דרוש מידע אזרחות ארהב לילדיי

ג פלג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
תשקלו שוב אם לעשות את זה לילדים שלכם.
לדור שלכם יש מזה הרבה זכויות- החזרי מסים, פנסיה וגם חובות
להם- כמעט רק חובות. (ואם הם יהיו עצמאים זה בכלל טירוף)
מסכימה עם האמור
ההורים שלי איזרחו אותנו
ולי נשאר מזה היום רק חובות
מיסים, דיווחים של קרנות השתלמות ופנסיה ועוד ועוד

משכיל אל דל

משתמש מקצוען
אפשר לוותר על אזרחות
אמנם עולה כסף
אבל אם נשאר מזה שאזרחים רק חובות
זה יכול להיות שווה

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אפשר לותר על אזרחות כו שכתבו פה.
אפשר אפילו לעזור לילד כספית בביטול האזרחות אם ירצה
במידה ולא מפריע לילד האזרחות מבחינת מיסים וכו'
בסופו של דבר הילד עצמו יכול גם להרויח ולקבל פנסיה אמריקאית
צריך לברר איך זה בדיוק עובד.

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
מי איש מקצוע מומחה לעניינים האלה?
מכירים?

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
למיטב ידיעתי נדרשות מספיק שנים בגיל מבוגר יותר, כמדומני מעל גיל 14.
(הכללים ברורים וידועים, וכתובים באתרים הרשמיים שלהם, ניתן גם לברר אצל מי שמתעסק בזה.
זכור לי שנדרשות 5 שנות מגורים בארה"ב מתוכן 3 מעל גיל 14. אבל סביר להניח שהזכרון שלי לא מדוייק...)
טעיתי
אם שני ההורים אזרחים, מספיקה תקופת מגורים כלשהיא (מהכרות עם מישהו שמעביר אזרחות לילדיו בזכות 6 שבועות שגר שם! עלה לארץ בגיל 6 שבועות)
אם הורה אחד אזרח, הוא היה צריך לגור שם 5 שנים לפחות, מתוכן שנתיים אחרי גיל 14.

בסופו של דבר הילד עצמו יכול גם להרויח ולקבל פנסיה אמריקאית
רק אם ידווח מיסים לארה"ב כעצמאי וישלם מס של כ15% במשך 40 רבעונים (סה"כ 10 שנים)
לא נשמע סיבה טובה לאזרח אותם.

אפשר לוותר על אזרחות
אחרי תשלום כל החובות והמיסים כאזרחים, ובנוסף אגרה שמנה.

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אפשר לוותר על אזרחות
אמנם עולה כסף
אבל אם נשאר מזה שאזרחים רק חובות
זה יכול להיות שווה
לא כולם מודעים לזה בזמן,
בדיוק לכן הערתי את תשומת הלב לענין הזה-
חבל לגלות את הברוך רק אחרי שכבר יש דירה, פנסיה, ועסק זה בכלל נורא.
(אגב גם לשכירים לא דבש. תבררו טוב)
הדור הראשון של המאוזרחים רק גילו שיש כסף אצל הדוד מאמריקה ורצו לקחת- בלי לבדוק יותר מדי.. לא העלו בדעתם השלכות עתידיות לילדים (להיפך- כפל אזרחות זה תמיד טוב.. אפחד לא התעמק בחוקה ובחובות שבה.)
אנחנו הילדים שלהם מגלים את המשמעות הפחות נעימה של הדור השלישי. תחשבו חזק אם אתם רוצים לעשות את זה לילדים שלכם. סה טו.

7שבע7

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
בעלי אזרח אמריקאי (לא גדל שם, קיבל את אזרחותו ב"ירושה" מאמו שגרה שם עד גיל עשרים פלוס).
הייתה תקופה שההורים של בעלי ניסו לשכנע אותנו לאזרח את הילדים שלנו. לא הסכמנו, כי זה דרש שניסע איתם לשם, ואנחנו לא יוצאים מהארץ אלא אם כן יש צורך אמיתי ודחוף (שב"ה לא קרה). וחוץ מזה, אין לנו עניין להיות אזרחים של מדינה זרה וגויית.
היום גם ההורים של בעלי מודים שלא כדאי להיות אזרח אמריקאי, בגלל כמות המיסים שהם משיתים בכל מיני מקרים, עד כדי כך שאפילו בעלי שקל לוותר על האזרחות שלו (בינתיים עוד לא עשה את זה).
בקיצור, כדאי לחשוב טוב-טוב אם באמת זה כדאי וגם אם זה ראוי.

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא כולם מודעים לזה בזמן,
בדיוק לכן הערתי את תשומת הלב לענין הזה-
חבל לגלות את הברוך רק אחרי שכבר יש דירה, פנסיה, ועסק זה בכלל נורא.
(אגב גם לשכירים לא דבש. תבררו טוב)
הדור הראשון של המאוזרחים רק גילו שיש כסף אצל הדוד מאמריקה ורצו לקחת- בלי לבדוק יותר מדי.. לא העלו בדעתם השלכות עתידיות לילדים (להיפך- כפל אזרחות זה תמיד טוב.. אפחד לא התעמק בחוקה ובחובות שבה.)
אנחנו הילדים שלהם מגלים את המשמעות הפחות נעימה של הדור השלישי. תחשבו חזק אם אתם רוצים לעשות את זה לילדים שלכם. סה טו.
עוד משהו-

בנוסף התענוג לוותר על אזרחות אמריקאית עולה המון כסף,
ומחייב תשלום של כל החובות עד כה. (למישהו שעושה זאת מאוחר מדי זה עלול להסתכם בלמעלה מ100.000 שח- הרבה יותר ממה שהוריו הרויחו בגינו!)
בנוסף, גם אם עושים את הויתור בזמן עוד לפני שהילד מחויב באיזשהו תשלום הוא נותר עם הבעיה של צורך בהוצאת ויזה ואף אחד לא מבטיח שלא ימנעו אותה ממנו לעולם בגלל הביטול. (קל וחומר מי שלא דיווח כשורה בהיותו אזרח- שיגיד ביי ביי לאמריקה מבחוץ.)
וכן לא יוכל עבוד בארהב.

אמאל'ה קטנה :)

משתמש מקצוען
לא מבינה על איזה חובות מדברים
בילדותי עשינו כל המשפחה אזרחות אמריקאית מכוח הסבא, כך זכינו גם לטיול משפחתי מורחב לבקר את הסבא (זצ"ל)

ותכלס יותר מ15 שנה עברו
שום חובות אין לי מזה
רק בונוסים ומעלות (היו אצלנו מבחני mji, עם מענק דו שנתי בסכום נחמד לגמריי)
מענקי הקורונה
וההורים שלי גם קיבלו מענק כלשהו (אולי עזרה בתשלום שכר הלימוד? לא ממש מתמצאת..)

(ודווקא חשבתי לעשית גם לילדים שלי, מכוח סבתם - חמותי)

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא מבינה על איזה חובות מדברים
בילדותי עשינו כל המשפחה אזרחות אמריקאית מכוח הסבא, כך זכינו גם לטיול משפחתי מורחב לבקר את הסבא (זצ"ל)

ותכלס יותר מ15 שנה עברו
שום חובות אין לי מזה
רק בונוסים ומעלות (היו אצלנו מבחני mji, עם מענק דו שנתי בסכום נחמד לגמריי)
מענקי הקורונה
וההורים שלי גם קיבלו מענק כלשהו (אולי עזרה בתשלום שכר הלימוד? לא ממש מתמצאת..)

(ודווקא חשבתי לעשית גם לילדים שלי, מכוח סבתם - חמותי)
תבדקי קצת
את תממשי יום אחד את הפנסיה? שלמי
תמכרי דירה או מכרת פעם? שלמי
קרן השתלמות? כנל
רווחים אחרים כלשהם כגון שוק ההון? כנל לדוד האהוב.
מרויחה בעסק עצמאי? חלקי איתו 15 אחוז מהנטו (כן כן אחרי ובנוסף לעושק המס כאן בארץ)
נכון שלא שילמת עד היום בפועל אבל מבחינה חוקית את חייבת בכך ובמידה ולא זו העלמת מס על כל המשתמע.

אגב הMJI בוטל לפני כמה שנים. לא כולם הספיקו להשתתף.

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
הוריי שניהם אזרחי ארהב . אני אמריקאי מלידה ואשתי לא. (עליתי לארץ בגיל 3 ומאז ברוך השם אני בארץ הקודש)

שאלתי:
יש לי 7 ילדים בגילאי 2-15
כיצד אני מאזרח אותם.

אשמח להמלצות טלפונים ומדריכים בעברית אם ישנם.

אשמח לכל בדיל מידע
בלת"ק חלקי. אתה לא זכאי להעביר אזרחות לילדיך במסלול ה'רגיל', היינו בשגרירות ארה"ב כאן בארץ, מכיון שאינך עומד בקריטריונים (שהות של 5 שנים לפחות בארה"ב, מתוכן שנתיים מעל גיל 14), והדרך שלך לעשות זאת, אם בכל זאת תחליט כך אחרי התגובות כאן, היא כפי שכתבו כמה, מכוח מה שמכונה 'חוק הסבא', זאת בהנחה שהוא, הסבא או הסבתא, כן עומד בקריטריון הנ"ל (5 שנים וכו')

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא שווה לעשות!!
כבר היו פה בפרוג הרבה דיונים בנושא, אפשר לחפש את השרשורים ולקרוא בעד ונגד

החובות היום הרבה יותר גדולים מהרווח.
וגם אם אתם ספציפית לא עצמאיים, לא משקיעים בשוק ההון וכרגע לא רואים את זה- אולי הילדים שלכם כן יעשו את זה
(וכמו שכבר כתבו פה - יש המון מיסים שכל אחד צריך לשלם - חבל!! המענקים היו חד פעמיים, שכר לימוד לילדים וודאי שכבר לא מקבלים)

אצלינו במשפחה המורחבת (כולם אמריקאים שעשו עלייה) - כולם הפסיקו לעשות לילדים אזרחות, ואלו שהילדים שלהם אזרחי ארה"ב באופן אוטומטי מיצרים על כך ממש

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
אם יש אנגלית טובה אפשר להסתדר לבד
טופס אינטרנטי N600K
צריך להירשם למערכת ולפתוח חשבון
למלא את הטופס
להעלות מסמכים
אתה מקבל הודעה למייל וקובע תאריך לתור
לוקח ה-מ-ו-ן זמן גם עד שחוזרים אליך שהטופס התקבל, וגם עד לתור (משתנה ממדינה למדינה, אבל הכי מעט זה כמה חודשים טובים)
ואפשר לעשות את זה עד גיל 18. היות והגדול/ה כבר בן 15 זה שיקול להזדרז, או בכלל לוותר כי עיקר המטרה מבחינתך החזרי מיסים ולא נשאר הרבה שנים 'להרוויח' ממנו. שיקול נוסף, המחיר - התשלום עבור כל בקשה נכון לעכשיו עומד על 1170$. תוסיף לזה מחירי כרטיסי טיסה ושהות, וכן עלות השירות אם אתה לא עושה את זה לבד
תוסיף גם עלות הוצאת ויזות לאשה ולילדים... אם לא יבטלו

נערך לאחרונה ב:

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא שווה לעשות!!
לחלק כן לחלק לא.
אי אפשר לומר חד משמעית שלכולם לא שווה.

לדוגמא- משפחה עם מנטליות אמריקאית שיש סיכוי שהילדים או אפילו ההורים ירצו לעבור לשם לתקופה,
או אם מישהו רוצה לעבוד עבור חברה אמריקאית
ויש עוד הרבה סיבות שיכול להיות שכן שווה להיות אזרח.

לכן שמים כאן את שני הצדדים, וכל אחד יבדוק לעצמו.

רמיזא

משתמש מקצוען
אני יודע שאמורים לשלם לפעמים לארה"ב, אבל האם מישהו עוקב אחרי הדברים, איך הם בדיוק אמורים להגיע לבן אדם שחי לו בישראל ומכר דירה אם לא מצהירים להם על כך, סתם מפחידים פה אנשים,
אם יש פה מישהו שמתכנן להיות מליארדר שיחשוב פעמיים, אבל לבן אדם מהשורה שיש לו דירה או שתיים לא נראה לי שיקרה משהו אם לא ידווח.

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יודע שאמורים לשלם לפעמים לארה"ב, אבל האם מישהו עוקב אחרי הדברים, איך הם בדיוק אמורים להגיע לבן אדם שחי לו בישראל ומכר דירה אם לא מצהירים להם על כך, סתם מפחידים פה אנשים,
בפתיחת חשבון בנק, לקיחת משכנתא וכדו' נשאלים אם אתם אזרחי ארה"ב והבנק יכול להעביר מידע, אז תיאורתית אין כזה דבר להעלים מארה"ב.
מאז הקורונה, שאנשים קיבלו מענקים מארה"ב, הם יותר בודקים.
סביר להניח שמי שלא ביקש מענקים פחות על הכוונת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה