התייעצות אולי הגיע הזמן להקים קבוצה טכנולוגית חרדית

מצב
הנושא נעול.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יש אתרים מסוימים - של ידע- ברשת, שלא רוצים להתריע מפניהם, כי לא רוצים שידעו בכלל שהם קיימים.

אני לא מדברת על להתריע מפני מקום X שזה אחד הדברים שיובילו לשם אחר כבוד את האנשים.
אלא בכלל שאנשים יבינו שיש כזאת בעיה. שיקבלו כלים להימנע או להתמודד איתה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

קבצים מצורפים

• זהירות תהום לפניך - המודיע ערשבק ראה תשפ.pdf
    2.4 MB · צפיות: 110

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
כפי שחשדתי, הכותב הוא בעל אג'נדה מסויימת מאד.
לדעתי, יש עוד כמה וכמה מקורות שהוא לא הביא אותן למרות שהן קיימות... אלולא הקורונה, המחלוקת על המחשב-אינטרנט-כן_מייל_לא_מייל-שירותים_ממשלתיים וכו', היה נשאר כמו שהיה עד היום. אבל המעבר לבידוד והצורך להמשיך את החיים והעבודה כרגיל - אלצו לחפש ולמצוא פתרונות. כולל הזום על מעלותיו וחסרונותיו.
זה לא אומר שאין צדק בדבריו. אבל הצדק אינו נמצא בהכרח במקום הקיצוני והזועק שהוא נמצא בו.

מעבר לזה, מי זו ועדת הרבנים הזו?

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בעניין הזום.
ובעניין האם יש מטרה לרשת את החרדים.
מצורף המודיע מערש"ק האחרון. עם מקורות.

מבחינת כל מדינה, היעילות, החיסכון בכח אדם והקדמה של תושביה, הם בהחלט מטרה רשמית. ההשקעה היא כדי להפוך את רוב תושבי המדינה לבנ"א שמנצלים את הטכנולוגיה באופן יעיל שזאת טובת המדינה. כפי שטובת המדינה שרוב אזרחיה הבוגרים יעבדו וישלמו מיסים.

זה שלנו זה לא מתאים מסיבות אידאולוגיות ו"תרבותיות" לא הופך את המדינה למשקיעה בחילון שלנו. וזכותנו לנצל את היתרון הדמוקרטי של בחירה חופשית להימנעות משימוש באינטרנט. ולצאת ללמוד תורה ולא לעבוד.
אך אי אפשר יחד עם ניצול הזכות הזאת להפוך את המדינה ומתווי המדיניות לרשעים ארורים מחלנים.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נו אז? מה זה משנה הסיבה?
לא הבנתי לאן אתה חותר.
קרא להם צדיקים נסתרים או רשעים ארורים. זה לא משנה את העובדה שצריך להיזהר.

(ממליץ לקרוא את הממוסגר שם)

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כפי שחשדתי, הכותב הוא בעל אג'נדה מסויימת מאד.
לדעתי, יש עוד כמה וכמה מקורות שהוא לא הביא אותן למרות שהן קיימות... אלולא הקורונה, המחלוקת על המחשב-אינטרנט-כן_מייל_לא_מייל-שירותים_ממשלתיים וכו', היה נשאר כמו שהיה עד היום. אבל המעבר לבידוד והצורך להמשיך את החיים והעבודה כרגיל - אלצו לחפש ולמצוא פתרונות. כולל הזום על מעלותיו וחסרונותיו.
זה לא אומר שאין צדק בדבריו. אבל הצדק אינו נמצא בהכרח במקום הקיצוני והזועק שהוא נמצא בו.
נכון מאוד, אישית אני גם חושב כך.

האחד בעל אג'נדה לשמור על הילדים.
השני בעל אג'נדה חיה ותן לחיות.

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
רעיון פרקטי שעלה לי בקריאת האשכול
מחשב בבית/אצל שכנים/בחנות יעודית - קיים היום, ויש כמעט לכל אחד גישה לכך
הקושי הגדול הוא כשיש צורך באפליקציות, ואין פתרונות באתרים (אחד הדוגמאות זה SMS, אבל לא רק, גם הפקדת שיק בבנק ועוד)
יש צורך לפתח מערכת הפעלה של סמארטפון למחשב, אבל משהו שעובד באמת! לא כזה שתוקע את המחשב, ולא סימולטור שלא באמת עובד
במקביל נטפרי וכדומה יצטרכו לסנן את חנות הישומים שלו וכו', אבל מילא זה יעבור דרך האינטרנט של המחשב עצמו, אז לא נורא
וכן - אופציה התחברות לפי מספר טלפון, כך שבחנות מחשבים וכדומה - יוכלו להתחבר כל פעם למכשיר של בנ"א אחר
מה שצריך זה שהאפליקציות יעבדו עליו כמו שצריך

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בעניין הזום.
ובעניין האם יש מטרה לרשת את החרדים.
מצורף המודיע מערש"ק האחרון. עם מקורות.

האחד בעל אג'נדה לשמור על הילדים.
השני בעל אג'נדה חיה ותן לחיות.

האג'נדה שלי היא בהחלט לשמור על הילדים. ועוד לפני כן, לשמור על הילד/ה שהם ההורים של הילדים האלו.
הדרך לעשות זאת עוברת דרך האמת. ורק האמת.

יוסף פילץ הכותב, שאין לי מושג מי הוא, א צדיק מיט הפעלץ הזה, כותב כתבות מגמתיות שהן יותר דמגוגיות מאמתיות. כך גם כתב נגד האקדמיה.
הוא באופן כללי מוציא את הציטוטים מהקשרם, נותן להם פרשנות משל עצמו. ונוקט בטקטיקות של זריעת פחד. יש כאלו שחושבים שזאת הדרך הנכונה בחינוך - המודיע למשל, ולכן הם מפרסמים את הכתבות האלו.

זה לא הופך את זה לאמת אחת ובלעדית ואת מי שמסכים איתה ל:
בעל אג'נדה לשמור על הילדים.
ואת מי שחושב שיש שיטות חינוך אחרות יעילות יותר ל:
בעל אג'נדה חיה ותן לחיות.

זאת חלק מהבעיה בתחום הזה. הדיכוטמיה.
לצערי ממש לא ראיתי שלנערוויסטים צמחו ילדים יותר צדיקים או מתנזרי טכנולוגיה בבגרותם.
(לפני שתאשימו אותי בהצדקה עצמית. אינני לומדת באקדמיה, יש לי טלפון כשר בלבד, וחסימה קהילתית על המחשב)

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
האג'נדה שלי היא בהחלט לשמור על הילדים. ועוד לפני כן, לשמור על הילד/ה שהם ההורים של הילדים האלו.
הדרך לעשות זאת עוברת דרך האמת. ורק האמת.

יוסף פילץ הכותב, שאין לי מושג מי הוא, א צדיק מיט הפעלץ הזה, כותב כתבות מגמתיות שהן יותר דמגוגיות מאמתיות. כך גם כתב נגד האקדמיה.
הוא באופן כללי מוציא את הציטוטים מהקשרם, נותן להם פרשנות משל עצמו. ונוקט בטקטיקות של זריעת פחד. יש כאלו שחושבים שזאת הדרך הנכונה בחינוך - המודיע למשל, ולכן הם מפרסמים את הכתבות האלו.

זה לא הופך את זה לאמת אחת ובלעדית ואת מי שמסכים איתה ל:

ואת מי שחושב שיש שיטות חינוך אחרות יעילות יותר ל:

זאת חלק מהבעיה בתחום הזה. הדיכוטמיה.
לצערי ממש לא ראיתי שלנערוויסטים צמחו ילדים יותר צדיקים או מתנזרי טכנולוגיה בבגרותם.
(לפני שתאשימו אותי בהצדקה עצמית. אינני לומדת באקדמיה, יש לי טלפון כשר בלבד, וחסימה קהילתית על המחשב)
קיצוניות לא טובה בשום סיטואציה.
התגובה הזאת גם קיצונית.

והאמת איפה היא?
איפשהו באמצע.

על זה הכוונה.

(כשניק כותבת שהיא מחזיקה סטיק פתוח זה לא קומם אתכם כמו יוסף פילץ עם הפעלץ..)

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
זה בדיוק מה שגרד לי.
אפשר לאסוף את כל המובאות נגד, לכרוך אותן בסדרת כרכים עבי כרס, ולהעלים את העובדה שיש צד נוסף למטבע.

חכמה גדולה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
והאמת איפה היא?
איפשהו באמצע.

לא ברור בכלל שיש רק אמת/דרך אחת.
יתכן מאד שיש מי שמתאים עבורו כך, ואחרים שמתאים להם אחרת - אבל אז הם זוכים לכל מיני האשמות.
(כשניק כותבת שהיא מחזיקה סטיק פתוח זה לא קומם אתכם כמו יוסף פילץ עם הפעלץ..)

למען האמת לא ראיתי את זה, לא קראתי ממש כל תגובה ב25*20 תגובות של האשכול.
אבל כשמשהו עושה משהו לא בסדר לעצמו, זה לא העסק שלי. אני יכולה לכאוב. לא יותר.
כשהילדים שלי קוראים ומקבלים תכנים שלדעתי לפעמים פוגעים בהם, כשהתפיסה הציבורית שאני חלק ממנה היא לדעתי שגויה. זה אכן, אכפת לי יותר.

חפץ חיים

משתמש רשום
מה שכן הסקתי מהכתבה, שגם אם אתה צריך לעבודה מחשב, תזכור שזה ממכר ויש אחרים שדואגים שתתמכר...
אז תשים גבולות עצמיות אם בזמן אם בשירותים שלא דחופים וניתן דרך הטלפון וכו' כך בס"ד תישאר במשבצת שהיית לפני כן.

תודה לכולכם

בוקר מואר

משתמש מקצוען

טוב שהדגשת שזאת הבהרה מיותרת,
כי שמתי לב לנקודה מעניינת,
בכל ויכוח השקפתי, תמיד הצד הקיצוני יותר יאשים את הצד השני ב"הצדקה עצמית"
ואני שואל, וכי הצד השני אינו עוסק באותה "הצדקה עצמית"?

ברור שאנחנו מונעים בכל דיון בחיים, מ"רגש" והמון רגש.
אין כמעט אנשים בעולם שיכולים לבוא לדיון מהותי, שנוגע לחיים שלהם,
בלי דעות קדומות, אלא באמת עם ראש פתוח, לקבל את האמת בדיוק כמו שהיא.
זה פשוט לא שייך.

ומאיפה אני יודע?
כי המציאות היא שאחוז האנשים בעולם שמשנים דרך, שמשנים כיוון מהותי בחיים,
שמחליפים דת, שבוחרים בדת חדשה, הם אפסיים.
או אפילו -להבדיל- בציבור שלנו- אנשים שמחליפים חסידות, שהופכים להיות חסידים או ליטאים, כמעט לא קיים.
(ובאחוז הבודד שזה כן קורה, בדרך כלל זה לא קורה ממניעים שכליים, מאדם בוגר שקם בגיל 25 והחליט לחשוב על חייו, והגיע למסקנה שלא תואמת את הדרך בה הוא חי עד היום, אלא מתהפוכות רגש, וחיפושי נפש בגילאי ההתבגרות..)

ולעניינינו- נכון לגמרי שאותו אחד שיש לו מכשיר מוגן ומסביר ומשכנע שזה חיובי, שאפשר להשתמש בזה בלי להתמכר, שזה עוזר המון בחיים, שיש הגנות מעולות, ומי שמחפש ליפול תמיד יוכל ליפול גם בלי זה וכו וכו,
הוא לא מהאו"ם בדיון, יש לו כאן צד. ואפשר לקרוא לטיעונים שלו "הצדקה עצמית".
(וזה נכון גם אם בפועל אין לו, אבל הוא בהשקפת עולם שתומכת בקידמה, או ב"לסמוך על אנשים", ב"לתת בחירה" וכו).

אבל באותה מידה זה נכון שאותו אחד שיש לו רק מכשיר כשר אורגינל של ועדת הרבנים, והוא בא ומספר על כך שכל מי שיש לו סמרטפון הוא מכור, והחיים שלו לא חיים, והוא רדוד יותר ואין לו חברים וכל שאר הטענות המוכרות-
הוא גם לא ממש משקיף מהצד נטול אינטרסים, יש לו צד מאוד ברור.
הוא עסוק מאוד בלהגן על הבחירה שלו, אולי הוא מקנא, אולי קשה לו עם הבחירה שלו, אולי זה התמודדות לא קלה.
אולי הוא מאוד מאושר עם הבחירה שלו, וכואב לו למה לא כל היהודים מאושרים כמוהו..
זה גם יכול להיות הגנה על השקפת העולם שלו, שפוחדת מקידמה, שלא סומכת על בחירה אישית וכו.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הקושי הגדול הוא כשיש צורך באפליקציות, ואין פתרונות באתרים (אחד הדוגמאות זה SMS, אבל לא רק, גם הפקדת שיק בבנק ועוד)
יש צורך לפתח מערכת הפעלה של סמארטפון למחשב, אבל משהו שעובד באמת! לא כזה שתוקע את המחשב, ולא סימולטור שלא באמת עובד
במקביל נטפרי וכדומה יצטרכו לסנן את חנות הישומים שלו וכו', אבל מילא זה יעבור דרך האינטרנט של המחשב עצמו, אז לא נורא
וכן - אופציה התחברות לפי מספר טלפון, כך שבחנות מחשבים וכדומה - יוכלו להתחבר כל פעם למכשיר של בנ"א אחר
שאלת הפקדת הצ'קים דרך המחשב נטחנה כאן כמה פעמים, ולדברי מקורות יודעי דבר ממחלקת פיתוח בבנקים החברים בפרוג, הנושא הוא המצלמה של הסמארטפון שהיא יותר בטיחותית ממצלמת אינטרנט רגילה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לא הבנתי מה זה משנה אם זה 'יעבור דרך האינטרנט של המחשב עצמו', שיושב על סים של נטפרי, או שהסים ישב בסמארטפון עצמו.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לא הבנתי מה זה משנה אם זה 'יעבור דרך האינטרנט של המחשב עצמו', שיושב על סים של נטפרי, או שהסים ישב בסמארטפון עצמו.
סמארטפון זמין כל הזמן בכיס
מחשב לא בכיס כל רגע

תקליט אור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
אם הבנתי נכון, היא לא התכוונה שיש באמת הבדל במיקום האינטרנט,
אלא שבמציאות הנוכחית שבמחשב זה לגיטימי ובטלפון לא - בין אם זה מוצדק ובין אם לאו,
ניתן לפתור את בעיית חסרון האפליקציות, באמצעות העברתן מהסמארטפון המסונן - שאינו לגיטימי תהא הסיבה אשר תהא - אל המחשב "הלגיטימי".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה