני 4 שנים- (דוד שלי נרצח)
יצא לי לדבר עם בת דודה שלי (בת 7 עכשיו) (אבא שלה נרצח כשהיא היתה בת 4)
ופתאום היא אומרת לי
"אני מתגעגעת לאבא שלי, כולם עצובים וזה קשה, אני רואה את אמא בוכה הרבה, אבל אני שמחה את יודעת למה?, כי אני יודעת שאבא שלי צדיק הוא עדין אוהב אותי, והוא עדין שומר עלי, הוא רק רחוק ואי אפשר יותר לאות אותו (עד הגאולה)
אני לא דואגת הרי הקב''ה עושה הכל לטובה אז אני נשארת מחייכת!
עכשיו את יכולה לחבק אותי? התגעגעתי לחיבוק של אבא שלי"

נתתי לה חיבוק חזק ואמרתי לה -"את קיבלת את החיבוק הכי הכי חזק מאבא (הקב''ה)

ואת @נערה יהודיה את קיבלת את החיבוק הזה וגם אתם מגיבים באשכול...
החיבוק הכי חזק בכל פעם שקשה לכם תושיטו ידים ואז תרגישו את הקירבה את אהבה ואת החיבוק החזק
תקבלו הטענה של המון כוחות וחוזק להמשיך להתמודד עם המציאות הקשה

מצרפת כאן משהו שהקלדתי אותו מסירטון שעבר אלי..
הבאתי את זה לחברה שלי כשישבה שבעה על אמא- המחנכת שלי... "ציפורה צביה בת יוכבד ע''ה
מקווה שיחזק אתכם

מכתב מאבא

ביתי היקרה, ואהובה,

הייתי חייב לכתוב לך את המילים האלו,

התלבטתי עמוקות אם לשלוח לך את המכתב הזה,

אבל ראיתי שקשה לך,

שאת זקוקה לחיבוק מאבא,

ואני כמו תמיד רוצה להיות שם בשבילך!

דעי ביתי היקרה שיש לי הכל!

הכסף, היהלומים והנכסים שיש בעולם הם שלי,

אבל את הדבר הכי יקר שיש לי, היהלום הכי יקר שלי,

זה שאני שומר עליו בכל רגע ולא מוריד עיניים ממנו,

ולו לרגע אחד.

כי אני יודע שאת זקוקה לו,

אבל דעי ילדה שלי,

שגם אני זקוק לך,

לתפילות שלך, לאמונה שלך, לדיבורים שאת משתפת אותי, אני מתאווה אליהם.

מחכה לך בלילה שתפני אלי שתשתפי אותי במה שאת עוברת,

אני שומע כל מילה, אני רואה כל השתדלות,

כשאת בוכה, גם אני מנגב דמעות,

וכשכואב לך, כואב לי,

אבל כואב לך רק בגלל שאת לא יודעת שמה שקורה לך זה הכי טוב בשבילך,

אני שולט בכל.

אין רגע ודבר בחיים שקרה במקרה!

הכל בהשגחה מדוייקת,

במיוחד בשביל ביתי היחידה,

אותה בת שבראתי עולם שלם בשבילה,

אני יודע שלפעמים את נשברת, כואבת, פגועה,

שהלב שלך נשבר,

אני מרגיש את הכאב שלך, כשאת פונה אלי בדמעות ואומרת,

"אבא כואב לי, קשה לי, תעזור לי..."

בא לי לצעוק לך,

"הדבר הזה שקרה לך זה העזרה, זה הישועה, זה הנס שלך!!

את פשוט לא יודעת את זה עדין, חכי ביתי בסבלנות תביני הכל"

אני רוצה לראות אותך שמחה ביתי אהובתי,

רוצה לראות אותך קורנת מאושר,

רוצה שלא ייחסר לך דבר,

אבל יש לנו עבודה לעשות ביחד אני ואת,

וכדי שנגיע לפיסגה אנחנו חייבים לעלות על הר תלול שכולו מלא בורות ומהמורות,

אך אל דאגה ביתי אני לעולם לא עוזב לך את היד,

ובכל פעם שתפלי לבור,

אני אמשוך אותך החוצה אם רק תאפשרי לי.

והכוח הזה שתקבלי לצאת מן הבור הזה,

זה כוח שלא היה בך קודם,

זה הכוח שקיבלת עם הנסיון

וכשנסיון יעבור הכוח ישאר שלך לנצח!

חכי עוד קצת ביתי היקרה,

אל תשברי,

כי אחרי הנפילה מבטיח לך,

שהעלה אותך גבוהה,

למחוזות שלא חשבת עליהם שהם קיימים ,

ביתי היקרה והאהובה,

אני יודע שחוסר הוודאות קשה לך,

שאת לא מבינה למה אני עושה לך את זה.

למה את צריכה לחוש כאב או צער ,

למה צריך להיות חוסר אם אני כל כך אוהב,

אז דעי יקרה שלי,

שגם הדבר הזה שלקחתי ממך,

זה היה רק כי אני רוצה לשלוח לך משהו טוב יותר,

שהחוסר הזה הוא רק רגעי,

אבל ההתמודדות איתו היא שתמלא אותך,

והרבה יותר ממה שחסר לך,

הכלים שתקבלי יעזרו לך בהמשך,

אני רוצה לרפא אותך.

אבל לפעמים אני רוצה להעלות אותך מדרגה,

לתת לך מתנה עצומה,

אז אני חייב לתת לך מבחן קטן,

כדי לוודא שאת ראויה לזה.

את אוהבת אותי? או לא?

זה המבחן שלך!

אם תעמדי במבחן בהצלחה ,

ובמקום להתלונן רק תשמחי,

ותקבלי את הייסורים באהבה

מבטיח לך אני ימתיק מעליך את כל הדינים,

רק תאמיני בי, שאני יכול,

את יודעת ביתי

שכל רצוני הוא לשמח אותך,

ושאת שמחה אני מתמוגג מאושר,

שאת שמחה בי במצוות שלי,

בכל מה שאני נותן לך,

שאת מוסרת נפש גם כשקשה לך,

כשאת מאמינה גם כשאת לא מבינה ,

אני יושב עם פמליה של מעלה,

ומצביע עליך בגאווה ואומר,

" תראו זאת הבת שלי "

את גורמת לי להרגיש גאווה עצומה, מעריץ את הכוח שלך להאמין גם כשקשה,

זה מה שהופך אותך להיות ראויה לתואר הכי חשוב שיש "בת ישראל"

היידעת ביתי אהובתי,

שכשאני רואה אותך מקיימת מצווה ולו הקטנה ביותר,

בשמים נערכת מסיבה,

את חושבת שבסך הכל את עושה פעולה פשוטה ,

אבל אין לך מושג מה את עושה בעולמות העליונים ,

ברגעים האלה שאת מקיימת מצווה גם בשעה שקשה לך,

יורד שפע עצום לעולם,

בזכותך אני שולח עוד חיים, עוד בריאות, עוד שפע לעם ישראל,

השפע יורד לעולם ב-ז-כ-ו-ת-ך-!

בזכות המסירות נפש שלך, האמונה שלך, המאמץ שלך,

שאת מתגברת על הקושי והופכת לגיבורה אמיתית .

הלוואי ויכולתי לתאר לך במילים עד כמה אני גאה בך,

עד כמה אני שמח בך ,

אז דעי ביתי אהובתי,

ברגע זה ממש,

יש לך כל מה שאת זקוקה לו כדי להיות מאושרת,

נתתי לך הכל ,

בבקשה תאמיני לי ,

יבוא יום ואת תביני איך הכל היה לטובתך הנצחית,

יום יבוא ואת תביני שאהבה שלי אליך איננה יכולה להימדד במילים,

שאני מחבק אותך בכל רגע ,

כואב איתך ובוכה איתך ושמח איתך ובעיקר גאה בך,

תחזיקי מעמד קטנה שלי,

מבטיח לך שזה ישתלם לך,

מבטיח לך שלעולם לא אעזוב את ידך ,

אני איתך תמיד ואדאג לכל מחסורך,

ולא אפסיק לחבק אותך,

רק תאמיני בי,

אוהב אותך

אבא שבשמים.
חיזקת ברמות.
האם מותר להעתיק ולהעביר הלאה למישהי שמתמודדת ממש?
חיזקת אותי בזמן הכי נחוץ לי.
תזכי למצוות שה' יתן לך שפע ברכות.
שלא תדעי לעולם מצער ותמשיכי לחזק את הילדים של אבא

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה