חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שווארמה הודו

טעים
אבל באמת

שווארמה.jpg


1-1.5 קילו שווארמה הודו
1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
1 ראש שום מפורק לשיניים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
מעט פלפל שחור
2 כפיות כורכום
1/3 כוס רוטב טריאקי
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סוכר חום
מים

חותכים את השווארמה לחתיכות די קטנות [כ-2-3 ס"מ]
שמים את השמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את חתיכות השווארמה ומטגנים מעט עד שהשווארמה משנה את צבעה לצבע אפרפר. פעולה זו תשמור על הנוזלים בתוך הבשר.

מוסיפים תבלינים. מערבבים היטב.

מוסיפים מים בכמות שמכסה בדיוק את בשר השווארמה.

מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה כשעה.
בודים מדי פעם אם חסר מים ומוסיפים לפי הצורך.

בתיאבון
הרוטב צריך להסמיך אבל לא להשרף...

לא מצאתן שווארמה?
לא נורא.
ילך מעולה עם הודו אדום. זה אותו רעיון :)
 
נערך לאחרונה ב:

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
@מבורכת לא ממש הצלחתי להבין, אבל נירא שיש לך בעיה עם קופסאות מיותרות של שימורי אפרסקים?
אם כן, מה הבעיה לאכול אותם ככה?
אצלי אני מחביאה אותם כי הילדים(ואני:p) פותחים ואוכלים אותם לפני שאני מספיקה להתקרב לבלנדר להכין קוקטייל או משהו...
טעים לכם!!!
אצלי זה לא הולך ככה בטבעי.
אבל נחכה לאורחים בעז"ה שאולי הם יהיו הקונים, ונכין מזה סלט פרות מרענן.....
 

בשביל השמחה

משתמש מקצוען
הארוחות שלנו בחול המועד
מצטער שאין לי תמונות
כמה פשוט ככה טעים

כבד על מצע פירה
עוף עם ירקות בתנור
פתיתים

בורקס (זוגלובק)
רוטב פיטריות עם רצועות חזה עוף
אורז עם ירקות

שניצלונים
תפו"א ובטטה אפוי

קציצות עוף טחון ברוטב עגבניות
פסטה ברסק עגבניות
סלט תפו"א במיונז טרי

קוגל תפו"א
קוגל איטריות
חמוצים
(ליל שישי)
 

rk 1234

משתמש פעיל
טעים לכם!!!
אצלי זה לא הולך ככה בטבעי.
אבל נחכה לאורחים בעז"ה שאולי הם יהיו הקונים, ונכין מזה סלט פרות מרענן.....

אפשר להכין סורבה אפרסקים טעים וקליל להגשה מידית.

להקפיא שימורי אפרסק עם הנוזלים.
(אני פותחת את השימורים מחלקת ל-4 ומקפיאה)
לטחון במעבד מזון.
להגיש בכוסיות.

בהצלחה.
 

אילת א.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לחם ביתי

1 1/2 כפות מלח
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
2 1/2 כוסות מים חמימים
3/4 כוס שמן


שמים בקערה את כל המרכיבים לפי הסדר ומשאירים למנוחה כ10 דקות
לשים היטב ומתפיחים כ 1/2 שעה
יוצרים צורות של כיכר קטנה ומכסים במגבת לחה ל1/4 שעה מקמחים ועושים חריצים,
אופים כ25 דקות ויוצא מושלםםםםם!!!צפה בקובץ המצורף 551850
הכנתי את הלחם
יצא מוווווווושששששששלםםםםםם!!!
כולם אהבו
מתכון פשוט ומוצלח
תודה רבה!
ממליצה בכל פה לכולם!
צילום מסך 2020-10-05 201028.jpg
 

מסע אל האור

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- צפה בקובץ המצורף 550000
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!

על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 2 סועדים
מצרכים למתכון
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.


הכנתי היום.
טעים ביותר. מעולה!!!
ממליצה לכולם!!!
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
נערך לאחרונה ב:

אילת א.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
חורצים חריצים עם סכין ובתנור זה מתרחב?
ובאיזה כוס את משתמשת? @nechama3048
נראה מדהים!!
בהחלט
חורצים חריצים ואז כשמעבירים לתבנית זה מתרחב וגם באפיה זה מתרחב.
אני השתמשתי בכוס מדידה- 200 מ"ל, יצא מושלם!
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
חצאי תפו"א אפויים עם חריצים

החומרים:

תפוחי אדמה
גריל עוף/ פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
מלח
שמן
--------
לחתוך את התפו"א לאורך
לחתוך מלמעלה עם סכין לעומק, בערך 2/3 + מהעומק
לערבב בלפתנית שמן עם גריל עוף/פפריקה, פלפל שחור מלח
להבריש על התפוחי אדמה.
--------
לאפות כשעה / שעה וחצי בתנור על חום של כ-200 מע"צ
1601929386414.png

1601929490785.png
1601929540399.png
 

דפה

משתמש מקצוען
חזה עוף ממולא באורז

8 מנות
2 פרפרי חזה עוף דפוקים דק ופרוסים לחתיכות ברוחב של בערך 7 ס"מ אורך כאורך הפרפר. תמיד יש מנות פחות יפות אבל זה בסדר.

מכינים את האורז:
3 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי [אפשר גם אורז זול יותר. חי בבית יש רק בסמטי]
2 כפות מלח
1 בצל קצוץ דק
2 כפות אבקת מרק בצל [אפשר בלי, אבל מוסיף טעם]
מעט כורכום [לא חובה]
1/2כפית כמון
2.5 כוסות מים

מחממים את השמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומבשלי עד שנוצרים מעין חורים בקצה העליון של האורז, מה שמראה שלא נשאר מים כמעט. טועמים. אם לא מוכן מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד מספר דקות.
מסננים במסננת. ומקררים.

מכינים את הגלילים
מנות חזה עוף
פירורי לחם עדיף מוזהבים
4 ביצים
3 כפות טריאקי
2 כפות תבלין לפרגיות או 2 כפות פפריקה וכפית כמון

משטחים היטב מנת עוף ומניחים לאורכה תלולית נמוכה של אורז. מגלגלים את המנה. אם קצת אורז "בורח" זה בסדר.
מכינים כך את כל המנות.

טובלים בפירורי לחם ולאחר מכן בביצה ושוב בפירורי לחם.
מכינים כך את כל המנות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל צד להשחמה. לא צריך טיגון שלם כי העוף יכנס לתנור.

מכינים רוטב
באותה מחבת מטגנים פלפל אדום ברצועות, פלפל צהוב ברצועות, 2 בצלים בחצאי טבעות דקים, 5 שיני שום פרוסים. מטגנים מעט ומוסיפים מלח, פלפל, 2 כפות רוטב טריאקי, 1/2 כוס קטשופ, 2/3 כוס מים, 3 כפות סוכר חום
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מסדרים את מנות העוף בתבנית מרופדת בניר אפיה ויוצקים את הרוטב מעל. הרוטב לא מכסה את הגלילים. דואגים שיהיו ירקות מעל כל הגלילים.
מכסים ואופים בתנור כ-45 דקות.

צפה בקובץ המצורף 551481

צפה בקובץ המצורף 551482

צפה בקובץ המצורף 551483

בתיאבון


עוד מתכונים בעז"ה בהמשך החג
חעברע, רוצו להכין למחר, אחד השווים!!!!
הכנתי היום והתלקקנו.
אגב, הכנתי בערב יו"כ את התפוחי אדמה שלך עם א.מרק בצל, יצא מ-ש-ג-ע!!!(ואנחנו בד"כ שונאים תפוחי אדמה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה