בשרי אז איזה מנה ראשונה נכין לבוקר החג שהוא גם שבת???

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ביום טוב מגישה מנה ראשונה שעשויה ממלאווח ועליו עוף טחון אפוי בתנור,
חותכת כל אחד ל-6 חתיכות סמוך להגשה ומגישה עם הרוטב (מניחה לחימום על הסירים כחצי שעה לפני הסעודה)
כולם מתלקקים.
יש מצב למתכון? הסבר איך בדיוק זה הולך?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
סתם מעניין, זה מנה ראשונה או יחד עם הצולנ'ט?
וממה זה מורכב? רק עוף ובצל?
זה מנה ראשונה
הילדים שלי מאוד אוהבים עם החלה
אחרי זה מגישה כבד עם ביצים
ואח"כ טשולנט.
בשבתות מיוחדות/חגים/אורחים מכינה משהו נוסף
בלינצעס, בורקס תפו"א, בורקס בשרי, לפי הענין

את הרוטב אני מכינה כך:
מטגנת בצל גדול
אחרי שמזהיב מוסיפה בערך 2/3 כוס קמח
מלח, פלפל שחור, פפריקה ו2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
מערבבים היטב את היבשים
מוסיפים מים
קודם 1/2 ליטר בערך, ומערבבים תוך כדי מניעת גושים.
ואח"כ מוסיפים מים עד הכמות שצריכים. ומערבבים שוב היטב עד לרתיחה
משאירים לעוד קצת בישול.

את העוף מטגנים בנפרד או כקוביות קטנות, אפשר עוף טחון לטגן ולפורר היטב
מכניסים את העוף לרוטב.
סמוך לשבת מעמידים על הבלעך ומוסיפים עוד קצת מים.
לאחרונה אני מכסה את כל הסירים בכיסוי נוסף לשמירה על החם.
(קרה לי בעבר פעמים בודדות שהסיר לא עמד מספיק קרוב לאש והרוטב התקלקל
וקרה גם שהתאדה כמות מידי גדולה, מומלץ לבדוק מוקדם בבוקר ולהרחיק אם צריך)

כאן יש עוד רעיונות לגיוונים בקלות
 
נערך לאחרונה ב:

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
יש מצב למתכון? הסבר איך בדיוק זה הולך?
מכינים עיסה של עוף טחון (כמו קציצות) ביצים, ירקות מרוסקים, מלח, פלפל שחור, קצת קמח מצה
מסדרת מלאווח על תבנית (2-3 יחידות נכנסות יחד)
מורחת שכבה של 1-2 ס"מ מהעיסה על המלאווח
מעל או לפזר שומשום, או לקשט בפסים דקים של מלאווח, או לכסות במלאווח נוסף.
מכניסים לתנור לאפיה של כחצי שעה
עד שאפוי היטב (שהעוף יספיק להתבשל טוב)
לפני הסעודה מניחה לחימום מעל הסירים
חותכת ל-,6-8 לפי הגודל שמתאים לכם
ומגישה עם רוטב מעל...
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק
לאחרונה אני מכינה הרבה, טורטיות במילוי עוף טחון
מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה לעוף תבלינים (שמה בעיקר גריל עוף וראס אל חנות- מוסיף קצת ניחוח של מתיקות וקינמון) ומטגנת עם הבצל עד שכל העוף מלבין. מוסיפה רסק עגבניות ( חבילה קטנה לחצי קילו) או רוטב ברביקיו.
מערבבת היטב שלא יהיה פירורי.
ממלאה את הטורטיות, מצפה בביצה ופירורי לחם ואופה 5 דקות.
אם העוף טרי, אני בד"כ מכינה כמות מאד גדולה ומקפיאה לפני האפיה. ככה יש לי לשלוף לשעת הצורך וצריך רק לאפות.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מכינים עיסה של עוף טחון (כמו קציצות) ביצים, ירקות מרוסקים, מלח, פלפל שחור, קצת קמח מצה
מסדרת מלאווח על תבנית (2-3 יחידות נכנסות יחד)
מורחת שכבה של 1-2 ס"מ מהעיסה על המלאווח
מעל או לפזר שומשום, או לקשט בפסים דקים של מלאווח, או לכסות במלאווח נוסף.
מכניסים לתנור לאפיה של כחצי שעה
עד שאפוי היטב (שהעוף יספיק להתבשל טוב)
לפני הסעודה מניחה לחימום מעל הסירים
חותכת ל-,6-8 לפי הגודל שמתאים לכם
ומגישה עם רוטב מעל...
תודה רבה!
והעיסה נשארת דבוקה למלאווח?
כשאחתוך אותו לפרוסות לא ישפך לי כל העוף?
 

חדזי

משתמש מקצוען
ליום טוב שחל בשבת צריך משהו בלי נוזלים שאפשר לחמם. אני הכנתי דלי רול - זה בעצם בצק פילאס או בצק עלים מורחת חרדל ונקניק בשר משובח או פסטרמה פשוטה (אני מעדיפה את הפשוט כי המשובח יוצא מלוח באפיה .)
מגלגלת מורחת ביצה ושומשום . אם רוצה מנה מתוצלחת. פורסת לפני האפיה ואופה שושנים הילדים משוגעים על זה. אפשר בלי חרדל. אפשר קטשופ (למי שאוהב)
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
בר"ה הכנתי כמנת פתיחה מוס סלמון.
קררתי בתבניות סילקון בצורת כדור והגשתי לכל אחד שלושה כדורי סלמון לצד ממרח אבוקדו וסלט חסה צבעוני. (אפשר להגיש את המוס על טורטיה, עיגול בצק עלים או כל בצק אחר)
אח"כ כמנה עיקרית היה הטשולנט לצד יאפצ'ק ופסטרמה ביתית.
היה חגיגי ושונה ועם זאת שבתי.
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
בלת"ק
לאחרונה אני מכינה הרבה, טורטיות במילוי עוף טחון
מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה לעוף תבלינים (שמה בעיקר גריל עוף וראס אל חנות- מוסיף קצת ניחוח של מתיקות וקינמון) ומטגנת עם הבצל עד שכל העוף מלבין. מוסיפה רסק עגבניות ( חבילה קטנה לחצי קילו) או רוטב ברביקיו.
מערבבת היטב שלא יהיה פירורי.
ממלאה את הטורטיות, מצפה בביצה ופירורי לחם ואופה 5 דקות.
אם העוף טרי, אני בד"כ מכינה כמות מאד גדולה ומקפיאה לפני האפיה. ככה יש לי לשלוף לשעת הצורך וצריך רק לאפות.
אפיה בתנור?
ואיך ממלאים טורטיות? כלומר לאיזה צורה ?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
ליום טוב שחל בשבת צריך משהו בלי נוזלים שאפשר לחמם. אני הכנתי דלי רול - זה בעצם בצק פילאס או בצק עלים מורחת חרדל ונקניק בשר משובח או פסטרמה פשוטה (אני מעדיפה את הפשוט כי המשובח יוצא מלוח באפיה .)
מגלגלת מורחת ביצה ושומשום . אם רוצה מנה מתוצלחת. פורסת לפני האפיה ואופה שושנים הילדים משוגעים על זה. אפשר בלי חרדל. אפשר קטשופ (למי שאוהב)
מה זה בצק פילאס? פחות גרוע מבצק עלים? קניתי פילו..
והשושנים- צריכות להיות צפופות בתבנית?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
בר"ה הכנתי כמנת פתיחה מוס סלמון.
קררתי בתבניות סילקון בצורת כדור והגשתי לכל אחד שלושה כדורי סלמון לצד ממרח אבוקדו וסלט חסה צבעוני. (אפשר להגיש את המוס על טורטיה, עיגול בצק עלים או כל בצק אחר)
אח"כ כמנה עיקרית היה הטשולנט לצד יאפצ'ק ופסטרמה ביתית.
היה חגיגי ושונה ועם זאת שבתי.
אפשר מתכון טוב ליאפצק'? זה מסובך?
אולי נכין פעם...
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
יש אשכול שלם בפורום על יאפצ'ק.....
תורה שלמה.
אני מכינה עיסה של קוגל תפו"א, ממליחה קצת יותר מהרגיל(אם אני מניחה על הפלטה אובר נייט) ומוסיפה גם קצת סוכר.
מניחה בתחתית של סיר גבוה נייר אפיה, עליו מחצית מהעיסה. על העיסה בשר מבושל ומפורק. מוסיפה את שאר העיסה מלמעלה. מכסה את הסיר, מרתיחה מקטינה את האש ומבשלת כשעה. מעבירה לפלטה לכל הלילה. בזמן הסעודה בבוקר הופכת על צלחת ומגישה.
ניתן להוסיף לפני ההעברה לפלטה כוס מנוזלי בישול הבשר (רוטב צלי, מרק. לא משנה) לקבל קוגל רטוב יותר.
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
יש אשכול שלם בפורום על יאפצ'ק.....
תורה שלמה.
אני מכינה עיסה של קוגל תפו"א, ממליחה קצת יותר מהרגיל(אם אני מניחה על הפלטה אובר נייט) ומוסיפה גם קצת סוכר.
מניחה בתחתית של סיר גבוה נייר אפיה, עליו מחצית מהעיסה. על העיסה בשר מבושל ומפורק. מוסיפה את שאר העיסה מלמעלה.אז מכסה את הסיר, מרתיחה מקטינה את האש ומבשלת כשעה. מעבירה לפלטה לכל הלילה. בזמן הסעודה בבוקר הופכת על צלחת ומגישה.
ניתן להוסיף לפני ההעברה לפלטה כוס מנוזלי בישול הבשר (רוטב צלי, מרק. לא משנה) לקבל קוגל רטוב יותר.
אז מספיק ההוראות שלך , אפשר לחסוך את הזמן של האשכול על יאפצ'ק?
את הבשר עצמו לא הבנתי בדיוק. האם הוא רק בשר? לחתוך אותו לתיכות קטנות?
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
אז מספיק ההוראות שלך , אפשר לחסוך את הזמן של האשכול על יאפצ'ק?
את הבשר עצמו לא הבנתי בדיוק. האם הוא רק בשר? לחתוך אותו לתיכות קטנות?
בשר מבושל באיזו שהיא דרך. (במרק זה מעולה. מרוויחים מרק משובח על הדרך) כשהוא מבושל ורך מפרקים אותו עם שני מזלגות ודרכו סלולה להיכנס ליאפצ'ק.
 

123987

משתמש רשום
אפיה בתנור?
ואיך ממלאים טורטיות? כלומר לאיזה צורה ?
בחלק הרחב של הטורטיה לשים את המילוי ולגלגל , לפני סוף הגלגול אני מורחת טיפה ביצה כדי שזה ידבק טוב,
אפשר לפני התנור לצפות בביצה ובפרורי לחם כמו שניצל.
אפשר להגיש שלם וניתן לחתוך באלכסון באמצע ולהגיש שתי חצאים יפים עם רוטב צילי ליד.
 

דירה חדשה

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
פיצה בשרית שהכנתי..
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9226.JPG
    IMG_9226.JPG
    KB 165.7 · צפיות: 88

ספרינגית

משתמש מקצוען
יש אשכול שלם בפורום על יאפצ'ק.....
תורה שלמה.
אני מכינה עיסה של קוגל תפו"א, ממליחה קצת יותר מהרגיל(אם אני מניחה על הפלטה אובר נייט) ומוסיפה גם קצת סוכר.
מניחה בתחתית של סיר גבוה נייר אפיה, עליו מחצית מהעיסה. על העיסה בשר מבושל ומפורק. מוסיפה את שאר העיסה מלמעלה.אז מכסה את הסיר, מרתיחה מקטינה את האש ומבשלת כשעה. מעבירה לפלטה לכל הלילה. בזמן הסעודה בבוקר הופכת על צלחת ומגישה.
ניתן להוסיף לפני ההעברה לפלטה כוס מנוזלי בישול הבשר (רוטב צלי, מרק. לא משנה) לקבל קוגל רטוב יותר.
אז מספיק ההוראות שלך , אפשר לחסוך את הזמן של האשכול על יאפצ'ק?
את הבשר עצמו לא הבנתי בדיוק. האם הוא רק בשר? לחתוך אותו לתיכות קטנות?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה