עזרה אולי נצליח לשנות את העולם

עיר שהיא עולם

משתמש פעיל
כתבו כאן דברים נכונים מאוד.
אבל יש משוואה מאוד פשוטה: ככל שמספר הילדים בבניין גדול יותר- כך הוא יהיה מלוכלך יותר.
זו המציאות ורואים את זה ממש בשטח..

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אצלנו ברחוב יש אשמה על העירייה, אני מסתפק אם לגלות את שם העירייה.
כל שבת הפחים ברחוב מפוצצים וכמעט נעלמים מתחת ערימות זבל, שלא לדבר על מצב שיש יומיים.
ממילא כל הרחוב נהיה חירייה אחת גדולה ומי בכלל יראה אם יש עטיפה מסכנה על הרצפה.

עוד מעט יהיה בחירות, האם ברשימת הבטחות הבחירות נראה משהו בעניין הניקיון? לדעתי לא.

חבר שעוסק בקירוב סיפר לי פעם, שהוא הפסיק לארח אצלו חילונים בשבתות, כי הנזק הרוחני שנגרם להם מלראות את "פרברי העוני" החרדיים שנראים יותר גרוע מכפר ערבי, עולה על התועלת בלראות שולחן שבת אותנטי...

אני לא מכליל, אבל זאת עובדה ששמעתי מכלי ראשון. ולפעמים הסיבה שלא מרגישים את הזוהמה זה בגלל שחיים בתוכה.
אדם שנמצא במקום מלוכלך לא תמיד ירגיש את זה עד שיצא למקום נקי ואז כשיחזור ירגיש היטב את הגועל.

יאיר צ

משתמש פעיל
כתבו כאן דברים נכונים מאוד.
אבל יש משוואה מאוד פשוטה: ככל שמספר הילדים בבניין גדול יותר- כך הוא יהיה מלוכלך יותר.
זו המציאות ורואים את זה ממש בשטח..
נכון
אבל יש משואה עוד יותר פשוטה: ככל שההורים והמורים יחנכו יותר את הילדים נגד התופעה הפסולה הזאת הבניין יהיה יותר נקי

תיק כבד

משתמש צעיר
התופעה הזאת בכלל לא קיימת רק אצל ילדים. אני לדוג' עובדת בחדר מחשבים, יש פח ושלט מאיר עיניים המבקש לשמור על הניקיון. כל בוקר אני אוספת מהעמדות פחיות אקסל, כוסות ברד, עטיפות וכו'. מדובר בתרבות.

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני אומרת לילדים את מה ששמעתי,
שהבן איש חי אומר שמי שמלכלך את א"י אין לו חלק לעולם הבא.
לא יודעת מה המקור. בנתיים זה עובד D:

צבי2

משתמש פעיל
אפשר להתחיל בבית כנסת... לא להשאיר טישויים וחפצים, לנקות גם אחרי אחרים.
אחד האירועים שהשפיעו עלי בתחום הזה ארע כשעמדתי במעבר חצייה בירושלים ולידי עמד עו"ד מוכר מהשכונה והרים עטיפות מהכביש, עמד שם אדם נוסף ואמר לו "כל הכבוד" והתגובה היתה "תודה רבה, עכשיו תורך"......

shali

משתמש מקצוען
זה באמת תיק כבד..
קשה עד בלתי אפשרי לחנך ציבור.
זה הרגלים שמתחילים בבית,
מי שמחנך לסדר ונקיון מצליח לשמור עליהם גם בחוץ.
הבעיה היא, שרוב הציבור כורע תחת עומס המטלות של הבית,
והרבה הורים קשה להם הבלאגן שהילדים עושים בבית אעפ"כ אין להם שליטה על המצב.
מאמין שכולם מסבירים לילדים שגם הפארק זה כמו הבית שלהם וצריך לשמור עליו נקי,
אבל הילד אומר לעצמו אם זה כמו הבית אז אפשר ללכלך...
תודה על שאתם מעוררים את הנושא החשוב.
אין קשר לחינוך לניקיון
אלה- זה חינוך לא להיות מושחת
אדם מבוגר או ילד שמסיים אוכל ומשליך על הרצפה זה לא נובע מאי ניקיון
אלה מלקות בחינוך לדרך ארץ מינימלית

סוכריה11

משתמש צעיר
יישר כוח על העלת הנושא!
יש לנו באמת כוח לעשות שינוי, אפילו אם קטן

זוכרת פעם חברה שלי אמרה "חבל שאת זורקת, יש אומרים שהתפילות לא מקתבלות למשך 40 יום למי שמזלזל בארץ ישראל ומשליך אשפה על הרצפה"
ומאז אוהוו איך הקפדתי, גם אם נתקלתי באמצע טיול באיזה חור בלי שום פח ציבורי באזור..
(ושמתי לב שזה לא כזה קשה אם מתרגלים)

לא יועדת באמת מה המקור לזה ואם אני מצטטת נכון (אבל בכל זאת לא רוצה שלאף אחד יעצרו התפילות ח"ו..)
גם לא מתווכחת אם מה שכתבתם לעיל, אבל צריך לזכור שיש לנו השפעה גדולה על אחרים, אם כל אחד יעשה מאמץ קטן ונייחס יותר חשובות ושימת לב לנושא נראה תוצאות

נערך לאחרונה ב:

ynf

משתמש פעיל
מעניין מאוד, שכל פעם שאני נמצא באיזה פארק, וזה קורה לא מעט,
אני לא רואה את כל האנשים הנחמדים שכותבים כאן בלהט.
בקושי מסתכלים אם הילדים שלהם עדיין בחיים,
בטח שלא היכן הם זורקים את הנייר של הארטיק והבמבה.
כבוד בן ציון היקר
בא נשמור קצת על סגנון הכתיבה שלנו כלפי מכרינו וידידנו
במידה ובאמת כולם כולם כולם היו מלכלכים ומתנהגים כפי שאתה מתאר
אתה יודע איך זה היה נראה...
אז קצת טיפה עדינות במילים
בשורות טובות

ynf

משתמש פעיל
כשזה הילדים חרדים, זה גם חילול ד' קצת.
זה לא שהחילונים פחות מלכלכים.
רק שאחת מהמעלות של הציבור החרדי שאפילו הציבור החילוני מכיר בהן, זה החינוך המופתי של הילדים.
וזה מקלקל ממש.
לא חבל?
רק כדי שתרימו את הגאווה שלכם עוד יותר

אנחנו מתגוררים באיזור מעורב
במידה והייתם יודעים איך ילדים של מגזרים אחרים מתנהגים ובמיוחד בימי חופשה ירחם המרחם
הייתם סולחים לעצמכם על העטיפה או האיגלו המסכן שנשאר שם (אני אישית נגד הלכלוך שלא יובן אחרת!!)
אנחנו לא נמצאים בכזה דרגה נמוכה
בוודאי שיש במה להשתפר - אין חולק
אבל את החינוך שאנחנו זוכים שילדינו מקבלים מהבית וממוסדות החינוך אין לזה אח ורע!!!
ואפילו ראש העיר של ניו יורק (עיר בגודל של מדינה)
השכיל להבין שאת החינוך כדאי להעתיק מהציבור החרדי
בלעה"ר

שני שמר

משתמש פעיל
לא חושבת שיש משהו שמעלה בדעתו שהחינוך אצלינו פחות...
רק שגם אם לחנך את כולם( למעשה, אף אחד) אי אפשר-
לדרוש ניקיון בשטח משותף- אפשר!
נ.ב. במידה ואתם מקפידים...

• תודה
Reactions: ynf

ישא ברכה

משתמש פעיל
נכנסתי לנושא הזה באשכול אחר וקצת הותקפתי, אך לדעתי הוא שווה אשכול בנפרד.
בלי להתייחס לעיר מסוימת או למגזר ספציפי (ובוודאי שלא לעירייה כלשהי!), כדאי להכניס יותר למודעות שמירה על המרחב הציבורי.
יצא לי פעם להיות בפארק הפיראטים, גינה יפהפייה על חוף אשדוד, בשעות הבוקר המוקדמות. צוות שלם עבד לנקות את כל הגינה. אחרי כשעתיים - המקום היה נראה כמו מזבלה! ויש שם פחים!
דוג' נוספת: בחצר הבניין שלנו 4 פחים ב 4 רוחות השמיים. למה כמעט כל מי שמסיים לאכול זורק את הפסולת על הרצפה? יש לי הרבה דוגמאות אבל אני לא רוצה להלאות ואני בטוחה שלכל אחד קופץ משהו.
אולי אם כל אחד שקורא את דבריי יחליט לנסות לשנות אותו ואת ילדיו העולם שלנו יהיה יפה יותר.
ובבקשה - רק מה שבידיים שלנו! ולא של אף איש ציבור/שכן/עובד ניקיון וכו'. תודה מראש.
רעיון יפה שמעתי מאברך בשכונה
כל שבת כשהוא הולך עם ילדיו להוריו שגרים במרחק סביר, בכל הדרך הם סופרים כמה עטיפות של ממתקים יש על הריצפה, ממש עושה מזה עסק, למשל: השבוע היה שיפור - רק X עטיפות היו על הריצפה! וכן על זה הדרך כמיטב הדמיון.
הוא מרוויח בענק, כי הוא לא ביקש מהילדים שלו להרים או לנקות או שום פעולה רק ''תשומת לב''
וזה ממש מחלחל לילדים, אחרי תקופה רצופה הם כבר לא מסוגלים לזרוק על הריצפה.
זה הסוד של ''תשומת לב''

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה