התייעצות אוכל גרוע בישיבה-לא גזירת הכתוב

מצב
הנושא נעול.

YR@

משתמש צעיר
וגם כל אלו שיגידו שבסדר האוכל עוד סביל
אבל על ארוחת ערב אין מי שלא התלונן
דיברתי עם כמה מנהלי משק בישיבות
וכולם אמרו שזה בעיה עולמית בישיבות שאין מה להגיש בארוחת ערב
ובקשו הצעות
אבל אין חולק שהאוכל בכללי יותר גרוע מכל מטבח שהוא לא של ישיבה
אני אישית מכיר טבח שמכין ארוחת צהריים וערב באחת הישיבות החשובות
ובערב הוא שף ראשי באחד האולמות היוקרתיים ביותר
אין מה להשוות בכלל
אוכל לא דומה
כי שם משלמים לו יותר והוא לא מכחיש את זה
יש לו חומרי גלם מצוינים
וניקח לדוגמא את הצונ'ט בשבת שהיה שם
זוועתי
דיברתי עם מנהל המטבח שזה נורא ושיעשה משהו, אמר לי שטוב שאמרתי לו ואחרי שבועיים הוחלף המתכון וניהיה יותר טוב
וזה אחד הדברים הבעייתיים ביותר
שהרבה מאד בחורים מתלוננים ומקטרים בלי סוף
אבל חבר'ה במקום לפתוח אשכול בפרוג ולהתבכיין
פשוט תגשו למנהל מטבח/משק או איך שלא תקראו לזה ודברו אתו על זה
בד"כ הם מאד קשובים כי הם רוצים שם טוב ושיעריכו אותם בישיבה והם מעונינים לשמוע
(כמובן שלא באתי לזלזל ח"ו באשכול הנפלא הזה אבל זה אמור להפתח אחרי מעשים של דיבורים עם האנשים הרלוונטיים בתקוה שזה נעשה...)
 

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אני חושב שאם כבר לשדרג את האוכל זה צריך לבוא מצד הישיבה (וזה לא קורה) ולא מצד הבחורים
אחרת יהיה תמיד תלונות.
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
התקשר אלי בחור וביקש שאם יש לי מעשרות מיותרים שאני יתן לו
שאלתי אותו מה הוא יעשה עם זה והוא ענה: נקנה משהו לאכול.
מה? = לפעמים אין מה לאכול בחדר אוכל אז אנחנו קונים פיצה
אמרתי לו: אני אוכל בבית לחם עם גבינה ועגבניה, ואני ישלם לך מעשרות שתלך לאכול פיצה?

הבחורים מוצאים פורקן באכול המענין, לא בגלל הטעם
הטשולנט של הישיבה זה אחד הדברים , ולא סתם בחורים גונבים ממנו
אבל כל זמן שאין קילו בשר לכל בחור, הם תמיד ישארו עם הרגשת חסר
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הנושא חשוב מאוד, וראוי לעלות לדיון ציבורי נוקב!
לצערי אני שומעת לא אחת ולא שתים
שחומרי הגלם הם סבירים והבישול פשוט מגעיל
מושטים עם תיבול נוראי כל תבנית נראית אחרת, (כאילו מה? אין מתכון שאיתו עובדים???)
חזה עוף שלם (אפילו לא חתוך או פרוס) אפוי בשמן ופפריקה
לא משתמשים בכלל במלח, שכל בחור ישים לעצמו... (ככה אתם עושים גם בבית???)
למה???
איך מצליחים להרוס חזה עוף??
למה משתמשים בכלים מלוכלכים ולא שוטפים את הסירים כראוי??
למה רמת ההגיינה בישיבות מתחת לכל ביקורת? ג'וקים, עכברים ומטבח מצחין?? (הייתי במטבחים של כמה ישיבות בבין הזמנים וראיתי בעיני...)
הצוות בישיבות שטוענים שהם אוכלים את אותו אוכל, האם לקחתם מחדר האוכל או שהגישו לכם מגש נפרד?
אז תדעו שזה לא אותו דבר!! מכינים לכם מגשים מיוחדים!

למה לחמניות לשבת צריכות לעמוד במקפיא של הישיבה או להשתזף בשמש מיום רביעי???
למה החומוס לסעודה שלישית עומד בצלוחיות לייבוש מערב שבת??
למה בסלט של ארוחת בוקר שמים חומץ ומשתמשים בעגבניות רקובות??

זה כל כך חבל, וזה נטו נובע בחוסר אכפתיות
אפילו לא מחסכון בכסף. הלחמניות ביום רביעי עולות אותו דבר כמו ביום שישי....
 

בנימין (אחר!)

משתמש צעיר
התקשר אלי בחור וביקש שאם יש לי מעשרות מיותרים שאני יתן לו
שאלתי אותו מה הוא יעשה עם זה והוא ענה: נקנה משהו לאכול.
מה? = לפעמים אין מה לאכול בחדר אוכל אז אנחנו קונים פיצה
אמרתי לו: אני אוכל בבית לחם עם גבינה ועגבניה, ואני ישלם לך מעשרות שתלך לאכול פיצה?
אתה מעדיף שילך לקנות לחם גבינה ועגבניה?....
אבל כל זמן שאין קילו בשר לכל בחור, הם תמיד ישארו עם הרגשת חסר
לא נכון.
לא עשית סקר בקרב כל הבחורים שרובם אמרו להם שחסר בשר.
ואם אמרו שחסר, אז באמת חסר (ולא תמיד אתה אשם, יש גנבים גם מהקדירות בפועל)

אי אפשר להתכחש לעשרות אלפים שטוענים את זה, ובמיוחד שהם בחורי ישיבות עמלי התורה, ועל כן אינם צריכים פתאום להיות חשודים בזה לשקר יחד לגבי רמת האוכל בישיבה.
 

עיון התלמוד

משתמש רשום
למה להקצין??

במקום כל יום להגיש חביתה מקושקשת וסלט
אפשר עם אותם מוצרים לגוון

ביצה קשה/ חביתה
ירקות חתוכים
גבינות שונות ומתובלות
מידי פעם פיתות וכו'

צריך רק רצון טוב..
לא זה מה שחסר לבחורים כמו שכתבתי לעיל עיי"ש
 

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
הלחמניות ביום רביעי עולות אותו דבר כמו ביום שישי....
אצלנו היו מביאים את הלחמניות בתחילת שבוע ומקפיאים, ואחרי מחאת הבחורים התחילו להביא ביום חמישי בלילה ואחרי תקופה הבחורים התלוננו שהקפואות טעימות יותר!
כנראה שבמאפיית ויז'ניץ משקיעים יותר בלחמניות של תחילת שבוע...
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אתה מעדיף שילך לקנות לחם גבינה ועגבניה?....

לא נכון.
לא עשית סקר בקרב כל הבחורים שרובם אמרו להם שחסר בשר.
ואם אמרו שחסר, אז באמת חסר (ולא תמיד אתה אשם, יש גנבים גם מהקדירות בפועל)

אי אפשר להתכחש לעשרות אלפים שטוענים את זה, ובמיוחד שהם בחורי ישיבות עמלי התורה, ועל כן אינם צריכים פתאום להיות חשודים בזה לשקר יחד לגבי רמת האוכל בישיבה.
מי דיבר על שקרנים
דברו על אוירה כללית של "אין מה לאכול בחדר אוכל"...

המעניין הוא כי כל איש מלאכה שמגיע לישיבה אוכל צלחת מלאה מה"מטעמים" שיש בארוחת צהריים בישיבה ולא צועק "פיכס.."
בחורים זה עם אחר.

אם נעשה סדר לבנתיים
התלונות הם על ארוחת צהריים
ארוחת בוקר וערב הם בסדר גמור?
נכון?

בארוחת צהריים מאמין שזה משתנה בין המוסדות
בפוניבז' מחבלים היה שנים שהיו אוכלים את האוכל של היכלי מלכות
גם שם שמעתי מבחורים קללות על האוכל.
אגב, גם בבתי מלון האוכל יימאס אם תשארו שם יותר משבועיים

אני מכיר עוד ישיבה גדולה שמבשלים אצלם במטבח לקייטרינג והאוכל יוצא חלקו לאירועים וחלקו לבחורים
ועדיין יש שם תלונות.
 

Yael Mor

משתמש מקצוען
יש פה שטענו שהביעה זה חוסר גיוון. בתור אחת שלמדה בסמינר בפנימיה היה תפריט קבוע לכל יום ולא נראה לי שמישהי התלוננה, כי האוכל היה מעולה! אז זה תלוי ברמה של האוכל ולא בחזרתיות.
 

בנימין (אחר!)

משתמש צעיר
מי דיבר על שקרנים
דברו על אוירה כללית של "אין מה לאכול בחדר אוכל"...

המעניין הוא כי כל איש מלאכה שמגיע לישיבה אוכל צלחת מלאה מה"מטעמים" שיש בארוחת צהריים בישיבה ולא צועק "פיכס.."
בחורים זה עם אחר.

אם נעשה סדר לבנתיים
התלונות הם על ארוחת צהריים
ארוחת בוקר וערב הם בסדר גמור?
נכון?

בארוחת צהריים מאמין שזה משתנה בין המוסדות
בפוניבז' מחבלים היה שנים שהיו אוכלים את האוכל של היכלי מלכות
גם שם שמעתי מבחורים קללות על האוכל.
אגב, גם בבתי מלון האוכל יימאס אם תשארו שם יותר משבועיים

אני מכיר עוד ישיבה גדולה שמבשלים אצלם במטבח לקייטרינג והאוכל יוצא חלקו לאירועים וחלקו לבחורים
ועדיין יש שם תלונות.
התכחשות למציאות.
 

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
מבזק מלפני חודשיים:
ביוזמת אגף התזונה של משרד הבריאות הועבר קורס ייחודי שבעקבותיו השתפר תפריט הארוחות בכמה ישיבות | בשיתוף פעולה עם הרב לייזר כץ מנהל האגף להכוונה וייעוץ רפואי בלב חב"ד, 13 טבחים ומנהלים של 8 ישיבות מאלעד ומחסידות חב"ד סיימו בהצלחה את קורס הטב"ח (טעים, בריא, חסכוני) לשיפור התזונה בישיבות | אלו ישיבות חב"דיות זכו בשלושת המקומות הראשונים? | תתפלאו: זה לא עולה יותר

בהמשך לזה:
לאחר הקמת תפריט חדש לישיבות ע"י השף ישראל דודק יחד עם דיאטן קליני ממשרד הבריאות
השף ישראל דודק. יש דבר כזה שנקרא אוכל בריא שהוא גם טעים?

השף דודק: יש דבר כזה ויש גם אוכל בריא ולא יקר. צריך לשנות את הגישה על אובל בריא וזה לא רק חסה וירקות. נוכחתי לראות לדוגמא שבישיבת חב"ד בצפת יש בארוחת הצהריים בר ענק של 15 סוגי סלטים. זאת דוגמא שמביאה מודעות, יש את האפשרות לאכול בריא.

דוגמא לבריא וטעים: אפשר לקחת את הקציצות הקלסיות שעשויות מבשר ועוף ולשלב בהן קטניות, עדשים או בורגול וזה לא יפגום בטעם ואפילו גם ישפר אותו.

אני זוכר את עצמי כבחור לפני עשרות שנים. זה אתגר לא פשט כי הטעם של בחורי ישיבה הוא טעם אחר... קיבלתם משובים מהבחורים? שהאוכל לא ייזרק.

השף דודק: "העבודה הכי קשה היא של הטבח. אם הוא מחפש את הדרכים הוא מוצא גם פתרונות. בישיבה שקלתי 150 ק"ג ואכלתי מכל הבא ליד. צריך להיות חכם ומעשי כיצד לפתור את זה. מה ניתן לעשות? להגיש את האוכל בצורה יותר נכונה ויותר מקרבת. אורז לבן לדוגמא, כולם עושים את אותו אורז מאותם מרכיבים, ישיבה מלון או בית חולים... השאלה איך עושים את זה הכי טעים שיש וזה האתגר של הטבח.
 

יהושע ג

משתמש רשום
כולם קונים את הכי זול וזה מסתכם בד''כ או בבר-מן או מיה
על ארוחת צהרים אני לא נכנס כי זה תעשייתי ותבלינים גרועים
אבל ארוחת בוקר אין שום בית בבין הזמנים שמוצאים לשולחן גם גבינה+לבן+קוטג'+חמאת בוטנים+שוקולד+מלפפון חמוץ+שיפקה+זיתים+לפעמים חביתה או מעדנים
אלא שזה רגיל שזה מה יש ואין שום שינו בתפריט ובבית אתה מכין כל יום משהו אחר וגם שאתה מחליט מה אתה אוכל ושלא יחליטו לך
(מנסיון אני בישיבה הייתי שומר ארוחת צהרים שלא אהבו לשעה 00:00 בלילה וכולם היו אוכלים את זה אפ' שזה מהישיבה כי אם אתה רוצה אתה יכול לאכול ואם אתה רוצה יכול ללכת לישון אבל שאף אחד לא יגיד לי שאני חייב לאכול בארוחה את מה שמביאים)
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
על ארוחת צהרים אני לא נכנס כי זה תעשייתי ותבלינים גרועים
לא נכון
הבעיה היא לא איזה פלפל שחור יש באוכל
הבעיה היא חוסר איכפתיות
או לא מתבלים בכלל
או תיבול מגעיל
ועל זה בדיוק התלונה.

על ארוחת בוקר יש הרבה פחות טענות
פרט לזה שמרסקים את הירקות בצורה לא אסטטית,
או מכינים סלט לילה קודם וזה מוגש ישן ורקוב
ולא דואגים לירקות איכותיים
או שמים חומץ בסלט (למה להרוס???)
או שמגישים בצלחת אחת כמה ממרחים - בל תשחית במיטבו...
השאר- לא נראה לי בעייתי.

ארוחת צהרים היא הבעיה העיקרית!!

וארוחת ערב - להביא בורקס גבינה זה לא בעיה. זה דוקא חיובי מאוד.
אבל להביא בורקס ישן או לא אפוי זה בעיה.
לשתיהם קוראים בורקס גבינה...
 
נערך לאחרונה ב:

בנימין (אחר!)

משתמש צעיר
מי דיבר על שקרנים
דברו על אוירה כללית של "אין מה לאכול בחדר אוכל"...

המעניין הוא כי כל איש מלאכה שמגיע לישיבה אוכל צלחת מלאה מה"מטעמים" שיש בארוחת צהריים בישיבה ולא צועק "פיכס.."
בחורים זה עם אחר.

אם נעשה סדר לבנתיים
התלונות הם על ארוחת צהריים
ארוחת בוקר וערב הם בסדר גמור?
נכון?

בארוחת צהריים מאמין שזה משתנה בין המוסדות
בפוניבז' מחבלים היה שנים שהיו אוכלים את האוכל של היכלי מלכות
גם שם שמעתי מבחורים קללות על האוכל.
אגב, גם בבתי מלון האוכל יימאס אם תשארו שם יותר משבועיים

אני מכיר עוד ישיבה גדולה שמבשלים אצלם במטבח לקייטרינג והאוכל יוצא חלקו לאירועים וחלקו לבחורים
ועדיין יש שם תלונות.
דבר אחד יצא לי ברור מהדו שיח כאן עם כאלו בצד השני.
ש-אף אחד! לא בא לקראת השני.
אני אמנם בצד של הבחורים, אבל זה לא סותר, שלעיתים בגלל שהשניצל לא מאה אחוז מושלם יש כאלו שכבר יסמנו עליו איקס גדול.
אני לא בגישה הזאת.
אבל כן בגישה הכללית על רמה נורמלית לאוכל. ואמנם בישיבה מביאים הרבה סוגי מאכלים, אבל צורת ההכנה שלהם, התיבול, האיכפתיות- זוועתית.
כי גם הצד השני לא שם על הבחורים. מי שמידי וותיק בתחום- לא מעניין אותו מה אומרים, הוא צוחק על כולם, יבשל איך שבא לו, כי הוא אומר "בכל מקרה יהיו טענות, אז מה העניין להשקיע?"
ככה זה משני הצדדים.
השאלה מי קדם למי.
בכל מקרה, זה לא סותר שהטענה על שנינו - מי יותר ומי פחות- שיבוא לקראת השני, לחשוב על ההוא שתמיד מתלונן, לחשוב מה הוא בתור בחור בישיבה היה "נהנה" מהאוכל הזה... וכל על זו הדרך.
כשרואים את היחס הכללי מטעם המטבח לבחורים, כשבאים לבקש כך וכך, רואים שלרוב היחס לא מתקרב בכלל ליחס שאמור להיות... וזה מעיד הרבה... וגם אם זה נגרם מכאלו שהציקו/גנבו/וכדו', עדיין אי"ז אמור לפסול בגללם את כל השאר.
אני רואה איך שהבחורים מגיעים הבייתה, הם מגיעים רעבים לאוכל של הבית באופן נוראי.
לא יתכן ששלושים אלף בחורים הם מפריחי האווירה של אין מה לאכול כלשונך.
הרבה הרבה צדיקים ביניהם, וגם הם סובלים, וזה נורא לכלול את כולם בגלל בודדים.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רמת האוכל בישיבות לא קשור כלל לרמת התלונות של הבחורים
גם בישיבות שחומרי הגלם הם משובחים , והטבח הוא איש שמשקיע עדיין הבחורים לא אוהבים את האוכל
הסיבה היא לא בגלל הטעם אלא בגלל השגרתיות והחזרתיות
הבחורים בישיבות האמריקאיות שאני מכירה לא מתלוננים על האוכל.
והאוכל שם ברמה הרבה יותר גבוהה מישיבות ישראליות.
 

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
למדתי בישיבה X כמה שנים ועזבתי לישיבת מיר בזמן ר' נתן צבי פינקל זצ"ל [בה האוכל מעולה]
לאחר שנה וחצי חזרתי לצורך כלשהוא לישיבה הקודמת.
נכנסתי לחדר האוכל לארוחת-צהריים ולא הייתי מסוגל לאכול את האוכל אותו אכלתי כמה שנים [ואיני בררן באוכל!] זה לא היה אכיל!
=======
זה חוסר מודעות של הנהלת הישיבה.
ישנה חוסר מודעות לצרכים גשמיים של הבחורים.
זה גם בתנאי הפנימיה.

רגילים לחשוב בהנהלת הישיבות 'הם בחורים והם יסתדרו'.
ההורים צריכים להתלונן להנהלה!
זה חוסר מודעות והזנחה.

טלפון מכובד להנהלת הישיבה והדברים ישתפרו.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לחלוק על ההנחה של פותח האשכול?
רמת האוכל בישיבות לא קשור כלל לרמת התלונות של הבחורים
גם בישיבות שחומרי הגלם הם משובחים , והטבח הוא איש שמשקיע עדיין הבחורים לא אוהבים את האוכל
הסיבה היא לא בגלל הטעם אלא בגלל השגרתיות והחזרתיות

גם אם תביאו להם אוכל קבוע של בית מלון סמוך, הם לאט לאט יתחילו "לרטון" ויפסיקו להגיע לחדר האוכל.
תשאלו את הרבנים בישיבה על האוכל תשמעו שהוא בסדר גמור
(למי יש בבית בארוחת ערב: בורקס, מלאוח עם ביצה, פיתה פלאפל וציפס, מרק, אורז עם ירקות, טשולנט פרווה, נקניקיות טבעול)

כנראה שאין תחליף לאוכל ביתי, וזה חסר לבחורים.
וגם ההרגשה שהאוכל הוא קבוע (ביום רביעי יש שניצלים, מכירים?) זה מוריד את ההתלהבות.

אני נזכר בסיפור:
באחד מהישיבות שאני מכיר היטיב , נסגר המטבח בהוראת מ. הבריאות, הישיבה קנתה מאחד הקייטרינגים הטובים ארוחת ערב והם הסכימו לפנק גם בדברים שאינם מקובלים בישיבות כמו בלינצעס', קוגלים, פסטות שונות וכו'
אחרי חודש בערך, התחילו התלונות, שאלתי אותם מה חסר לכם? והם ענו :"מרק, עם קוסקוס"
לא ידעתי איך לצחוק המרק הזה זה מרק ירקות, וגם קוסקוס שעושים בסיר נפרד.
ועוד סיפור:
לפני זה בקורונה שהיו אוכלים בקפסולות , הביאו לבחורים לחמניה עם שוקו או מעדן
אחרי חודשיים התחילו התלונות , זה לא ארוחת בוקר שיביאו חביתה וסלט
שאלתי אותם: עד היום שלא אכלתם בישיבה, מה הייתם קונים במכולת? לחמניה ושוקו.. מה השתנה עכשיו?
למדתי במקום בו היה חדר אוכל (המוני יחסית, כ400 פיות)
והאוכל היה טעים, מושקע ומגוון
מעולם לא התלוננו עליו, הפוך, רק התפעלנו וביקשנו מתכונים...
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה