עזרה אופניים חשמליים סכנת נפשות

מצב
הנושא נעול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא להתלהם בבקשה.
כל אלו שנוסעים באופניים בפראות הם ילדים ובחורים צעירים בני פחות מגיל 16.
כל הסיפורים על אנשים שנדרסו מאופניים חשמליות הם ע"י רוכבי אופניים צעירים.
ואדרבה, הסיפור האחרון זה רוכב אופנים שנדרס ע"י רכב. הבעיה לא באופניים, אלא המכוניות לא מתייחסות לאופניים כלגטימיות, ו'חותכים' אותם בכביש בלי סוף. תשאלו כל רוכב אופניים. איך המכוניות נצמדות.
גם התאונה אתמול, וגם התאונה לפני כחודשים ליד עזריאלי, ולפני כחצי שנה בעזרא /בן יעקב היו ע"י משאית או רכב הסעות או אוטובוס ש'חתך' את רוכב האופנים. ולא בגלל שהם לא רואים את רוכב האופנים, אלא בגלל שאין להם סבלנות לאפשר לרוכב האופנים מעבר.
הרבה אברכים או סתם צעירים שממהרים לעבודה משתמשים באופנים אלו לקחת ילדים או להגיע במהירות לכולל.
אם המשטרה הייתה אוכפת את החוק שכבר קיים היום על רוכבי אופניים, גיל, מהירות מקסימלית, פנסים, לא היה קורה כלום

בגאולה וסביבותיה גם מבוגרים יותר נוסעים בחוסר אחריות.
דוהרים נגד כיוון התנועה, עוברים באדום, מתפרצים למעברי חציה כשירוק להולכי רגל ו'קוצרים' בעוברי אורח תמימים.
עוקפים מכוניות שעוצרות במעבר חציה.
פונים בחדות ימינה ושמאלה בלי שום איתות.

כל אלו - בחורים מבוגרים ואנשים שעברו את גיל 18 מזמן.

פרסומון

משתמש סופר מקצוען
לא להתלהם בבקשה.
ואדרבה, הסיפור האחרון זה רוכב אופנים שנדרס ע"י רכב. הבעיה לא באופניים, אלא המכוניות לא מתייחסות לאופניים כלגטימיות, ו'חותכים' אותם בכביש בלי סוף. תשאלו כל רוכב אופניים. איך המכוניות נצמדות.
גם התאונה אתמול, וגם התאונה לפני כחודשים ליד עזריאלי, ולפני כחצי שנה בעזרא /בן יעקב היו ע"י משאית או רכב הסעות או אוטובוס ש'חתך' את רוכב האופנים. ולא בגלל שהם לא רואים את רוכב האופנים, אלא בגלל שאין להם סבלנות לאפשר לרוכב האופנים מעבר.
הרבה אברכים או סתם צעירים שממהרים לעבודה משתמשים באופנים אלו לקחת ילדים או להגיע במהירות לכולל.
אם המשטרה הייתה אוכפת את החוק שכבר קיים היום על רוכבי אופניים, גיל, מהירות מקסימלית, פנסים, לא היה קורה כלום
אני, גם כרוכב אופניים חשמליים וגם כנוהג ברכב.
השינוי צריך להגיע משני הכיוונים. גם רוכבי אופניים צריכים לדעת שהמקום הכי מסוכן להם הוא צד שמאל של הכביש!! וגם נהגי הרכב צריכים לנהוג ביתר זהירות לגבי אופניים- כשהם במקומם החוקי. לכולם יש מקום בכביש, גם אם זה לוקח לאחד הצדדים עוד חצי דקה.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הבנאדם נהרג לנגד העיניים שלי ושל חלק מבנותי.
לא מאחלת לאף יהודי את הסיוט הזה.
:eek::eek::eek:
בחזור הביתה מזירת התאונה, רוכב אופניים חשמלית שנראה כמו אברך חרדי נסע באור אדום, נגד כיוון התנועה על מעבר החציה שבו חצינו את הכביש באור ירוק.
והוא לא היחיד בצומת העמוס ליד ביתי.
רוכבי אופניים ואופנים חשמליות מצפצפים על חוקי התנועה כמו כלום. ובעיקר נוסעים באור אדום, בזמן שהולכי רגל חוצים את הכביש.
לא רמזורים, לא מעבר חציה, לא זכות קדימה, כלום.
המצב ששורר בנושא אופניים חשמליות הוא כאוס מוחלט!

שמחו

משתמש מקצוען
הסיכון לרוכבי האופניים, למרות שזה סכנת מוות ממשית, בהיותם רוכבים בכבישים, עוד מתקטן לעומת הסיכון של הולכי הרגל מאותם רוכבי האופניים כשהם במדרכות או במעברי חצייה.
כ"כ הרבה נפגעים ישנם, גם אם הם לא מתים, אבל הם סובלים מזה לכל החיים, וחובה על כולנו לעצור את זה.
פתאום בדברים של סכנת נפשות לכל אחד מאיתנו, כולם מושכים בכתפיים ומחכים שמישהו אחר יעשה את העבודה.

elibeli

משתמש מקצוען
אני חציתי את הכביש בצומת ז'בוטינסקי השומר ברמזור ירוק לפתע הגיע מאחורי האוטובוס שעמד ברמזור רוכב אופניים חשמליות וכמעט נכנס בי ובילדים(הנקודה שלרגע לא חשבתי להסתכל מעבר לאוטובוס- הרי אני חוצה ברמזור..)

מירנדה

משתמש פעיל
נושא זה חייב הסדרה דחוף!!!!
ובכן,
מי שהחליטו מרצונם להשתמש בכלי רכב זה, דבר ראשון שירדו מהמדרכות,
מי שרוצה להשתמש בכלי משחית זה, מוזמן לסכן את עצמו
ולא הולכי רגל תמימים,
אף אחד לא מעלה בדעתו שאופנועים יטוסו במדרכות, זה בדיוק אותו דבר.

לגבי הסיכון בכביש, צריך לחנך ולהחדיר למודעות,
'אופניים חשמליים - כלי רכב לכל דבר'
ולכן צריך להתייחס אליהם כך (גם הרשויות צריכות להבין את זה)
ולהצריך רישיון,
ועוד בעיה, ישנם מגבלות שכבר כתובות בחוק, אך אין עליהם אכיפה.

מירנדה

משתמש פעיל
נתקלתי יותר מפעם באופנוע שחוצה גינה מלאה פעוטות בנסיעה מהירה.
אם האופניים היו באותו תדירות המצב היה טוב.
ובלי קשר, נראה לי שהמצב לא הולך להשתפר , כי מאותה סיבה שכחלון הוריד את מחירי הסמרטפונים הוא לא יטיל מגבלות על אופניים חשמליים וכן כל נבחר ציבור אחר לא ירצה שהשינוי יהיה על שמו. כי היום אין את מי להאשים- כולם אשמים. אבל מי שיטיל מגבלות\צורך ברישיון\שלילה וכדו' ישניא את עצמו על הצעירים הפוחזים (שלא לומר רוצחים).

נערך לאחרונה ב:

שמחו

משתמש מקצוען
אם האופניים היו באותו תדירות המצב היה טוב.
ובלי קשר, נראה לי שהמצב לא הולך להשתפר , כי מאותה סיבה שכחלון הוריד את מחירי הסמרטפונים הוא לא יטיל מגבלות על אופניים חשמליים וכן כל נבחר ציבור אחר לא ירצה שהשינוי יהיה על שמו. כי היום אין את מי להאשים- כולם אשמים. אבל מי שיטיל מגבלות\צורך ברישיון\שלילה וכדו' ישניא את עצמו על הצעירים הפוחזים (שלא לומר רוצחים).
חה"כ החרדיים לא אמורים להיות עושי דברם של הצעירים הפוחזים, ואם הם ירימו את הכפפה הם יכולים לפעול בזה.
צריך רק לעורר אותם שזה חשוב יותר מהרבה דברים אחרים שהם עסוקים בהם בלי תועלת לציבור מלבד לכמה עסקנים.
אולי מישהו יכול להכנס לבתיהם של גדולי ישראל לספר להם על האסונות והכמעט אסונות שמתרחשים כל הזמן בערינו ובטפינו, ושאפשר לנסות להסדיר את זה דרך שלוחיהם.

vhsvchch

משתמש מקצוען
[
לא להתלהם בבקשה.
הלוואי שזה היה המצב....

חנצי

משתמש פעיל
נכון, אך בעוד שאני, כנהגת, די יכולה לצפות את מהלך התנועה של הרכבים שלידי (ברור שלפעמים יש הפתעות), בגלל חוקי התנועה הברורים וכד', את מהלך האופניים אני כלל לא יכולה לשער.
וזה פשוט מפחיד.
האחריות היא על שני הצדדים בשווה. ברור שלרוב הרוכב נפגע מכלי הרכב, משום שהרכב גדול יותר ובעל עוצמה גבוהה יותר, אבל זה לא אומר שזה לא היה באחריותו.

שרית ו

משתמש מקצוען
לא להתלהם בבקשה.
הבעיה היא שרוב רוכבי האופניים לא יודעים את חוקי התנועה ולא נהגו מעולם,
יש לנהג 'נקודות מתות' שאם רוכב האופניים נכנס אליהן והנהג צריך לפנות בדיוק לאותו כיוון זה בוודאות תאונה ואין לנהג שום דרך למנוע או להיזהר!!!

כמו שהציעו כאן- צריך לחייב אותם לעבור קורס בסיסי בנהיגה להבין את הכביש ולדעת את חוקי התנועה .

ואם אפשר לחייב אותם בביטוח חובה זה בכלל טוב (לא שיעזור לנפגע להרפא אבל לפחות יקל קצת בחלק הכלכלי ...)

מצליחה

משתמש מקצוען
חה"כ החרדיים לא אמורים להיות עושי דברם של הצעירים הפוחזים, ואם הם ירימו את הכפפה הם יכולים לפעול בזה.
צריך רק לעורר אותם שזה חשוב יותר מהרבה דברים אחרים שהם עסוקים בהם בלי תועלת לציבור מלבד לכמה עסקנים.
אולי מישהו יכול להכנס לבתיהם של גדולי ישראל לספר להם על האסונות והכמעט אסונות שמתרחשים כל הזמן בערינו ובטפינו, ושאפשר לנסות להסדיר את זה דרך שלוחיהם.
באמת האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א אסר על חסידיו לנסוע באופנים חשמליים (גם ילדים, אופנים לא חשמליים), לאחר מספר אסונות שהיו בחסידות.

ישראל123

משתמש פעיל
אני בכל יום פוגש נהגי רכב 'צעירים' 'פוחזים' 'רוצחים', שלא נותנים זכות קדימה להולכי רגל, ונוסעים בפראות, וגונבים רמזור אדום, וחונים על מדרכות וחוסמים אותם.
אני פוגש בכל יום הולכי רגל פוחזים, רוצחים, צעירים, וכולי...
יתכן מאד, ואף סביר להניח, שהתאונות מרכבים - סטטיסטית, יותר הרבה.
אני נחרד יותר, מאלו שבאו והכלילו את כל רוכבי האופניים, שברובם הגדול כן נוסעים בזהירות הנדרשת, כצעירים פוחזים ורוצחים. וזה אף מעורר בי שאט נפש.

Exotic

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי רעיון.
בא נשמע מה אתם אומרים:

אולי נחייב את כל רוכבי הקורקינטים / אופניים (חשמליות ושאינן) / סקייטבורד / אוברבורד / סגווי / בימבה / קלנועיות / סוס / חמור / כרכרה / מזרן ים / גלגל ים / סירה מתנפחת / עגלת תינוק / טיולון / גלגיליות לעשות תיאוריה + רישיון + כל האביזרים, ורק אז הם יוכלו להשתמש בהם (עם ביטוח חובה כמובן...)?

נקודה למחשבה: כל נהג רכב בארץ עשה תיאוריה + שיעורי נהיגה + טסט + ביטוח וכו', ועדיין הממוצע השנתי בישראל הוא הרוג אחד ליום רח"ל (אתם יכולים לבדוק בגוגל). אין שום קשר בין תיאוריה ורישיון וכו' לזהירות אמתית בכביש.

vhsvchch

משתמש מקצוען
אני בכל יום פוגש נהגי רכב 'צעירים' 'פוחזים' 'רוצחים', שלא נותנים זכות קדימה להולכי רגל, ונוסעים בפראות, וגונבים רמזור אדום, וחונים על מדרכות וחוסמים אותם.
אני פוגש בכל יום הולכי רגל פוחזים, רוצחים, צעירים, וכולי...
יתכן מאד, ואף סביר להניח, שהתאונות מרכבים - סטטיסטית, יותר הרבה.
אני נחרד יותר, מאלו שבאו והכלילו את כל רוכבי האופניים, שברובם הגדול כן נוסעים בזהירות הנדרשת, כצעירים פוחזים ורוצחים. וזה אף מעורר בי שאט נפש.
הבעיה שהאופניים נפלו בין הכיסאות, אפס הסברה, אפס חקיקה, אפס אכיפה.
בעלי הרכבים אולי עוברים על החוק. לרוכבי האופניים (חלקם, חלקם) אין כל חוק. זוועה.

חוה ש

משתמש מקצוען
ביום שישי בצהרים, 2 נערים פוחזים נסעו ברחוב יחזקאל בי-ם על אופניים חשמליות, נגד כיוון התנועה.
פגעו בנערה שעברה במעבר חצייה, ב"ה היא תפסה בכידון של האופניים. אחרת כנראה היתה עפה כמה מטרים.
הפוחזים במקום להתנצל ולבדוק מה קרה התחילו להקים עליה שאגות! השאירו אותה ונסעו.
היא לא יכלה לחזור הביתה בכוחות עצמה וסובלת מכאבים חזקים עד עכשיו.
כל מי שיש לו בדל מידע מי הם הנערים, יודיע לי ויבוא על שכרו.
והנערים יבואו על שכרם ג"כ בעז"ה.

שרית ו

משתמש מקצוען
יש לי רעיון.
בא נשמע מה אתם אומרים:

אולי נחייב את כל רוכבי הקורקינטים / אופניים (חשמליות ושאינן) / סקייטבורד / אוברבורד / סגווי / בימבה / קלנועיות / סוס / חמור / כרכרה / מזרן ים / גלגל ים / סירה מתנפחת / עגלת תינוק / טיולון / גלגיליות לעשות תיאוריה + רישיון + כל האביזרים, ורק אז הם יוכלו להשתמש בהם (עם ביטוח חובה כמובן...)?

נקודה למחשבה: כל נהג רכב בארץ עשה תיאוריה + שיעורי נהיגה + טסט + ביטוח וכו', ועדיין הממוצע השנתי בישראל הוא הרוג אחד ליום רח"ל (אתם יכולים לבדוק בגוגל). אין שום קשר בין תיאוריה ורישיון וכו' לזהירות אמתית בכביש.
תאר לך מה היה קורה אילו לא היה את כל זה לנהגי רכב, כמה הרוגים היו אז???
עד לעידן האופניים החשמליים לא שמענו על הרוגים בכלי הרכב הזה,
לא כדאי למנוע? אף אחד לא ביקש חמישים שיעורים וטסט נוקשה,
משהו מינימלי.... שיבינו שהם בין כלי רכב שיכולים להרוג אותם אם לא ידעו להתנהל בהתאם,
ובמקביל גם הם יכולים להרוג/ לפצוע קשה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה