קעריות עלי סיגר ממולאות בכבד וערמונים
סיגר בשר פיקנטי
פטריות ממולאות
קעריות
משמנים קלות עלי סיגר
מסדרים בתבניות קאפ קייק אישיות מאלומיניום (מניחים את מרכס העלה במקביל למרכז התבנית ומכווצים את העודפים מלמעלה )
אופים בחום בינוני עד להזהבה(זהירות זה טיימינג מדוייק אם תפספסו תקבלו קעריות זהובות יתר על המידה)
מלית כבד וערמונים
מטגנים במחבת יציקה רחבה פרוסות בצל עד להזהבה
מוסיפים סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
2 חב' ערמונים בוואקום
חצי ק"ג כבד צלוי
מקפיצים קלות ומתבלים ב: סילאן, אגוז מוסקט, פ. שחור גרוס, מלח ניתן להוסיף מעט יין יבש איכותי.
ניתן להגיש מעל הקעריות /אפשר לזלף בהגשה לצד הקערית שושני פירה ורוטב פטריות
סיגר בשר
למילוי:
טוחנים במעבד מזון-
חצי ראש שום קלוף
1 פלפל חריף גדול חצוי ומנוקה מגרעינים
חופן פלפלוני שאטה /צ'ילי קטנטנים
חצי חב' כוסברה טריה
רבע כוס שמן
מלח, פ. מרוקאית מתוקה בשמן
פ. מרוקאית חריפה בשמן
מעט תבלין לקציצות/ראס אל חנות
יוצקים את התערובת על עיסה של חצי ק"ג בשר בקר טחון
מאחדים את הרכיבים
למילוי-חב' עלי סיגר שהופשרה לילה במקרר
בתחילת העלה מניחים בצורת אצבע מתערובת המילוי -מקפלים את התחתית ואת השוליים ומגלגלים לסיגר
מטגנים בשמן עמוק/לחילופין משמנים ואופים בחום בינוני
להגשה: חצי כוס סילאן, חצי כוס טחינה גולמית-מערבבים היטב ויוצקים מעט מעל-אם אתם מחבבים טוויסטים בבישול
ניתן לפדר מעט א. סוכר מעל הסיגר
פטריות ממולאות
ניתן למלא במגוון וריאציות של בשר-הפעם הלכנו על מלית שנותרה מהסיגרים
מסירים את רגלי הפטריות ומנקים היטב
ממלאים מעל במלית הבשר
מצפים בביצה+ פירורית זהב ומטגנים בשמן חצי עמוק
בהצלחה