מידע שימושי אברך יקר בדכאון 2

מויסי

משתמש מקצוען
לפני כחצי שנה פירסמתי כאן בקשה עבור חבר טוב אשר לצערינו תקופה ארוכה בדכאון ולא מצליח לצאת מזה. בתחילה היו באמת הרבה תשובות שסייעו לנו הרבה אך לצערי הלכו ופחתו.
לכן אני פותח אשכול נוסף בכדי שיראו עוד אנשים ובתקווה שסוף סוף נמצא פתרון לאברך היקר שכל כך סובל ומתייסר וביחד עמו גם אשתו וילדיו.
מצורף הקישור לאשכול הקודם

האשכול הראשון

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@מויסי
מציע לטובת העניין שתסכם מה הפתרונות שהציעו, מה ניסו ומה לא ולמה, מה עזר/לא עזר, מה לא היה ניתן ליישום וכו' וכו'.

מויסי

משתמש מקצוען
@מויסי
מציע לטובת העניין שתסכם מה הפתרונות שהציעו, מה ניסו ומה לא ולמה, מה עזר/לא עזר, מה לא היה ניתן ליישום וכו' וכו'.
לא היו כאן פתרונות לא מוכרים אלא יותר הפניות למספר פסיכאטרים. הבעיה שעכשיו מכיוון שאין תקציב אני מחפש עבורו פסיכיאטר טוב שניתן להשיגו בזול(דרך הקופה או כל או אופציה אחרת)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא היו כאן פתרונות לא מוכרים אלא יותר הפניות למספר פסיכאטרים. הבעיה שעכשיו מכיוון שאין תקציב אני מחפש עבורו פסיכיאטר טוב שניתן להשיגו בזול(דרך הקופה או כל או אופציה אחרת)
בית חם לא יעזרו?

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה לגבי קצבת נכות ואובדן כושר עבודה מביטו"ל? סל שיקום ממשרד הבריאות?

999

משתמש מקצוען
לפני כחצי שנה פירסמתי כאן בקשה עבור חבר טוב אשר לצערינו תקופה ארוכה בדכאון ולא מצליח לצאת מזה. בתחילה היו באמת הרבה תשובות שסייעו לנו הרבה אך לצערי הלכו ופחתו.
לכן אני פותח אשכול נוסף בכדי שיראו עוד אנשים ובתקווה שסוף סוף נמצא פתרון לאברך היקר שכל כך סובל ומתייסר וביחד עמו גם אשתו וילדיו.
מצורף הקישור לאשכול הקודם

האשכול הראשון
חצי שנה עבר ועדיין לא התחיל טיפול?! כי עדיין לא קיבל את כל העצות של פרוג?!
רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע ולא עם סתם אנשים
זה דיני נפשות
חבל על כל יום
אין ענין לסבול

מויסי

משתמש מקצוען
מה לגבי קצבת נכות ואובדן כושר עבודה מביטו"ל? סל שיקום ממשרד הבריאות?
לצערינו זה תהליך ארוך ומייגע וכמעט אין סיכוי כי זה לא דכאון שמשבית אותו לגמרי אלא רק מקשה תפקוד. וגם בעיקר כי הוא תמיד היה אברך וביטח לאומי לאחרונה עושה על כך בעיות קשות.

מויסי

משתמש מקצוען
חצי שנה עבר ועדיין לא התחיל טיפול?! כי עדיין לא קיבל את כל העצות של פרוג?!
רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע ולא עם סתם אנשים
זה דיני נפשות
חבל על כל יום
אין ענין לסבול
התייעצנו והלכנו לאנשי מקצוע הבעיה שהפסיכאטרים האיכותיים עולים יקר ולכן אנחנו מחפשים מישהו מוצלח עם אופציה שלא יהיה יקר מידי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לצערינו זה תהליך ארוך ומייגע וכמעט אין סיכוי כי זה לא דכאון שמשבית אותו לגמרי אלא רק מקשה תפקוד. וגם בעיקר כי הוא תמיד היה אברך וביטח לאומי לאחרונה עושה על כך בעיות קשות.
תדברו עם הרב גודנטל הוא מבין בכל הניאונסים. לא צריך להיות חסרי תפקוד לגמרי בשביל לא לקבל קצבה.

מויסי

משתמש מקצוען
בית חם נותנים אני חושבת חינם או מוזל
ויש את חיבה בבני ברק שזה גם מוזל וכמובן דרך הקופות חולים
ופסיכיאטר טוב ממאוחדת שמעתי על ד"ר וש.
בית חם זה תורות ארוכים וגם רק פסיכיאטר ספציפי שלהם. כך בכל אופן שמעתי מכמה מבינים.

ברכתי

משתמש פעיל
לרפואה טבעית לדעתי גם יש דרך לעזור
לא כטיפול אבל כן כעזרה ראשונה להתחיל לעלות על הדרך
ואולי זה יעזור כהתחלה טובה
אם זה מעניין יש לי מה להמליץ בעז''ה

אלמוג מ.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
לעניות דעתי, טיפול מקצועי הוא בראש סדר העדיפויות, גם בעלות גבוהה.
יש מטפלים ספציפיים בשיטת CBT, שבינתיים הוכיחה את עצמה הכי טוב. אם הוא מסוגל לקרוא ספרים ומגלה רצון לעזור לעצמו, יש גם, לפחות עד שיקבל טיפול מקצועי (למרות שגם מהספרים לבד אפשר לצאת מזה).

999

משתמש מקצוען
התייעצנו והלכנו לאנשי מקצוע הבעיה שהפסיכאטרים האיכותיים עולים יקר ולכן אנחנו מחפשים מישהו מוצלח עם אופציה שלא יהיה יקר מידי.
אם ח"ו היה צריך ניתוח מסובך, גם היו מחפשים את הכי זול?
גם בדיני נפשות לא מחפשים הכי זול אלא הכי מקצועי.
לפעמים זול שווה יקר מאוד מאוד ובפרט בתחום הזה עלול להיות נזקים מטיפול לא מקצועי

Rachefet

משתמש פעיל
אם יש ביטוח משלים פרופ' שטראוס אמור לצאת במחיר סביר. ואם לא - אפשר לנסות לפנות אליו דרך המרפאה במעייני הישועה.
וכמו שאמרו, אל תחכו רגע, חבל על כל יום של סבל שלו ושל סביבתו (וזה גם מסוכן, שה' ישמור אותו וישלח לו רפואה וישועה במהרה)

זיזיזי

משתמש רשום
לעניות דעתי, טיפול מקצועי הוא בראש סדר העדיפויות, גם בעלות גבוהה.
יש מטפלים ספציפיים בשיטת CBT, שבינתיים הוכיחה את עצמה הכי טוב. אם הוא מסוגל לקרוא ספרים ומגלה רצון לעזור לעצמו, יש גם, לפחות עד שיקבל טיפול מקצועי (למרות שגם מהספרים לבד אפשר לצאת מזה).
אני אישית הייתי בדיכאון ומה שעשיתי זה שני דברים
אחד עזר ואחד לא
CBT לא עזר [יותר נכון עזר רק לכמה שבועות]
והדבר השני זה שיחות וזה מאוד עזר
ולגפי פסיכיאטר אין מה לעשות שווה וצריך לשלם הרבה

מויסי

משתמש מקצוען
אם ח"ו היה צריך ניתוח מסובך, גם היו מחפשים את הכי זול?
גם בדיני נפשות לא מחפשים הכי זול אלא הכי מקצועי.
לפעמים זול שווה יקר מאוד מאוד ובפרט בתחום הזה עלול להיות נזקים מטיפול לא מקצועי
שאלה נכונה. הבעיה כך שהאברך עצמו בלי כל כח או יכולת. ואשתו מספיק עמוסה מספיק אין לי איך להפיל עליה מי שנשאר זה רק אני שלצערי אין לי את היכולת לקחת חובות מידי גדולים על עצמי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה