עזרה אופניים חשמליים סכנת נפשות

מצב
הנושא נעול.

vhsvchch

משתמש מקצוען
יש לי רעיון.
בא נשמע מה אתם אומרים:

אולי נחייב את כל רוכבי הקורקינטים / אופניים (חשמליות ושאינן) / סקייטבורד / אוברבורד / סגווי / בימבה / קלנועיות / סוס / חמור / כרכרה / מזרן ים / גלגל ים / סירה מתנפחת / עגלת תינוק / טיולון / גלגיליות לעשות תיאוריה + רישיון + כל האביזרים, ורק אז הם יוכלו להשתמש בהם (עם ביטוח חובה כמובן...)?
רעיון מצוין.
כל מי שנוסע בכביש חייב לדעת איך להתנהג שם.

חסרים עוד כמה הרוגים (רח"ל) והחוק יקודם...

מירנדה

משתמש פעיל
אני נחרד יותר, מאלו שבאו והכלילו את כל רוכבי האופניים, שברובם הגדול כן נוסעים בזהירות הנדרשת, כצעירים פוחזים ורוצחים. וזה אף מעורר בי שאט נפש.
ברור, אף אחד לא הכליל את כולם, אבל לצערנו רובם הגדול כן מתנהגים כך באופן מחפיר.

ביתי

משתמש מקצוען
אם ה' לא ישמור עיר...
צריך לנסות להשתדל למצוא פתרון להסברה לכל סוגי הגלגלים, אבל לזכור שנכון זה מה שמצופה מאיתנו להשתפר אבל הכל בידי כל יכול...
ולא חסר סיפורים על אנשים שומרי חוק וסדר שפצעו בשוגג אמיתי והם נזהרו מאוד!!!!!!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני בכל יום פוגש נהגי רכב 'צעירים' 'פוחזים' 'רוצחים', שלא נותנים זכות קדימה להולכי רגל, ונוסעים בפראות, וגונבים רמזור אדום, וחונים על מדרכות וחוסמים אותם.
אני פוגש בכל יום הולכי רגל פוחזים, רוצחים, צעירים, וכולי...
יתכן מאד, ואף סביר להניח, שהתאונות מרכבים - סטטיסטית, יותר הרבה.
אני נחרד יותר, מאלו שבאו והכלילו את כל רוכבי האופניים, שברובם הגדול כן נוסעים בזהירות הנדרשת, כצעירים פוחזים ורוצחים. וזה אף מעורר בי שאט נפש.

דמגוגיה לא תשנה את המציאות.

כהולכת רגל ותיקה למעלה משלושים שנה, דעתי היא שאין שום השוואה בין פראותם של רוכבי האופניים החשמליות, ובין הנהג הישראלי הפזיז ברכב הפרטי.
הנהג הישראלי אולי פזיז, קצת חותך, קצת עוקף, לא תמיד נותן זכות קדימה - אבל רוכבי האופניים מסכנים הולכי רגל בלי שום יחס אליו.

בשנה האחרונה ראיתי אולי רכב אחד או שניים שסיכנו הולכי רגל במעבר חציה.
ועשרות-עשרות אופניים חשמליים שעשו זאת.

לא ראיתי שום רכב שעבר באדום מוחלט. אבל היו המוני חשמלונים שעשו זאת.

לא ראיתי שום רכב שדהר על מדרכה בה הלכו אנשים. המוני חשמלונים עשו זאת.

ששונית

משתמש מקצוען
אתם יודעים מאיפה מתחילה הבריונות הזו?
מאימהות ששולחות את ילדיהן ופעוטותיהן בשבת בצהריים לנהוג בפראות בבימבות במורדות ירושלים ההררית.
עיניי ראו לא זר פעמים רבות מספור את האסונות שארעו בשל ההפקרות הזו, ומסתבר שההזנחה לא מתה אלא מתחלפת באמהות אחרות.
לא מבינה איך הן ישנות בשלוה שינת שבת תענוג כשילדיהן מסתכנים ומסכנים חיים בחוצות ירושלים.
מידי שבת בשבת אני רואה עשרות ילדים דוהרים במהירות מטורפת ומסכנת חיים שלהם ושל העוברים ושבים במורדות רחובות יחזקאל, פישל, בר אילן, חנה, עלי הכהן, פנינה (שזהו לדעתי הרחוב הכי תלול בירושלים, ואם תראו פעם אחת בהופעה חיה בימבות שועטות שם, לא תוכלו לישון בשבוע הקרוב)
ילד בלתי מחונך על בימבה, גדל לנער בלתי מחונך על הוברבורד, שגדל לבחור בלתי מחונך על אופנים חשמליות ולאדם בלתי מחונך על טויוטה.

ישראל123

משתמש פעיל
כל אלו שתובעים בתוקף לאסור את האופניים חשמליות, זה לא בגלל שהם מרחמים על אותם רוכבי אופניים שנפצעו מרכבים, ואף לא מפני שחסים על הולכי רגל שנפגעו, אלא אך ורק בגלל שהם הולכי רגל, ופחות נוח להם שאופניים מסתובבים ברחובות בין הרגליים, או נוסעי הרכבים שלא נוח להם הלחץ שהם צריכים להילחץ מרוכבי האופניים, או שרוכבי אופניים מעכבים אותם בדרך.
כל אחד חושב נטו על האגואיזם האישי בלבד.
אם כל אחד מכם היה מחלק שני ילדים בבוקר עם אופניים, או נוסע לכולל או לעבודה 10 קילומטר על אופניים וחוסך שעה וגם כסף היה מדבר אחרת.
אני מציע שתנסו לכתוב מהצד של רוכבי האופניים.
כמובן שיש בעיה של המשטרה שאינה אוכפת את החוצים באדום וכדומה, על זה לא מדובר. אבל להצריך רשיון, ולמנוע ממאות אלפים את החיסכון זמן וכסף הזה, זו מחשבה עם ראש בגודל של ג'וק.
אפרופו האדמור מויזניץ, הוא מרשה לגלוש באינטרנט?

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
כל אלו שתובעים בתוקף לאסור את האופניים חשמליות, זה לא בגלל שהם מרחמים על אותם רוכבי אופניים שנפצעו מרכבים, ואף לא מפני שחסים על הולכי רגל שנפגעו, אלא אך ורק בגלל שהם הולכי רגל, ופחות נוח להם שאופניים מסתובבים ברחובות בין הרגליים, או נוסעי הרכבים שלא נוח להם הלחץ שהם צריכים להילחץ מרוכבי האופניים, או שרוכבי אופניים מעכבים אותם בדרך.
אם כל אחד מכם היה מחלק שני ילדים בבוקר עם אופניים, או נוסע לכולל או לעבודה 10 קילומטר על אופניים וחוסך שעה וגם כסף היה מדבר אחרת.
כמובן שיש בעיה של המשטרה שאינה אוכפת את החוצים באדום וכדומה, על זה לא מדובר. אבל להצריך רשיון, ולמנוע ממאות אלפים את החיסכון זמן וכסף הזה, זו מחשבה עם ראש בגודל של ג'וק.

הבן שלי חצה שבוע שעבר מעבר חציה והסתכל לכיוון שהמכוניות אמורות לבוא כשלפתע הגיח צ'חצ'ח עם אפניים חשמליות מהעבר השני והעיף אותו כמה מטרים! בנס הוא סיים עם מכנסיים קרועות וחבלות יבשות (וקללות על החרדים המטומטמים שלא מסתכלים בכביש..)
אם הייתי שם הבחורצ'יק הזה היה צריך להחליף את האופניים בכיסא גלגלים
.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אתם יודעים מאיפה מתחילה הבריונות הזו?
מאימהות ששולחות את ילדיהן ופעוטותיהן בשבת בצהריים לנהוג בפראות בבימבות במורדות ירושלים ההררית.
עיניי ראו לא זר פעמים רבות מספור את האסונות שארעו בשל ההפקרות הזו, ומסתבר שההזנחה לא מתה אלא מתחלפת באמהות אחרות.
לא מבינה איך הן ישנות בשלוה שינת שבת תענוג כשילדיהן מסתכנים ומסכנים חיים בחוצות ירושלים.
מידי שבת בשבת אני רואה עשרות ילדים דוהרים במהירות מטורפת ומסכנת חיים שלהם ושל העוברים ושבים במורדות רחובות יחזקאל, פישל, בר אילן, חנה, עלי הכהן, פנינה (שזהו לדעתי הרחוב הכי תלול בירושלים, ואם תראו פעם אחת בהופעה חיה בימבות שועטות שם, לא תוכלו לישון בשבוע הקרוב)
ילד בלתי מחונך על בימבה, גדל לנער בלתי מחונך על הוברבורד, שגדל לבחור בלתי מחונך על אופנים חשמליות ולאדם בלתי מחונך על טויוטה.
מוזמנת לבני ברק.
שבת קיצית אחת, אני פוסעת לתומי ברח' בן פתחיה.
מולי שועט זאטוט בן שנתיים על בימבה ג'וק...
רגע לפני שהוא נתקע בסלקום, הנחתי את הרגל שלי ובלמתי לו את האופנים.
איזה צרחות חטפתי מהאמא...

בירושלים זאת בעיה אחרת. אלו לא הילדים מעלי הכהן שרוכבים על בימבות,
אלו פרחחים מגודלים מאיזור שמואל הנביא - שבטי ישראל...
בשבוע האחרון ניצלתי בנס מתאונה קטלנית שם באיזור.

ישראל123

משתמש פעיל
מאיפה לקחת כזו הכללה?
הבן שלי חצה שבוע שעבר מעבר חציה והסתכל לכיוון שהמכוניות אמורות לבוא כשלפתע הגיח צ'חצ'ח עם אפניים חשמליות מהעבר השני והעיף אותו כמה מטרים! בנס הוא סיים עם מכנסיים קרועות וחבלות יבשות (וקללות על החרדים המטומטמים שלא מסתכלים בכביש..)
אם הייתי שם הבחורצ'יק הזה היה צריך להחליף את האופניים בכיסא גלגלים
הדגשתי שאני לא מדבר על אלו. וזה תפקיד של המשטרה לאכוף. מה לעשות שהיא לא אוכפת?

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הדגשתי שאני לא מדבר על אלו. וזה תפקיד של המשטרה לאכוף. מה לעשות שהיא לא אוכפת?
איך היא תאכוף בדיוק, בכל פינת רחוב יעמוד שוטר 24/7?
הדרך הפשוטה היא להגביל את מתן הרישיונות ולהתאים את הקריטריונים לאנשים עם אחריות

שמחו

משתמש מקצוען
כל אלו שתובעים בתוקף לאסור את האופניים חשמליות

ושוב המון דמגוגיה בגרוש.
אף אחד לא תבע ולא בתוקף ולא לאסור את האופניים החשמליות.
מה שביקשו זה להסדיר את הדבר בחוק.
רוצה לנהוג על אופניים חשמליות? בבקשה, תלמד קורסים איך לנהוג בזה בלי לסכן את עצמך ואת הולכי הרגל והמכוניות. תוציא רישיון, ואח"כ תנהג לא בין הרגליים של הולכי הרגל.
ולחייב את העיריות להכשיר מסלולים לאופניים חשמליות.
זה הכל. פשוט, וחייב לביצוע, וקריאת הציבור יכולה להביא את השינוי הזה הכרוך בסכנת נפשות.

vhsvchch

משתמש מקצוען
ושוב המון דמגוגיה בגרוש.
רוצה לנהוג על אופניים חשמליות? בבקשה, תלמד קורסים איך לנהוג בזה בלי לסכן את עצמך ואת הולכי הרגל והמכוניות. תוציא רישיון, ואח"כ תנהג לא בין הרגליים של הולכי הרגל.
זה הכל. פשוט, וחייב לביצוע, וקריאת הציבור יכולה להביא את השינוי הזה הכרוך בסכנת נפשות.
הוצאת לי את המילים מהפה...

העובדה שנערים עולים על אופניים ודוהרים בכבישים ובמדרכות ללא שאף אחד הזהיר אותם על הסכנות שיש להם ועל הסכנות שיש מהם גורמת להפקרות.
חייבים רישיון לאופניים חשמליות.

תרגיע, אחי, אנחנו רוצים שלא תיפָגע ושלא תיפְגע.

היכל

משתמש פעיל
עזבו אפילו את ענין ההולכי רגל
כל נהג שנוהג בבני ברק יודע שלפחות פעם או פעמיים בשבוע הוא כמעט הוריד נהג אופניים חשמליות
הם נוסעים כמו משוגעים ואני לא מצליח להבין איך הם לא מפחדים
תכלית היה צריך לתת לנהוג באופניים רק למי שנהג ברכב וכמעט הרג רוכב אופניים אולי ככה הוא ידע להיזהר יותר

צפורן

משתמש מקצוען
ולהצריך רשיון וביטוח לאופנוע או רכב, זו גם מחשבה עם ראש בגודל של ג'וק, שמונעת ממאות אלפים להגיע למחוז חפצם?

ישראל123

משתמש פעיל
איך היא תאכוף בדיוק, בכל פינת רחוב יעמוד שוטר 24/7?
הדרך הפשוטה היא להגביל את מתן הרישיונות ולהתאים את הקריטריונים לאנשים עם אחריות
בדיוק כמו שאוכפים במכוניות. לא תופסים את כולם, אלא 20% אבל זה מספיק להרתיע

ישראל123

משתמש פעיל
ושוב המון דמגוגיה בגרוש.
כל הרעיון באופניים זה הפשטות והקלילות. אם יצטרכו רשיון נוריד 80% ממשתמשי האופניים. אפשר כבר לקנות אופנוע.

ישראל123

משתמש פעיל
ולהצריך רשיון וביטוח לאופנוע או רכב, זו גם מחשבה עם ראש בגודל של ג'וק, שמונעת ממאות אלפים להגיע למחוז חפצם?
אם המשטרה הייתה אוכפת את המהירות, שלא תעלה על 25 קמש, ושלא יסעו פחות מגיל 16, שלא יעברו באדום, שלא יסעו נגד כיוון התנועה, לא היה שום בעיה.
זאת אומרת שהבעיה לא בחקיקה, אלא באכיפה.

צפורן

משתמש מקצוען
אם המשטרה הייתה אוכפת את המהירות, שלא תעלה על 25 קמש, ושלא יסעו פחות מגיל 16, שלא יעברו באדום, שלא יסעו נגד כיוון התנועה, לא היה שום בעיה.
זאת אומרת שהבעיה לא בחקיקה, אלא באכיפה.
אם המשטרה תעצור כל רוכב אופנים כדי לבדוק את תעודת הזהות שלו, גם אז לא תהיה לך פשטות וקלילות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה