@nikipedia
הויכוח הזה לא מכובד, ולא מכבד. אני הייתי בכנס. אני שמעתי את את רואי החשבון של הפירמה. אני גם סיפרתי על הקושי המיוחד שלהם, ליצור "לוח שפיצר - הפוך", כי הריבית משולמת מראש. משפט כמו שכתבת הוא הרבה יותר מלא ראוי. במיוחד לאחר שציינתי בהודעותי הקודומות, את העניין הזה בדיוק.
למדתי יותר מדף גמרא אחד בחיי, ואני עדיין לא מסוגל להבין את הנוסחאות המסובכות הללו. כל שכן, שאיני מסוגל לחזור עליהם.
רק בשביל הבדיקה. יש מחשבונים של "לוח סילוקין - לוח שפיצר". הזנתי שם הלוואה של 300,000 ש"ח. תקופת הלוואה של 150 חודשים. בריבית של 2.5%, הריבית הסופית עולה לכדי 50,000 ש"ח. בריבית של 4%, תשולם בסופו של יום ריבית בסך של 80,000 ש"ח.
לבא ולומר שרואי החשבון של הפירמה הידועה, התעלמו מעובדות?! זה מרחב טעות גס מידי, אפילו בשביל תלמידת תיכון. (כשישים אלף בלוח שפיצר - מול כחצי מסכום זה, בלוח החדש שנוצר עבור גמ"ח "אושר בכבוד").
עם "ראש של גמרא", אני מסוגל להצביע על מספר טעויות רציניות בחישובים הגסים שהעלית. זה לא המקום, ולא הבמה לדיון הזה.
ישבו על המדוכה הזו גדולי החשבונאים בארץ. הם בנו לוח חדש. משהו שלא היה קיים. ואתה... אתה "מניח שהם התעלמו מעובדות" ?!
אלו נוסחאות חישוביות מסובכות. אני ראיתי את הנוסחאות הללו על המסך. עיני צפו בלוח חישוב הריביות, (ריבית על ההפקדות מצד הגמ"ח וריבית על ההלוואה מצד הלווה). כשהשורה האחרונה, התוצאה = כשלשה עד ארבעה אחוזים. לשנה. (אם לדייק. 2.7%-4.3%. תלוי בתכנית ובמסלול).
לדעתי, לגולשי פרוג מגיעה התנצלות.
.