מתכון מעולה לאורז עם תוספת טעימה ויפהפיה, קיבלתי מגיסתי והמקור של אפרת ליבפרוינד. מתאים לסעודת חג בשרית, שבע ברכות וכדומה. מומלץ מאד!
להכין אורז לבן בהכנה רגילה ולשמור בצד
(1 כוס אורז, חצי כפית מלח, כף שמן, 1.5 כוסות מים. לערבב, להרתיח, לבשל כרבע שעה בחום נמוך עד שהמים מתאדים. לכבות ולהשאיר עוד עשר דקות מכוסה)
3 כפות שמן
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא זוקיני (ירוק כהה ארוך וצר) חתוך כנ"ל
3 פרוסות פסטרמה חתוכות לקוביות כנ"ל
2 פרוסות פסטרמה מעושנת חתוכות כנ"ל
רבע כוס חמוציות
רבע כוס צימוקים
רבע כוס שקדים מולבנים קלויים בתנור להשחמה קלה
רבע כפית מלח
פלפל שחור
מטגנים בצל בשמן להזהבה
מוסיפים זוקיני ומקפיצים 5 דקות
מוסיפים את השאר, מקפיצים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.
להגשה מרכזית:
מניחים את האורז על צלחת הגשה מוארכת שטוחה
מסדרים מעל האורז בתלולית מסודרת לאורך צלחת ההגשה את המוקפץ
להכין אורז לבן בהכנה רגילה ולשמור בצד
(1 כוס אורז, חצי כפית מלח, כף שמן, 1.5 כוסות מים. לערבב, להרתיח, לבשל כרבע שעה בחום נמוך עד שהמים מתאדים. לכבות ולהשאיר עוד עשר דקות מכוסה)
3 כפות שמן
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא זוקיני (ירוק כהה ארוך וצר) חתוך כנ"ל
3 פרוסות פסטרמה חתוכות לקוביות כנ"ל
2 פרוסות פסטרמה מעושנת חתוכות כנ"ל
רבע כוס חמוציות
רבע כוס צימוקים
רבע כוס שקדים מולבנים קלויים בתנור להשחמה קלה
רבע כפית מלח
פלפל שחור
מטגנים בצל בשמן להזהבה
מוסיפים זוקיני ומקפיצים 5 דקות
מוסיפים את השאר, מקפיצים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.
להגשה מרכזית:
מניחים את האורז על צלחת הגשה מוארכת שטוחה
מסדרים מעל האורז בתלולית מסודרת לאורך צלחת ההגשה את המוקפץ