דרוש מידע אז איך מתחילים פסח?

ט.ק

משתמש מקצוען
אני בטוחה שהרבה שואלות את השאלה הזו...
אז נתחיל לפרט
אני קמה בשש בבוקר, מתפללת מארגנת תיקים לגנים
יוצאת לעבודה
חוזרת ב4
עד הערב מטופלת בקטנים ב"ה...
אח"כ מכינה לי ולבעלי ארוחת ערב...אוכלת...
מארגנת קצת את הבית...כביסות... כלים....ולמיטה....

איפה אני מכניסה את ההכנות לפסח????
ויש לציין שכמו כולן...כמובן... עובדת עד ערב פסח!

ונניח שאני מוצאת לי איזה חצי שעה פנויה ולא יושבת וקוראת את העיתון, ממה מתחילים???????????

כל עצה תעזור כאן
אני מאמינה שכבר יש אשכולות על זה
אז אדרבא אפשר לרכז כאן את כל האשכולות
לתועלת כולן

תודה מראש לעונות!

ט.ק

משתמש מקצוען
יום שישי אם אנחנו בבית בשבת זה פחות מעשי
והאמת שיום שישי זה היום היחיד שאני יכולה לצאת לקניות...
זה גם חלק מהכנות לפסח קניות ...
ומוצאי שבת זה כבר פחות רלוונטי כי השבוע מתחילים שעון קיץ...

mina

משתמש מקצוען
אז אני כמוך. עובדת עד בדיקת חמץ כולל. כל יום עד 4.. ויש בית לתפעל..
אבל כן, דורשת מעצמי יותר בערבים. אין מה לעשות..
ומה שאפשר לעשות עם הילדים.. עושים איתם. לא הכי נוח. אבל זו ברירת המחדל.
ואפשר לשלוח לקייטנות אחה"צ...

malka1

משתמש פעיל
מה שלי עוזר מאוד זה לכתוב!!! שווה מאוד להשקיע כל תחילת שבוע בלארגן מה עושה השבוע
והעיקר לא להגזים מחלקת את העבודה בטבלת אקסל לפרטי פרטים את כל פינות הבית כל יום קצת...וגם אני עובדת עד מאוחר ועד הרגע האחרון ממש...המון הצלחות! ולא להשאיר לרגע האחרון...

שולי איטח

משתמש מקצוען
בכל השנים גם כשהיו לי ממש שיירה של קטנטנים וגם בהמשך בכל מיני מצבים והיו לי הרבה כאילו ב"ה
התחלתי רק ברח ניסן!! או אפילו בג-ד ניסן לא היה לי ועדין אין לי כח שפסח ישאב ממני כ"כ הרבה כוחות ושמירה ועצבים

עושים את המינימום שצריך לפסח, מיונים וכו אני משתדלת לעשות ולתחזק מידי פעם בימי שישי/מוצ"ש במהלך השנה
בשבוע הראשון של ניסן בגדים ארונות וכד
בשבוע האחרון מתאמצים מאוד, זה גם בין הזמנים למי שהבעל יכול לעזור
ואם לא או בנוסף לוקחים עזרה חיצונית לרטוב/קשה
וזהו אז יש 5 ימים קשים
אם אפשר לקחת יומיים חופש זה גם נותן

חיים יפים מאד

משתמש מקצוען
מוותרים על ניקוי שאינו חמצי...., על אף שהוא חושב מאד, אבל צריך למצוא לו חג אחר...
חוץ מזה, סליחה שאני אומר, אבל אם העבודה לא מאפשרת לנקות לפסח אז אולי כדאי לחשוב על לקחת חופשה?, כן, על חשבונכם, יש שני לאוים דאורייתא ועוד מצות עשה שלא יהיה חמץ בבית, ואם אני לא טועה, ונרא הלי שהפעם אינני טועה, על לאו דאורייתא אדם צריך להוציא כל ממונו
ב. כמובן שכל זה האיסור והאחריות של הבעל, הבית שלו, והוא צריך לדאוג לזה, אם הבעל יושב רגל על רגל וקורא עיתון של יום שלישי, או חוברת של משנת יוסף, או את החידושים של אתר פרוג, והוא מצפה שאשתו תדאג למצות ביעור החמץ שלו, אז כדאי שיחשוב על זה שוב.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קדם כל לשנים אחרות להתחיל מקדם.
לשנה זו להתחיל מהסוף. שבי עם לוח ותתחילי מיום של בדיקת חמץ ואחורה לפי סדר חשיבות. מה שלא נכנס בזמן לא נורא. העיקר לא להתמקד עכשיו בדברים פחות חשובים ולהתקע בסוף עם לחץ על הדברים החשובים.
לגבי מתי?
אז סדר בהחלט עם הילדים ברקע אפילו שזה קשה. אבל בערב לי עוד יותר קשה.. פשוט לא מסוגלת.
נקיון ימי שישי . הבישולים לשבת עוברים לחמישי בערב ושישי בקר משהו רציני לפסח שנגמר בספונג'ה כללית בשעות הצהריים (ימי שישי התארכו קצת)
זה בהחלט הזמן להקל בהכנות לשבת מה שאפשר לדלג לדלג מה שאפשר לקנות לקנות. גם מבחינת הנקיון הכללי אני עושה פשוט יותר מתוך הבנה שבשבועות הקרובים אעבור על כל הבית יסודי אז לא נורא להזניח אבק/ חלונות שבשגרה אני יותר מתאמצת עליהם. כך הנקיון לשבת מתקצר.
קניות אונליין יש כל כך הרבה אפשרויות היום. כמעט להכל.

C

משתמש מקצוען
חוץ מזה, סליחה שאני אומר, אבל אם העבודה לא מאפשרת לנקות לפסח אז אולי כדאי לחשוב על לקחת חופשה?, כן, על חשבונכם, יש שני לאוים דאורייתא ועוד מצות עשה שלא יהיה חמץ בבית, ואם אני לא טועה, ונרא הלי שהפעם אינני טועה, על לאו דאורייתא אדם צריך להוציא כל ממונו
יש הרבה מקרים שהעבודה לא מאפשרת לקחת חופשה, גם לא על חשבוני.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
היו שנים שבהם הרגשתי שאין לי מצב לעשות פסח (חודש אחרי לידה, חודש לפני וכו'...)
והיתה לי מחשבה לסגור את הבית וליסוע להורים
אז בעלי הציע שבמקום לסגור את הבית
פשוט נארוז מה שצריך לחג
ננקה מה שצריך באמת
ונשאר בבית

למעשה- לא ארזנו כלום
ניקינו רק מה שצריך לפסח מדפים שימושיים
משחקים וספרים וכו' קנינו כמה חדשים
ניקינו את המטבח
והיה ממש טוב.

את כל מיונים והנקיון היסודי משאירים בעדיפות שניה.

בנוסף, את עיקר העבודה אני עושה בלילה אחרי שהילדים ישנים.
אפילו נחה שעה אחרי שהם הולכים לישון
ואז מ-9 עד 12 עובדת ברצף מאוד ממוקדת
חלק מהזמן עם בעלי.

והגעתי למסקנה שמי שמתחיל מאוד מוקדם
זה בגלל שהוא עושה טיפים טיפין
העבודה עצמה לא לוקחת כ"כ הרבה זמן...

נערך לאחרונה ב:

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
והגעתי למסקנה שמי שמתחיל מאוד מוקדם
זה בגלל שהוא עושה טיפים טיפין
העבודה עצמה לא לוקחת כ"כ הרבה זמן...
נכון.
אני מתחילה מוקדם. אבל עד רח ניסן זה לא עובר את החצי שעה ביום פעם פעמים בשבוע ושעה שעתיים בשישי.
בר"ח מגבירה הילוך אבל גם אז לא יותר משעתיים ביום.
אין לי כח!! אני לא מסוגלת לעבוד משך זמן ארוך. באה מהעבודה משאירה לי פרויקט מוגדר ותוך שעתיים (אחרי ר"ח כמובן גם בעלי ברקע בעזרה או עם הנקיונות או עם הילדים) רוצה לראות את הבית מסודר בחזרה.
אז באמת כל אחד צריך ללכת במסלול שנכון לו. יש את אלה שלא רוצים לחשוב חודשים מראש על פסח. מספיק להם שבוע אינטנסיבי ובו יספיקו מה שחשוב. ויש את אלה שהאיטנסיביות מחלה אותם...

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
קודם כל במצב כמו שלך מומלץ להתחיל עוד מטו' בשבט. כל פעם משהו קטן וככה לא מרגישים את הלחץ ומספיקים לעבור על כל הבית.
קחי את זה כטיפ לשנה הבאה חח

והשנה- הכי חשוב להיות ריאלית ולא לנסות לנקות את כל העולם.
אני אוהבת לפני הכל לעשות לי רשימה מסודרת של כל הדברים שיש להספיק. ככה הכל נמצא לי מול העיניים ולא מסתובב לי בראש בבלגן ואני רגועה הרבה יותר.
אח"כ מעבירה את זה ללו"ז מסודר עד ערב פסח. מחלקת לי את המשימות לימים. כל יום משהו או כמה דברים שאני יודעת שאוכל להספיק (וכמובן להיות גמישים).

שמעתי השבוע מיעל זלץ שכדאי להתחיל בדברים שהכי קשים לך.
למשל - מקרר, תנור או להזיז רהיטים וכו'...
לדעת שסיימת איתם ואח"כ מקסימום עוברים עליהם.
לי אישית זה פחות מתאים כי הקטנים שלי נכנסים לתוך המקרר ועולים עם הנעליים ולכי תדעי מה יישפך שם עד פסח. אז כן עושה את זה שבוע לפני או משהו אבל לא עכשיו.

אפשר נגיד להתחיל עכשיו ארונות מטבח עליונים, כל יום ארון-שניים. תלוי במצב העומס בארון..

לגבי הילדים הקטנים-
מתי הם הולכים לישון?
יש דברים שאפשר לעשות בזמן שאת איתם כמו להכניס מכונה או לסדר מה שהם לא יכולים לבלגן שוב וזה חוסך את ההתעסקות בערב.
אני גם מוצאת את חלון ההזדמנויות שאני מצליחה פתאום לשטוף את הכלים (אפילו לא הכל, רק כמה, מה שמספיקים).
אפשר לתת להם לנקות ביחד איתך משהו פשוט, אצלי הם אוהבים את זה מאוד וזו פעילות טובה להעביר את הזמן ביחד ועל הדרך הורדת משהו מהרשימה. הכל כמובן ברוח טובה ולא בלחץ.
אפשר גם לקחת איזו נערה לשמור על הילדים ביחד איתך בבית לכמה ימים. כך תוכלי לנקות בזמן שהילדים איתה בסלון ולהתקדם בצורה יותר יעילה בשעות אחר הצהריים.

לגבי שאר הערב-
לא יודעת מה אתם מכינים לארוחת ערב בד"כ אבל אולי כדאי להכין משהו פשוט ומהיר בתקופה הזו או לחילופין להכין כמות גדולה ממשהו וכך חוסך את ההכנה ביום למחרת ונשאר רק לחמם.

בקיצור לנסות לייעל את הזמן כמה שאפשר בתקופה הקרובה.
וברור שזה קשה אבל גם לנסות לפני השינה להכניס עוד משהו שלוקח נגיד חצי שעה. כמו ארון מטבח אחד, מדף או שניים בספרייה וכו'...

malmala

משתמש מקצוען
אח"כ מכינה לי ולבעלי ארוחת ערב...אוכלת...
מארגנת קצת את הבית...כביסות... כלים....ולמיטה....
מר"ח ניסן אפשר קצת לחפף כאן, ולהשקיע יותר בפסח.
לאכול בחד"פ, כביסות: לא גיהוצים ולא קיפולים, רק לכבס. (יש כאלה שיותר קשה להם כך..) אוכל, להכין ליומיים, להקפיא, לקנות וכו
אם בעלך לומד אז באיזשהוא שלב יש בין הזמנים והם מצטרפים לניקיונות.
באמת יש לך סדר יום עמוס מאד, כדי להקפיד על ויטמינים שיהיה לך כח.
בהצלחה!!

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אפשר לפצל את העבודה היומית: מה שניתן לעשות בנוכחות הילדים, לעשות. ללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם להמשך עבודה.

מצלמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מנסים לשחזר מה עשינו שנה שעברה...
ואיך בסוף פסח נכנס.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה