אז ככה

ג'קי ירחי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הי. סקיצה מהממת!
לא יודעת אם יהיה לי זמן..
אבל בכל זאת אי אפשר להתחיל בלי לדעת: מתי זה היה? תאריך, שנה, ושעה ביום...
ומי נגד מי? מטוסים גרמנים נגד חיילים בריטים?
סורי על הבורות...
יש לי את כל הזמן שבעולם.
היה ב10 ליוני 1942 למינינם בשעה 12:35 בצהריים. מטוסים גרמניים מיסוג שטוקה ג'ונקר נגד חיילים יהודיים מצבא הבריטי במדבר לוב.

RIVKAG

ציורים יהודיים וקטורים להורדה משאטרסטוק
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש לי את כל הזמן שבעולם.
היה ב10 ליוני 1942 למינינם בשעה 12:35 בצהריים. מטוסים גרמניים מיסוג שטוקה ג'ונקר נגד חיילים יהודיים מצבא הבריטי במדבר לוב.
תודה!

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
יש לי את כל הזמן שבעולם.
אוחחחח!
הלך לי הכל. צבעתי לפי שעה 12:40.
עכשיו להתחיל הכל מחדש...

דבורי נדב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוקי אז הנה שלי:)
גקי ירחי.jpg

Ushaya

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אוטומציה עסקית
יש לי את כל הזמן שבעולם.
אל תזלזלו בפרטים. זה חשוב.
מטוסי הקרב הגרמניים היו שחורים בד"כ, ומדי הצבא הבריטי הזוטר באותה התקופה היו בז', למיטב ידיעתי.

עריכה:
אז חיפשתי תמונה בצבע לשטוקה. הייתה רק תמונה צבעונית של הדגם המשופר בו לא הספיקו להשתמש, השאר שחור-לבן.
הצבע לא שחור, אלא ירוק-אפרפר כהה, כצבעי המדים הנאציים. בהתחשב שמטוסי השטוקה היו ייצור נאצי עבור הצבא הנאצי, ניתן להניח שגם הדגם שמשתמשו בו היה בצבע הזה.

1280px-Modellphoto_Ju287V1_1.png

בקשר למדי הצבא הבריטי, לפי ויקיפדיה, במהלך מלה"ע השנייה הוכנסו לשימוש מדי קרב- הנפוצים בהם היו מדי הקרב המדבריים- בצבע חום. נראה שאפקט ההסוואה של נימור המדים החל רק מאוחר יותר, במדים החדשים.

61cd474644403f9614ac8f496caf220b.jpg
1940

בתמונות מ1944, המדים כבר קצת שונים.
אגב, המדים עם המכנס הקצר כמו שמצוייר, נקראים מדי שירות. הם היו בצבע חאקי בהיר. אבל לא היו אמורים לצאת להלחם איתם.
933973cb2977f92f8d3477b4df7ef05b.jpg

מדי שירות מלה"ע השניה

נערך לאחרונה ב:

רותינה

משתמש מקצוען
יש לי את כל הזמן שבעולם.
ג'קי, אני עוברת עוד מעט מבחן מאד רציני בהיסטוריה, בין השאר על מלחמת העולם השניה, יש לך איזה קומיקס להמליץ לי?
או שהכל אצלך זה על סיפורים מסוימים שארעו במהלך המלחמה?
(פשוט, עם כל הקומיקסים שלך, אני לא חושבת שעברה איזשהיא הפצצה או משהו בלי שציירת אותה... וחשבתי שיהיה לי הרבה יותר כיף ללמוד ככה...)

ג'קי ירחי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ג'קי, אני עוברת עוד מעט מבחן מאד רציני בהיסטוריה, בין השאר על מלחמת העולם השניה, יש לך איזה קומיקס להמליץ לי?
או שהכל אצלך זה על סיפורים מסוימים שארעו במהלך המלחמה?
(פשוט, עם כל הקומיקסים שלך, אני לא חושבת שעברה איזשהיא הפצצה או משהו בלי שציירת אותה... וחשבתי שיהיה לי הרבה יותר כיף ללמוד ככה...)
אין לי ממש ספר שמספר את כל המה"ה אלא כאל שחלק ממנה: "מאבק וזיכרון", "מתוך האפלה""והמצוד".
אל תזלזלו בפרטים. זה חשוב.
מטוסי הקרב הגרמניים היו שחורים בד"כ, ומדי הצבא הבריטי הזוטר באותה התקופה היו בז', למיטב ידיעתי.

עריכה:
אז חיפשתי תמונה בצבע לשטוקה. הייתה רק תמונה צבעונית של הדגם המשופר בו לא הספיקו להשתמש, השאר שחור-לבן.
הצבע לא שחור, אלא ירוק-אפרפר כהה, כצבעי המדים הנאציים. בהתחשב שמטוסי השטוקה היו ייצור נאצי עבור הצבא הנאצי, ניתן להניח שגם הדגם שמשתמשו בו היה בצבע הזה.

1280px-Modellphoto_Ju287V1_1.png

בקשר למדי הצבא הבריטי, לפי ויקיפדיה, במהלך מלה"ע השנייה הוכנסו לשימוש מדי קרב- הנפוצים בהם היו מדי הקרב המדבריים- בצבע חום. נראה שאפקט ההסוואה של נימור המדים החל רק מאוחר יותר, במדים החדשים.

61cd474644403f9614ac8f496caf220b.jpg
1940

בתמונות מ1944, המדים כבר קצת שונים.
אגב, המדים עם המכנס הקצר כמו שמצוייר, נקראים מדי שירות. הם היו בצבע חאקי בהיר. אבל לא היו אמורים לצאת להלחם איתם.
933973cb2977f92f8d3477b4df7ef05b.jpg

מדי שירות מלה"ע השניה
תודה על כל המידע. המטוס הוא שונה מהדגם ששמת. לגבי החיילים, יש ויש. המדים של כל הכוחות הישתנו לפי איזור הקרב. לכן באפריקה הצבעים היו בגוון חול ובאירופה חקי. לגבי הסיפור עצמו, אני מספר על פלוגת חיילים יהודים שלא היו קרביים שנתקלו בקרב קשה.
לעיניינינו. נכון שדיוק הוא חשוב אבל כאן מה שמעניין אותי, זה לראות איך האנשים מטפלים בסקיצה. מצידי הם יכולים לצבוע את המטוס בוורוד, העיקר הוא המראה הכללי של העמוד.

ג'קי ירחי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מאוד מעניין לראות איך ציור מקורי יכול להשתנות מהמקור. מדהים לראות מה כל אחד יכול לעשות לפי הסיגנון שלו ומעניין לראות את הבדל בן גבר לאשה בביצוע.
לגבי חו"ד: אם אני מתעלם מהמקור אז אני יכול להגיד לך שהביצוע שלך הוא נכון, יש הרמוניה במראה הכללי והצלחת להפוך את העלימות (או העוצמה שיש בסקיצה) לדבר יותר רגוע.

ג'קי ירחי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צפה בקובץ המצורף 349973
באמת שאין לי בכלל זמן אבל זה כ"כ גירה אותי ונתן לי פול חשק
נסתי והאמת שזה יותר ברור מהסקיצות שלי...
אבל ממש שאין לי ידע בהרבה דברים אז לא ידעתי את כל הקודים
אבל תוך כדי האיור הזה פתאום הרגשתי עד כמה ענק ג'אקי וכמה אני קטן
והרגשתי את הפחד הזה של הצנחן שלא נפתח לו המצנח ושל החבר שלו שמנסה להציל אותו למרות שאח"כ חשבתי שאולי הוא מפוחד כבר אחרי שהוא נפל על הר השלג ומתחיל להידרדר ללמטה
בקיצור אמרתי שאני לא מבין קודים אבל זה היה מרגש..
בשלב מסויים כבר ממש רציתי לגמור בגלל שאני לא מבין קודים אז התחלתי כבר להעתיק כמו תוכי
בקיצור שורה תחתונה מה אתם אומרים?
אני יכול לעבוד עם ר' ג'אקי בשיתוף פעולה?;)
כל אחד מכם שונה וזה מה שהופך להיות מעניין.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה