כשאני רואה את המוצרים המסומנים , השיר של מלכהלי מתנגן לי.
אז כן, גלגלו לפתחנו כדור- סימון מוצרים באדום וירוק.
וכעת הבחירה בידינו.
האם להמשיך לצרוך מוצרים אדומים.
כשקראתי כמה טונות סוכר ושומן, נתרן ועוד מרעין בישין הסירה אוסם ממוצריה.
נחרדתי.
זה נזק ממשי ומוחשי.
עכשיו הכדור אצלנו, אם היצרנים יראו שצריכת הירוקים עולה, יוסיפו מוצרים כאלו.
וטעם זה הרגל נרכש,
מתוק, מלוח ועוד...
אז כן, גלגלו לפתחנו כדור- סימון מוצרים באדום וירוק.
וכעת הבחירה בידינו.
האם להמשיך לצרוך מוצרים אדומים.
כשקראתי כמה טונות סוכר ושומן, נתרן ועוד מרעין בישין הסירה אוסם ממוצריה.
נחרדתי.
זה נזק ממשי ומוחשי.
עכשיו הכדור אצלנו, אם היצרנים יראו שצריכת הירוקים עולה, יוסיפו מוצרים כאלו.
וטעם זה הרגל נרכש,
מתוק, מלוח ועוד...
משנה לשנה אני מגיעה למסקנה שסוכר לבן זה דבר מיותר לגמרי. אני אוכלת אותו כי הוא נמצא, זמין ונגיש ומפתה. לא כי הוא טעים או מזין.
מרגישה את זה במיוחד בשבתות כשאנחנו אוכלים דג בתיבול מדהים, המון סלטים שבאף אחד מהם אין סוכר ויש בהם הרבה מאד מתיקות טבעית (אני טוחנת פלפלים בצלים ושום קלויים, למשל. זה רוטב מתוק מאד בלי גרגר סוכר או כל המתקה אחרת).
אתמול הכנתי שוקולטה מבננות, קשיו, טחינה קקאו תמרים ומים רותחים. היא יצאה מתוקה וסמיכה ממש כמו שוקולטה תעשייתית ומלאה בסוכר.
העולם שלנו לא נברא עם סוכר ולא זקוק לו, והאוכל וודאי וודאי שלא זקוק לו וגם לא מתוק יותר יחד איתו. יש המון אמצעי המתקה טבעיים לגמרי.