התייעצות אוכל גרוע בישיבה-לא גזירת הכתוב

מצב
הנושא נעול.

נער המדבר

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
כידוע מצב האוכל בעולם הישיבות נמצא בדיוטה תחתונה, אין בחור ישיבה כמעט שלא סובל מזה באופן יום יומי . ההורים ג"כ סובלים מכך כואב להם שהבן ילך לישון רעב , אבל גם להם אין אופציה לתת יותר מכמה מאות ש"ח בחודש לאוכל, וכידוע אין הקומץ משביע את הארי.
אבל אולי פשוט אפשר לשנות את זה מהשורש? כי הרי חלק נרחב מהבעיה נמצא בכך שבמטבח הישיבה עומד בדר"כ איזה ערבי ,רוסי, רומני,
אריתראי וכדומה שהצד השווה שבהם שאינם מבני ברית ,ושאינם יודעים להכין אוכל, ושאין להם שום ענין שיצא אוכל טוב.
ותכלס הם מבחינתם צודקים הם מקבלים משכורת מינימום על עבודה קשה ,ואין להם שום דחף להתאמץ ולהביא תוצאות טובות יותר כמו למשל להכין את השניצלים עובר לאכילתן ולא שבועיים לפני ולבנתיים לזרוק למקפיא, או למשל להבין שאם תשפוך על הדג ים שמן וצ'ילי לא יהפוך אותו לערב לחך בצורה מיוחדת, (עוד דוגמאות תוכלו למצוא אצל הבחורים שלכם)
ולכן אולי הפתרון הוא להוסיף עוד 5000 ש"ח לטבח קצת יותר מוצלח, ואם הישיבה לא מסוגלת או לא מוכנה להוסיף את זה, אני מאמין שכל הורה ישמח להוסיף 20 ש"ח לאלפיה שהוא משלם אם הוא יודע שבזכות זה יהיה לבן שלו אוכל יותר טוב, ואוטומטית זה יוריד משמעותית את הכסף שהבחור צריך לשלם בפיצריות וכדו'.
מה דעתכם יעבוד? יש לכן פתרונות אחרים? אשמח לשמוע.
 

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מה שמצער שחומרי גלם רוכשים שווה בכל הישיבות ויש טבחים מומחים ליצירת ארוחות טעימות ומזינות ויש שיודעים איך להרוס את האוכל
הפתרון הוא זמני בשלב ראשון אכן ידאגו לטבח מומחה בשלב שני הכסף יכנס לקופת הישיבה כחלק אינטגרלי משכר הלימוד ומחמת החובות שוב יחפשו טבח זול
 

קרעפט

משתמש מקצוען
להכין אוכל טוב זה לא רק עניין של טבח, צריך צוות עובדים, צריך מנהל מקצועי יעודי למטבח שיקבע תפריטים וידאג לזמינות וגם לבריאות, מטבח מקצועי עם כלים וכו' וכו' וגם להשקיע בחומרי גלם הן באיכות והן בגיוון של חומרי גלם.
ומדובר כאן על 3 ארוחות ביום ואם את ארוחת בוקר אפפשר 'להעביר' עם חביתה או ביצה קשה הרי שאת ארוחת צהרים או ערב צריך להשקיע בכל הנ''ל, אפי' מוצרים שזמינים בכל בית בשביל שהם יהיו זמינים בישיבה צריך להשקיע המון.

אישית, הייתי מוכן להשקיע הרבה יותר מ20 ש''ח על מנת שלבן יהיה אוכל טוב בישיבה.
 

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
בישיבה בה אני למדתי היה טבח יהודי שהיה מקבל משכורת יפה אבל גלובלית! ולכן האוכל היה בהתאם....
אבל הייתי במס' אירועים שבהם הוא בישל את האוכל בכובע של קייטרינג וקיבל כסף לפי מנה-האוכל היה ברמה גבוה מאוד!!!
ללמדנו שבעיית האוכל בישיבה לא נובעת ממי שמכין אותו, או מחומרי הגלם (בתור בחורים מבוגרים היינו מכינים מעדני עולם מחומרי הגלם שבמטבח הישיבה...), אלא נובעת מזלזול מוחלט בבחורים.
בד"כ רבני הישיבה לא אוכלים מהאוכל של הישיבה ולכן הם בד"כ לא מבינים את התלונות של הבחורים.
ולכן הפיתרון שלי הוא פשוט להדהד את הנושא הזה שיבינו שבחורים הם לא בהמות ומגיע להם אוכל טוב.
 

לארג'

משתמש סופר מקצוען
.
מה דעתכם יעבוד?
עכשיו זה לא הזמן לדבר על שידרוג האוכל כשאין לישיבות דתות


ואם אתם הורים שמתלוננים אז תדעו שבחורים יוצאים לאכול בחוץ לא תמיד כי לא מסוגלים לאכול
אלא לפעמים פינוק או להתאוורר קצת..
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אפשר לחלוק על ההנחה של פותח האשכול?
רמת האוכל בישיבות לא קשור כלל לרמת התלונות של הבחורים
גם בישיבות שחומרי הגלם הם משובחים , והטבח הוא איש שמשקיע עדיין הבחורים לא אוהבים את האוכל
הסיבה היא לא בגלל הטעם אלא בגלל השגרתיות והחזרתיות

גם אם תביאו להם אוכל קבוע של בית מלון סמוך, הם לאט לאט יתחילו "לרטון" ויפסיקו להגיע לחדר האוכל.
תשאלו את הרבנים בישיבה על האוכל תשמעו שהוא בסדר גמור
(למי יש בבית בארוחת ערב: בורקס, מלאוח עם ביצה, פיתה פלאפל וציפס, מרק, אורז עם ירקות, טשולנט פרווה, נקניקיות טבעול)

כנראה שאין תחליף לאוכל ביתי, וזה חסר לבחורים.
וגם ההרגשה שהאוכל הוא קבוע (ביום רביעי יש שניצלים, מכירים?) זה מוריד את ההתלהבות.

אני נזכר בסיפור:
באחד מהישיבות שאני מכיר היטיב , נסגר המטבח בהוראת מ. הבריאות, הישיבה קנתה מאחד הקייטרינגים הטובים ארוחת ערב והם הסכימו לפנק גם בדברים שאינם מקובלים בישיבות כמו בלינצעס', קוגלים, פסטות שונות וכו'
אחרי חודש בערך, התחילו התלונות, שאלתי אותם מה חסר לכם? והם ענו :"מרק, עם קוסקוס"
לא ידעתי איך לצחוק המרק הזה זה מרק ירקות, וגם קוסקוס שעושים בסיר נפרד.
ועוד סיפור:
לפני זה בקורונה שהיו אוכלים בקפסולות , הביאו לבחורים לחמניה עם שוקו או מעדן
אחרי חודשיים התחילו התלונות , זה לא ארוחת בוקר שיביאו חביתה וסלט
שאלתי אותם: עד היום שלא אכלתם בישיבה, מה הייתם קונים במכולת? לחמניה ושוקו.. מה השתנה עכשיו?
 

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש ישיבות שהטבחים לא שמעו מעולם על 5 אבות המזון. אני שומעת מהבן שלי את הרכבי הארוחות לפעמים ונדהמת ממש! ארוחה שמורכבת כולה מפחמימות ????????????
ארוחה מאוזנת צריכה להכיל את כל אבות המזון- פחמימות, חלבונים, פירות/ירקות וכן גם שומנים.
זה השנים החשובות שהבחורים בונים את הגוף שלהם וזה עצוב מאד.
 

הנשר הקטן

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
בדר"כ איזה ערבי ,רוסי, רומני,
אריתראי וכדומה שהצד השווה שבהם שאינם מבני ברית
לא בהכרח...
נתקלתי בכמה טבחים יהודים בישיבות שמכינים אוכל זוועה
גם כשהיה טבח חדש, בהתחלה היה אוכל יחסית טוב אבל מהר מאוד זה התחיל להתדרדר
לא יודע אם זה נובע ממשכורת נמוכה, או פשוט מחוסר אכפתיות, אבל ברוב המקומות זה המצב.
 

עיון התלמוד

משתמש רשום
למעשה לא חושב שזה פיתרון טוב
כי כל המטבחים בישיבות לא מיועדים לאוכל ברמה

והאמת שישיבות שבשבתות האוכל שלהם על רמה יותר ורק במשך השבוע לא משקיעים כך זה נכון
אבל בישיבות שגם בשבתות האוכל גרוע לא נראה שהבעיה בעוד עשרים ש"ח אלא זה בעי' יותר שורשית,
כמו שכתבו מקודם שצריך צוות וגם לכאו' צריך כלים ומטבח יותר מתאים

כי יש ישיבות שהאוכל ממש טוב רק שרואים שהבעיה איך הכינו את זה
לדוגמא במיר יש מכונה של שניצלים וכן זה יוצא ממש טוב בישיבות מכינים .....
 

שירה 34

משתמש מקצוען
למה לא מגוונים?

הבן שלי, מתחילת השנה כל יום אותה ארוחת בוקר!

וגם בצהרים יש תפריט שחוזר על עצמו שוב ושוב.
חבל, האוכל נזרק, הבחורים רעבים ואסור להם לצאת לקנות בחוץ.
 

עיון התלמוד

משתמש רשום
אצלי בישיבה הי' כל יום לחם עם חמאה וגבינה כל בוקר
ואני לא חושב שהי' חסר לאיזה בחור אוכל בבוקר
מי שרעב בבוקר לא מחפש להתפנק
הבעי' בצהרים ובערב שמכינים את האוכל לא טוב.
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
יש ישיבות שהטבחים לא שמעו מעולם על 5 אבות המזון. אני שומעת מהבן שלי את הרכבי הארוחות לפעמים ונדהמת ממש! ארוחה שמורכבת כולה מפחמימות ????????????
ארוחה מאוזנת צריכה להכיל את כל אבות המזון- פחמימות, חלבונים, פירות/ירקות וכן גם שומנים.
זה השנים החשובות שהבחורים בונים את הגוף שלהם וזה עצוב מאד.
ליצמן בזמנו ניסה לשנות את זה ונבלם.
לא יודע מה כוונה שכל האחרוחה פחמימות?
בארוחת צהריים יש תמיד: עוף או דג או סויה בנוסף לאורז, פירה, תפו"א בשמן, פתיתים, ותמיד יש ליד עוד תוספת כמו תירס, אפונה, מלפפון חמוץ
בארוחת ערב יש ארוחת ערב רגילה ובנוסף יש משהו מבושל שבדר"כ הוא פחמימה (גרועה כמו בורקס ומלאוח)
בארוחת בוקר יש ביצים וסלט
למה לא מגוונים?

הבן שלי, מתחילת השנה כל יום אותה ארוחת בוקר!

וגם בצהרים יש תפריט שחוזר על עצמו שוב ושוב.
חבל, האוכל נזרק, הבחורים רעבים ואסור להם לצאת לקנות בחוץ.
שוב, כי זה לא הנקודה.
בארוחת בוקר בישיבות יש: לחם, (מכשיר לצנימים), גבינה, קוטג, זיתים, סלט או ירקות שלמים לבחירה, חביתה, ביצים קשות, קפה ותה... בזמנים מיוחדים או פעם בשבוע גם גבינה צהובה או מעדנים.
מה אפשר עוד לגוון?
(מה אבא של הבחור אוכל בבוקר ומה אמא שלו?)
בתור איש צוות בישיבה, האוכל בחדר רבנים נגמר מידי יום ואין עליו תלונות
הבחורים מחפשים "וואו" או משהו שיתחרה בפיצה שקורצת להם מחוץ לישיבה, לי אין את הכסף לקנות פיצה מידי יום, אז אני מתלהב מהבורקס גבינה שמגיע בארוחת ערב
מכיר ישיבה חשובה מאוד מאוד שמנהל הישיבה אמר לי שמטגן את השניצלים עשרות פעמים באותו שמן ואחרי שהשמן נהפך להיות שחור וסמיך כמו זפת הוא נשפך לתוך הצולנט של שבת
ומי שיודע את האמת יגלה לך שאת השמן הוא לוקח מהמוסך הקרוב, (כמובן שהוא מרוויח בזה אישית טיפולים חינם לרכב)

הצעה שלי:
תתענינו אצל הילדים על התפריט של האוכל (בעדינות, ככה מבלי להרים להנחתה)
תשאלו אותם: "יש לי חבר שמנהל ישיבה, הוא שאל אותי מה אפשר להביא לארוחת בוקר לבחורים בישיבה?" מה אצלכם מביאים?
פתאום תרו לבוא לאכול אצלם בישיבה במקום לאכול סנדוויץ עם עגבניה וגבינה

הרב טוביה פולק תמיד אומר שבחורים אומרים "אין לי מה לאכול"
אז הוא שואל אותם: למה אין לחם?
אז הם אומרים: "לא, אין לי כח לאכול לחם"
אז הוא שואל: למה? זה יבש?
אז הם עונים:"לא, אין לי כח לאחרי זה"
אז הוא שואל:"מה זה אחרי זה? זה עושה צרבת?"
אז הם עונים:"לא, אין לי כח לברכת המזון"...
 
נערך לאחרונה ב:

לבלוב

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אצלינו בישיבה היו אומרים שזה כמו המן במדבר
הצדיקים מקבלים את האוכל עד הישיבה
קצת פחות, מקבלים אותו במכולת ליד הישיבה (עוגיות פתי בר וקרקרים....)
קצת פחות, מקבלים אותו בפלאפל או בגט שקצת יותר מרוחק
ויש אלו שמקבלים את האוכל שלהם רחוק רחוק (מסעדה היהודית....)
 

שירה 34

משתמש מקצוען
מה את רוצה שיתנו בארוחת בוקר
יום שניצל יום גבינה?
למה להקצין??

במקום כל יום להגיש חביתה מקושקשת וסלט
אפשר עם אותם מוצרים לגוון

ביצה קשה/ חביתה
ירקות חתוכים
גבינות שונות ומתובלות
מידי פעם פיתות וכו'

צריך רק רצון טוב..
 

בנימין (אחר!)

משתמש צעיר
אפשר לחלוק על ההנחה של פותח האשכול?
רמת האוכל בישיבות לא קשור כלל לרמת התלונות של הבחורים
גם בישיבות שחומרי הגלם הם משובחים , והטבח הוא איש שמשקיע עדיין הבחורים לא אוהבים את האוכל
הסיבה היא לא בגלל הטעם אלא בגלל השגרתיות והחזרתיות

גם אם תביאו להם אוכל קבוע של בית מלון סמוך, הם לאט לאט יתחילו "לרטון" ויפסיקו להגיע לחדר האוכל.
תשאלו את הרבנים בישיבה על האוכל תשמעו שהוא בסדר גמור
(למי יש בבית בארוחת ערב: בורקס, מלאוח עם ביצה, פיתה פלאפל וציפס, מרק, אורז עם ירקות, טשולנט פרווה, נקניקיות טבעול)

כנראה שאין תחליף לאוכל ביתי, וזה חסר לבחורים.
וגם ההרגשה שהאוכל הוא קבוע (ביום רביעי יש שניצלים, מכירים?) זה מוריד את ההתלהבות.

אני נזכר בסיפור:
באחד מהישיבות שאני מכיר היטיב , נסגר המטבח בהוראת מ. הבריאות, הישיבה קנתה מאחד הקייטרינגים הטובים ארוחת ערב והם הסכימו לפנק גם בדברים שאינם מקובלים בישיבות כמו בלינצעס', קוגלים, פסטות שונות וכו'
אחרי חודש בערך, התחילו התלונות, שאלתי אותם מה חסר לכם? והם ענו :"מרק, עם קוסקוס"
לא ידעתי איך לצחוק המרק הזה זה מרק ירקות, וגם קוסקוס שעושים בסיר נפרד.
ועוד סיפור:
לפני זה בקורונה שהיו אוכלים בקפסולות , הביאו לבחורים לחמניה עם שוקו או מעדן
אחרי חודשיים התחילו התלונות , זה לא ארוחת בוקר שיביאו חביתה וסלט
שאלתי אותם: עד היום שלא אכלתם בישיבה, מה הייתם קונים במכולת? לחמניה ושוקו.. מה השתנה עכשיו?
אתה לא יכול להגיד שרמת האוכל לא קשורה בכלל לרמת התלונות שלהם.
הראיה שהבאת זה מזה שתשאלו את הרבנים וכו'.
ומה הם עונים? שלמי יש בבית בורקס מלאוח וכו'.
לא הבנתי. זה שהמוצר קיים, זה אומר שהוא בהכרח טעים? שהוא בהכרח ערב לחיך?
הרי וודאי שרמת אוכל נקבעת לפי תקציב.
ובוודאי יש כאלו שרגילים לרמה X ולכן לא מתלוננים, ויש שרגילים לרמה Y והם מאוד מתלוננים...
אבל אלו של רמה Y המציאות הוכיחה שהם הרוב.
תבדוק בישיבות כמה החדר אוכל מאוייש בארוחות שפחות טעימות להם.
ואחת הראיות לכך:
שאדם מגיע לבית מלון, לארוחה בשרית נניח, הוא אוכל ואוכל ומתענג על כל ביס, ולרוב זה באמ שווה את הקלוריות...
אבל אחרי תקופה שהוא במלון (תשאלו את המפונים - שה' יחזירם לביתם במהרה!) כבר נמאס, וזה טבעי.

אבל בישיבה, על השבוע הראשון מגיעות התלונות....
הדג מסריח... עם טעם לוואי... הפלאפל זוועתי... כנ"ל הצ'יפס (מי חשב שלדבר הזה קוראים "צ'יפס"...)
לא נכון לומר שתמיד האוכל ככה,
אך וודאי שיש ימים שלמים שבחור לא יודע מה לחפש בחד"א.
ושוב, תן לי להאמין שזה משתנה במידה מסוימת מישיבה לישיבה, ולכן אולי בישיבתכם אתם באמת מכינים ברמה ב"ה.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה