אטופיק לתינוק בן חודש וחצי??? אין מצב...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
התקשרתי ספר פעמים ואין מענה, אפשר לקבל ממך עוד פרטים, עלויות וכו'?
אחוזה בהר הם מקום ארוח בערד. הם לא גוף רפואי.
מי שנותן את הטיפול הרפואי הוא ד"ר הררי שיש לו מרפאת עור במלוט לוט בים המלח.
הרבה ניסו, לחלק ממש עזר - לחלק פחות.
מקובל לומר שאחוזי ההצלחה הם 50% (בדומה לפוטותרפיה).
לגבי העלות של ד"ר הררי אני לא יודעת. חושבת שהוא לוקח לפי ביקור.
העלות הכבדה היא הארוח בסביבות ים המלח.

שתי נקודות קריטיות לציין: אסור אסור אסור להכניס ילד עם אטופיק דרמטיטיס לים המלח!!!!! המים יכולים לגרום לכוויות, להידרדרות של המצב, להתלקחות מטורפת ולאשפוז עם זיהום מפושט (הכל מקרים שהיו). ואני לא מדברת על הטראומה הנפשית שאי אפשר לתארה.
הטיפול המדובר הוא חשיפה לאוויר של אזור ים המלח, ולכמויות מתונות ומדודות של אור השמש באזור. וזהו.
שנית, הטיפול לכאורה פחות מתאים לתינוקות, אם כי שווה לשאול את ד"ר הררי לדעתו.

נערך לאחרונה ב:

shirlya

משתמש צעיר
מחזקת את עצתה של @גלבוע לא לשלול על הסף סטרואידים. הם באמת "מאתחילם" את המערכת די מהר, בימים בודדים ממש, ואז אפשר להוריד בהדרגה ולהתחיל שימור ע"י קרמים טובים ורחצה נכונה.
ובעז"ה זה יכול לעבור גם ממש מהר, או לפחות להיות הרבה יותר קל עם הזמן.
אני ממליצה ללכת לשני רופאי עור טובים עם נסיון בתחום ולמלא אחר ההוראות.
כן לשמור על סביבה לא מגרה - בגדים ומצעים רק כותנה. כביסה בלי מרכך ורק עם תינוקלין. בלי הרבה בישום באוויר בבית וכו'.
ניסיתי כל מיני שיטות ומטפלים טבעיים והתנזרות מכל סוגי המאכלים בערך - לנו זה לא ממש עזר. (לאחרים כאן בפורום דווקא כן).

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
רק שימו לב שנכנסנו כבר לחורף - מה שאומר שזה לא הזמן המיטבי לטיפול בים המלח.
הערה חשובה. אבל החורף נגמר מהר :)
עד שתגמרו להתארגן יבוא אביב, וזה הזמן הכי אידיאלי לטיפול בים המלח. (סתיו ואביב, עונות המעבר).

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בהשתתפות משמעותית של קופות החולים, במרבית המקרים כמעט לא משלמים! אבל בטלפון שצירפתי יסבירו לכם הכל, ויבדקו עבורכם את הזכאות.
תלוי קופות. לי ידוע שרק מאוחדת נדיבים כל כך (הם עושים איזה תרגיל שלא נפרט בבמה כל כך פרוצה לכל דכפין ;) )
אם אתם מכירים קופה נוספת שעושה את זה, תעדכנו.
ואיך שאני מבינה, לא בדוק, באחוזה בהר מכירים את הדלתות האחוריות של סוגיית המימון והאישורים.
בכל אופן חשוב להבהיר כדי למתן ציפיות: בסל הבריאות אין זכאות לשהיה בים המלח לסובלים מאטופיק דרמטיטיס. האישור הרשמי הוא אך ורק לחולי פסוריאזיס.

נערך לאחרונה ב:

זה בדיוק

משתמש פעיל
תלוי קופות. לי ידוע שרק מאוחדת נדיבים כל כך (הם עושים איזה תרגיל שלא נפרט בבמה כל כך פרוצה לכל דכפין ;) )
אם אתם מכירים קופה נוספת שעושה את זה, תעדכנו.
ואיך שאני מבינה, לא בדוק, באחוזה בהר מכירים את הדלתות האחוריות של סוגיית המימון והאישורים.
בכל אופן חשוב להבהיר כדי למתן ציפיות: בסל הבריאות אין זכאות לשהיה בים המלח לסובלים מאטופיק דרמטיטיס. האישור הרשמי הוא אך ורק לחולי פסוריאזיס.
קודם כל - ההערה לגבי אטופיק חשובה, ואכן אין מימון כמעט לכך (למה?? לא ידוע).
אך לגבי המימון מקופות אחרות - אחרי שהייתי שם כפי שכתבתי - אני כותב בוודאות שהנ"ל הוא בכל קופות החולים, כאשר רק בשנה האחרונה הצטרפה מכבי להכיר ב"סולריום החרדי" כפי שהם קוראים לזה, וכיום פחות או יותר בכל קופה בחברות בביטוח משלים כמעט לא תשלמו.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
קודם כל - ההערה לגבי אטופיק חשובה, ואכן אין מימון כמעט לכך (למה?? לא ידוע).
אך לגבי המימון מקופות אחרות - אחרי שהייתי שם כפי שכתבתי - אני כותב בוודאות שהנ"ל הוא בכל קופות החולים, כאשר רק בשנה האחרונה הצטרפה מכבי להכיר ב"סולריום החרדי" כפי שהם קוראים לזה, וכיום פחות או יותר בכל קופה בחברות בביטוח משלים כמעט לא תשלמו.
מעניין.
לפני כחודש בדקתי בכללית, בדרגים גבוהים למדי, והתשובה היתה חד משמעית שאין מימון לשהיה בים המלח לסובלים מאטופיק דרמטיטיס. לא בסל הבריאות ולא דרך הביטוח המשלים.
אני לא מוציאה מכלל אפשרות שאנשים מגיעים למימון ב'דרכים עוקפות' שאין כאן המקום לפרטן...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
(למה?? לא ידוע).
ידוע בהחלט.
איגוד רופאי העור בישראל לא ממליץ על שהיה בין המלח כטיפול לאטופיק.
אלו שכן ממליצים, מסתייגים אומרים שאחוז ההצלחה הידוע לכך (לאטופיק) הוא 50%.
מבחינת הקופה - ההשקעה יקרה מדי ביחס לתשואה.

שושן חוחים

משתמש פעיל
אצלינו הקרם אלו פרופוליס של אלוורה מיגר את הבעיה לחלוטין!!!! 3 פעמית ביום.
כמובן שלא מרחנו על פצעים פתוחים. כשהיו כאלה השתמשנו בסטרואידים והמשכנו בקרם הזה.
שווה לנסות.

STBW

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
בטח שיש מצב
אצל שני ילדי זה התחיל בגיל שלוש שבועות
הם אלרגים למרות שאצל הקודם בבדיקת אלרגיה הוא יצא שלילי
אבל התפרצויות היו לאחר מזונות מסויימים ולאחר חיסונים

עכשיו התינוקת שלי בת חודשיים וחצי סובלת מאוד אני מתנזרת מהמון מאכלים וכעת היא במצב יותר טוב
אבל לי אין מה לאכול :(:(
אחרי כמה ימים עם קורטיזון - סטרואידים להרגיע את הגרד ההזוי
אני משתמש בפנטן סנסידרם הוא מאוד מקל

אני מבינה את האי רצון לתת סטרואידים
אבל תחשבי על הסבל של התינוק/ת
זה מגרד ומציק בצורה הזויה
לא היית רוצה לחוות את הגרד הזה עלייך...

@גלבוע
אולי אוכל להתייעץ איתך?
יש לך מנוי?

שושן חוחים

משתמש פעיל
לא אמורים להשתמש בסטרואידים לתקופה ארוכה ומתמשכת, משתמשים בזה בעיקר במצבים חריפים או/ ו גם למוגלה של הפצעים.
ברגע שהעור קצת מתרפא מגיע למצב כמו אדמה סדוקה אפשר לעבור לקרמים טובים כמה פעמים ביום.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא אמורים להשתמש בסטרואידים לתקופה ארוכה ומתמשכת, משתמשים בזה בעיקר במצבים חריפים או/ ו גם למוגלה של הפצעים.
ברגע שהעור קצת מתרפא מגיע למצב כמו אדמה סדוקה אפשר לעבור לקרמים טובים כמה פעמים ביום.
מסכימה. הסטרואידים צריכים להיות בשימוש במקרים של התפרצות.
חוץ מקרמים שנותנים לחות שבהם משתמשים כל הזמן (רק מדלגים על אזורים 'פצועים')
מאד מאד מאד חשוב להשתמש במשחות טיפוליות קלות ללא סטרואידים וללא צורך במרשם רופא: בפנטן/בפנטן פלוס/בפנטן סנדסידרם, סיקפלאסט, סיקלפט, דרמליבור, משחת החתלה של מוסטלה. ובנוסף גם קרמים של לחות. קבוע.

(אתגר לעוקביי הותיקים: חפשו אשכול על אטופיק שלא אמרתי את זה, ותזכו בסופגניה וירטואלית :D :D :D )

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@גלבוע
אולי אוכל להתייעץ איתך?
יש לך מנוי?
אשמח לסייע, אבל אין לי מנוי.
רוצה לתת כתובת מייל?
אם שתינו על המחשב באותו זמן, את יכולה לתת ולמחוק מיד אחרי שאעתיק אותה לעצמי.

chavib

משתמש פעיל
ד''ר טוביה אליאל מקופ''ח מאוחדת בבני ברק. שווה מאד לנסות ליצור קשר גם מקופות אחרות!
במצב של זיהום הביא לערבב 3 משחות עם הוראות מדוייקות.
תוצאה תוך כמה שבועות עור חלק!
לגבי הבגדים - להלביש 100% כותנה.
@במבונה אשמח לפרטי יצירת קשר עם ד"ר טוביה לא הצלחתי למצוא באינטרנט

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
@במבונה אשמח לפרטי יצירת קשר עם ד"ר טוביה לא הצלחתי למצוא באינטרנט
התקשרתי אז לקופ''ח מאוחדת, סניף מרום שיר וביקשתי להעביר אליו את השיחה,
ומכיון שאנחנו לא מבוטחים שם - הוא קיבל אותנו לא על חשבון שעות העבודה שלו. רצינו לשלם לו, ולא הסכים לקחת בשופ''א. פשוט מלאך שהציל לנו את הילדה.

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
רפואה שלמה בקרוב.
בתוך שאר חולי ישראל!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה