יש מצב למתכון? הסבר איך בדיוק זה הולך?ביום טוב מגישה מנה ראשונה שעשויה ממלאווח ועליו עוף טחון אפוי בתנור,
חותכת כל אחד ל-6 חתיכות סמוך להגשה ומגישה עם הרוטב (מניחה לחימום על הסירים כחצי שעה לפני הסעודה)
כולם מתלקקים.
יש מצב למתכון? הסבר איך בדיוק זה הולך?ביום טוב מגישה מנה ראשונה שעשויה ממלאווח ועליו עוף טחון אפוי בתנור,
חותכת כל אחד ל-6 חתיכות סמוך להגשה ומגישה עם הרוטב (מניחה לחימום על הסירים כחצי שעה לפני הסעודה)
כולם מתלקקים.
זה מנה ראשונהסתם מעניין, זה מנה ראשונה או יחד עם הצולנ'ט?
וממה זה מורכב? רק עוף ובצל?
מכינים עיסה של עוף טחון (כמו קציצות) ביצים, ירקות מרוסקים, מלח, פלפל שחור, קצת קמח מצהיש מצב למתכון? הסבר איך בדיוק זה הולך?
תודה רבה!מכינים עיסה של עוף טחון (כמו קציצות) ביצים, ירקות מרוסקים, מלח, פלפל שחור, קצת קמח מצה
מסדרת מלאווח על תבנית (2-3 יחידות נכנסות יחד)
מורחת שכבה של 1-2 ס"מ מהעיסה על המלאווח
מעל או לפזר שומשום, או לקשט בפסים דקים של מלאווח, או לכסות במלאווח נוסף.
מכניסים לתנור לאפיה של כחצי שעה
עד שאפוי היטב (שהעוף יספיק להתבשל טוב)
לפני הסעודה מניחה לחימום מעל הסירים
חותכת ל-,6-8 לפי הגודל שמתאים לכם
ומגישה עם רוטב מעל...
לאכשאחתוך אותו לפרוסות לא ישפך לי כל העוף?
אפיה בתנור?בלת"ק
לאחרונה אני מכינה הרבה, טורטיות במילוי עוף טחון
מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה לעוף תבלינים (שמה בעיקר גריל עוף וראס אל חנות- מוסיף קצת ניחוח של מתיקות וקינמון) ומטגנת עם הבצל עד שכל העוף מלבין. מוסיפה רסק עגבניות ( חבילה קטנה לחצי קילו) או רוטב ברביקיו.
מערבבת היטב שלא יהיה פירורי.
ממלאה את הטורטיות, מצפה בביצה ופירורי לחם ואופה 5 דקות.
אם העוף טרי, אני בד"כ מכינה כמות מאד גדולה ומקפיאה לפני האפיה. ככה יש לי לשלוף לשעת הצורך וצריך רק לאפות.
מה זה בצק פילאס? פחות גרוע מבצק עלים? קניתי פילו..ליום טוב שחל בשבת צריך משהו בלי נוזלים שאפשר לחמם. אני הכנתי דלי רול - זה בעצם בצק פילאס או בצק עלים מורחת חרדל ונקניק בשר משובח או פסטרמה פשוטה (אני מעדיפה את הפשוט כי המשובח יוצא מלוח באפיה .)
מגלגלת מורחת ביצה ושומשום . אם רוצה מנה מתוצלחת. פורסת לפני האפיה ואופה שושנים הילדים משוגעים על זה. אפשר בלי חרדל. אפשר קטשופ (למי שאוהב)
אפשר מתכון טוב ליאפצק'? זה מסובך?בר"ה הכנתי כמנת פתיחה מוס סלמון.
קררתי בתבניות סילקון בצורת כדור והגשתי לכל אחד שלושה כדורי סלמון לצד ממרח אבוקדו וסלט חסה צבעוני. (אפשר להגיש את המוס על טורטיה, עיגול בצק עלים או כל בצק אחר)
אח"כ כמנה עיקרית היה הטשולנט לצד יאפצ'ק ופסטרמה ביתית.
היה חגיגי ושונה ועם זאת שבתי.
אז מספיק ההוראות שלך , אפשר לחסוך את הזמן של האשכול על יאפצ'ק?יש אשכול שלם בפורום על יאפצ'ק.....
תורה שלמה.
אני מכינה עיסה של קוגל תפו"א, ממליחה קצת יותר מהרגיל(אם אני מניחה על הפלטה אובר נייט) ומוסיפה גם קצת סוכר.
מניחה בתחתית של סיר גבוה נייר אפיה, עליו מחצית מהעיסה. על העיסה בשר מבושל ומפורק. מוסיפה את שאר העיסה מלמעלה.אז מכסה את הסיר, מרתיחה מקטינה את האש ומבשלת כשעה. מעבירה לפלטה לכל הלילה. בזמן הסעודה בבוקר הופכת על צלחת ומגישה.
ניתן להוסיף לפני ההעברה לפלטה כוס מנוזלי בישול הבשר (רוטב צלי, מרק. לא משנה) לקבל קוגל רטוב יותר.
בשר מבושל באיזו שהיא דרך. (במרק זה מעולה. מרוויחים מרק משובח על הדרך) כשהוא מבושל ורך מפרקים אותו עם שני מזלגות ודרכו סלולה להיכנס ליאפצ'ק.אז מספיק ההוראות שלך , אפשר לחסוך את הזמן של האשכול על יאפצ'ק?
את הבשר עצמו לא הבנתי בדיוק. האם הוא רק בשר? לחתוך אותו לתיכות קטנות?
בחלק הרחב של הטורטיה לשים את המילוי ולגלגל , לפני סוף הגלגול אני מורחת טיפה ביצה כדי שזה ידבק טוב,אפיה בתנור?
ואיך ממלאים טורטיות? כלומר לאיזה צורה ?
אז מספיק ההוראות שלך , אפשר לחסוך את הזמן של האשכול על יאפצ'ק?יש אשכול שלם בפורום על יאפצ'ק.....
תורה שלמה.
אני מכינה עיסה של קוגל תפו"א, ממליחה קצת יותר מהרגיל(אם אני מניחה על הפלטה אובר נייט) ומוסיפה גם קצת סוכר.
מניחה בתחתית של סיר גבוה נייר אפיה, עליו מחצית מהעיסה. על העיסה בשר מבושל ומפורק. מוסיפה את שאר העיסה מלמעלה.אז מכסה את הסיר, מרתיחה מקטינה את האש ומבשלת כשעה. מעבירה לפלטה לכל הלילה. בזמן הסעודה בבוקר הופכת על צלחת ומגישה.
ניתן להוסיף לפני ההעברה לפלטה כוס מנוזלי בישול הבשר (רוטב צלי, מרק. לא משנה) לקבל קוגל רטוב יותר.
נראה יאמיייפיצה בשרית שהכנתי..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: