מידע שימושי אברך יקר בדכאון 2

מרחבית

משתמש מקצוען
דיכאון חמור מתחיל מדיכאון קל, שמתחיל מאמונה במחשבות שליליות.
זה ההיבט של הגישה הקוגנטיבית התנהגותית (CBT) שעובדים על ידי שינוי אמונות מזיקות וזיהוי עיוותי חשיבה ועבודה עליהם - במטרה למנוע דכאונות בעתיד למי שכבר היה.
זה היבט מסוים. אך יש עוד הרבה מאוד גישות ותיאוריות לנושא הדיכאון, וכפי הנראה יש סוגים שונים של דיכאון, והרבה גורמים שונים לדיכאון, כולל גורמים פיזיים ברורים. ותמיד טוב לשלב שיטות ולראות מה מתאים ספציפית לבנאדם.

רחל.ר.

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
חשוב להבין יש הבדל עצום בין פסיכיאטר שהוא רופא לכל דבר שההתמחות שלו (כ4.5 עד 5 שנים אחרי 7 שנות לימודי רפואה ושנת סטאז' - סה"כ 12.5 שנות לימוד) היא טיפול -בין היתר- במחלות נפש ,
לפסיכולוג - שאם הוא פסיכולוג קליני, הוא למד לתואר ראשון -די כללי ותאורתי- בפסיכולוגיה ואח"כ תואר שני טיפולי בפסיכולוגיה ועבודה מעשית וסטאז' וכו'
כלומר ההתמקדות שלהם שונה זה לא שפסיכיאטר נותן תרופות כי זה מה שהוא יודע לעשות - זה כי הוא רופא וככזה הוא מטפל בפתולוגיה.

פודרה המלך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תדברו עם הרב גודנטל הוא מבין בכל הניאונסים. לא צריך להיות חסרי תפקוד לגמרי בשביל לא לקבל קצבה.
מידיעה אני בחור ישיבה שהצלחתי להוציא קיצה על כלום כמעט אז ודאי שעם טיפה עבודה אפשר להוציא בשבילו וחבל

e000

משתמש רשום
אולי אותו אברך שניכנס לדיכאון יוכל לצאת לעשות משהו שהוא אוהב כגון איזה שהוא עבודה או לימודים של איזה משהו שהוא אוהב שיעשו לו טוב כמובן במסגרת רוחנית שזה לא יוריד אותו ואולי זה יצליח לעזור לו לצאת כלומר אני מקווה שזה יעזור לו לצאת.

אלמוג מ.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אולי אותו אברך שניכנס לדיכאון יוכל לצאת לעשות משהו שהוא אוהב כגון איזה שהוא עבודה או לימודים של איזה משהו שהוא אוהב שיעשו לו טוב כמובן במסגרת רוחנית שזה לא יוריד אותו ואולי זה יצליח לעזור לו לצאת כלומר אני מקווה שזה יעזור לו לצאת.
לשמחתנו, זאת התרופה הטובה ביותר לדיכאוניים, ולצערנו, זה הקושי הגדול ביותר בטיפול בהם - לגרום להם לצאת מהבית.

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
לפני כחצי שנה פירסמתי כאן בקשה עבור חבר טוב אשר לצערינו תקופה ארוכה בדכאון ולא מצליח לצאת מזה. בתחילה היו באמת הרבה תשובות שסייעו לנו הרבה אך לצערי הלכו ופחתו.
לכן אני פותח אשכול נוסף בכדי שיראו עוד אנשים ובתקווה שסוף סוף נמצא פתרון לאברך היקר שכל כך סובל ומתייסר וביחד עמו גם אשתו וילדיו.
מצורף הקישור לאשכול הקודם

האשכול הראשון
נו כבר מצאת פסיכיאטר טוב ?

חסום

משתמש רשום
פרופסור לרנר במאוחדת בביתר עילית.
יבגני לוין גם מקבל במאוחדת או כללית לא יודעת.
ד"ר גפני בכללית בקריית יובל.

הם פסיכיאטרים ממש טובים שמקבלים דרך קופ"ח.
בהצלחה!
הייתי מאוכזב מד"ר יבגני לוין, הן מן השירות, והן מן הייעוץ.

מויסי

משתמש מקצוען
לכל הגולשים היקרים והמסורים!
לצערי תקציב לא הצלחתי להשיג, אבל בינתיים לקחתי הלוואה עבור הטיפול שלו,
המליצו לי בפרטי מספר אנשים על ד"ר רפי (רפאל) שטרייכר, אבל הבעיה שיש לו תור רק לעוד כמה חודשים הייתי ממש שמח לשמוע האם יש למישהו מידע כיצד ניתן לזרז את התור אצלו להקדם האפשרי. תודה רבה.

תא שערה

משתמש חדש
לא קראתי את כל הדיון אבל כדאי לפנות לעזר מציון- יש להם מחלקה גם לענייני נפש, ואולי אפשר לברר דרכם גם על מימון כספי.
כמו"כ לפנות לארגוני חסד (קופת העיר וכו) כדי לקבל עזרה.
זה באמת לא נושא לדיון בפורום, זו בעיה שצריכה התערבות מקצועית וחבל על כל יום שעובר
רפו"ש ובשורות טובות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה