חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

אולטרא סגול

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
טוב-

פסטייה במילוי פרגית עם פיצוחים מתוקים [קבוע לערב חג] אני עושה לפעמים גם עם חזה עוף מפורק קצוץ דק דק.

מצרכים:
  • חבילה בצק פילו שהופשר לילה במקרר
  • 1/2 כוס שמן זית למריחה על הבצק
  • 10 יחידות משמש מיובש
  • 7 יחידות תאנים מיובשות
  • 10 יחידות שזיפים מיובשים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 יחידות סטייק פרגית טרי/פרפר אחד של חזה עוף
  • 1 כפית קינמון
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • חצי חבילה כוסברה קצוצה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

    מהכמות הזו יוצאות לי 12 פסטיות.

    איך מכינים?

  • משרים את המשמש, התאנים, השזיפים והצימוקים חצי שעה במים רותחים ומסננים.
    קוצצים את הפירות היבשים למעט הצימוקים לקוביות קטנות מאוד.
    קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן זית בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות לסיר וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים עד להזהבה. לא לבשל עד הסוף אלא רק חלקית כדי שיהיה קל לחתוך אותם לקוביות. מוציאים את הפרגיות מהמחבת, מקררים מעט וחותכים לקוביות קטנות.
    מחזירים את הפרגיות לסיר ומוסיפים גם את הפירות היבשים שקצצנו ואת הצימוקים.
    מתבלים בקינמון, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וזנגביל ומערבבים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד בערך 5-10 דקות עד שהפרגית מוכנה. מכבים את הגז.
    קוצצים כוסברה ופטרוזיליה, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים גם אגוזי מלך קצוצים ומערבבים.

    ולתכלס-

  • לקחת כל פעם דף אחד, למרוח היטב את כל הדף עם מברשת בשמן זית או בתרסיס שמן.
    מכווצים את הדף במרכז מהחלק הקרוב אלינו לחלק הרחוק יותר למעין מניפה
    מניחים מהמלית בנדיבות ומקפלים.
    מכינים כך את כל הדפים. בשלב הזה ניתן לאחסן בקופסא ולהקפיא עד לשימוש.
    אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות או עד שהפסטייה מקבלת צבע זהוב יפה.
    לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר או מזלפים סילאן
    אני מגישה את הטנזיה בנפרד...

    מי שמתסבכת עם הצורה הזאת יכולה גם לגלגל בצורה יפה כמו טורטיה ולסגור בקצוות.
 

קבצים מצורפים

  • צילום מסך 2024-06-11 012523.png
    צילום מסך 2024-06-11 012523.png
    KB 776.1 · צפיות: 3
  • 1726346352026.png
    1726346352026.png
    KB 520.4 · צפיות: 4

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אשמח מאוד למתכון, נשמע מעניין
סלמון חמוץ מתוק (סגנון הונגרי אם זה מתאים לכם)
מתאים ל10 מנות סלמון - מתאים רק לסלמון טרי!
צריך סיר רחב

3 בצל לאדות על אש נמוכה ממש - זה יכול לקחת כמה שעות עד להזהבה
בסיר נפרד מקרמלים 2 כפות סוכר + 2 כפות שמן מוסיפים לסיר
מוסיפים ממש קצת מים (כוס עד 2)
1 כוס סוכר
2 כפיות מלח
3 עלי דפנה
1 כוס צימוקים לבנים
מביאים לרתיחה
מוסיפים את מנות הסלמון
מוסיפים כמה מים שצריך עד לגובה של הדגים
מבשלים שעתיים,

מוסיפים 2-4 כפות מיץ לימון (לפי הטעם האישי שלכם)
ומבשלים עוד 10 דקות
מוגש קר מהמקרר
בהצלחה.
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
בצק סיגרים ממולא-
חוצים עיגול בצק סיגרים ל-2
מכניסים מילוי של קציצות, עוטפים כמו בתמונה- ואופים בתנור עד שהסיגר משחים (על 180 סביבות שעה, גלוי)

מילוי קציצות-
עוף טחון או הודו טחון 500 גרם
1 בצל מטוגן
1 בצל רגיל קצוץ דק
רבע חבילת ירק קצוצה (כוזברה או פטרוזיליה)
תבלינים: מלח, פלפל, תבלין קציצות, א. מרק בצל, שום.
(בשביל המילוי אין צורך בביצים)

רוטב פטריות-
2 בצל מטוגן
להוסיף פטריות (חיות או מקופסא) לטגן עוד 5 דקות
להוסיף- 2-3 כוסות מים
להוסיף א, מרק פטריות, מלח, פלפל, שום הרבה,
להסמיך עם קורנפלור. לאט לאט
להביא לרתיחה

הקרפלך- של חדוי כנרת
רק טיגנתי אותו במקום לבשל.
זה באמת מעדן.
 

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
תודה על ההקפצה
דברים מושלמים!!!
והתמונות...
 

dinaday

משתמש פעיל
פשוט פשוט
מחלקת את הבצק ל4 כל רבע זה חלה.
מחלקת לשני חלקים שוים מרדדת כל חלק עם מערוך מגלגלת לנחש
מבריגה את שני החלקים אחד בשני מסובבת לעיגול ולתבנית
ככה זה נראה לפני התפתחה שניה
נמוך וקטן
צפה בקובץ המצורף 550949
רגע לפני התנור
צפה בקובץ המצורף 550950
ואת שאר ההתפתחה האפיה עושה
איזה יופי של חלות!
איזה גודל תבנית עגולה?
4 חלות זה משני קילו קמח?
 

דנידין246

משתמש רשום
טוב.. אז דקה לפני שאני במיטה
מתכון לשמרים חלבי הכי טוב שהכרתי(ותאמינו, ניסיתי הרבה)

לבצק:
1
ק"ג קמח
2 חמאה (200 גרם)
1 כוס שמן
2 כפות שמרים (50 גרם)
2 וחצי מים פושרים
3/4 כוס סוכר

לערבב הכל
לחלק ל-9 כדורים

מילוי
800 גרם גבינה
1 וחצי חבילת אינסטנט וניל
4 ביצים
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 חמאה

לערבב את כל חומרי המילוי

להכין את פסי 9 פסי השמרים בפנים מילוי הגבינה
אפשר למרוח לפני כן מילוי אוכמניות מעט, או דובדבנים
פעם שמתי שוקולד ציפס שחור או לבן

פרורים למעלה:

רבע מרגרינה
שליש כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 סוכר וניל
לערבב הכל ביד ולפורר על 9 הפסים
לאפות עד להזהבה

זהו. מהר להקפיא אחרת לא ישאר

אפשר לעשות מזה גם גביניות- זה טעים במיוחד ומאד הונגרי.
הבצק יצא תפל מאד-לא שכחת מלח?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צז

א יי מָלָךְ תָּגֵל הָאָרֶץ יִשְׂמְחוּ אִיִּים רַבִּים:ב עָנָן וַעֲרָפֶל סְבִיבָיו צֶדֶק וּמִשְׁפָּט מְכוֹן כִּסְאוֹ:ג אֵשׁ לְפָנָיו תֵּלֵךְ וּתְלַהֵט סָבִיב צָרָיו:ד הֵאִירוּ בְרָקָיו תֵּבֵל רָאֲתָה וַתָּחֵל הָאָרֶץ:ה הָרִים כַּדּוֹנַג נָמַסּוּ מִלִּפְנֵי יי מִלִּפְנֵי אֲדוֹן כָּל הָאָרֶץ:ו הִגִּידוּ הַשָּׁמַיִם צִדְקוֹ וְרָאוּ כָל הָעַמִּים כְּבוֹדוֹ:ז יֵבֹשׁוּ כָּל עֹבְדֵי פֶסֶל הַמִּתְהַלְלִים בָּאֱלִילִים הִשְׁתַּחֲווּ לוֹ כָּל אֱלֹהִים:ח שָׁמְעָה וַתִּשְׂמַח צִיּוֹן וַתָּגֵלְנָה בְּנוֹת יְהוּדָה לְמַעַן מִשְׁפָּטֶיךָ יי:ט כִּי אַתָּה יי עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ מְאֹד נַעֲלֵיתָ עַל כָּל אֱלֹהִים:י אֹהֲבֵי יי שִׂנְאוּ רָע שֹׁמֵר נַפְשׁוֹת חֲסִידָיו מִיַּד רְשָׁעִים יַצִּילֵם:יא אוֹר זָרֻעַ לַצַּדִּיק וּלְיִשְׁרֵי לֵב שִׂמְחָה:יב שִׂמְחוּ צַדִּיקִים בַּיהוָה וְהוֹדוּ לְזֵכֶר קָדְשׁוֹ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה