בשרי אחת ולתמיד, איך עושים בשר רך רך ונימוח?

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אחחח... פעם קנינו בטעות קוביות( 8)
ולקחתי תכיוון ממש מהמתכון הזה....
לא נצמדתי לזה ממש אבל לתהליך בגדול
יצא נראלי הכי קשה אי פעם.( אחחח, ועוד היו אורחים...:eek: )
מי קונה קוביותתת


בגדול, כל עוד מזלג שננעץ בבשר - לא נשלף בקלילות - תמשיכי לבשל ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך עד שהעקשן יתרכך.

אל תקני בשר מעובד!
(קנית את הגולש קוביות? :eek:)
 

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כל חלק שעשינו בצורה הזו יוצא ספוג בטעמים וטעים מאוד

להכין מרינדה של מיץ תפוזים .פלפל שחור .רוטב סויה וכל מה שבא לכם להוסיף עדיף כמה שעות טובות אפילו לילה
עוטפים בנילון נצמד את הנתח עם עשבי תבול
שום ומרינדה

צורבים את הנתח מכל הצדדים מוציאים ומטגנים קלות בשמן בצל שום גזר קישוא
מחזירים את הבשר עם המרינדה ועשבי תיבול
מוסיפים או יין לבן או בירה לבנה ומים שינסה יותר מחצי את הבשר
ובישול כ 3 שעות

זה נראה יותר מסובך אבל כשתופסים את הכיוון זה לא כזה סיפור
אם רוצים חיתוך טוב לקרר טוב עדיף ללילה
ולשים איזה רוטב מעל הבשר
1- לצמצם יין אדום יבש ולהוסיף מציר הבשר
כל חלק שעשינו בצורה הזו יוצא ספוג בטעמים וטעים מאוד

להכין מרינדה של מיץ תפוזים .פלפל שחור .רוטב סויה וכל מה שבא לכם להוסיף עדיף כמה שעות טובות אפילו לילה
עוטפים בנילון נצמד את הנתח עם עשבי תבול
שום ומרינדה

צורבים את הנתח מכל הצדדים מוציאים ומטגנים קלות בשמן בצל שום גזר קישוא
מחזירים את הבשר עם המרינדה ועשבי תיבול
מוסיפים או יין לבן או בירה לבנה ומים שינסה יותר מחצי את הבשר
ובישול כ 3 שעות

זה נראה יותר מסובך אבל כשתופסים את הכיוון זה לא כזה סיפור
אם רוצים חיתוך טוב מקררים את הנתח אפילו לילה
מכינים רוטב של צמצום יין אדום טוב ומוסיפים מציר הבשר ומצמצמים קצת
עוד רוטב לצמצם מיץ תפוזים ודבש עד שמתחיל להיות ריבה ולשפוך כשזה עוד חם מעל הבשר
ואם אין כח אפשר גם רוטב סויה
 

זהבית87

משתמש מקצוען
אם את רוצה להצליח באופן בטוח, תשתמשי בנתח טרי מספר 5. אין פיספוסים. רק שהעלות יקרה.
אם תרצי מתכון לפרוסות, אפרט מתכון מעולה!
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מי קונה קוביותתת


בגדול, כל עוד מזלג שננעץ בבשר - לא נשלף בקלילות - תמשיכי לבשל ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך עד שהעקשן יתרכך.

אל תקני בשר מעובד!
(קנית את הגולש קוביות? :eek:)
ואין מצב שבסוף יקרה בישול יתר? וזה יתקשה ויתיבש? כי קורה שזה מתרכך לאט לאט, אני ממשיכה לבשל כמובן עם מספיק מים,
ובאיזשהו שלב הוא מתקשה חזרה.

ממממ..לא זוכרת בברור מה זה היה, זכור לי מספר 8 חתוך לקוביות, של הקר. לא זוכרת יותר מזה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הכי חשוב באיזה סוג בשר את משתמשת (לא המספר)
הסיר שבקישור עושה לי ניסים ונפלאות עם בשר מכל סוג
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ואין מצב שבסוף יקרה בישול יתר? וזה יתקשה ויתיבש? כי קורה שזה מתרכך לאט לאט, אני ממשיכה לבשל כמובן עם מספיק מים,
ובאיזשהו שלב הוא מתקשה חזרה.

ממממ..לא זוכרת בברור מה זה היה, זכור לי מספר 8 חתוך לקוביות, של הקר. לא זוכרת יותר מזה


תעקבי בבישול, אין ענין לסחוט אותו נפשית :cool:
בשר קלאסי, חתוך לקוביות, אמור להתרכך יפה אחרי שעתים וחצי - שלוש שעות

אני לא מעדיפה לקנות חתוך בלי לדעת מה ומי זה.
אם את מעדיפה חתוך אז שהקצב יחתוך לך מול העיינים בשר טרי ולא שתקני כמו חתול בשק
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מה הכוונה סוג בשר? יש סוגים שהאיכות יותר טובה? של מי?
ברור שיש סוגים
יש מומחים לתחום (אני רק יודע לא מייבין..)
קפוא
קפוא מעובד
מיושן
טרי בכאילו
טרי באמת

לכל אחד מהסוגים יש יתרונות וחסרונות הכל שאלה של תקציב ויכולות בישול

אני יכול לפרט על כל סוג אבל זה לא ליום שישי בצהרים, בהזדמנות בל''נד
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הכי חשוב באיזה סוג בשר את משתמשת (לא המספר)
הסיר שבקישור עושה לי ניסים ונפלאות עם בשר מכל סוג
דוקא יש לי כזה.. ננסה..
 

תותית 25

משתמש רשום
בשר מס 8 צריך מאד מזל איתו כדי ליפול על נתח טוב, גם 4 ו6 כך מבחינתי.
בגדול המלצות: נתח טרי(אם התקציב מאפשר, אבל גם קפוא זה בסדר) לא מעובד-חובה,
מבחינתי נתח שאי אפשר ליפול איתו זה 5, פשוט לא מתפקשש בשום צורה
לפרוסות בסיר: צורבים בשמן את הנתח מכל הצדדים, מוסיפים פלפל אנגלי עלי דפנה גזר ובצל חתוך גדול. מכסים במים רותחים ומבשלים בערך 3 שעות. (הופכים מידי פעם)
מקררים לילה במקרר, למחרת פורסים בסכין חדה לפרוסות יפות, מכינים רוטב ומבשלים את הפרוסות עוד כשעה שעה וחצי
*מומלץ להשתמש במים של הציר שבו בישלנו את הבשר,מסוננים
לבשר בתנור יש לי גם מתכון מצוין. אם תרצי תכתבי.
 

שושן חוחים

משתמש פעיל
אני בישלתי בשר מספר 10 ויצא ממש רך וטעים, מומלץ.
המתכון:
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בשר מס 8 צריך מאד מזל איתו כדי ליפול על נתח טוב, גם 4 ו6 כך מבחינתי.
בגדול המלצות: נתח טרי(אם התקציב מאפשר, אבל גם קפוא זה בסדר) לא מעובד-חובה,
מבחינתי נתח שאי אפשר ליפול איתו זה 5, פשוט לא מתפקשש בשום צורה
לפרוסות בסיר: צורבים בשמן את הנתח מכל הצדדים, מוסיפים פלפל אנגלי עלי דפנה גזר ובצל חתוך גדול. מכסים במים רותחים ומבשלים בערך 3 שעות. (הופכים מידי פעם)
מקררים לילה במקרר, למחרת פורסים בסכין חדה לפרוסות יפות, מכינים רוטב ומבשלים את הפרוסות עוד כשעה שעה וחצי
*מומלץ להשתמש במים של הציר שבו בישלנו את הבשר,מסוננים
לבשר בתנור יש לי גם מתכון מצוין. אם תרצי תכתבי.
מענין!
האמת תמיד אני עם 8, משומה
אולי באמת נעבור ל5.

וברור שלא מעובד.
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
אולי באמת נעבור ל5.
5 מעולה!!!

לפני ההפשרה מושחת אותו בחרדל ופרוסות שום, בשפע רב
מפשירה במקרר כמה שיותר זמן
מאדה המון בצל (1/3 סיר) עד לשקיפות ומעט הזהבה
מכניסה את הבשר לבישול ארוךךךךך (7-6 שעות)
לאחר שלוש שעות בישול מוסיפה מלח ודבש.
מתענגת על הריח.
 

אסטרולוגיה יהודית

משתמש מקצוען
ברור שיש סוגים
יש מומחים לתחום (אני רק יודע לא מייבין..)
קפוא
קפוא מעובד
מיושן
טרי בכאילו
טרי באמת

לכל אחד מהסוגים יש יתרונות וחסרונות הכל שאלה של תקציב ויכולות בישול

אני יכול לפרט על כל סוג אבל זה לא ליום שישי בצהרים, בהזדמנות בל''נד
כמובן שאין להשוות בין בשר קפוא מהסופר, לבשר טרי ואיכותי מקצבייה איכותית.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
יש לי רעיון מעניין לתת לך, נראה קצת מפחיד אבל עם ניסיון של שנים.
לוקחים נתח בשר (מצוין גם קפוא. ניסיתי בנתחים 2,5,6,8)
מכניסים לסיר בגודל מתאים.
מוסיפים חצי עד כוס מים.
מבשלים על אש קטנה 4-6 שעות בהתאם לגודל.
מדי פעם להפוך. לבדוק עם סכין שנכנס ויוצא בקלות.
וזהו! מוכן!
הבשר מפריש נוזלים שאיתם אני מחממת את הבשר אחרי החיתוך.
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
איזה בשר יוצא טעים אבל לא יקר.
שאפשר להכין אותו סתם ביום חול לארוחת צהריים רגילה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה