אצלנו בבית יש מאכלי יום חול ומאכלי שבת ואין לערבב ביניהם.
באורז של שבת נגוון מדי שבוע במתכון אחר והוא יכיל תוספות מיוחדות ותבלינים.
האורז של ימות החול יהיה לבן ונקי.
דא עקא, בבית הזה יש גם ילדים קטנים וחמודים שלא אוהבים "לכלוכים" באורז. גם לא בשבת.
אצל אחותי טעמתי מתכון פטנט- אורז שמתבלים בצורה מעניינת ושונה אך הוא נשאר לבן וצח.
מטגנים עם מעט שמן ומלח, מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה וחצי בצל ומבשלים.
בסוף הבישול מוציאים את הבצל והתבלינים ומתקבל אורז נקי אך טעים במיוחד.
מקור: מאיר אדוני
מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי שטוף וברור
2 כפות שמן
כפית מלח או יותר (לפי טעמכם).
4-5 גרגירי פלפל אנגלי.
2 עלי דפנה
חצי בצל קטן.
3 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
מערבבים את האורז עם השמן והמלח ומטגנים כדקה על אש גבוהה.
מוסיפים את הפלפל האנגלי והבצל ומערבבים.
מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה ומערבבים פעם אחת.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.
מסירים מהאש ומותירים את הסיר מכוסה כרבע שעה.
נפטרים מהבצל והתבלינים ומערבבים במזלג.
שימו לב: זהו מתכון שלא מכיל רכיבים רבים ולכן לא מומלץ להשמיט אחד מהם.
שבת שלום!
באורז של שבת נגוון מדי שבוע במתכון אחר והוא יכיל תוספות מיוחדות ותבלינים.
האורז של ימות החול יהיה לבן ונקי.
דא עקא, בבית הזה יש גם ילדים קטנים וחמודים שלא אוהבים "לכלוכים" באורז. גם לא בשבת.
אצל אחותי טעמתי מתכון פטנט- אורז שמתבלים בצורה מעניינת ושונה אך הוא נשאר לבן וצח.
מטגנים עם מעט שמן ומלח, מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה וחצי בצל ומבשלים.
בסוף הבישול מוציאים את הבצל והתבלינים ומתקבל אורז נקי אך טעים במיוחד.
מקור: מאיר אדוני
מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי שטוף וברור
2 כפות שמן
כפית מלח או יותר (לפי טעמכם).
4-5 גרגירי פלפל אנגלי.
2 עלי דפנה
חצי בצל קטן.
3 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
מערבבים את האורז עם השמן והמלח ומטגנים כדקה על אש גבוהה.
מוסיפים את הפלפל האנגלי והבצל ומערבבים.
מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה ומערבבים פעם אחת.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.
מסירים מהאש ומותירים את הסיר מכוסה כרבע שעה.
נפטרים מהבצל והתבלינים ומערבבים במזלג.
שימו לב: זהו מתכון שלא מכיל רכיבים רבים ולכן לא מומלץ להשמיט אחד מהם.
שבת שלום!
נערך לאחרונה ב: