בשרי אז איזה מנה ראשונה נכין לבוקר החג שהוא גם שבת???

ספרינגית

משתמש מקצוען
אצלי מחכים למנה הזו... זה בד"כ משהו חם עם חתיכות כבד. לא משהו של כל שבת...
בבקשה רעיונות למשהו שאפשר לחמם בשבת!!
ועדיין יהיה מיוחד וטעים
בקשה שניה מאותו ענין- בכללי מנות בשריות לגיוון ללילה/ לבוקר /לחול המועד (ותכתבו מה מתאים להקפאה)
אם אגיד לכם שזה חסד אמיתי תאמינו לי?
אני ממש מאותגרת בקטע הזה.
קל לי יחסית לגוון בעוגות וקינוחים אבל באוכל פחות זורם לי!!
ועד שהבנים באים ממש חייבת לצאת מהשניצל /עוף. הבנאלים...
וגם - חייבת להכין קצת מראש כלומר השבוע. .
. כמו שהבנתם הבנים הם הגדולים ואם אין אני לי מי לי?...

שוטו מתכונים בשפע (שיהיה לי ממה לסנן...יש לי בררני ירקות בקהל...)
 
נערך לאחרונה ב:

כחול רויאל

משתמש מקצוען
מגוון וטעים במיוחד.
יכול להתאים מאד לחול המועד.
לא ניסיתי להכין לשבת ולחמם על פלטה
 

123987

משתמש רשום
חזה עוף ממולא בירקות\בשר טחון- הכנתי בר''ה והקפאתי היה מוצלח ממש(עשיתי בלי הבשר טחון)


טורטיה במילוי בשר טחון\ ירקות מוקפים עם חזה עוף(לא טוב בהקפאה)
בולנז מבשר טחון(אפשר להקפיא)על בורקס\בלינצס
לגבי לזניה מנסיון לא להניח ישירות על הפלטה אחרת השכבה התחתונה מתייבשת):
בהצלחה
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
חזה עוף ממולא בירקות\בשר טחון- הכנתי בר''ה והקפאתי היה מוצלח ממש(עשיתי בלי הבשר טחון)


טורטיה במילוי בשר טחון\ ירקות מוקפים עם חזה עוף(לא טוב בהקפאה)
בולנז מבשר טחון(אפשר להקפיא)על בורקס\בלינצס
לגבי לזניה מנסיון לא להניח ישירות על הפלטה אחרת השכבה התחתונה מתייבשת):
בהצלחה
איך מגישים טורטיה? (קניתי ואין לי מושג מה לעשות בזה....)
לזניה- מתי בשבת הגשת?
 

יחדיו

משתמש פעיל
אצלינו גילו לאחרונה את הלזניה הבשרית ואת הפאי רועים (שכבות פירה,בשר טחון , פירה)
את הפאי רועים אפשר לחמם לשבת בבוקר

עוד משהו שהכנו לראש השנה לשבת בבוקר היה אורז עם חתיכות פרגיות בסיר אחד . גם היה חידוש נחמד ויוצא ללא נוזלים ואפשר לחמם בשבת בבוקר
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
בורקס בשרי.
אפשר כל מיני צורות של בצק -
בצק עלים קנוי חתוך ומוכן בצורת בורקס רגיל
או בצורת בורקס ארוך (שפורסים לפרוסות) עם קליעה מעל
אפשר במלאווח בצורת רוגעלאך או כפשטידה (מלאווח בתבנית עגולה, מעליו מלית, ומעל מלאווח בצורת שתי וערב. יומא מאוד יפה וחגיגי)
אפשר מטורטיה - מצופה כמו שניצל ומטוגנת, או אפויה בלי ציפוי ומגולגלת כמו רולדה.
אפשר גם להכין מעלי פילו
אפשר לקנות קונכיות מוכנות

במילוי שמים עיסה של קציצות בכמות קטנה יחסית.
עם רוטב פטריות או רוטב עם כבדים. (אבל כנראה אי אפשר לחמם את הרוטב, אז אולי לוותר על הרוטב. אולי להכין אותו סמיך ואז לדלל בכלי שלישי עם מים מהמיחם).
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

טעים ומוצלח מאד!
אני מקפיאה לפני אפיה, יוצא מושלם
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
איך מגישים טורטיה? (קניתי ואין לי מושג מה לעשות בזה....)
לזניה- מתי בשבת הגשת?
טורטיה זה דבר מדהים שאפשר להכין בקלי קלות
הנה כמה רעיונות:
*לקחת ירקות מוקפצים(מתובל) למלא בטורטיה -להגיש לצד רוטב צילי
*למלאות בפירה-ואז בהגשה לשים מעל רוטב פטריות
*למרוח על הטורטיה מעט חרדל ולשים פסטרמה בפנים

טורטיה חלבית:
לאפות בטטות
להזהיב בצל ופטריות
לערב את הבטטות והפטריות עם מגוון גבינות(קוטג, בולגרית גבינה צהובה.. מה שאתם אוהבים)
ולהגיש מעל רוטב מוקרם

אחר כן את מגלגלת את הטורטיה(כמו לבלינצ'ס)
טובלת בביצה ובפרורי לחם
ואת יכולה או לאפות 20 דקות או לטגן בשמן עמוק
בעיני האפוי יותר טעים מהמטוגן

בתאבון
 

שאף

משתמש מקצוען
לחג בבוקר אפשר טורטיה ממולאת בכבד אני הכנתי עם מעט פירה יצא מושלם.
מנות בשריות:
פאי רועים
חזה מוקפץ בצורות שונות
ממולאים
 

ספרינגית

משתמש מקצוען

טעים ומוצלח מאד!
אני מקפיאה לפני אפיה, יוצא מושלם
ומוגש ככה בלי רוטב?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
עם רוטב פטריות או רוטב עם כבדים. (אבל כנראה אי אפשר לחמם את הרוטב, אז אולי לוותר על הרוטב. אולי להכין אותו סמיך ואז לדלל בכלי שלישי עם מים מהמיחם).
אז אם ככה אפשר להכין כל רוטב כמו שהייתי מכינה לחג
אבדוק אם באמת זה מותר
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
טורטיה זה דבר מדהים שאפשר להכין בקלי קלות
הנה כמה רעיונות:
*לקחת ירקות מוקפצים(מתובל) למלא בטורטיה -להגיש לצד רוטב צילי
*למלאות בפירה-ואז בהגשה לשים מעל רוטב פטריות
*למרוח על הטורטיה מעט חרדל ולשים פסטרמה בפנים
ממלאים ומגלגלים כמו בלינצעס בעצם?
או שיש פה משהו אחר שלא גילו לי.?
 

saryk

משתמש מקצוען
אז אם ככה אפשר להכין כל רוטב כמו שהייתי מכינה לחג
אבדוק אם באמת זה מותר
אני מחממת את הרוטב ב2 שקיות ניילון - מניחה בתוך כלי עם מים חמים (כלי שלישי)
הרוטב אמנם לא נהיה ממש חם, אלא חמים. אם המנה עליה הוא מוגש מספיק חמה - זה מצוין ביחד.
אפשרות נוספת: לחמם את הרוטב בתוך סיר עם מים מכניסת שבת. את חתיכות העוף/כבדים להוסיף בהגשה.
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
אני מחממת את הרוטב ב2 שקיות ניילון - מניחה בתוך כלי עם מים חמים (כלי שלישי)
הרוטב אמנם לא נהיה ממש חם, אלא חמים. אם המנה עליה הוא מוגש מספיק חמה - זה מצוין ביחד.
הלוואי והייתי פעם לומדת הלכות בישול כמו שצריך... ממש מתסכל...
אפשרות נוספת: לחמם את הרוטב בתוך סיר עם מים מכניסת שבת. את חתיכות העוף/כבדים להוסיף בהגשה.
פחות הבנתי
רלוונטי גם אם המנה מוגשת לבוקר?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני מכינה כל שבת רוטב חם
מכינה רוטב פטריות סמיך עם חתיכות עוף, בסיר איכותי
ומשאירה על הבלעך שיהיה רותח אבל לא מבעבע מידי חזק
זה יוצא מושלם. לא מוותרים אף שבת!

ביום טוב מגישה מנה ראשונה שעשויה ממלאווח ועליו עוף טחון אפוי בתנור,
חותכת כל אחד ל-6 חתיכות סמוך להגשה ומגישה עם הרוטב (מניחה לחימום על הסירים כחצי שעה לפני הסעודה)
כולם מתלקקים.

אפשר גם בלינצעס במילוי שאוהבים, ולחמם עם נייר אפיה על הסירים
 

saryk

משתמש מקצוען
הלוואי והייתי פעם לומדת הלכות בישול כמו שצריך... ממש מתסכל...

פחות הבנתי
רלוונטי גם אם המנה מוגשת לבוקר?
בודאי, דיברתי על הבוקר. לחמם רוטב עם חתיכות עוף/כבדים - לא הייתי משאירה לילה שלם על הפלטה.
אבל רוטב לבד- בהחלט אפשר (הוא בד"כ יסמיך קצת, כדאי להכין יותר דליל)
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
אני מכינה כל שבת רוטב חם
מכינה רוטב פטריות סמיך עם חתיכות עוף, בסיר איכותי
ומשאירה על הבלעך שיהיה רותח אבל לא מבעבע מידי חזק
זה יוצא מושלם. לא מוותרים אף שבת!
לבוקר? נשאר טוב כשזה על הפלטה כל הלילה?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לבוקר? נשאר טוב כשזה על הפלטה כל הלילה?
נשאר מעולה!
חייב להיות טיפה על האש ממש קצה הסיר
אבל יוצא עסיסי וטעים מאוד!
מכינה בכמות קצת יותר גדולה ממה שצריך, ובערך 1/3 מתאדה
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
נשאר מעולה!
חייב להיות טיפה על האש ממש קצה הסיר
אבל יוצא עסיסי וטעים מאוד!
מכינה בכמות קצת יותר גדולה ממה שצריך, ובערך 1/3 מתאדה
סתם מעניין, זה מנה ראשונה או יחד עם הצולנ'ט?
וממה זה מורכב? רק עוף ובצל?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה