גם כעס ושמחה זה חומרים במוח.
בכלל אני לא מבין למה צריך נפש
כשמשהו משתבש בכימיה
יש לזה השפעות ישירות על הנפש
קודם מטפלים בשיבוש ואז מתקנים את הנפש
חבל להתייסר על תיקון הנפש כשיש שיבוש כימי
זו עבודה מאומצת וכמעט חסרת תקווה
גם כעס ושמחה זה חומרים במוח.
בכלל אני לא מבין למה צריך נפש
תרופה לא מתאימה, יכולה להזיק מאוד.לכל מי שמייעץ כדורים ועוד.
תיזהרו!
זה לא פשוט בכלל!
רק עם מרשם של רופא ואחרי בדיקה
בשום פנים ואופן לא לומר אני נותן לו \ לוקח את זה רק לניסיון.
זה מסוכן!!!
ודי למבין.
לא אני אומר, שהמקור של מחשבות דיכאוניות שורשו עמוק בעולם ה.. מחשבות. זה כמעט מובן מאיליו. (כנ"ל לגבי מחשבות שמחות וכן הלאה).כשמשהו משתבש בכימיה
יש לזה השפעות ישירות על הנפש
קודם מטפלים בשיבוש ואז מתקנים את הנפש
חבל להתייסר על תיקון הנפש כשיש שיבוש כימי
זו עבודה מאומצת וכמעט חסרת תקווה
לא מדויק.תרופה לא מתאימה, יכולה להזיק מאוד.
לדוגמא
אדם שהדיכאון שלו הוא מאובחן כהפרעה דו-קוטבית [מאניה דֶפרסיה], לעולם לא יכול לקחת תרופות מסוימות נגד דיכאון.
זה יכול לגרום להתקף מאני, שהוא מצב מאוד גרוע.
לכן חייבים רופא מקצועי.
============
נראה שהמגיבים כאן מתחלקים לשני סוגים
אלו שמכירים דיכאון [רציני] מבן משפחה וכדומה, הם יודעים מהי המחלה ומדוע נצרך רופא ותרופות.
ואלו שלא מכירים את הבעיה ולכן הם ממליצים להסתפק בטיפול פסיכולוגי.
לא מסכימה.זה חוסר הבנה במהותו של מחלת ה'דיכאון'.
'דיכאון' אינו 'עצב' 'חסר-משמעות'.
בדיכאון אדם מרגיש חסר אנרגיה לחלוטין ולא מעניין אותו שום דבר.
שוכב כל היום במיטה.
אינו יכול להתרכז בכלום.
וכשהוא כבר קם מהמיטה, הוא עצבני מאוד ...
חולה בדיכאון לפעמים, רוצה למות.
דיכאון הוא מחלה שצריכה רופא בדחיפות.
לכן
כל מי שנותן עצות בלי שהוא מבין מהו באמת דיכאון, עדיף שלא יעשה זאת ...
לחלוטין לאשימוש בכדורים נוגדי דיכאון הוא פתרון טוב לאנשים שאין גישה לנבכי נפשם מרוב העצבות והיאוש, וזה הפתח להכנס לשם. הם לא פיתרון בפני עצמם, משום שמי שישתמש בכדורים כתרופה לדיכאון, ימצא את עצמו בולע אותם לשארית חייו. זו אולי הראיה החזקה ביותר לשורש הבעיה.
אני חושש שלא הבנתם את דבריילחלוטין לא
לאחר שהבן אדם יהיה מאוזן יהיה ניתן להתחיל טיפול פסיכולוגי ולתת לו כלים כיצד להתמודד ואז הוא יפסיק את הטיפול התרופתי
אבל כל עוד שהבן אדם בדיכאון ולא מאוזן א"א להגיד לו תעשה טיפול מחשבתי
אשמח להסבראני חושש שלא הבנתם את דבריי
זה בדיוק מה שאמרתי. אני התכוונתי להוכיח שמקור הבעיה בנפש, ולא בהפרשות כימיות במוח, ולכן הבאתי כראיה, שאדם שיטפל רק בכדורים, לא יצא מזה לעולם.אשמח להסבר
אדם שחווה אירוע נקודתי של דיכאון- במידה והוא כרגע לוקח כדורים יוצא מהמצב הנקודתי ומתחיל לטפל בעצמו ולומד דרכי התמודדות עם סיטואציות שיכולות להוות טריגר לדיכאון, למה שהוא יצטרך לקחת כדורים לכל החיים?
צודק מאה אחוזזה בדיוק מה שאמרתי. אני התכוונתי להוכיח שמקור הבעיה בנפש, ולא בהפרשות כימיות במוח, ולכן הבאתי כראיה, שאדם שיטפל רק בכדורים, לא יצא מזה לעולם.
כמה נכון וחכם מי שלא מכיר מקרוב לעולם לא יוכל להרגיש את הקושי של הסובל מדכאון.============
נראה שהמגיבים כאן מתחלקים לשני סוגים
אלו שמכירים דיכאון [רציני] מבן משפחה וכדומה, הם יודעים מהי המחלה ומדוע נצרך רופא ותרופות.
ואלו שלא מכירים את הבעיה ולכן הם ממליצים להסתפק בטיפול פסיכולוגי.
דברים כהוויתןכמה נכון וחכם מי שלא מכיר מקרוב לעולם לא יוכל להרגיש את הקושי של הסובל מדכאון.
פיזית אין לו כל מחלה אבל בפועל אין באפשרותו לקום מהמיטה ! אין לו כח אפילו להרים טלפון ואין לו חשק לכלום כלום, זה לא יאומן אבל ישנם כאלו הסובלים מדיכאון ושוכבים כל ראש השנה ויום כיפור במיטה בלי להתפלל כלום כי פשוט אין להם כח !
אמר לי פעם אחד מאנשי מקצוע שהיינו אצלו. שזה אחד מהייסורים הקשים ביותר שיש לאדם.
ולכן כל הרעיונות של טיפולים מלבד כדורים זה רק באופציות הללו : או בדכאון קל. או רק ביחד עם כדורים, כי בלי זה אין סיכוי להזיז מדוכא מהמיטה גם הפסיכולוג הגדול ביותר.
לפעמים אין להם כח אפילו לאכול ...כמה נכון וחכם מי שלא מכיר מקרוב לעולם לא יוכל להרגיש את הקושי של הסובל מדכאון.
פיזית אין לו כל מחלה אבל בפועל אין באפשרותו לקום מהמיטה ! אין לו כח אפילו להרים טלפון ואין לו חשק לכלום כלום, זה לא יאומן אבל ישנם כאלו הסובלים מדיכאון ושוכבים כל ראש השנה ויום כיפור במיטה בלי להתפלל כלום כי פשוט אין להם כח !
אמר לי פעם אחד מאנשי מקצוע שהיינו אצלו. שזה אחד מהייסורים הקשים ביותר שיש לאדם.
ולכן כל הרעיונות של טיפולים מלבד כדורים זה רק באופציות הללו : או בדכאון קל. או רק ביחד עם כדורים, כי בלי זה אין סיכוי להזיז מדוכא מהמיטה גם הפסיכולוג הגדול ביותר.
זה ממש לא נכון !לא אני אומר, שהמקור של מחשבות דיכאוניות שורשו עמוק בעולם ה.. מחשבות. זה כמעט מובן מאיליו. (כנ"ל לגבי מחשבות שמחות וכן הלאה).
אם ניגע בסיבה שגרמה לכל מיני הפרשות במוח, נגלה שזה לא קרה בגלל שטבע המוח להפריש חומרים באופן אקראי. המחשבה מעוררת את המוח להפריש אותם, וזה מוביל להרגשות בהתאם.
במילים אחרות, דיכאון לא נוצר משיבוש תהליכים במוח, להיפך.
שימוש בכדורים נוגדי דיכאון הוא פתרון טוב לאנשים שאין גישה לנבכי נפשם מרוב העצבות והיאוש, וזה הפתח להכנס לשם. הם לא פיתרון בפני עצמם, משום שמי שישתמש בכדורים כתרופה לדיכאון, ימצא את עצמו בולע אותם לשארית חייו. זו אולי הראיה החזקה ביותר לשורש הבעיה.
ומשפחתו הקרובה, גם מאוד סובלת.אמר לי פעם אחד מאנשי מקצוע שהיינו אצלו. שזה אחד מהייסורים הקשים ביותר שיש לאדם.
ממש לא בהכרח.דיכאון מתחיל משיבוש הליכים במוח, שזה משפיע על הרגשות.
דוגמא: שיכור ששותה יין, הרגשות הם תוצאה מהחומר במוח, ולא להיפך.
האלכוהול לא בא מהמוח, הוא בא מהבקבוק.דוגמא: שיכור ששותה יין, הרגשות הם תוצאה מהחומר במוח, ולא להיפך.
דיכאון חמור מתחיל מדיכאון קל, שמתחיל מאמונה במחשבות שליליות.דיכאון חמור [אולי בדיכאון קל זה רק פסיכולוגי] הוא מתחיל מבעיה פיזית במוח.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: