דיון אדום=עצור, ירוק =עבור

האם סימון המוצרים גרם לך לשנות את החלטתך ולהמנע מרכישת מוצר אדום?

• סה"כ מצביעים
    404

פרפר סגול

משתמש מקצוען
כשאני רואה את המוצרים המסומנים , השיר של מלכהלי מתנגן לי.
אז כן, גלגלו לפתחנו כדור- סימון מוצרים באדום וירוק.
וכעת הבחירה בידינו.
האם להמשיך לצרוך מוצרים אדומים.
כשקראתי כמה טונות סוכר ושומן, נתרן ועוד מרעין בישין הסירה אוסם ממוצריה.
נחרדתי.
זה נזק ממשי ומוחשי.
עכשיו הכדור אצלנו, אם היצרנים יראו שצריכת הירוקים עולה, יוסיפו מוצרים כאלו.
וטעם זה הרגל נרכש,
מתוק, מלוח ועוד...
משנה לשנה אני מגיעה למסקנה שסוכר לבן זה דבר מיותר לגמרי. אני אוכלת אותו כי הוא נמצא, זמין ונגיש ומפתה. לא כי הוא טעים או מזין.
מרגישה את זה במיוחד בשבתות כשאנחנו אוכלים דג בתיבול מדהים, המון סלטים שבאף אחד מהם אין סוכר ויש בהם הרבה מאד מתיקות טבעית (אני טוחנת פלפלים בצלים ושום קלויים, למשל. זה רוטב מתוק מאד בלי גרגר סוכר או כל המתקה אחרת).
אתמול הכנתי שוקולטה מבננות, קשיו, טחינה קקאו תמרים ומים רותחים. היא יצאה מתוקה וסמיכה ממש כמו שוקולטה תעשייתית ומלאה בסוכר.
העולם שלנו לא נברא עם סוכר ולא זקוק לו, והאוכל וודאי וודאי שלא זקוק לו וגם לא מתוק יותר יחד איתו. יש המון אמצעי המתקה טבעיים לגמרי.

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכי חמוד היה שיום אחד הייתי אצל הורי ושלחתי את אחותי בת 7 לקנות גבינה צהובה, היא מתקשרת אלי ואומרת- יש פה רק עם כמות גבוהה של שומן ואחוז גבוה של נתרן, אמרתי לה לא נורא תביאי, אז היא אומרת לי את נורמלית, זה לא בריא....

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בהחלט בהחלט השפיע
הפסקתי לקנות לשבת חטיפים על כל סוגיהם,מסתפקים במשהו אחד מתוק וטעים, כמו גלידה מיני,ובארבע אוכלים סעודה שלישית בריאה וטעימה

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עליי לא השפיע,
אולי כי יש לי אוריינטציה תזונתית טובה ולא חידשו לי כלום??
אם הייתי צריכה להכין לקינוח מוס, לא נמנעתי מלקנות ריצ' בגלל הסימון.
ברגע הקנייה, כשאני כבר בבית הרכבתי רשימה, ההחלטה לא תשתנה בחנות..

(כמובן שבעקבות העניין שלי בתזונה בריאה, אני לא מכינה דברים כאלו לעיתים קרובות.)

וחטיפים כמו צ'יטוס-- סימון לא מספיק, צריך להוציא מחוץ לחוק!!!!
(בסוגריים כאובות...לא שווה לייקר או לסמן מוצרים גרועים תזונתית בלי לתת חלופה בריאה במחיר מפוקח יותר...)

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עליי לא השפיע,
אולי כי יש לי אוריינטציה תזונתית טובה ולא חידשו לי כלום??
אם הייתי צריכה להכין לקינוח מוס, לא נמנעתי מלקנות ריצ' בגלל הסימון.
ברגע הקנייה, כשאני כבר בבית הרכבתי רשימה, ההחלטה לא תשתנה בחנות..
מזדהה איתך.
תמיד ידעתי ובדקתי את הערכים התזונתיים.
וכשהחלטתי לקנות עשיתי זאת על דעת שזה לא בריא.
(אם כי לפי המשתמע ממך - אצלי זה קורה לעיתים יותר תכופות;))

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מזדהה איתך.
תמיד ידעתי ובדקתי את הערכים התזונתיים.
וכשהחלטתי לקנות עשיתי זאת על דעת שזה לא בריא.
(אם כי לפי המשתמע ממך - אצלי זה קורה לעיתים יותר תכופות;))
ואני מזדהה עם שתיכן. תמיד קניתי בעל כורחי ועכשיו זה רק עוד יותר חמוץ.
אבל קונה. לא רואה ברירה אחרת. וגם הפרטנר שלי שעושה את הקניות לא מוכן לוותר על הדברים האלו לא בשבילו ולא בשביל הילדים.
אבל אולי בעתיד זה כן ישפיע, כי הויזואלית עוזרת לי בחינוך.
נסיתי להסביר ולהראות לילדים לדוג' במילקי שיש 3 ורבע כפיות סוכר (מיני מילקי) ואם אני אוסיף להם כפית של שוקו ליוגורט (שהוא גם יותר גדול) זה טעים ומתוק ומספיק. על חלק זה עבד על חלק אחר לא. כך שאני לא יכולה להגיד שיש אצלינו שינוי בסל הקניות כרגע.
מקוה שאנשים אחרים חזקים מאיתנו וישפיעו על החברות להתיעל. ושזה כן מהלך שיביא לשינוי גם אם זה לא יקרה יום אחד.

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
(בסוגריים כאובות...לא שווה לייקר או לסמן מוצרים גרועים תזונתית בלי לתת חלופה בריאה במחיר מפוקח יותר...)
נכון מאד,
אבל הבנתי שיש חברות שכן הורדו את הכמויות בעקבות זה.

יבא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכון כ"כ!
כבר תקופה ארוכה אני רוצה לעשות שינוי תזונתי בבית, לצרוך יותר דברים בריאים ולא את כל הג'אנקים האלו, אבל המחירים כ"כ יקרים!
הרבה יותר זול לקנות לחם לבן, ועוגיות לנשנוש
מאשר לחם מלא/כוסמין ושקדים/אגוזים או פירות מיובשים לנשנוש....
מה לעשות, על הזבל משלמים פחות
על המוצרים הטובים צריך לשלם כנראה יותר...:(
מה שכן, התחלתי לקנות יותר פירות וירקות לנשנוש, ולהכין עוגיות בבית (יותר טוב מקנויות שאני לא יודעת מה הכניסו בהן..)

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
קראתי השבוע הערה נבונה ביתד, במדור של נ. קצין, בנוגע לסימונים התזונתיים.
מי שתוכל לסרוק - תבורך.
בקצרה: ההערה הפנתה את שימת הלב לכך שישנם מוצרים לא בריאים במיוחד שקבלו תווית ירוקה (סלט מתועש למשל), לעומת מוצרים שנזקם קטן או לא קיים, בשל צריכה מעטה מהם (למשל רוטב צ'ילי), או בשל טיב השימוש בהם (טחינה גולמית למשל, שהכנתה כוללת דילול), אך קבלו תווית אדומה.
כללו של דבר, הצריכה אמורה להיות מושכלת, ולא מתייחסת אך ורק לצבע הסימון.

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
קראתי השבוע הערה נבונה ביתד, במדור של נ. קצין, בנוגע לסימונים התזונתיים.
מי שתוכל לסרוק - תבורך.
בקצרה: ההערה הפנתה את שימת הלב לכך שישנם מוצרים לא בריאים במיוחד שקבלו תווית ירוקה (סלט מתועש למשל), לעומת מוצרים שנזקם קטן או לא קיים, בשל צריכה מעטה מהם (למשל רוטב צ'ילי), או בשל טיב השימוש בהם (טחינה גולמית למשל, שהכנתה כוללת דילול), אך קבלו תווית אדומה.
כללו של דבר, הצריכה אמורה להיות מושכלת, ולא מתייחסת אך ורק לצבע הסימון.

זה כל כך מטופש בעיניי שחמאה וגבינה צהובה יקבלו את אותו הסימון של מרגרינה.
טחינה גולמית קיבלה סימון אדום? מישהו לחלוטין השתגע.
ההצמדות הזאת לטבלאות תזונה משנות החמישים וכריכת כל סוגי השומן תחת כותרת אחת, מעוררת חלחלה. משרד הבריאות כשל פה בענק בעיניי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה