אין שם משתמש
משתמש צעיר
אצלנו שבחורים מתלוננים על האוכל המשגיח אומר לשים מלח וזהו!
תשתפו אותנו (לפחות באישי...)? זה נדיר לשמוע ככה!למדתי במקום בו היה חדר אוכל (המוני יחסית, כ400 פיות)
והאוכל היה טעים, מושקע ומגוון
מעולם לא התלוננו עליו, הפוך, רק התפעלנו וביקשנו מתכונים...
שיתפתיתשתפו אותנו? זה נדיר לשמוע ככה!
ידוע לי על ישיבה מכובדת בה התלוננו הבחורים לראש הישיבה על האוכל והוא [אחד מחשובי ראשי הישיבות שליט"א] התייחס ברצינות גמורה לנושא.זה חוסר מודעות של הנהלת הישיבה.
טלפון מכובד להנהלת הישיבה והדברים ישתפרו.
הבעיה היא שלבחורים לא נעים להתלונן לרה"י, ואחרי שמתלוננים פעם אחת, והרה"י כמובן מדבר ע"ז עם צוות המטבח וכדו'- זה עוזר לכמה ימים...ידוע לי על ישיבה מכובדת בה התלוננו הבחורים לראש הישיבה על האוכל והוא [אחד מחשובי ראשי הישיבות שליט"א] התייחס ברצינות גמורה לנושא.
הוא כלל לא זלזל כלל בתלונות.
לפעמים ראשי הישיבה פשוט לא מודעים למצב והם לא רגילים לטפל בו.
אבל סביר מאוד שלאחר שיעוררו את תשומת ליבם הם יתייחסו.
נסו!
ההורים צריכים להתלונן.הבעיה היא שלבחורים לא נעים להתלונן לרה"י, ואחרי שמתלוננים פעם אחת, והרה"י כמובן מדבר ע"ז עם צוות המטבח וכדו'- זה עוזר לכמה ימים...
צריך שהרה"י ינדנד להם כל הזמן! רק ככה משנים הרגלים...
ובשביל זה הבחורים צריכים לנדנד לרה"י... וזה כבר לא יקרה...
ותסכים איתי שבלי הרצון שלו, לא שווה כל מה שהוא יכין!ובעיני לא צריך להביא למטבח שפים גדולים, אלא טבח סביר ובינוני שמלא ברצון להאכיל את הבחורים באוכל מזין שיאפשר להם לעבור את הישיבה בלי להתחיל להתרוצץ בשווארמיות למיניהם.
מסכים שאם להנהלת הישיבה זה לא יהיה אכפת, גם לו זה לא יהיה אכפת.ותסכים איתי שבלי הרצון שלו, לא שווה כל מה שהוא יכין!
בלי האכפתיות, הוא לא יקיע! זה לא יעניין אותו!
ההורים צריכים להתלונן לראש הישיבה ולשאר אנשי הצוות.אצלנו שבחורים מתלוננים על האוכל המשגיח אומר לשים מלח וזהו!
אחרי שהם התחננו שיקבלו את הבן שלהםההורים צריכים להתלונן.
זה אכן הבעיה בכל עבודה עם ציבור.יש לי חבר בישיבה שמקבלת אוכל ברמה גבוהה וכל הזמן מתלוננים
אני לא למדתי בהרבה ישיבות,לדעתי המדד הוא אם האוכל נאכל או נשאר
לא צריך לצעוק.אחרי שהם התחננו שיקבלו את הבן שלהם
אני בכלל לא בטוח שהמשגיח הוא זה שאחראי ואמור לדאוג על האוכל של הבחוריםההורים צריכים להתלונן לראש הישיבה ולשאר אנשי הצוות.
ככלל משגיח כזה כנראה אינו ראוי לתפקידו.
הוא אינו מבין את הבחורים.
כ"כ נכון זה נטו זה, כי אם הטבח היה יודע שלמישהו זה מפריע המצב היה שונה לחלוטין.ללמדנו שבעיית האוכל בישיבה לא נובעת ממי שמכין אותו, או מחומרי הגלם (בתור בחורים מבוגרים היינו מכינים מעדני עולם מחומרי הגלם שבמטבח הישיבה...), אלא נובעת מזלזול מוחלט בבחורים.
בד"כ רבני הישיבה לא אוכלים מהאוכל של הישיבה ולכן הם בד"כ לא מבינים את התלונות של הבחורים.
ולכן הפיתרון שלי הוא פשוט להדהד את הנושא הזה שיבינו שבחורים הם לא בהמות ומגיע להם אוכל טוב.
פשוט שטויותאפשר לחלוק על ההנחה של פותח האשכול?
רמת האוכל בישיבות לא קשור כלל לרמת התלונות של הבחורים
גם בישיבות שחומרי הגלם הם משובחים , והטבח הוא איש שמשקיע עדיין הבחורים לא אוהבים את האוכל
הסיבה היא לא בגלל הטעם אלא בגלל השגרתיות והחזרתיות
גם אם תביאו להם אוכל קבוע של בית מלון סמוך, הם לאט לאט יתחילו "לרטון" ויפסיקו להגיע לחדר האוכל.
תשאלו את הרבנים בישיבה על האוכל תשמעו שהוא בסדר גמור
(למי יש בבית בארוחת ערב: בורקס, מלאוח עם ביצה, פיתה פלאפל וציפס, מרק, אורז עם ירקות, טשולנט פרווה, נקניקיות טבעול)
כנראה שאין תחליף לאוכל ביתי, וזה חסר לבחורים.
וגם ההרגשה שהאוכל הוא קבוע (ביום רביעי יש שניצלים, מכירים?) זה מוריד את ההתלהבות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: