דרוש מידע אבחון קשב וריכוז (מאוחדת)

פרידא

משתמש מקצוען
במיוחד שאת אומרת שהילדה יודעת את החומר בשיעור וקוצרת ציונים גבוהים, לרב, אם יש בעיית קשב התלמיד מתקשה לשבת לאורך השיעור, לשים לב לפרטי השאלה ולענות תשובה הממוקדת לשאלה.
אני לא בטוחה שזה קשור. לפעמים הם ילדים ממש חכמים ומבינים על המשפט הראשון מה המורה אומרת. והם מתחילים להשתעמם.
גם הבת שלי, אני כמעט לא רואה אותה ללמוד למבחן, והיא קוצרת מאיות. היא עברה אבחון אצל פסכיאטר ויש לה הפרעת קשב. זה קשור גם לבעיות בחברה, אימפולסיביות וכו'

פרקטית

משתמש מקצוען
לגבי איתי ברגר - ממה שאני יודעת אין לו הסדר מיוחד עם מאוחדת. אולי מקבלים החזר מאוד קטן.
במכי למשל אני יודעת שמשלמים לאבחון שלו בערך 200 ש"ח.
את יכולה להתקשר למרפאה בריאותה במבשרת ציון. הם יתנו לך למלא שאלון ורק אחרי שהוא יאשר שאתם צריכים אבחון - המזכירה תקבע לכם תור.
בהצלחה!

פרידא

משתמש מקצוען
הבת שלי הלכה ללמוד אצל רותי צור- קרלינסקי פיתוח כישורי חברה- איך להתנהג בחברה, כישורי חיים וכו'. גם אני עברתי אצלה קורס של הנחיית הורים בנושא הזה. שזה גם חשוב- לדעת איך להגיב ולהתנהג איתם.
דרך אגב- גם לי יש תסביך בנושא, ונראה לי שבגלל שהבת שלי שונה ממני.. וזה בטח בגללי..

GRAFI

משתמש מקצוען
קופצת על האשכול---
ילד שאובחן עם קש"ר וכדורים הועילו לעניין הקשב,
יש מה ללכת לפסיכיאטר?
אם כן, יש המלצה למישהו בלאומית בירושלים?

Rochit

משתמש מקצוען
גם הבת שלי, אני כמעט לא רואה אותה ללמוד למבחן, והיא קוצרת מאיות. היא עברה אבחון אצל פסכיאטר ויש לה הפרעת קשב. זה קשור גם לבעיות בחברה, אימפולסיביות וכו'
חושב לדעת שאצל בנות בעיות קשב וריכוז הם מתבטאים בצורה שונה מאצל בנים. אני חושבת לרובינו יש בראש את הדפוס של הבנים. טוענים שהרבה יותר בנות לא מאובחנות מאשר בנים בדיוק מהסיבה הזו.

מנגנת

משתמש מקצוען
אז אם את לוקחת מסקנה מלשמוע על ילדים ומקרים אחרים,
יש לי בת עם תיאור דומה מאוד לתיאור שלך
ואחרי תהליך ארוך שכלל כמה תחומים של אנשי מקצוע- נשלל קש"ר נוירולוגי. (אחת המומחיות אמרה לי, יש קש"ר סביבתי-נרכש, אולי קיים אצלה אבל ודאי לא אמור להיות מטופל תרופתית כי מקורו אינו נוירולוגי)
אבחון דידקטי/ פסיכודידקטי גם יכול לתת הרבה מידע חשוב. וישנם עוד כלים.
כמובן שהתהליך הרגיל לאבחון קש"ר הוא הכרחי, רק צריך להיות ערניים, לא כל אדם וכל אבחנה תואמים לאמת ויקדמו אתכם. אם אתם חותרים לאבחון נכון ואמיתי- תשאירו את הבקרה שלכם בפעולה.
מי שמעונין במדפסת מרשמים- הרופא הנחמד ההוא ממגדלי שקל עושה את השירות.

פרידא

משתמש מקצוען
אז אם את לוקחת מסקנה מלשמוע על ילדים ומקרים אחרים,
יש לי בת עם תיאור דומה מאוד לתיאור שלך
ואחרי תהליך ארוך שכלל כמה תחומים של אנשי מקצוע- נשלל קש"ר נוירולוגי. (אחת המומחיות אמרה לי, יש קש"ר סביבתי-נרכש, אולי קיים אצלה אבל ודאי לא אמור להיות מטופל תרופתית כי מקורו אינו נוירולוגי)
אבחון דידקטי/ פסיכודידקטי גם יכול לתת הרבה מידע חשוב. וישנם עוד כלים.
כמובן שהתהליך הרגיל לאבחון קש"ר הוא הכרחי, רק צריך להיות ערניים, לא כל אדם וכל אבחנה תואמים לאמת ויקדמו אתכם. אם אתם חותרים לאבחון נכון ואמיתי- תשאירו את הבקרה שלכם בפעולה.
מי שמעונין במדפסת מרשמים- הרופא הנחמד ההוא ממגדלי שקל עושה את השירות.
צודקת מאד!! כמו שאומרים - כל מקרה לגופו!!
הערת אגב- גם את את בטוחה שאין לבת שלך בעית קשב וריכוז. לפעמים חייבים לטפל בגלל הצוות החינוכי! לבן שלי הרבה אמר שאני צריכה לתת ריטלין ויש לו בכלל בעיה בויסות חושי ולכן לא יושב על הכסא וזז כל הזמן!
אבל יש מורים שלא מוותרים ומכריחים לטפל! בעלי ואני חזרנו מאסיפות הורים. אצל בעלי- אצל 2 ילדים יצא עם המלצה לריטלין. ולי- עם שתי בנות- אותו סיפור. ואני לא חושבת שהילדים שלי חריגים!
המורים רוצים שקט ולעבור את היום בלי חריגות.

gila zohar

משתמש מקצוען
דרך אגב- גם לי יש תסביך בנושא, ונראה לי שבגלל שהבת שלי שונה ממני.. וזה בטח בגללי..
גם אני...

הבת שלי הלכה ללמוד אצל רותי צור- קרלינסקי פיתוח כישורי חברה- איך להתנהג בחברה, כישורי חיים וכו'. גם אני עברתי אצלה קורס של הנחיית הורים בנושא הזה. שזה גם חשוב- לדעת איך להגיב ולהתנהג איתם.
היא כבר לא מטפלת באופן פרטני.... :(

מנגנת

משתמש מקצוען
מה זה מדפסת מרשמים?
מה שאת שומעת. לוחצים על הכפתור וזה מדפיס :rolleyes:
לפעמים בית הספר לוחץ לתת. לפעמים הורים מעונינים לתת על דעת עצמם.
זה לא המקום לאבחון אוביקטיבי.
אני שוב אומרת, כי זה חשוב, תשאירי את שיקול הדעת שלך פעיל, אין לו תחליף.

Rochit

משתמש מקצוען
יש לי עוד שבוע תור לבן שלי עם נורולוגית בהדסה שאמורה להיות מצויינת (תור ראשון כי לא היינו מרוצים מהרופאה בקופת חולים) , אעדכן אם זה מעניין אתכם האם היא הייתה טובה.

gila zohar

משתמש מקצוען
מעניין מאד!
וחשוב לי אם תוכלי בפרטי לכתוב לי למה לא היית מרוצה מהנוירולגית בקופה ואת שמה...
(ואיזה קופה)...

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
סליחה על ההקפצה
יכולים לשתף שוב בפרסקטיבה של זמן על מאבחן טוב?
רופא שרק קרא את מה שהמלמד הקיף בעיגול בשאלון הבסיסי ופסק בלי שום שאלות על טיפול תרופתי, נשמע לכם הגיוני?
נראה לי אבחון חובבני ורשלני להחריד (יש למי להתלונן???)

יום יפה מאד

משתמש רשום
אני לא בטוחה שזה קשור. לפעמים הם ילדים ממש חכמים ומבינים על המשפט הראשון מה המורה אומרת. והם מתחילים להשתעמם.
גם אני מכירה כמה ילדים מחוננים עם קשב וריכוז שמצליחים בלימודים, שילוב של מחוננות וקשב וריכוז זו תופעה נפוצה, המחוננות מחפה על חלק מבעית הקשב

291

משתמש מקצוען
עלת"ק
בכל מקרה, חשוב מאוד למלאות שאלונים עבור התפתחות הילד במאוחדת.
כך תקבלי ריפוי בעיסוק במחיר אפסי (מפתח כל ילד). מורה שפה אם צריך ועוד...
זה חשוב פי 1000 מהרופא שבעיקר קורא את השאלונים שמלאתם במאוחדת ורושם ריטלין.
תתחילו עם זה, ומשם - המטפלים עצמם יפנו אתכם...
חשוב למלאות את השאלונים בצורה די גרועה לקבל בהקדם את הבקשה. (מניסיון, צריך ללחוץ על המורה למלאות, או שפשוט תמלאו עבורו...).
ולכתוב עבור קבלת: ריפוי בעיסוק, רכיבה טיפולית וכל מה שתרצו.
בהצלחה רבה.
(מכיר מקרבה ראשונה מאובחן ע"י רופא - טיפול בריטלין. והוברר שזו היתה טעות אחת גדולה)...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה